kropi 11.03.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Tak, wiem, pan notariusz mówił to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 12.03.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 WitamMam pytanie do budujacych lub tez mieszkających już w Aleksie...Skad macie połaczenie z netem..?Boje sie że jak sie już wyprowadzimy do naszego domku bedziemy oddcięci od całego świata:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 12.03.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 To jest przewaga miasta - nawet małego - nad wiochą - my pewnie neta będziemy łapać z powietrza... a opinie jak na razie są śrenie, zwłaszcza wśród tych co jadą na GPRSie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 12.03.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiodek 12.03.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Dałbyś ginekologowi wyrwać zęba ??? Przypomina stary dowcip: Ginekolog zajrzał w oko a powinien...? Odpowiedź: A powinien okulista! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiodek 12.03.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Witam grupę łódzką, mam w planach zacząć w tym roku budowę. Na razie nie mam wprawdzie jeszcze projektu, ale już pewne koncepcje, wizualizacje (własne) - więcej w temacie: coś z niczego http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=43851&highlight= Mam nadzieję na podpowiedzi i wymianę doświadczeń.Wbrew podpowiedziom w tamtym temacie nie będę budował ze słomy i gliny - może szkoda, lubiłbym takie eksperymenty. Moja żona jest jednak tradycjonalistką (choć to też tradycja...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 12.03.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 13.03.2006 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 wreszcie jest. Własny kawałek Wszechświata. Wypijmy za to Gratuluje i ide po cos do picia Jak cos , to nie klnij na mnie za bardzo btw - my nadal szukamy Choc pojawilo sie dzis swiatelko w tunelu, to ... boje sie, ze jak zwykle okaze sie, ze to pociąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 13.03.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 wreszcie jest. Własny kawałek Wszechświata. Wypijmy za to Gratuluje i ide po cos do picia Jak cos , to nie klnij na mnie za bardzo btw - my nadal szukamy Choc pojawilo sie dzis swiatelko w tunelu, to ... boje sie, ze jak zwykle okaze sie, ze to pociąg Trzymam kciuki, w końcu coś znajdziecie - ja też już zaczynałem słabnąć a tu proszę, działka sama się znalazła i to w dość nieoczekiwany sposób... Ale znam to uczucie - już się czujesz właścicielem a tu bach! miała być budowlana a jest rolna - i do tego 12 spadkobierców Co ciekawe byłem tam wcześniej ze 2 razy i strasznie mi się to miejsce podobało, ale widze - fundamenty stoją, więc pewno ktoś buduje - albo budować będzie... Nawet myślełame o sąsiedniej działeczce ale spojrzałem w plan i tam biegnie ta linia średnionapięciowa, więc można budować dopiero pod koniec działy - odpuściliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 13.03.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Trzymam kciuki, w końcu coś znajdziecie Dzis znowu pudlo Po sprawdzeniu planu zagospodarowania - kanał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 13.03.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Witam. Jestem tu całkiem nowy, więc wypada się przywitać. Przywiały mnie tu dobre (mam nadzieje) wiatry. Po kilku miesiącach oglądania różnych ofert sprzedaży gotowych domów jesteśmy o krok od decyzji o budowaniu domu. Zostaje "niewielka" kwestia - gdzie i jaki. Na razie rozważamy kilka lokalizacji - Zgierz (Chełmy), Nowosolna i okolice, ewentualnie cos jeszcze. Co do tego jaki - to przeglądamy katalogi i precyzujemy swoje potrzeby (dom z poddaszem użytkowym, 3 sypialnie i 1 lub dwa pokoje do pracy (oboje dużo pracujemy w domu). Plus oczywiście kuchnia i najlepiej spora bo ja lubie (i podobno umiem)gotować. No i najważniejsze - ma być tanio (kredyt itd.) Teraz coś o nas - jesteśmy małżeństwem 2+2. Typowe przeciwieństwa - ona umysł ścisły - ja humanista. Oboje pracujemy, dzieci są jeszcze niewielkie (6 i 2). Pozdrawiam Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 13.03.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Też chciałem zacząć w tym roku jednak urzędas powiedział mi że jak mam szczęście to pozwolenie na budowę dostanę we wrześniu. Podanie o warunki złożyłem na początku lutego. Co do taniego budowania było sporo wątków o pustakach własnej roboty. Tylko czy da się zaoszczędzić na ścianach skoro najdrożej kosztują drobiazgi ?? Nie strasz mnie że to tyle trwa . Bo cały czas mysle aby coś już zacząć w tym roku , a jestem jeszcze w lesie. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 13.03.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 A właśnie w kwestii lasu i drzew. Czy może ktoś z was ma doświadczenia z wycinka drzew . Szukam namiarów na jakiegoś drwala lub jakąś ekipe . Mam kilka takich drzew które wymagają aby fachowej ręki.Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 13.03.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Mateusz, trzeba być twardym a nie miętkim , nosy w Gratkę i szukamy szukamy Jeśli ci się nie spieszy i możesz poczekać z rok na media to polecam tę "moją" lokalizację w Dobieszkowie, a może przypasuje ci ta "wąska kiszka", tam masz wszystko w drodze łącznie z gazem i telefonem... Minus taki że wjazd od południowego wschodu i sąsiad co ma wieczny bajzel w gumnie. No i komunikacja daleko. Na prv poszły też inne namiary pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 13.03.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Witajcie nowi forumowicze z grupy łódzkiej!!! Jak to miło przeczytać, że następni są zapaleńcy do budowy (hi, hi, jak to miło juz o tym zapomnieć!!! ). Patriotyzm lokalny sie odzywa i dlatego Aleks górą. Do dociekliwych: net mam z TP SA i jak na razie (odpukać!!! ) nie ma kłopotów. I jakoś nie mogę przyłączyc sie do postu : komu niepotrzebny telefon stacjonarny? Otóż zawiadamiam: MNIE POTRZEBNY. Dlaczego? Otóż są jeszcze ludzie, którzy nie korzystają z: netu, komórek, skypa, i w dodatku mieszkają w innym województwie i na dodatek są moja bliską rodziną. Dlatego mozliwość darmowego dzwonienia po 20 jest bardzo wygodna. A jak sie przeniose do Dialogu to będzie jeszcze bardziej kuszące. Jak to miło, kropi, ze masz już swoje miejsce na ziemi. Teraz to juz tylko do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 13.03.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Witam. Jestem tu całkiem nowy, więc wypada się przywitać. Przywiały mnie tu dobre (mam nadzieje) wiatry. Po kilku miesiącach oglądania różnych ofert sprzedaży gotowych domów jesteśmy o krok od decyzji o budowaniu domu. Zostaje "niewielka" kwestia - gdzie i jaki. Na razie rozważamy kilka lokalizacji - Zgierz (Chełmy), Nowosolna i okolice, ewentualnie cos jeszcze. Co do tego jaki - to przeglądamy katalogi i precyzujemy swoje potrzeby (dom z poddaszem użytkowym, 3 sypialnie i 1 lub dwa pokoje do pracy (oboje dużo pracujemy w domu). Plus oczywiście kuchnia i najlepiej spora bo ja lubie (i podobno umiem)gotować. No i najważniejsze - ma być tanio (kredyt itd.) Teraz coś o nas - jesteśmy małżeństwem 2+2. Typowe przeciwieństwa - ona umysł ścisły - ja humanista. Oboje pracujemy, dzieci są jeszcze niewielkie (6 i 2). Pozdrawiam Ya Cześć YA W sumie zaczęliście od razu od najfajniejszych lokalizacji , też myślałem o Chełmach ale tam trochę drogo i jakoś tak.. nie wiem - w sumie zostałem na Wzgórzach i dobrze mi z tym. Polecam piękne te okolice i dobry dojazd do miasta. Aniu99, jakże sympatycznie cię znów tu spotkać! Zniknęliście praktycznie całą "zeszłoroczną" ekipą i pisz pan na Berdyczów - nieładnie . Co do telefonu to zgodze się jednakowoż pod warunkiem posiadania linii a nie antenki - jakość radiołączy jest katastrofalna, kolega ma toto w swoich rubieżach i nawet jak już człowiek się połączy to i tak nie pogada - albo pogada jak za komuny z Miastkiem O interku nie wspomnę, modemy nie tolerują tych trzasków i gwizdów po drodze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 13.03.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Sorki że nowy post ale nie chcę żeby zginęło a ytanie jest ważne: Gdzie w Łodzi lub okolicy znajdę firmę od piecy akumulacyjnych? Chodzi mi o to, żeby sobie podotykać, popatrzeć, poprzymierzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 13.03.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 ja mam wszystko z dialogu telefon i net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 13.03.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Na Wzniesieniach Dialog nie inwestuje... TP kusi mnie radiolinia i promesa 18-miesieczna na internet... Za 18 m-cy to u nas moze byc latwiej o komorki 3 generacji niz neostrade.Zwlaszcza, jak te komorki beda z resztek po (nowoczesnych) budowach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 13.03.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts