metea 27.09.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Anisia- w Aleksie obok mojej działki jest jeszcze kilka do kupienia...cena za metr 28 zł tyle że nieuzbrojona ale na wiosne maja nam ciągnąć wodociąg a prąd ma być jeszcze w tym roku...Sprzedażą działek zajmuje sie biuro nieruchomości "Pandora" w Aleksandrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 27.09.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Anisia- w Aleksie obok mojej działki jest jeszcze kilka do kupienia...cena za metr 28 zł tyle że nieuzbrojona ale na wiosne maja nam ciągnąć wodociąg a prąd ma być jeszcze w tym roku... Sprzedażą działek zajmuje sie biuro nieruchomości "Pandora" w Aleksandrowie. Metea, a w którym rejonie Aleksa są te działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 27.09.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Działki sa przy ul. Wierzbińskiej jak sie jedzie na Poddębice.Gochasz, czy Ty również teraz zaczynasz budowe...? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 27.09.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Działki sa przy ul. Wierzbińskiej jak sie jedzie na Poddębice. Gochasz, czy Ty również teraz zaczynasz budowe...? Pozdrawiam Tak, już zaczęłam, stoją już fundamenty i "cisnę" robotników dalej, byle zdążyć przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 27.09.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 No to mamy ten sam cel...zdązyć przed zimą tyle ze u mnie jeszcze fundamentów nie ma:(Wszyscy zaczynają budowe wiosną, myslalam ze tylko ja jestem tak szalona i buduje sie jesienią a tu prosze bardzo....i to na dodatek sąsiadka:) od razu jest razniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 28.09.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Hi, hi Jak tak dalej pójdzie to powstanie nowa grupa - Grupa aleksandrowska!!! Tutaj jest naprawdę fajnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlito 28.09.2005 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Witam wszystkich forumowiczów.Jestem żółtodziób i na forum i w budownictwie.Marze o własnym domku,ale jak na razie to mam problem nawet z wybraniem projektu .Chciałbym wybudować dom ok.100-130m,ale nie wiem jaki parterowy czy z poddaszem.Co polecacie stare wygi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 29.09.2005 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 A czy te Karlito to jest od Brigante? Pozdrawiam Lodziakow , rrmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 29.09.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 .Chciałbym wybudować dom ok.100-130m,ale nie wiem jaki parterowy czy z poddaszem.Co polecacie stare wygi ? Gdzieś na forum (bodajże na wymianie doświadczeń) jest sporo dyskusji o przewadze parterowego nad 'poddaszowym' i na odwrót. Dyskutowane sa tam cechy pod katem uzytkowym i kosztów budowy. Nie ma chyba złotej reguły - co kto lubi, na co go stać i jaka ma działkę. pozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 29.09.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Witam wszystkich forumowiczów.Jestem żółtodziób i na forum i w budownictwie.Marze o własnym domku,ale jak na razie to mam problem nawet z wybraniem projektu .Chciałbym wybudować dom ok.100-130m,ale nie wiem jaki parterowy czy z poddaszem.Co polecacie stare wygi ? ogólnie rzecz biorąc, domy parterowe jest sens budować na dużej powierzchniowo i taniej działce. Jeżeli działka jest droga (za m kw) to nie ma sensu budowania płaskiego domu zajmującego znaczną część terenu. Co do kosztów to stosunkowo dużą część kosztów stanu surowego stanowią fundamenty i dach więc im dom jest bardziej rozległy tym koszty będą wyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlito 29.09.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Dziękuje za porady,tak naprawde to wszystko zależy od mojej żonki .Wiadomo że kobieta zmienną jest a więc raz parterowy,raz z poddaszem .No i zwariowałem .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 29.09.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 gochasz i metea ja tez murowlam swój dom jesienią i zadaszalam w grudniu i nie załuje, co wiecej goraco polecam rozpoczynanie budowania jesienia. Po pierwsze obserwujac pogode podczas ostatnich kilku lat widac ze jesien jest dluga i ciepla, zima pojawia sie gdzies dopeiro w styczniu, za to sniegi, mrozy i opady trwaja do marca lub kwietnia. Wiem ze w ubieglym roku i 2 lata temu tak przymrozilo ze wykopy pod fundamenty mozna bylo zaczynac dopiero pod koniec kwietnia, wiec kto sobie zalozyl ze zacznie murarke wczesna wisona, mial juz na stracie niezly poslizg. A jesienia -suchutko, zadana woda nie grozi fundamnetom itd. Dom na zime zadaszylam (dokladnie 30 grudnia ) i pozostawilam na zime z otwartymi otworami okiennymi, coby go solidnie przewialo, przesechl itd. Od kwietnia zaczelam stopniowo go uzupelniac w: instalacje, okna, dzrwi, ocieplenie, zabudowy z g-k itd , w lipcu robilismy wylewki i tynki, potem ok. 6-8 tyugodni dom sechł (a słonce bylo az do teraz) a teraz juz wykanczam, klada gresy, kafelki. Tak wiec murarke jesienia jak najbardziej polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 29.09.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Honorata, na taką wypowiedź czekałam!!!! Tylko, jeszcze żeby Panowie Robotnicy raczyli przyjść do pracy, od dwóch dni nie mogą trafić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 29.09.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Metea-dziękuję za informacje! Oglądałam w Mirosławicach, ale działki są w niewielkim spadku i obawiam się, że będzie powódź w czasie deszczu, tym bardziej ,że rów melioracyjny jest przerwany, z mediami krucho... i duży hałas z ulicy... no poprostu nam nieodpowiada : Meta a te działki są bardzo blisko ulicy? Skontaktuję się z tym biurem... Szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 29.09.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Kochani, oprócz dzrzwi wewnetrznych szukam tez inspiracji co do tego jak mam wygladac mój taras i podjazdy, jak wogole te przestrzen przed i wokol domu rozplanowac, za ogord wezme sie w przyszlym roku, ale troche utwardzanych powierzchni przed domem chcialabym juz miec, bo inaczej utone w glinie jesienia i wiosna. Niesttey fachowcy od kostki, ktorzy przychodza nie maja pomyslów, to jedynie "panowie od ukladania" , wiec projketowac musze sama. Macie moze jakies inspiracje? linki do stron? fotki? Albo moze macie osobe godna polecenia od kostki -material który juz mam to kostka bazaltowa + kruszywo granitowe. (zaznaczam ze panowie od kostki betonowej nie podejmuja sie ukladania bazaltowej, juz probowalam ich podpytywac). Tomek_Łódź napewno wystarczy pojedyncze łóżeczko na razie w naszej sypialni Honorata, Gtca wielka prośba o namiary na tych ludzi od kostki brukowej. Może okaże się że i nas będzie na takie cudo stać. Dzięki i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 29.09.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Troszke poznawo ale tez musze sie pochwalic od 30.08 mamy parke dzieciaczkow 1,5 roczna Ala i teraz juz miesieczny Witek ..... a zalatwianie formalnosci idzie spokojnie naprzod ... mamy mapke do celow projektowych i powinnismy juz miec przepisana decyzje o warunkach zabudowy ... teraz zaczniemy zalatwiac media i powazniejsze rozmowy z architektem prosze podzielcie sie informacjami ile kosztowlo Was przylacze wody i kanalizacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 29.09.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Dziękuje za podpowiedzi! Pablo jak bardzo chorują ceny w Aleksandrowie, ile za metr z wodą i energią? Jeżeli masz jakieś namiary to uśmiecham się szeroko... ja kupowałem swoją działkę w Aleksandrowie (woda i prąd w ulicy) po 19 zł za m2. pytanie do "kominowców systemowych" odkryłem że mój komin gdy go popchnąć nieco się chybocze - czy trzeba instalować mocowanie do więźby - widziałem takie mocowanie w materiałąch reklamowych Schiedla. problem chyboczącego się komina systemowego - to ma znaczenie dla szczelności połączenia komina z dachem. I jeszcze się pochwalę - zdobyłem w Centrostalu na wyprzedaży daszki i kołnierze do zakończenia komina systemowego; kosztowało mnie to do dwóch kominów 75 zł (3 elementy z wyprzedaży , 1 po normalnej cenie) a za oryginalne do Zapela zaśpiewali mi 380 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 29.09.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 mack ty kupowales na koncu aleksandrowa pewnie na rudzie bugaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 30.09.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Honorata, Gtca wielka prośba o namiary na tych ludzi od kostki brukowej. Może okaże się że i nas będzie na takie cudo stać. Dzięki i pozdrawiam, Namiar wysłałem na priv. pozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 30.09.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Honorata, na taką wypowiedź czekałam!!!! Tylko, jeszcze żeby Panowie Robotnicy raczyli przyjść do pracy, od dwóch dni nie mogą trafić pozdrawiam My tez zaczynaliśmy (ława fundamentowa) jesienią - listopad i mieliśmy troche pecha (deszcz a w nocy minimalne przymrozki niezapowiadane) - ale poszło i stoi. pozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts