i_v_o 27.04.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Gdzie na Brzezińskiej? Właśnie na przeciw M1 mi powiedzieli 2,19 Mam też ofertę z BudMag za 2,09 i chyba te wezmę... A czym się różni U od maxa?. Bo wymiary ma takie same (220*290*188) a jedyne, co widzę z różnic, to taka dziurka w środku. A propos widział ktoś gdzieś tanie bloczki fundamentowe - ja znalazłam za 2,56... Na Brzezińskiej 36 U220 kupowałam po 1,96 zł 31.03.06 . U220 ma szerokość 25 cm, a max 29 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leśny_ziutek 27.04.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Obiecałem, że napiszę jak wygląda czarnoziem ze Żwiromaksu. Dziś przywieźli mi wywrotkę tej ziemi - koszt 300 zł. Kolor faktycznie czarny jak smoła. Na moje oko pod względem struktury wygląda na coś pomiędzy węglem brunatnym, torfem i czarną ziemią, z przewagą na stronę torfu i węgla. Bardzo mokry - podobno pochodzi z kopania stawu. Dziś (2006-04-27) po wysypaniu okazało się, że zawiera zamrożone grudy, a gdzie niegdzie widać kryształki lodu Podobno jest to ziemia kwaśna, więc tam gdzie potrzebne nieco mniej kwaśne podłoże należałoby ją zwapnować - chyba w końcu kupię kwasomierz, żeby samemu posprawdzać jak to faktycznie jest z tą i innymi ziemiami u mnie - wie ktoś ile taki kwasomierz z płynem Helliga kosztuje i gdzie można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIECHA 27.04.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Do leśny ziutek: a gdzie wozili Ci tą ziemię ?W tym miałeś juz policzony dojazd i jak możesz mi wysłać na priva nr tel? I jak oceniasz ziemie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 27.04.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Co do U 220 Ja budowałem z Plecewic i Winerbergera (trochę) Co do plecewic fakt trochę było popekanych ale na moją interwencję w Hurtowni (Stoki Janosika na łuku pomiedzy telefonicznę a pomorską - polecam niezłe ceny ) przyjechał gość z Plecewic i powiedzał że wszystko wymieni na całe (mieliśmy odkładać - fachowcy faktycznie to robili ale jak były potrzrbne kawałki to z tamtąd brali zostało nmi tego ok 20więc sobie darowałem). Winerberger równiejszy ale gorszy do tynkowania i słabszy !!!! W Plecewicach mam problem z wieceniem (Sds-em) w winerbergerze wiertło 6 robi dziurę 8!!! w 2 sek .Pytanie co kto woli, ja jednak polecam Plecewice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 28.04.2006 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
linkad 28.04.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Witam Poproszę namiary na fachowca od wodociągów,najlepiej co by był już sprawdzony,słowny no i w miarę tani...Bo ci,z którymi do tej pory rozmawiałam to wg. nich są jedynymi,którzy podjęliby się wykonania!a ceny jakie proponują to szok np.za studzienkę 2.500 ,koniec kropka,"taniej pani nie znajdzie!" Będę szukała dalej,ale gdyby ktoś miał kontakt to b.proszę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leśny_ziutek 28.04.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Do leśny ziutek: a gdzie wozili Ci tą ziemię ?W tym miałeś juz policzony dojazd i jak możesz mi wysłać na priva nr tel? Odpowiedź masz kilkanaście postów wyżej. I jak oceniasz ziemie? Nie znam się na ziemi, ale wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 28.04.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 ja na czwartek ziemie zamówiłem tzn żona zamówiła ciekawe jak to bedzie i ile prZzywiozą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 29.04.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Ja tylko chcialem sie pochwalic, ze podpisalismy umowe przedwstepna na zakup dzialki Tym samym rozpoczynamy droge przez meke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nora 29.04.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Ja tylko chcialem sie pochwalic, ze podpisalismy umowe przedwstepna na zakup dzialki no..pies wybrał .. Wywaliła się brzuchem do góry i "nigdzie stąd nie pójdę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.04.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 czy dwa ostatnie posty są jednym? W każdym razie gratulują. A gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nora 29.04.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 czy dwa ostatnie posty są jednym? W każdym razie gratulują. A gdzie? jednym..jednym Natolin..chociaż dla mnie to Janów bardziej wg mapy. Ładnie tam jest ...(wybredna jestem jeśli chodzi o okolice... bardziej nawet o okolice niż o ewentualną chałupę).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 30.04.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Muszę się pochwalić maja żonka własnie urodziła córeczkę . Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 30.04.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Mam pytanie co do projektu i zmiany technologii.Czu orientujecie się jeśli chiałbym zmienić materiał z którego będę budował dom to muszę to zrobić na etapie adaptacji projektu i przed zezwoleniam na budowe czy można zrobić to później wpisem kierownika budowowy lub w inny sposób po odbiorowo.Mam w projekcie Porotherm 30 ,a zastanawiam się nad Maxem lub moze jeszce innym materiałem , nie ukrywam że rozważam to równiez pod względem kosztów . Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HusMac 30.04.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Muszę się pochwalić maja żonka własnie urodziła córeczkę . Jacek Sto lat dla mamy i dla córeczki !!! Tobie należą się gratulacje. Za "wkład własny" oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 30.04.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 jacekot gratulacje duzo ciepłych słów dla żony Ps. kuzynka wczoraj urodziła synka w CZMP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 30.04.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Jacku gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 01.05.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Muszę się pochwalić maja żonka własnie urodziła córeczkę . Jacek GRATULACJE. Mam nadzieję , że do końca maja też puszczę takiego posta. poz mm3844 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 01.05.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Jacku GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!! Co do zmiany technologii To na etapie projektu (zmiana gugości ścian pow zmiany wymiarów domu z zewnątrz lub wewnatrz ) I to mogą byc najmniejsze zmany a jak zmieniasz np na kanadyjczyka czy bale to już w ogóle nowy projekt (no prawie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arasz2000 02.05.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Cześć wszystkim sorry czy mogę trochę zmienić temat? Mam mapę do celów lokalizacyjnych?umawiam się z geodetą na opalikowanie działki? 1/ (jakie powinny być stawki - Aleksandrów i okolice? 2/ potem mapa do celów projektowych Czy mam zamówić więcej tych map, czy wystarczy jedna?W innym temacie tego formu znalazłam zapiski że ktoś tam kupił 5, ktoś innn 7. Od czego to zależy?? 3/ co jeszcze będę potrzebował od geodety?? Mnie wydawało się iż bedzie taniej i szybciej jeśli skieruję się do tego geodety który robił już podziały tych działek? Ale może źle dedukuję?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts