Ciechanka 04.08.2003 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 Witam po weekendzie. Widzę ,że nikt nie zagląda do naszego wątku ale może?? Poszukujemy dobrego wykonawcy do kanalizacji. Jeśli macie jakiś namiar na hydraulika, to poproszę na priva. Czekamy na wycenę dachu. Chyba jednak będzie blachodachówka.Poza tym po weekendzie przyjemnie. Wysprzątaliśmy działkę z folii po porothermie a także częściowo poukładaliśmy deski z szalunków. Okazało się, że ogrodu za domem będzie całkiem dużo (zniknął porotherm). Teraz zastanawiamy się czy robić trawnik i coś jeszcze posadzić (obawiam się po przygodzie z tujami, że znów wszystko zniknie za sprawą złodziei).pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 07.08.2003 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Witam, MAM INTERNET! Ciechanko, nareszcie dowiedziałam się o ten domek - jeśli to aktualne. Jest jakaś firma na ul. Rąbieńskiej, która takie domki robi i składa. Jadąc tą ulicą ponoć nie można ich przegapić, bo mają dużą reklamę. To tyle. Już wróciliśmy z urlopu, ale było śmiesznie, bo domek nad jeziorem oprócz nas miał lokatorów - szerszenie Musieliśmy więc zmienić lokum i jakoś przetrwaliśmy. Pies nauczył się pływać, nam też udało się trochę odpocząc. No i na ten rok chyba tyle urlopu, niestety. Pozostałe pudła drzemiące na strychu cierpliwie czekają..... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 08.08.2003 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 Witak grzes_m! Rzeczywiście nie będziesz sam. Ja też jestem z rejonów Rąbiuenia AB.Jak chcialbyś coś wiedzieś o miejscowych składach budowlanych itd to daj znać. U mnie domek na zewnatrz wygląda już tak jakby ktoś mieszkał. Gorzej jest z wnętrzem, bo tam jest jeszcze surowizna. Ale przecież wszystko sie powolutku zrobi.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 12.08.2003 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 Coś słaby ruch na tym forum. U mnie domek z zewnątrz jest już praktycznie skończony. Brakuje tylko lamp, terakoty na schodach oraz nazwy i numeru ulicy. Z tym jednak poczekamy już chyba do przyszłego roku. Teraz warto by się było zabrać troche za wnętrze, ale na początku września wyjeżdżam na dłużej, więc chyba musze troszkę przystopować. A co u Was? Pewnie tak ostro lecicie z robotą, że nie macie czasu zajrzeć do internetu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 13.08.2003 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 U mnie robią więźbę. Fajnie to wygląda. Nigdy nie przypuszczałam, że tyle i takiego wielkiego drewna "wchodzi" na dach. Poza tym skonsultowałam jak ma wyglądać kuchnia i już wiem wstępnie gdzie co będzie stało.Pozdrawiam wszystkich Ciechanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tjozwi 18.08.2003 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Po latach (a właściwie miesiącach) ponownie witam Grupę Łódzką !!!Przeczytałem wszystkie posty i co widzę Antoniew i Rąbień w ofensywie... budowlanej. Pozdrawiam wszystkich, szczególnie tych najbliżej Rąbienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 19.08.2003 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Witam wszystkich po urlopie. Pełen sił i zapału biorę się do pracy. Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 19.08.2003 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Życie jest jednak sztuką kompromisów. wczoraj musieliśmy zdecydować w końcu jaki kolor dachu. Mnie podobał się czekoladowy brąz, mojemu mężowi jasny brąz. Ostatecznie uznaliśmy że będzie czerwony!!!! (mat- blachodachówka rautaruki). To była jedyna alternatywa. Więźba "robi" się dalej bo dach jest dość skomplikowany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 19.08.2003 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Ja chyba zdecyduje sie na osadzenie dodatkowego okna dachowego. Do czasu kiedy nie ma podbitki i ocieplenia można to zrobić bez większej rujnacji. W tym pokoiku (nieduzym, bo ma okolo 14 m.kw.) sa tylko drzwi balkonowe od strony polnocnej. Niby moglaby to byc przytulna sypialnia, ale taki ciemny pokoj nie jest specjalnie funkcjonalny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martin 19.08.2003 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Witam wszystkich po urlopie Ależ się rozpadało za oknem...U mnie duży ruch na poddaszu. Wszystkie pokoje mam już tam pomalowane, a panele na podłodze są na razie w dwóch. Trochę walczyłem z przeciekami na tarasie, bo mi "fachowcy" nie dali uszczelnienia przy ścianie, a spad jest taki, że woda po deszczu stoi sobie w najlepsze Na razie przyzwyczajam się do kota, który się przybłąkał i już na dobre zadomowił i pokazuje nam jaki to z niego wspaniały łowca mysz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 20.08.2003 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Witam, to ja nowicjuszka. Kupiłam działke w Andrzejowie. Na 99% dokonam zakupu Projektu Dom z gankiem D44 Muratora, czy ktoś byłby tak miły i pokazał wnętrza tej bryły?)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 20.08.2003 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Ja moglbym byc taki mily, gdybym tylko budowal ten dom. U mnie mozesz zobaczyc mocno zmodyfikowany D06a Ale ten D44 tez calkiem przyjemny jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 21.08.2003 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Witam wszystkich szczególnie nowicjuszy, bo każdy z nas nim jest (uczymy się do końca życia). U mnie wczoraj dopiero hydraulicy skończyli robotę. Teraz muszę zciągnąć mixokreta na wylewki i tynki. Poza tym czekam na decyzję banku o kredycie. Jeżeli chcecie wziąć kredyt to nie polecam LGPetroBanku, wolę szybkie tempo nawet kosztem niezbyt miłej obsługi, bo LG jest dokładnie odwrotnie. Pozdrawiam Leszek PS Ponieważ wakcje zbliżają się ku końcowi to może jakieś małe spotkanko we wrześniu? Jeśli są chętni, bo inaczej byłaby to sztuka dla sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 21.08.2003 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Witam Leszku? Jak tam góry? Jeśli chodzi o spotkanie we wrześniu to ciężko bo ja jeszcze we wrześniu idę na urlop od 14 na dwa tygodnie. W końcu porządnie odpocznę. Ale wcześniej czemu nie. Zobaczymy jak inni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 21.08.2003 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Witam, czy jest ktoś teraz ? Kurczaki jak mogę zaktualizować swoje dane aby zawsze ukazywał sie adres skrzynki pocztowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 21.08.2003 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 A my nie mamy takiej ładnej mapki, jak np. Stolica ))))))))))))))))))))) Ja nie umiem, ale może ktoś zrobiłby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 22.08.2003 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 CZEŚĆ ! Właśnie stoimy przed wyborem okien dachowych. Zaproponowano nam FAKRO - jakością zbliżone do Veluxa ale klamki mają u dołu okna (dla nas niezbędne bo do górnej krawędzi sięgnąłby tylko mój mąż) poza tym mają okna o podwyższonej odporoności na wilgoć (do łazienki - a ja mam okno nad wanną). Leszku widziałam że udzielałeś się w tym temacie. Szepnij jeszcze słówko o oknach dachowych. Poza tym monotowane będą w dachu z blachodachówką (ku memu zadowoleniu jednak czekoladowobrązowej). Buziaczki na weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 22.08.2003 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Witam! Jesli chodzi o spotkanie we wrzesniu to ja nie moge. Wyjezdzam na dluzej do z kraju i wroce dopiero przed Bozym Narodzeniem. Postaram sie Was za to (o ile to bedzie mozliwe) wspierac duchowo przez net. Jesli chodzi o mapke, to rzeczywiscie stolica ma niezla i moze warto o takiej pomyslec. Ja jednak nie mam pomyslu jak to zrobic. Czesu w tej chwili szczerze mowiac tez nie Jeśli chodzi o okna dachowe to weź pod uwagę oryginalne okna Braasa. Wiem, ze masz miec blachodachowke, ale to przecież nie przeszkadza chyba. Sa one produkowane przez Fakro. Okno 140x78 z kolnierzem kosztuje kolo 1200zl (- upust), ale jest to okno z klasy tych najdrozszych Fakro (tych o niskiej przenikalnosci zimna, malowane dobrze itd - zdaje sie, ze klasa LUX - tak sie to w Fakro nazywa). Moze wlasnie jedyna wada tych okien jest klamka. Znajduje sie ona na dole (tak jak potrzebujesz), tylko, ze wyglada jak jakas niespecjalnie urodziwa rurka. Ale to kwestia gustu. Jesli chcesz to podam Ci na priva namiary na mojego dostawce (bo to pewnie nie wszyscy maja) to moze dostalabys jakies 15% upustu. Ja sam bede odbieral takie okno w poniedzialek raniutko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 23.08.2003 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2003 Jeżeli chodzi o spotkanko, z miłą chęcią tylko ja od 26 wyjeżdzam na 2 tygodnie. Ale w innym terminie z przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martin 25.08.2003 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Witam wszystkich, piszę się również na spotkanie. Zaproponujcie tylko terminy. Ciechanka, FAKRO jak na razie u mnie jest ok. Mam jedno duże 70 x 148 i daje sporo światła do gabinetu. Mam też jedno najmniejsze, chyba 50 x 75. Klamka wygląda przywoicie. Rabaty największe dali mi u Pruszyńskiego (przy trasie na Rzgów) chyba 15%. Połaciowe okna bardzo ładnie wyglądają w łazience i poza tym nie zabierają miejsca na ścianie.U mnie już panele w trzech pokojach na górze. Doszły mnie słuchy, że w okolicy mają niedługo ciągnąć gaz i kanalizację, więc muszę zasięgnąć trochę języka w gminie.Pozdrawiam gorąco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts