Darwol 30.09.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Honorata, Gtca wielka prośba o namiary na tych ludzi od kostki brukowej. Może okaże się że i nas będzie na takie cudo stać. Dzięki i pozdrawiam, Namiar wysłałem na priv. pozdr Mariusz Wielkie dzięki! Jestem już po rozmowie i nie wychodzi to wcale dużo drożej w porównaniu z dobrą kostką betonowa. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 30.09.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 mack ty kupowales na koncu aleksandrowa pewnie na rudzie bugaj tak jest aTy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 30.09.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 mack ty kupowales na koncu aleksandrowa pewnie na rudzie bugaj tak jest aTy? Witaj mack! Super cena! Czy są w twoich okolicach jakieś działki budowlane do sprzedaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 30.09.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 ja mam na granicy Lodzi i Aleksa, 150 m do przystanku autobusu 78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 30.09.2005 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 mack ty kupowales na koncu aleksandrowa pewnie na rudzie bugaj tak jest aTy? To jesteśmy sąsiadami! Ja też buduje na granicy Alexa i Rudy Bugaj blisko ul. Jana Kazimierza, a Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 30.09.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 A ja??? O mnie zapomnieliście??? Toż to ja tez "królewska". Ulica Króla Aleksandra się kłania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 30.09.2005 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 a moja ulica jest troszke klimatyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 01.10.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 o mnie też nie zapominajcie....Rąbień...to już do Aleksa niedaleko... Pozdrawiam T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 01.10.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 A czy te Karlito to jest od Brigante? Pozdrawiam Lodziakow , rrmi Hej rrmi - jak miło, ze zajrzałaś . Czyżbys się szykowała powoli do wielkiego desantu na ojczyznę i Twój wybór padł na łódzkie nie tylko ze względu na zaplanowane małżeństwo syna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 01.10.2005 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 rrmi jeżeli to prawda o przeprowadzce do Łodzi to zapraszamy będzie mi łatwiej postawić obiecywane na innym forum piwo A w kwestii budowy dziś była wiecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 01.10.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 To jesteśmy sąsiadami! Ja też buduje na granicy Alexa i Rudy Bugaj blisko ul. Jana Kazimierza, a Ty? Tak, tak jesteśmy, witam panie Dariuszu - to mnie muruje Pan Sawicki. Musze powiedzieć że ogólnie jestem z niego zadowolony chociaż ma on tendencje do zmian wg własnych pogladów. Czasem musiałem mu się przeciwstawić a było mi jako niedoświadczonemu inwestorowi ciężko. No i bierze ciekawych ludzi - np wykończenie kominów robił facet który powiedział mi że siedział 10 lat w więzieniu (to chyba ciężkie przestępstwo) a mimo to głosował na PiS (kara śmierci) Czy Panu również proponował prace wykończeniowe, pytam gdyż proponuje mi swoje usługi na przyszły rok. Sąsiad z Jana Kazimierza. (maciek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.10.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 A czy te Karlito to jest od Brigante? Pozdrawiam Lodziakow , rrmi Hej rrmi - jak miło, ze zajrzałaś . Czyżbys się szykowała powoli do wielkiego desantu na ojczyznę i Twój wybór padł na łódzkie nie tylko ze względu na zaplanowane małżeństwo syna??? taa , walizki juz kupione , bilety juz prawie zakazane , dusz juz tam siedzi u Aggi na podworku , oczy wyobrazni widza jak synowa pieknieje, jak tesciowa wklada ciasto do piekarnika Wszystko to dobrze , ale co z chlebem i sola (nie ta w oku)? rrmi jeżeli to prawda o przeprowadzce do Łodzi to zapraszamy będzie mi łatwiej postawić obiecywane na innym forum piwo A w kwestii budowy dziś była wiecha gratuluje wiechy Tomku , moze w kazdej plotce jest odrobina prawdy , tak czy inaczej do Lodzi sie wybiore . Tesciowie mojego syna tam sie buduja w Kalonce , to zagoszcze na jakies dwa tygodnie To piwo nie przepadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 01.10.2005 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 skoro grupa Aleksandrowska okazała sie tak liczna to muszę powiedzieć o pewnej sprawie - w 2004 roku na wiosne gdy już zapłaciłem zadatek za działkę przeczytałem w lokalnym dodatku do Expressu (pt Bliżej Ciebie) o planowej wielkiej inwestycji - spalarni opon w Rudzie Bugaj. Razem z kilkoma młodymi ludźmi zrobiliśmy akcje protestacyjną. Napisaliśmy list protestacyjny do Rady Gminy, zebraliśmy 536 podpisów pod sprzeciwem, uczestniczyliśmy razem z przedstawicielemorganizacji ekologicznej w posiedzeniu Rady Gminy - na którym odbyła się burzliwa dyskusja. Informowała o tym problemie "Gazeta Matusiaka" - szkoda że już nie istnieje. No i udało się - sprawa przycichła - ale uważam że trzeba uważać - żeby "hydra nie odrodziła się" (tu wchodzi w grę gruba kasa). Zbliżają się wybory samorzadowe zastanawiam się czy sprawy znowu nie poruszyć na forum publicznym - myślę że na pewno warto kandydatów na radnych pytać o poglądy na temat budowy spalarni opon na terenie Gminy. Dobrze że w miedzyczasie wyszłą afera Grabka w Zgierzu - ludzie są nieufni.Poniżej tekst listu protestacyjnego:Aleksandrów Łódzki dnia 29.09.2004 Do Rady Miasta i Gminy Aleksandrów Łódzki Sprzeciw mieszkańców Miasta i Gminy Aleksandrów Łódzki wobec planowanej budowie spalarni opon, tworzyw sztucznych i innych odpadów w Rudzie Bugaj. W związku z prowadzonymi przez Burmistrza Aleksandrowa Łódzkiego rozmowami z inwestorami na temat budowy spalarni opon samochodowych, tworzyw sztucznych i innych odpadów w Rudzie Bugaj stanowczo sprzeciwiamy się realizacji tej inwestycji. Uważamy, że powstanie takiego zakładu wpłynie negatywnie na zdrowie i bezpieczeństwo mieszkańców. Istnieje wiele przykładów świadczących, że teoretycznie ekologiczne i bezpieczne zakłady utylizacji nie są takie w rzeczywistości. Można tu wymienić „nowoczesną” kompostownię w Zgierzu, której odór zatruwa życie okolicznym mieszkańcom, zakłady utylizacji pana Grabka w Zgierzu, które funkcjonują i odprowadzają trujące ścieki do rzeki Sokołówki mimo negatywnej opinii Wojewódzkiego Inspektora Ochrony Środowiska., czy znane w całej Polsce zakłady „Farmutil” pana Stokłosy, które zanieczyszczają powietrze na wielkim obszarze. Aleksandrów od wschodu graniczy z Łodzią, ponadto planowana jest zachodnia obwodnica Łodzi, w Zgierzu ulokowany jest przemysł chemiczny, składowiska odpadów, magazyny chemiczne. Uważamy że spalarnia opon samochodowych i tworzyw sztucznych, mimo zastosowania nowoczesnych technologii powinna znajdować wiele kilometrów od siedzib ludzkich.. W wyniku spalania takich substancji powstają toksyczne i rakotwórcze związki. Inwestycja planowana w odległości zaledwie 2 km od centrum Aleksandrowa będzie potencjalną kolejną i najbliższą „bombą ekologiczną” w okolicy Aleksandrowa Łódzkiego. Uważamy, że inwestycja ta wpłynie negatywnie na rozwój Gminy. Obecnie Gmina Aleksandrów Łódzki przoduje w Powiecie Zgierskim pod względem liczby wydawanych pozwoleń na budowę. W mającym zostać uchwalonym Planie Zagospodarowania Przestrzennego duże tereny położone w sąsiedztwie planowanej spalarni przeznaczone są pod budownictwo. Kto zechce osiedlać się w tej okolicy? Ile tereny te stracą na wartości? Są to pytania strategiczne dla rozwoju Gminy. Burmistrz poinformował, że aby inwestycja była opłacalna, musi być zaopatrywana w duże ilości odpadów. Wiąże się to ze wzmożonym ruchem ciężarówek w rejonie. Pogorszy się bezpieczeństwo mieszkańców i kierowców, zwiększy się hałas i zatrucie środowiska spalinami, a także zużycie dróg i ulic w Gminie. W bezpośrednim sąsiedztwie planowanej spalarni, gdzie będzie koncentrował się ruch tirów i ciężarówek jest Szkoła Podstawowa w Rudzie Bugaj oraz boisko sportowe na którym odbywają się gminne imprezy sportowe. Planowana spalarnia pozostaje w sprzeczności z uchwalonym Uchwałą nr XXI/193/04 XXI Rady Miejskiej Planem Gospodarki Odpadami, gdzie stwierdzono, że potrzeby Gminy w zakresie utylizacji śmieci są zaspokajane i nie przewiduje się budowy żadnego zakładu utylizacji odpadów do 2010 roku. Inwestycja jest planowana w dolinie Bzury, której wody zostały niedawno oczyszczone. Jest to wspaniały teren wypoczynkowy, leżący na czerwonym szlaku turystycznym województwa łódzkiego, na którym znajdują się zabytki, lasy i tereny służące turystyce i rekreacji. Jest to kolejny argument przeciw lokalizacji spalarni w tym rejonie. Burmistrz poinformował, iż nie istnieje na terenie Polski podobny zakład. Gmina Aleksandrów i jej mieszkańcy staliby się zatem przedmiotem swoistego eksperymentu. Podczas doświadczeń rozsadek nakazuje daleko posuniętą ostrożność. W tym przypadku rozsądek i przedstawione wyżej argumenty zmuszają nas aby protestować przeciw budowie spalarni. Domagamy się od Rady Miasta Aleksandrowa Łódzkiego aby zobowiązała Burmistrza do wycofania się z projektu budowy spalarni i zaprzestania rozmów z inwestorem. Przedstawiamy listę 536 mieszkańców Miasta i Gminy Aleksandrów Łódzki sprzeciwiających się budowie spalarni opon, tworzyw sztucznych i innych odpadów na terenie Gminy. Komitet Protestacyjny: Do Wiadomości: Gazeta MatusiakaExpress Ilustrowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 01.10.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 skoro grupa Aleksandrowska okazała sie tak liczna to muszę powiedzieć o pewnej sprawie - w 2004 roku na wiosne gdy już zapłaciłem zadatek za działkę przeczytałem w lokalnym dodatku do Expressu (pt Bliżej Ciebie) o planowej wielkiej inwestycji - spalarni opon w Rudzie Bugaj. Razem z kilkoma młodymi ludźmi zrobiliśmy akcje protestacyjną. Napisaliśmy list protestacyjny do Rady Gminy, zebraliśmy 536 podpisów pod sprzeciwem, uczestniczyliśmy razem z przedstawicielemorganizacji ekologicznej w posiedzeniu Rady Gminy - na którym odbyła się burzliwa dyskusja. Informowała o tym problemie "Gazeta Matusiaka" - szkoda że już nie istnieje. No i udało się - sprawa przycichła - ale uważam że trzeba uważać - żeby "hydra nie odrodziła się" (tu wchodzi w grę gruba kasa). Zbliżają się wybory samorzadowe zastanawiam się czy sprawy znowu nie poruszyć na forum publicznym - myślę że na pewno warto kandydatów na radnych pytać o poglądy na temat budowy spalarni opon na terenie Gminy. Dobrze że w miedzyczasie wyszłą afera Grabka w Zgierzu - ludzie są nieufni. Poniżej tekst listu protestacyjnego: Aleksandrów Łódzki dnia 29.09.2004 Do Rady Miasta i Gminy Aleksandrów Łódzki Sprzeciw mieszkańców Miasta i Gminy Aleksandrów Łódzki wobec planowanej budowie spalarni opon, tworzyw sztucznych i innych odpadów w Rudzie Bugaj. W związku z prowadzonymi przez Burmistrza Aleksandrowa Łódzkiego rozmowami z inwestorami na temat budowy spalarni opon samochodowych, tworzyw sztucznych i innych odpadów w Rudzie Bugaj stanowczo sprzeciwiamy się realizacji tej inwestycji. Uważamy, że powstanie takiego zakładu wpłynie negatywnie na zdrowie i bezpieczeństwo mieszkańców. Istnieje wiele przykładów świadczących, że teoretycznie ekologiczne i bezpieczne zakłady utylizacji nie są takie w rzeczywistości. Można tu wymienić „nowoczesną” kompostownię w Zgierzu, której odór zatruwa życie okolicznym mieszkańcom, zakłady utylizacji pana Grabka w Zgierzu, które funkcjonują i odprowadzają trujące ścieki do rzeki Sokołówki mimo negatywnej opinii Wojewódzkiego Inspektora Ochrony Środowiska., czy znane w całej Polsce zakłady „Farmutil” pana Stokłosy, które zanieczyszczają powietrze na wielkim obszarze. Aleksandrów od wschodu graniczy z Łodzią, ponadto planowana jest zachodnia obwodnica Łodzi, w Zgierzu ulokowany jest przemysł chemiczny, składowiska odpadów, magazyny chemiczne. Uważamy że spalarnia opon samochodowych i tworzyw sztucznych, mimo zastosowania nowoczesnych technologii powinna znajdować wiele kilometrów od siedzib ludzkich.. W wyniku spalania takich substancji powstają toksyczne i rakotwórcze związki. Inwestycja planowana w odległości zaledwie 2 km od centrum Aleksandrowa będzie potencjalną kolejną i najbliższą „bombą ekologiczną” w okolicy Aleksandrowa Łódzkiego. Uważamy, że inwestycja ta wpłynie negatywnie na rozwój Gminy. Obecnie Gmina Aleksandrów Łódzki przoduje w Powiecie Zgierskim pod względem liczby wydawanych pozwoleń na budowę. W mającym zostać uchwalonym Planie Zagospodarowania Przestrzennego duże tereny położone w sąsiedztwie planowanej spalarni przeznaczone są pod budownictwo. Kto zechce osiedlać się w tej okolicy? Ile tereny te stracą na wartości? Są to pytania strategiczne dla rozwoju Gminy. Burmistrz poinformował, że aby inwestycja była opłacalna, musi być zaopatrywana w duże ilości odpadów. Wiąże się to ze wzmożonym ruchem ciężarówek w rejonie. Pogorszy się bezpieczeństwo mieszkańców i kierowców, zwiększy się hałas i zatrucie środowiska spalinami, a także zużycie dróg i ulic w Gminie. W bezpośrednim sąsiedztwie planowanej spalarni, gdzie będzie koncentrował się ruch tirów i ciężarówek jest Szkoła Podstawowa w Rudzie Bugaj oraz boisko sportowe na którym odbywają się gminne imprezy sportowe. Planowana spalarnia pozostaje w sprzeczności z uchwalonym Uchwałą nr XXI/193/04 XXI Rady Miejskiej Planem Gospodarki Odpadami, gdzie stwierdzono, że potrzeby Gminy w zakresie utylizacji śmieci są zaspokajane i nie przewiduje się budowy żadnego zakładu utylizacji odpadów do 2010 roku. Inwestycja jest planowana w dolinie Bzury, której wody zostały niedawno oczyszczone. Jest to wspaniały teren wypoczynkowy, leżący na czerwonym szlaku turystycznym województwa łódzkiego, na którym znajdują się zabytki, lasy i tereny służące turystyce i rekreacji. Jest to kolejny argument przeciw lokalizacji spalarni w tym rejonie. Burmistrz poinformował, iż nie istnieje na terenie Polski podobny zakład. Gmina Aleksandrów i jej mieszkańcy staliby się zatem przedmiotem swoistego eksperymentu. Podczas doświadczeń rozsadek nakazuje daleko posuniętą ostrożność. W tym przypadku rozsądek i przedstawione wyżej argumenty zmuszają nas aby protestować przeciw budowie spalarni. Domagamy się od Rady Miasta Aleksandrowa Łódzkiego aby zobowiązała Burmistrza do wycofania się z projektu budowy spalarni i zaprzestania rozmów z inwestorem. Przedstawiamy listę 536 mieszkańców Miasta i Gminy Aleksandrów Łódzki sprzeciwiających się budowie spalarni opon, tworzyw sztucznych i innych odpadów na terenie Gminy. Komitet Protestacyjny: Do Wiadomości: Gazeta Matusiaka Express Ilustrowany Witaj mack! Zaniepokoiłeś mnie tymi wiadomościami, gdyż właśnie śledzę sprzedaże działek w tamtej okolicy...zwłaszcza w Rudzie Bugaj i Brużycy...no teraz to jestem w kropce, chyba obiorę kierunek na Pabianice i Andrespol, chociaż najchętniej odpowiadałyby mi dalsze regiony Strykowskiej i Brzezińskiej (ale ceny tam ponoć "zabijają") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 01.10.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Witam Wszystkich z Aleksa i okolic. Z uwagi, że ja też tutaj buduje swój mały domek bardzo zainteresowała mnie (historyczna - mam nadzieję) informacja o tej spalarni. Mack wydaje mi się, że nie mamy się czego obawiać, gdyż wtedy nie był uchwalony obowiązujący obecnie miejscowy plan zagospodarowania dla Gminy Aleksandrów Łódzki. Tak się składa, że mam kopię u siebie i tam jest napisane, że "plan zakazuje realizowania przedsięwzięć mogących znacząco oddziaływać na środowisko ....", a dla jednostki strukturalnej H "Ruda Bugaj" (tak sobie oznaczyli w planie "nasze tereny") plan ustala "jako funkcję podstawową zabudowę mieszkaniową jednorodzinną, zagrodową .....itd. No, ale że żyjemy w tak pięknym kraju, należy być mimo wszytko czujnym, bo licho nie śpi. Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych "łodziaków" z Aleksandrowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 01.10.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Witam wszystkich! Właśnie finalizuję zakup działki pod Łęczycą. Wprawdzie to sporo dalej od Łodzi niż Aleksandrów ale chyba mnie z grupy łódzkiej nie eksmitujecie ? Plany budowlane mam spore a jak będzie zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 01.10.2005 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Witamy Bad w rodzince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 01.10.2005 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Jakby ktoś postradał zmysły i robił strop ceramiczny PTH to zresztowało mi się kilkanaście pustaków stropowych.Większość już zadeklowanych jest też kilka połówek. Zamienię na dobrą flaszeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 02.10.2005 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Tommcio ty to teraz Warszawa a nie Rąbień ma ktos moze koze do wygrzania domu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 02.10.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Witaj mack! Super cena!Czy są w twoich okolicach jakieś działki budowlane do sprzedaży? Myśle że są. Działki są na glinie, z lekkim spadkiem w kierunku Bzury. Po opadach jeśli nie ma spadku woda stoi, ale za to nie trzeba podlewać - wiosną posadziłem choinkę z Gwiazdki i przetrwała upały i susze, mimo że nie podlałem jej ani razu. Obok mnie jest duża działka na której właścieciel zrobił 3 czy 4 fundamenty myśle że chce ją podzielić na 4 małe działki. W ulicy jest prąd i woda - na wodę mieszkańcy składali się więc nie trzeba płacić opłaty przyłączeniowej. W ulicy jest kilka niezabudowanych działek ale nie znam właściecieli ani ich planów - ale mogę popytać sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts