forum_user 28.10.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 ja jestem coraz blizej zamieszkania pomalowalem farbą Durup , meble w kuchni skrecone, kocioł odpalony, a panele zaczynam ukladac, na drzwi kaza mi czekac az do 21 listopada moze uda sie wprowadzic w ten weekend, no na srodku salonu stoii koza, taka do palenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 28.10.2005 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Koło mnie sa nadal dwie działki do kupienia, cena 28/m2 działki maja po 1050 m i jest to własnie koniec Aleksandrowa.Jesli ktos jest zainteresowany to moge podac tel do włascicielki... Gochasz- jak u Ciebie prace? u mnie kończa fundament i od srody wchodzi druga ekipa budowlana i zaczynamy mury.Mam nadzieje ze zdązymy w tym roku zadaszyc domek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 29.10.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 Koło mnie sa nadal dwie działki do kupienia, cena 28/m2 działki maja po 1050 m i jest to własnie koniec Aleksandrowa. Jesli ktos jest zainteresowany to moge podac tel do włascicielki... Gochasz- jak u Ciebie prace? u mnie kończa fundament i od srody wchodzi druga ekipa budowlana i zaczynamy mury. Mam nadzieje ze zdązymy w tym roku zadaszyc domek:) Metea, a u mnie ekipa poszła w p.......zdu i zostaliśmy z niedokończonymi ścianami i bez stropu . Przez ostatni tydzień mieliśmy spotkania z następnymi, ale albo nie mają terminów, albo nie kończą po kimś, albo ceny jak z kosmosu. Więc nadal szukam ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 29.10.2005 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 Witam Grupe Lodzka Zawedrowalismy tu z Nor(a), myslac o ucieczce od pomyslu kupowania "starego grzyba" za spore pieniadze... i pozniejszego jego remntowania. W tej chwili szukamy dzialki i powaznie myslimy o budowie. Nie wykluczamy jednak kupna starszego domu (lata 60te n.p.), choc musialaby to byc okazja ... Z naszych ustalen dzialkowych : Gmina Lutomiersk sprzedaje wzglednie tanio 3 dzialki po 1000m w samym Lutomiersku ... gdyby ktos chcial - w listopadzie przetarg ... dla nas za daleko My z kolei chyba wiemy juz gdzie chcielibysmy mieszkac ... Dzis zwiedzalismy - i urzekla nas okolica Dobra Nowiny i samej Dobrej. Niestety fundusze mamy ograniczone, wiec nie moze to byc dzialka 5 czy nawet 3000m (takie na szybko znalezlismy dzis w Dobrej) Takze ... gdyby ktos o czyms slyszal ... Serdecznie pozdrawiam, Mateusz. P.S. Ogloszenia o checi zakupu powiesilismy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 29.10.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 My z kolei chyba wiemy juz gdzie chcielibysmy mieszkac ... Dzis zwiedzalismy - i urzekla nas okolica Dobra Nowiny i samej Dobrej. .. Yhm - właściwie nic sensownego nie mogę dodać - jak to zobaczylismy też nas urzekło - po prostu cieszę się , że tam właśnie budujemy nasz dom. A przy dzisiejszej pogodzie - mnie aż zapierało dech z radości. Powodzenia w poszukiwaniach. pozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nora 29.10.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 Yhm - właściwie nic sensownego nie mogę dodać - jak to zobaczylismy też nas urzekło - po prostu cieszę się , że tam właśnie budujemy nasz dom. A przy dzisiejszej pogodzie - mnie aż zapierało dech z radości. ano racja...słońca to tam 3 razy więcej bylo niz gdzie indziej "Zwiedzaliśmy" tez dziś Smardzew i okolice...juz nie to samo, a przede wszystkim droga stamtąd do chrzanu na codzienne dojazdy (zwłaszcza jak sie ma dwie prace i w ciagłym biegu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 29.10.2005 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 Gochasz przykro mi, faktycznie masz nieciekawa sytuacje.Nie dość ze trzeba sie spieszyc przed zimą a tu nawala ekipa budowlana.W poniedziałek moge sie zapytac moich murarzy czy nie znaja jakiejś dobrej ekipy budowlanej.A może tu na forum ktoś z grupy łódzkiej moze kogos polecić...??? Pozdrawiam i głowa do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 30.10.2005 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 generalnie ekipy maja to do siebie ze buduja kilka na raz i maja gdzies ze tobie bardzo zalezy i sie spieszysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 30.10.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 generalnie ekipy maja to do siebie ze buduja kilka na raz i maja gdzies ze tobie bardzo zalezy i sie spieszysz Masz rację, z tego co wiemy, to nasza ekipa poszła gdzie indziej budować, Metea, a może do Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 30.10.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Gochasz ekipa która zaczyna w środe zakończyła własnie budowe w Tuszynie więc to chyba nie Twoi fachowcy Moi mają zapowiedziane ze pracują od rana do poznego wieczora żeby im nie przyszło do głowy biegać na inną budowe. A nawet im halogeny zainstalujemy co by mieli widno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 30.10.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 ja sie na kilka dni zegnam zanim podlacze kompa w nowym domy troszke mi zejdziebiurko musze przetransportowac ze starego kawalerskiego mieszkanka uciekam papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 31.10.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Jakbyscie przypadkiem nie zauwazyli, w nocy robi sie coraz zimniej.Woze teraz codziennie "ochroniarzy" na budowe, co by kable na scianach przynajmniej zostaly przed polozeniem tynkow. A ze stan surowy (pół)otwarty, to dziś w nocy zamarzła im woda w butelce na stole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 01.11.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 mmmad stawiaj na stole wódkę nie zamarznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 02.11.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 mmmad stawiaj na stole wódkę nie zamarznie Czy w kosztorysie podciagnac to pod dodatki chemiczne pozwalajaca na prace w niskich temperaturach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 02.11.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 gochasz -namiary na ekipe wysylam na priv -zobacz, mzoe akurat... oj ładna ta nasza Dobra i Dobra Nowiny, ładna, fajne widoczki, dobry dojazd do Łodzi i za sprawa autrostrady "w Polskę", a jak fajnie wieje , w koncu to wzniesienia łódzkie, wiec gdzie jak nie tam? Nora -sprobujcie przez sklep spozywczy i soltysa w Dobrej, ja swoja dzialke kupilam wlasnie przez kontakt ze sklepu. Moja dzialka, ktora znjaduje sie w Dobrej przy ul. Wodnej 14 jest ogrodzona na razie siatka wspolnie z dzialka mojej siostry (1340 m2 kazda z dzialek, prąd i woda w dzialce). Siostra mieszka w W-wie, ma swoj dom, wiec napewno bedzie te swoja dzialke w Dobrej sprzedawac, ale nie wiem jeszcze kiedy podejmie te decyzje i za ile chce sprzedac. Moge ja zpaytac jak wroci z podrozy poslubnej do Indii (takiej to dobrze ), a bedzie to w 2 pol listopada. I jeszcze pytanko: czy ktos slyszal ze parkietu z klepek bukowych nie powinno sie ukladac "na cegielke", tzn. z przesunieciem bo bedzie sie odlejal , klawiszowal? Natomaist do buku polecany ejst wzor jodelki, albo naprzemiennie ukladanie klepek prostopadle do siebie? Prawada li to? Pablo gratulacje z pwoodu zakonczenia prac i przeprowadzki! Tempo mieliscie ekspresowe! Ja -jak dobrze pójdzie, za miesiac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 02.11.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 oj ładna ta nasza Dobra i Dobra Nowiny, ładna, fajne widoczki, dobry dojazd do Łodzi i za sprawa autrostrady "w Polskę", a jak fajnie wieje , w koncu to wzniesienia łódzkie, wiec gdzie jak nie tam? Nora -sprobujcie przez sklep spozywczy i soltysa w Dobrej, ja swoja dzialke kupilam wlasnie przez kontakt ze sklepu. Moja dzialka, ktora znjaduje sie w Dobrej przy ul. Wodnej 14 jest ogrodzona na razie siatka wspolnie z dzialka mojej siostry (1340 m2 kazda z dzialek, prąd i woda w dzialce). Siostra mieszka w W-wie, ma swoj dom, wiec napewno bedzie te swoja dzialke w Dobrej sprzedawac, ale nie wiem jeszcze kiedy podejmie te decyzje i za ile chce sprzedac. Moge ja zpaytac jak wroci z podrozy poslubnej do Indii (takiej to dobrze ), a bedzie to w 2 pol listopada. Faktycznie wieje Ale widoki przecudne A co do przedazy dzialki siostry ... [autoreklama] Masz szanse wybrac sobie sasiadow na sporo najblizszych lat A mysle, ze my sie w mare nadajemy [/autoreklama] A tak na serio - pamietaj o nas jakby co. Namiary na siebie w sklepie i u soltysa tez zostawilismy. Pozdrawiam, Mateusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nora 02.11.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Nora -sprobujcie przez sklep spozywczy i soltysa w Dobrej, ja swoja dzialke kupilam wlasnie przez kontakt ze sklepu. Moja dzialka, ktora znjaduje sie w Dobrej przy ul. Wodnej 14 jest ogrodzona na razie siatka wspolnie z dzialka mojej siostry (1340 m2 kazda z dzialek, prąd i woda w dzialce). Siostra mieszka w W-wie, ma swoj dom, wiec napewno bedzie te swoja dzialke w Dobrej sprzedawac, ale nie wiem jeszcze kiedy podejmie te decyzje i za ile chce sprzedac. Moge ja zpaytac jak wroci z podrozy poslubnej do Indii (takiej to dobrze ), a bedzie to w 2 pol listopada. Honorata..o połowe by Ci się przestrzeń zmniejszyła gdyby coś Tak btw. my kombinowaliśmy cos w tym stylu z działkami w Mirosławicach. Teściowa jedną..my drugą, nasz dom..płot wokół jeden (do czasu az by nie chciała sprzedać swojej). No ale teściowa się wycofała zanim zobaczyła, my wycofaliśmy się po zobaczeniu, a zwłaszcza uslyszeniu (szumu aut z drogi). W każdym bądź razie dzięki z góry. Oczywiście gdyby coś jesteśmy zainteresowani. Oferty w dzisiejszej gratce wyglądają tak sobie, zwłaszcza przy naszych dość zawężonych kryteriach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Kalonka 03.11.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 http://www.lokal-dom.pl/ ktokolwiek slyszal, ktokolwiek wie... ???? co to za jedni i czym to jesc??? Pozdrowienia,Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 03.11.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Grzegorz Kalonka dawno Cie tu nie bylo, w tym czasie zdazyli nam zatwierdzic PZP w Nowosolnej O samej firmie nic nie moge powiedziec - natomiast o cenach dzialek na Sikawie tak, ale nie byloby to nic budujacego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izunia1111 03.11.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 A ja polecam Justynów.Ładne tereny niedaleko las i dobry dojazd busami za 2,5 zł.Jeszcze niedawno na stronie http://www.andrespol.pl były informacje o przetargach z gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts