akacja 26.10.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Witaj Nor(a) Jeśli mieszkacie przy Dubois, to nieobce są wam południowe okolice Łodzi. A może weżmiecie pod uwagę Starową Górę, Rzgów albo Tuszyn? No i pomiędzy nimi jeszcze jakieś miejsca się znajdą. Dojazd do miasta też niezły. Wiesz, ja tak zachwalam południe Łodzi, bo podgrupa Konstantynowsko-aleksandrowska rośnie w siłę, a my z Wierzbą75 i ew-uś sami jak te kołki... Posdrawiam, akacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nora 26.10.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Witaj Nor(a) Jeśli mieszkacie przy Dubois, to nieobce są wam południowe okolice Łodzi. A może weżmiecie pod uwagę Starową Górę, Rzgów albo Tuszyn? No i pomiędzy nimi jeszcze jakieś miejsca się znajdą. Dojazd do miasta też niezły. Wiesz, ja tak zachwalam południe Łodzi, bo podgrupa Konstantynowsko-aleksandrowska rośnie w siłę, a my z Wierzbą75 i ew-uś sami jak te kołki... Posdrawiam, akacja A ja przyznam, że jestem naprawde bardzo zaskoczona , że w Łodzi aż tyle osób budujacych się (dzis przypadkiem znalazłam ten wątek). To optymistyczne, bo nie ma jak kawałek własnej trawki przed domem Podczytywałam wczesniej pl.misc.budowanie..wiekszosc W-wy tam (ceny tez w-wskie ). W sumie to tak naprawdę nie wiadomo gdzie cos znajdziemy. Niestety jakies miejsce musi wpaść w oko niejako od pierwszego wejrzenia. Jak zaczynamy kręcic nosami to po prostu uciekamy stamtad i nie wracamy do tematu. Tak a propos...czy jest jakaś sezonowość w pojawiających się ofertach? (wiosną więcej..zimą mniej..etc.) czy mnie się tylko wydaje, że jak zaczeliśmy na poważnie szukać, najpierw "grzybka" do remontu a teraz działki to wszystko co fajne gdzieś poznikało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 26.10.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 W sumie to tak naprawdę nie wiadomo gdzie cos znajdziemy. Niestety jakies miejsce musi wpaść w oko niejako od pierwszego wejrzenia. Jak zaczynamy kręcic nosami to po prostu uciekamy stamtad i nie wracamy do tematu. Prawda szczera - my działki szukaliśmy chyba z 1,5 roku (niezbyt może intensywnie przez cały czas - ale ciągle czujnie wypatrywaliśmy). Ale jak pierwszy raz zobaczyliśmy naszą działkę (w deszczowo-posępny jesienny dzień) - to już wiedzieliśmy , że to jest to i decyzja była od ręki - później juz tylko formalne sprawdzenia działki i kupno. I do tej pory mi się podoba - chociaż po 3 latach zacząłem zauważać jej wady (malutkie ) - dla innych być może oczywiste od razu. Życzę powodzenia w poszukiwaniach. pozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 26.10.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Witaj Nora My też szukamy działki i też oglądaliśmy w Mirosławicach- duży ruch i chałas z ulicy, a takze dowiedzieliśmy się, że od strony prawnej nie wszystko jest wyjaśnione do końca...podobno... W Nowosolnej i okolicach trzeba uważać, bo będą budować autostradę My skupiamy się na razie na Aleksandrowie Ł. dobre ceny, nowy,aktualny plan zagosp. przestrzennego, dobry dojazd do Łodzi (linia autobusowa miejska-jakby nawalił samochód ) no i mocna-pomocna Grupa Aleksandrowska Powodzenia w szukaniu, jak znajdziemy coś ciekawego i w większej ilości to damy Wam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nora 26.10.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Powodzenia w szukaniu, jak znajdziemy coś ciekawego i w większej ilości to damy Wam znać dzięki i w drugą stronę również.. Jak cos wam nie przypasuje to tez dawajcie znac. Kazdy ma nieco inne priorytety. (my np. wolimy niz sklep czy przystanek blizej łąkę - mamy psy mysliwskie, ktore świrują niewybiegane ..niby głupoty ale jak sie okazuje wazne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 26.10.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pooh 27.10.2005 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Nor(a) a próbowaliście dać ogłoszenie o chęci zakupu działki? W naszym przypadku poskutkowało rewelacyjnie. Szukaliśmy około pół roku, przejechaliśmy mnóstwo kilometrów po okolicach Łodzi i w końcu daliśmy jedno, króciutkie ogłoszonko. Zgłosiło się trzech potencjalnych sprzedawców. I Bingo! Kupiliśmy działkę 600 m2 w Łodzi (Stare Rokicie) wszystkie media w ulicy, cicho... po 50 zł za metr. Druga rada: Spróbuj w Urzędzie Miasta. Organizują tam czasem przetargi na działki komunalne. I trzecia (związana z moją okolicą): Jest coś co w serwisie mapowym http://www.mapa.lodz.pl narysowane jest na czerwono i nazywa się "Oferta inwestycyjna" a konkretnie przy ul. Franciszka jest działeczka na sprzedaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 27.10.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Ja swoja dzialke znalazlam po 3 m-cach dosyc intensywnego poszukiwania, przegladania gazet i jezdzenia po terenie. Glownie pytalam ludzi po wsiach, sołtysów, zagdaywalam w sklepach. Ale interesowala mnie tylko 1 lokalizacja, tj. wzniesienia łódzkie , okolice Strykowskiej, ew. Dobieszków. Moja dzialke zobaczylam pewnego listopadowego dnia, w szarudze i deszczu, nie jest szczytem piekna, ale ma wiele plusów i ciesze sie ze ja wybralismy, bo licza sie dla mnie tez takie rzeczy jak wygodny dojazd do Łodzi, bliskosc autostrady (4 km), autobus miejski, pks, mini busy, dzialka przy asfalcie z mediami, niedaleko sklep, osrodek zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 27.10.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 I Bingo! Kupiliśmy działkę 600 m2 w Łodzi (Stare Rokicie) wszystkie media w ulicy, cicho... po 50 zł za metr. ... jedno pytanie - gdzie na Starym Rokiciu kupiliscie tę działkę? Znam doskonale ten teren i nie ma tam działek po 50 zł o ile w ogóle jakiekolwiek są na sprzedaż. Chyba że było to dawno temu. Ponadto Stare Rokicie - szczególnie Pustynna, Czahary, Regatowa, generalnie koniec ul Franciszka itp. są dokładnie na drodze podchodzenia do lądowania samolotów na Lublinku. I dopóki latają male samolociki śmigłowe to nie ma problemu ale lądujący/startujący odrzutowiec Ryanair do Londynu będzie robił troche hałasu........ Generalnie w Łodzi nie ma sensownych działek budowlanych. Albo nie ma uzbrojenia tzn. jest ale 50-100 m dalej albo sąsiedztwo jest b. nieciekawe. A sąsiedztwa nie da się niestety zmienić. Jeżlei działka jest choć trochę atrakcyjna - lokalizacja nie 20 km za miastem i jest uzbrojenie chociaż w ulicy to cena jest niebotyczna. A brak planów zagospodarowania jest kolejnym problemem. Wiadomo jak urząd rozpatruje takie sprawy. Ja szukałem działki kilka miesięcy i tą którą kupiłem znalazłem zupełnie przypadkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pooh 27.10.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 jedno pytanie - gdzie na Starym Rokiciu kupiliscie tę działkę? Znam doskonale ten teren i nie ma tam działek po 50 zł o ile w ogóle jakiekolwiek są na sprzedaż. Chyba że było to dawno temu. Ponadto Stare Rokicie - szczególnie Pustynna, Czahary, Regatowa, generalnie koniec ul Franciszka itp. są dokładnie na drodze podchodzenia do lądowania samolotów na Lublinku. I dopóki latają male samolociki śmigłowe to nie ma problemu ale lądujący/startujący odrzutowiec Ryanair do Londynu będzie robił troche hałasu........ Ja kupiłem na "początku" ul. Franciszka i 300 m "w bok", faktycznie dawno bo w ubiegłym stuleciu . Duże samoloty robią stosunkowo mało hałasu bo lecą szybko i np raz dziennie w godzinach kiedy jesteśmy w pracy. Znacznie gorsze są motolotnie, które bzyczą jak komary, a lecą z prędkością żółwia... Mieszkam 1.5 km od budowy (też na drodze do lądowania) więc mogę tylko powtórzyć, że okolica jest cicha. Słyszę w zasadzie tylko dzwon z kościoła i czasem pociąg i karetkę. Na Ryanaira zaczaję się z kamerą w niedzielę rano. 2mm Piszesz, że w okolicy nie ma działek na sprzedaż. Otóż są, ale w nierozsądnych cenach. W promieniu 100m od mojej działki są chyba 3, i nikt ich nie kupuje. Pewnie z powodu ceny albo z braku żyjącego/dostępnego/ustalonego właściciela. Bliższych szczegółów nie znam: Mam już swoją i starczy. Spacerując po okolicy widzę sporo zaniedbanych działek - może trzeba dotrzeć do właścicieli. Robi się to następująco. 1. na mapie http://www.mapa.lodz.pl znajdujemy numer upatrzonej działki. 2. W Miejskim Ośrodku Dokumentacji Geodezyjnej na Traugutta 21/23 kupujemy za 4 zł informację ustną o numerze księgi wieczystej 3. Idziemy do Wydziału Ksiąg wieczystych na Pomorską i znajdujemy nazwisko i adres właściciela Trochę to dziwne, bo kiedyś wszystko było od ręki w wypisie z rejestru gruntów za dychę czy dwie, ale mamy fajną ustawę o ochronie danych osobowych i w związku z tym kicha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nora 27.10.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Nor(a) a próbowaliście dać ogłoszenie o chęci zakupu działki? W naszym przypadku poskutkowało rewelacyjnie. przyznam sie, że nie. Obecnie co tydzien leci w gratce nasze ogloszenie o checi zakupu domu okazyjnie (jak mowilam byl to poprzedni wariant). Absolutne zero telefonów Takich jak my zauwazylam w kolumnie "kupie" jest kilku. Podobnie dzialki. Ale trzeba będzie dać..Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nora 27.10.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Ja kupiłem na "początku" ul. Franciszka i 300 m "w bok", faktycznie dawno bo w ubiegłym stuleciu . Duże samoloty robią stosunkowo mało hałasu bo lecą szybko i np raz dziennie w godzinach kiedy jesteśmy w pracy. Znacznie gorsze są motolotnie, które bzyczą jak komary, a lecą z prędkością żółwia... .. Byle cos nie spadlo z gory to nie ma na co narzekac (my mieszkamy jeszcze blizej lotniska - niedlugo loty do londynu to moze byc gorzej - http://lotniskodlalodzi.org ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pooh 27.10.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Nor(a): A może trzeba dać płatne. My daliśmy chyba w Dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 27.10.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Jesli chodzi o gmine Nowosolna (Lodz-Wschod): od jesieni obowiazuje nowy plan zagospodarowania przestrzennego, autostrada A-1 ma juz swoj korytarz wytyczony. Ceny nie sa jeszcze wygorowane, ale i tak wysokie, zwlaszcza za Kalonke/Dobieszkow.O wadach lokalizacji nie pisze, ale jedna z nich mozna odczytac z mojego porzedniego postu. Ale to pewnie tak wszedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nora 27.10.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Nor(a): A może trzeba dać płatne. My daliśmy chyba w Dzienniku. wlasnie o tej dziennikowej gratce pisalam Jak juz widze musi sie cos po prostu trafic..a i tak jeszcze wtedy wyscig kto pierwszy ten lepszy. Wiem bo sprzedawalam pol roku temu siedlisko, ktore poszlo w tydzien a telefonów byla cala masa. Ludzie ktorzy to kupili mowili pozniej do mnie "szukalismy czegos takiego kilka lat" ...booozeee.."kilka".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 27.10.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 jedno pytanie - gdzie na Starym Rokiciu kupiliscie tę działkę? Znam doskonale ten teren i nie ma tam działek po 50 zł o ile w ogóle jakiekolwiek są na sprzedaż. Chyba że było to dawno temu. Ponadto Stare Rokicie - szczególnie Pustynna, Czahary, Regatowa, generalnie koniec ul Franciszka itp. są dokładnie na drodze podchodzenia do lądowania samolotów na Lublinku. I dopóki latają male samolociki śmigłowe to nie ma problemu ale lądujący/startujący odrzutowiec Ryanair do Londynu będzie robił troche hałasu........ Ja kupiłem na "początku" ul. Franciszka i 300 m "w bok", faktycznie dawno bo w ubiegłym stuleciu . Duże samoloty robią stosunkowo mało hałasu bo lecą szybko i np raz dziennie w godzinach kiedy jesteśmy w pracy. Znacznie gorsze są motolotnie, które bzyczą jak komary, a lecą z prędkością żółwia... Mieszkam 1.5 km od budowy (też na drodze do lądowania) więc mogę tylko powtórzyć, że okolica jest cicha. Słyszę w zasadzie tylko dzwon z kościoła i czasem pociąg i karetkę. Na Ryanaira zaczaję się z kamerą w niedzielę rano. 2mm Piszesz, że w okolicy nie ma działek na sprzedaż. Otóż są, ale w nierozsądnych cenach. W promieniu 100m od mojej działki są chyba 3, i nikt ich nie kupuje. Pewnie z powodu ceny albo z braku żyjącego/dostępnego/ustalonego właściciela. Bliższych szczegółów nie znam: Mam już swoją i starczy. Spacerując po okolicy widzę sporo zaniedbanych działek - może trzeba dotrzeć do właścicieli. Robi się to następująco. 1. na mapie http://www.mapa.lodz.pl znajdujemy numer upatrzonej działki. 2. W Miejskim Ośrodku Dokumentacji Geodezyjnej na Traugutta 21/23 kupujemy za 4 zł informację ustną o numerze księgi wieczystej 3. Idziemy do Wydziału Ksiąg wieczystych na Pomorską i znajdujemy nazwisko i adres właściciela Trochę to dziwne, bo kiedyś wszystko było od ręki w wypisie z rejestru gruntów za dychę czy dwie, ale mamy fajną ustawę o ochronie danych osobowych i w związku z tym kicha... witam, jeżeli jest to działka na "początku" Franciszka i 300 m w bok (szczególnie po stronie parzystej numeracji to zgadzam sie w kwestii samolotów. Masz rację że w okolicy jest trochę zaniedbanych działek. B. trudno jest dojść kto jest włascicielem takiej nieruchomosci. Jezeli kupowałes w "ub. stuleciu" to 50 zł jest (tzn. było...) OK. Teraz ludzie wolają 100 zł i więcej. Np. na Pustynnej jest b. duża działka około 9000 mkw i w ub. roku chcieli 100-110 zł/mkw. I cały czas jest na sprzedaż. Ja znam to osiedle doskonale bo tam mieszkałem dość długo zanim przeprowadziłem się do W-wy i szukając działki np. rozwieszałem ogłoszenia na słupach i przystankach. I miałem dosłownie DWA albo TRZY telefony w spr. sprzedaży starych rozlatujących się domów za kosmicznie wysokie kwoty. Ostaecznie zakupiłem działkę w zupełnie innej części Łodzi. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 27.10.2005 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Nor(a) wieszaj wszędzie kartki kupię działkę pytaj w sklepikach w terenie gdzie cisie podoba ja podpowiem Wam rejon pomiedzy Grotnikami Parzęczewem a Ozorkowem za trzy lata bedą tam b.dobre drogi dojazdre do Łodzi (droga S-8 ) a ziemia tania choć w ciągu ostatnich 3 lat zdrożała 3 razy a poza tym witam na forum Plus poszukaj w Zgierzu mój kolega w zeszłym roku (grudzień) kupił domek w Zgierzu na Chełmach (500m od Łodzi) za ok 170kzł mieszka od 1/2 roku - domek 150m działka 1200 remont 50kzł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 27.10.2005 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 nie wiecie co u matki. Była i nie ma. Chodze po całym forum, szukam i nic Się martwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 28.10.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Witam wszystkich! Daaaawno tu nie byłem z powodu nawału prac przy wykończeniówce. Informuję,że Gmina Zgierz sprzedaje w Rosanowie działki 28 zł/mkw. + VAT. Było jeszcze kilka w ubiegłym tygodniu. Tel. 716-25-15 Wydział Geodezji wew.107 ul.Łęczycka 4. Prywatnie też sprzedawał p.Krzysztof Kędzia tel.717-01-47 , za ile nie wiem ale podobnież b.tanio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 28.10.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Witam wszystkich! Daaaawno tu nie byłem z powodu nawału prac przy wykończeniówce. Informuję,że Gmina Zgierz sprzedaje w Rosanowie działki 28 zł/mkw. + VAT. Było jeszcze kilka w ubiegłym tygodniu. Tel. 716-25-15 Wydział Geodezji wew.107 ul.Łęczycka 4. Prywatnie też sprzedawał p.Krzysztof Kędzia tel.717-01-47 , za ile nie wiem ale podobnież b.tanio! Rosanów (?!), to nie tam idzie A2, plus zjazdy do niej? U nas, na końcu Aleksa, działki przy prawie polnej ulicy (na razie) z wodą i prądem w ulicy "chodziły" po 30 z metra, ale nie wiem czy jeszcze aktualne. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts