tomek_2 05.04.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 mobby: Witaj w klubie Apropo - kiedys razem mielismy problem z jednym wykonawca tynkow - pamietasz? U mnie tynki tak pofalowal, ze rownane gipsem byly juz 2 razy! Ubrudzil mi tynkiem blache na dachu przy tej okazji i w ogole... ps: długi Oby w przyszlym sezonie derby byly w 1 lidze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 05.04.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Długi, wychodzi na to, ze zawsze masz jakis kontrowersyjny avatar. I albo musza Cie tlumaczyc przed dziecmi, albo z zasady nie przepadaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leśny_ziutek 05.04.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 tłuczeń 10-31,5 57zł +22% Vat / tona 31-65 57 zł + 22% Mają jaszcze kliniec drogowy .żwiry, grysy granitowe, grysy bazaltowe ,piach płukany telefon na priv a jak będziesz kupował i nie wejdziesz do mnie na kawę , bo ja po sąsiedzku , to nakopię ci do d... Też się dowiadywałem. Drogo mają, ale to skład przecież... Przy ilości minimum jednej ciężarówki 30 t lepiej zamówić bezpośrednio w kieleckich kopalniach. Do mnie np. tłuczeń-kliniec z transportem z VATem: Andrzejów: 69,54 zł/t brutto Kilece: 47,58 zł/t brutto a działka niedaleko Andrzejowa: gm. Brójce - będzie 5-7 km. Do Kielc jak by nie liczyć będzie ponad 100 km. Ta kielecka cena powyżej to z: KOPALNIE ODKRYWKOWE SUROWCÓW DROGOWYCH S.A. 25-116 KIELCE, ul. Ściegiennego 177, Skr. Pocztowa Nr 29 Marketing i Sprzedaż: 362-25-30, 362-25-31 Jest jeszcze: Morawica Kopalnia Wapienia S.A. 26-026 Morawica k. Kielc Morawica 1 NIP : 657-24-09-259 tel. : 41 311-45-33, wew. 222 tel. (41) 311 41 85, 311 41 59 prezes (41) 311 46 03 fax (41) 311 45 32 dzial marketingu i sprzedaży (41) 311 45 33 ale tu nie oferują transportu (trzeba załatwiać - średnia cena to 2,30 zł/km - wlicza się drogę powrotną). Cena w kopalni: 12-17 zł/t w zależności od frakcji. Ja na razie zrezygnowałem z tego klińca. Tymczasowo wykorytuję i sypnę pospółkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 05.04.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Długi. Patrząc na Twój emeblemat mam dzisiaj wielką radość na twarzy po wczorajszej wygranej ŁKS-u ( jest przed Widzewem) oczywiście nie antagonizując z Tobą . Kibolem nie jestem, ale całe życie sercem byłem z ŁKS-em, choć to daaawano było. Pozdrawiam Mobby Mobby jak mieszkałem na Świerka to chodziłem na mecze ŁKS-u i WIDZEWA ulica była taka podzielona .Czasami dochodziło do zabawnych sytuacji .... Derby w pierwszej lidze czemu nie ale jeszcze kawał sezonu przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 05.04.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Morawica Kopalnia Wapienia S.A. 26-026 Morawica k. Kielc Morawica 1 NIP : 657-24-09-259 tel. : 41 311-45-33, wew. 222 tel. (41) 311 41 85, 311 41 59 prezes (41) 311 46 03 fax (41) 311 45 32 dzial marketingu i sprzedaży (41) 311 45 33 ale tu nie oferują transportu (trzeba załatwiać - średnia cena to 2,30 zł/km - wlicza się drogę powrotną). Cena w kopalni: 12-17 zł/t w zależności od frakcji. Ja na razie zrezygnowałem z tego klińca. Tymczasowo wykorytuję i sypnę pospółkę. No i wychodzi na to, ze wykonawca ma najlepsza oferte. 32 zl za tluczen i 2,40/km - przy 10 tonach i tak wychodzi duzo taniej (i mniej) niz z Andrzejowa. A do Andrzejowa tez mam z 7 km.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 05.04.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 mobby: Witaj w klubie Apropo - kiedys razem mielismy problem z jednym wykonawca tynkow - pamietasz? Tak, jak o nim pomyślę, to jescze mnie trzęsie ze złości. Derby w pierwszej lidze czemu nie ale jeszcze kawał sezonu przed nami Dobrze by było. Kolego drogi nie rozmywaj nam tematu grupy. Nie samą budową człowiek zyje. Jak trochę powalczysz z budowalńcami to chetniej poczytasz i inne tematy, zwłaszcza Długiego i Aggi, nie wspomnę o Selimmie Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 06.04.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 witam. Szukam dobrych i sprawdzonych studniarzy. Studnia u mnie ma być wiercona na ok.30m. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIECHA 06.04.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Witam Szukam ziemi , tzn czarnoziem lub jakaś dobra.Gdzie można kupić dobrą i tanio.Czy ktoś kupował?A może ktoś ma do sprzedania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 06.04.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Dzis z sasiadem chcielismy kupic - ale transport do nas wyszedl za drogo. Jest jakas budowa na ul. Kolumny i czyszcza plac z czarnej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosias 06.04.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Dzis z sasiadem chcielismy kupic - ale transport do nas wyszedl za drogo. Jest jakas budowa na ul. Kolumny i czyszcza plac z czarnej ziemi. mozesz podać więcej info.? - ja mam działeczkę w okolicy Kolumny i barzdo mnie ten temat interesuje. po zimie sporo ziemi mi po prostu osiadło, a najwyższa pora brać się za uporządkowanie terenu. Szukam dobrej ziemi do ogrodu. pozdrawiam. Gosias. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 06.04.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Sasiad tamtedy przejezdzal, zobaczyl koparke, podjechal i spytal. Ja mialem zorganizowac transport, ale wyszlo za drogo. Wiec prawde mowiac nawet nie wiem dokladnie gdzie to jest. Byly tam na miejscu koparki - ale do nas bylo za daleko i nie chcieli wozic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 07.04.2006 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 07.04.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Czy ktoś może z was wybudował lub buduje "przydomową oczyszczalnie ścieków" ? Rozmawiałem ze specami od kanalizacji i namawiają mnie na oczyszczalnie , ale najpierw musze zrobić badania geologiczne , odwierty na mojej działce , aby się przekonac czy moja ziemia spelnia warunki co do wysokości wód gruntowych i przepuszczlności . Fachowiec chce 500 zł - trochę duzo jak za trzy odwierty z opisem. Czy ktoś może robił takie badania i może się podzielić , może można zrobić to samemu ?Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 07.04.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Ja bede mial prawdopodobnie budowany POS jeszcze w tym m-cu. Ale nie wiem, ile kosztowaly badania geotechniczne, bo to zalatwial poprzedni wlasciciel.Z tego co wiem cena wydaje sie przecietna - moze rozmawiaj z projektantem calej oczyszczalni o komplecie - opinia + projekt, powinno byc taniej. Samemu to na pewno mozna zrobic - ale nie wiem, czy wtedy dostanie sie pozwolenie (chociaz z tego co mi sie obilo o uszy ta opinia nie jest obowiazkowa - jest "dla swietego spokoju"). W przyblizeniu metoda jest taka: kopie sie dosc gleboki dolek, wlewa sie tam wode i co jakis czas sprawdza, czy woda wsiaka. To tak ogolnie, bo nie pamietam parametrow: jaki gleboki dolek, ile tej wody i jak czesto sie sprawdza. Moze jest to gdzies na forum opisane, bo przejrzalem na stronie Muratora w dziale instalacje i nie znalazlem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIECHA 07.04.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Nikt nie kupował ziemi do ogrodu????Gdzie mozna tanio i dobrą nabyć?? A gdzie kupowaliście stal i po ile??Proszę o jakieś namiary:) Do jacekot:Ja mam projekt i tak ową będę robić.Miałam robione odwierty dwa-cena 700zł.Więc wydaje mi się ,że 500zł to nie drogoSłyszałam,że mozna samemu to zrobic wykopać dół i zobaczyć jaka masz glębę-niestety to nie to samo co badanie.Jednak do samej oczyszczalni nie wiem czy się opłaca -ja miałam robione tez ze względu na piwnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 07.04.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Z badaniami - odwiertami jest tak trzeba mieć sprzęt - świder, znać sie choc troszkę na geologii - rozpoznawanie frakcji, dobrze jeszcze mieć dostep do map geologicznych i już robisz odwiert (zaznaczasz go na mapce) opisujesz rodzaj osadu - frakcja (z tego się określa chłonność i przepuszczalność), geneza - i masz zrobione badania. Problem pojawia sie gdy osoba wydająca pozwolenie na POŚ wymaga na tym stempelka osoby z uprawnieniami geologicznymi ale wtedy zazwyczaj podaje wizytówkę zaprzyjaźnionego geologa twierdząc że tylko taka osoba może to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 07.04.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 witam. Szukam dobrych i sprawdzonych studniarzy. Studnia u mnie ma być wiercona na ok.30m. Pzdr. 0-42-651 29 76 0-602-578270 Firma nazywa się "PLUM" właścicielem jest p.Kalinowski nie wiem jacy drodzy ale widziałem robotę - solidna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 07.04.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Czy ktoś może z was wybudował lub buduje "przydomową oczyszczalnie ścieków" ? Rozmawiałem ze specami od kanalizacji i namawiają mnie na oczyszczalnie , ale najpierw musze zrobić badania geologiczne , odwierty na mojej działce , aby się przekonac czy moja ziemia spelnia warunki co do wysokości wód gruntowych i przepuszczlności . Fachowiec chce 500 zł - trochę duzo jak za trzy odwierty z opisem. Czy ktoś może robił takie badania i może się podzielić , może można zrobić to samemu ? Jacek Ja te badania (jak również całą papierologię) miałem zrobione przez firme ktora mi sprzedała i robiła POSa. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 07.04.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Czy ktoś może z was wybudował lub buduje "przydomową oczyszczalnie ścieków" ? Rozmawiałem ze specami od kanalizacji i namawiają mnie na oczyszczalnie , ale najpierw musze zrobić badania geologiczne , odwierty na mojej działce , aby się przekonac czy moja ziemia spelnia warunki co do wysokości wód gruntowych i przepuszczlności . Fachowiec chce 500 zł - trochę duzo jak za trzy odwierty z opisem. Czy ktoś może robił takie badania i może się podzielić , może można zrobić to samemu ? Jacek Ja te badania (jak również całą papierologię) miałem zrobione przez firme ktora mi sprzedała i robiła POSa. pozdr A kto ci robił POSa ? Masz z drenażem ? No i jeśli to nie tajemnica to ile płaciłeś . Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arasz2000 08.04.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Cześć wszystkim też będę chyba robił POŚ, ale dla mnie to jeszce długa droga. Dopiero zaczynam rozglądanie się o mojej działce... Czy ktoś może mi powiedzeć czy to prawda, że GEODECI mają podzielony rynek usug i np. w danym terenie mapę do celów projektowych możę mi zrobić tylko jeden gość To przecież absurd! Nie dość że windują ceny (bo jest monopol) to jeszcze gość będzie robił straszną łaskę a żę nie ma terminu, ma dużo pracy i bedzie to trawało i trwało???? Chciałem zrobić (tak powiedział mi architekt) mapę do celów projektowch działki w KRZYWCU to okolice Babiczki, Rąbień, gmina Aleksandrów! Możę ktoś ma namiar na jekiegoś geodetę, który będzie normalny i nie z"klanu" i zrobi mi taką mapkę. Ach ile to może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts