joga7 18.11.2005 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Monik_a. W Zofiówce jest jeszcze trochę działek budowlanych. Najlepiej jest przyjechać i pooglądać różne miejsca i jeżeli coś Wam "wpadnie w oko" to wtedy zorientować się czy można taką działkę jeszcze kupić. Informacje o działkach na sprzedaż można zasięgnąć u sołtysa Zofiówki. Mieszka na ulicy Głównej prawie naprzeciwko ul Nawłociowej i ul Wacława. Ceny działek raczej mieszczą się w podanych przez Ciebie kwotach. Życzę miłego poszukiwania. Może w przyszłości będziemy mieszkali w sąsiedztwie?...Pozdrawiam gorąco joga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DORO_TA 20.11.2005 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Witam Wszystkich Budujących się szczęściarzy Jestem gorącą fanką forum od dawna, ale dziś jest mój debiut Po wielu wahaniach, sporach i burzach mózgu doszliśmy z mężem do wniosku, że jak nie wybydujemy sobie małego fajnego domku, to oszalejemy !!! Ale cóż z tego... podjęcie decyzji to jedno, znalezienie działki na peryferiach Łodzi, ale jednocześnie z niezłą komunikacją za cenę poniżej 45 zł/mkw to drugie... Szukanie jej doprowadziło nas do stanu przedzawałowego .....NIE MOŻEMY NIC ZNALEŹĆ !!! Pomóżcie nam, dobrzy Ludzie, bo hart ducha w nas gaśnie i skrzydła entuzjazmu lekko podcięte zaraz odpadną.... Gdzie można kupić jakąś sensowną działkę ok 1000 mkw za niewygórowaną cenę i nie oddaloną od Łodzi ponad 20 km?.... i jeszcze żeby gdzieś jakiś lasek był... albo inne zielone coś tam w tym stylu... Czekamy z biciem serca )) Dorota i reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.11.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Aleksandrów City Autobus 78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DORO_TA 20.11.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Aleksandrów City Autobus 78 Dziękuję za odpowiedź, ale proszę o podpowiedź, gdzie dokładnie szukać działek i kto je sprzedaje bo ja jakoś zagubiona się czuję... Jakoś nie wyobrażam soie podchodzenia do każego w mieście i pytania, czy mamoże działkę do sprzedania.... Proszę o małąpodpowiedź Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 20.11.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 DORO_TA sama musisz określić gdzie Ci się podoba nasz system szukania działki był prosty1) ROWER - wycieczki po okolicach w celu szukania działek które nam sie podobały (najpierw która okolica potem dokładniej)2) MAŁY LOKALNY SKLEPIK i tu pytania o działki o właścicieli itp. i tak szukaliśmy dwa sezony pod koniec tego okresu doszły jeszcze biura obrotu nieruchomościami i tutaj 2 biuro 1 propozycja i wiedzieliśmy,że to jest to 2 tyg. i działka nasza. Przez cały czas szukaliśmy jeszcze bezpośrednio przez ogłoszenia ( nie chcieliśmy płacić za pośrednictwo ) były nawet dwie ciekawe propozycje (lokalizacja) ale okazały sie mieć felery dla nas dyskwalfikujące ( np duża planowana droga w planie zagospodarowania przestrzennego)A wracając do biura to mieliśmy szczęście (ta działka była dla nas czekała na nas od dwóch lat, widząc ja wcześniej nie śmialismy nawet zapytać sąsiadów czy nie jest na sprzedaż baliśmy sie kosmicznej ceny a ta okazała się akceptowalna - działka 300m dalej była 10 razy droższa za metr i miała 7500m2!!!) a w biurze powiedzeli,że jesteśmy jednymi z niewielu takich klientów którzy wiedzą czego chcą i po naszeym sprecyzowaniu oferty dostaliśmy cztery porpozycje trzy tylko obejrzeliśmy a ta jedna została kupiona. Tak więc działkę musicie wybrać sami my możemy coś podpowiedzieć. Ja propnuje okolice Smardzewa Łagiewnik np w lewo od drogi stryków Zgierz na wysokości klasztoru w łagiewnikach jeszcze 2-3 lata temu można było kupić działkę za 20-30 zł za metr w tym roku polożono tam asfalt więc ceny mogły pójść w górę POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 21.11.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Dorota podjedz do Aleksandrowa do biura nieruchomości "Pandora"Blisko mnie są 2 działki po 1000 m i jedna 1600 fajnie zalesiona, z tego co wiem cena za metr 30 zł... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 21.11.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 No to chyba czas odpoczac po intensywnym sezonie budowlanym... Mam juz wylewki i niech schna przez zime...Wobec powyzszego popieram propozycje spotkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.11.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 sezon budowlany powoli się kończy wiec może jakieś spotkanie (mając na uwadze przyszłe matki proponuje jakis PUB z salą bez dymu) Jak mogłeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 21.11.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 21.11.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Sorry Matka to ze względu na przyszłe nomem omem mamuśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.11.2005 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Czy mam rozumieć, żem wykluczona...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 21.11.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Taż tylko rure wydechową wystawisz na zewnątrz a na spotkanko przyjdź. Będe czekał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 21.11.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 coś mi się wydaje że kupiłeś działkę nad którą się mocno zastanawiałem latem 2004. Czy to okolica 11 Listopada? Pierwszy budynek w tej drodze to taki parterowy. Działki dłuższym bokiem przylegają do drogi co mi sie nie podobało. Zaletą jest chyba suchość gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 21.11.2005 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Czy mam rozumieć, żem wykluczona...? nic z tych rzeczy nikogo nie wykluczamy to tylko troska o przyszłe pokolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 21.11.2005 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Na szczęście wybór działki mam już za sobą. Wprawdzie w mojej okolicy ciężko znaleź teraz poniżej 40PLN/m2 ale warto szukać . Są jeszcze fajne działki działki - Mieleszki. A ja z zupełnie innej beczki--- gdzie w Łodzi jest największy wybór okien drewnianych ??????? Sprawdzonych dystrybutorów i nie zdzierców mi potrza . U mnie koniec budowy natenrok .Jeszcze tylko 3 okna i drzwi garażowe do zabicia i do wiosny tylko szukanie materiałów i zbieranie kasy na dalszy etap . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.11.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Taż tylko rure wydechową wystawisz na zewnątrz a na spotkanko przyjdź. Będe czekał Taaa... widzę, że będę musiała odpowiednio się... przygotować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea_l 22.11.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Witam grupę łódzką. Właśnie się dowiedziałam, że mogę jutro odebrać pozwolenie na budowę - hura, hura, hura. Wprawdzie nie jestem z Łodzi, ale Bełchatów to prawie jak rzut kamieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izunia1111 23.11.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Mam pytanie do grupy łódzkiej Czy ktoś może polecić jakiegoś hydraulika? Ostatni rok ulgi budolanej spowodawał takie problemy w załatwieniu czegokolwiek ze:- okna czas czekania 4 tygodnie - już przyszły,- brama garazowa - pomiędzy świętami a nowym rokiem,- żaden z znanych nam 4 hydraulików nie ma czasu nawet oddzwonić. I tak hydraulikę chcemy zrobić w styczni bo pownie wtedy trochę odpuści szaleństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 23.11.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Mam takie pytanie: czy ktos ma okna ze szprosami i chialby sie nimi pochwalic? Jestesmy teraz na etapie podejmowania decyzji: okna ze szprosami czy bez. O ile z zewnatrz nam sie podobaja, o tyle nie wiemy, jak to wyglada i sprawuje sie uzytkowo od wewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.11.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 mmmad, dużo zależy od rodzaju szprosów, czy to mają być zespolone, nakładane, czy wewnątrzszybowe. Ja mam okna PCV ze szproszami wewnątrzszybowymi, niedawno założone, mnie się bardzo podobają i przede wszystkim są wygodne w myciu. Szprosy zespolone to klasyka, są piękne, ale mycia nie zazdroszczę (coś ostatnio wygodna się zrobiłam ). O nakładanych niewiele mogę powiedzieć, nawet takich nie widziałam na własne oczy, wiem tylko, że do złudzenia imitują te zespolone, a do mycia można je zdejmować. Był kiedyś cały wątek na ten temat, poszperaj a znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts