kropi 16.05.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Hehe, mnie też ten kasztanowy cisar kręci, ale jak pisałem - pojawia się ceramika w dobrych pieniądzach i trochę się lamię. Ale jeśli tak jest jak piszesz to się jutro bujnę loco Brzeziny, zostawię im i okna i dach - może co utargujemy Co do okien - kurcze sam nie wiem co doradzić, ja sobie kombinuję tak, że jak się będą chcieli wrąbać to i tak wejdą, ale należy im to maksymalnie utrudnić i obrzydzić. Zwykle przed włamem rzucają kamieniem w szybę, żeby sprawdzić: 1. Czy zadziała alarm 2. Jaka jest szyba (poznają po wytrzymałości na uderzenie) Zwykle dają sobie spokój, jeśli alarm jest, przyjeżdża ochrona a szyba nie pęka - to oznacza, że okucia też są niebanalne, czyli generalnie lepiej poszukać gdzie indziej. Rolety mają ten dodatkowy minus, że informują cąłą okolicę w zasięgu wzroku, że chałupa stoi pusta. Też wole okleinowane, ale jeśli się okaże że wybór będzie wk-2+p-2 albo okleina, to się nie będę zastanawiał. BTW też mahoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 16.05.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 brałem w zeszłym roku z K4 dachówkę Braasa - celtycką - mieli najbardziej atrakcyjną ofertę, i do tej pory biore od nich różne rzeczy - Fakro, wełne styropian, PexAlPex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 16.05.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Koszt dachu to kosmos (ale taki urok mojego projektu...), bo łącznie to ok. 45.000 PLN (10.000 więźba, 15.000 dachówka (komplet), 2.000 rynny, 3.000 okna dachowe, 13.000 robocizna) Jeżeli można zapytac jaką masz powierzchnię dachu i mniej więcej kształt, złożoność.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 17.05.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Witam Szukam namiarów na malarza, najlepiej sprawdzonego, którego możecie polecić, oczywiście solidnego i niedrogiego Mam niestety mało czasu, aby samemu to zrobić, więc muszę dać komuś zarobić. Pozdrawiam Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 17.05.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Koszt dachu to kosmos (ale taki urok mojego projektu...), bo łącznie to ok. 45.000 PLN (10.000 więźba, 15.000 dachówka (komplet), 2.000 rynny, 3.000 okna dachowe, 13.000 robocizna) hmm czy kosmos ja mam prosty dwuspadowy dach , bez żadnych lukarn , bawolich oczek i tym podoboych bajerów i mam wycene dachówki + komplet orynnowania 18 tyś brutto , a jak dolicze okna (6 sztuk ) dachowe to już będzie jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 17.05.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Oj, dawno tu nie zaglądałam, tyle nowych "twarzy" Ziomali, parafian oraz pozostałych Wódko-Kopanko-Grabino-Dobro-Dobieszko-Kalonkowiczów pozdrawiam, U mnie zaczyna być ładnie okna i bramy garażowe są pokrycie dachu kończy się układać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 17.05.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Koszt dachu to kosmos (ale taki urok mojego projektu...), bo łącznie to ok. 45.000 PLN (10.000 więźba, 15.000 dachówka (komplet), 2.000 rynny, 3.000 okna dachowe, 13.000 robocizna) Jeżeli można zapytac jaką masz powierzchnię dachu i mniej więcej kształt, złożoność.??? Powierzchnia dachu to 315 m2 - nie ma żadnych "udziwnień" - ale zbyt prosty tez nie jest... Rzut dachu jest w tym linku: http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=22&flip=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 17.05.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 U mnie zaczyna być ładnie okna i bramy garażowe są pokrycie dachu kończy się układać No to już wiem, gdzie jadę na spacer w ten weekend M. - zagorzała fanka domu Aggi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 17.05.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 witaj moniqa_1977 !!!! Koniecznie musimy się spotkać!!!! Ładny ten Twój projekt - przyznaj mi się jeszcze gdzie budujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 17.05.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Na łysej, wąskiej mikro_działce na Rudzie Pabianickiej Pewnie już rozumiesz moją zazdrość, kiedy spogladam na Twoje latyfundia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 17.05.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 na Rudzie Pabianickiej No to masz niezły rozmach, skoro na spacery nosi Cię na drugą stronę miasta Szkoda, że nie jesteś jakąś bliższą sąsiadką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 17.05.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 na Rudzie Pabianickiej No to masz niezły rozmach, skoro na spacery nosi Cię na drugą stronę miasta Szkoda, że nie jesteś jakąś bliższą sąsiadką Kalonka i okolice to rewelacyjne żródło inspiracji budowlano-wykończeniowych Na obrazkach w necie i gazetach wszystko wygląda inaczej niż w rzeczywistosci - a Kalonka to najlepszy w okolicach Łodzi katalog budowlany w realu Jeden "objazd" i juz wiedziałam, jaką chcę dachówkę, jaką elewację i jaki kolor okien Pomysł na drewinany taras też "ściagnęłam" Akcja robienia zdjęć z ukrycia zapewne wejdzie do stałego kanonu opowieści mojego biednego męża, który zaczął powaznie zastanawiac sie nad poczytalnoscią swej połowicy niemal czołgajacej się za oponą Micry Poza tym "z pochodzenia" jestem stokowianką więc te rejony traktuje jako stosunkowo bliskie No i ciagle wierzę, że może kiedyś będzie mi dane zamieszkać na wzgórzu pod laskiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yasioo 17.05.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Szukam chętnych do wspólnego zamówienia szamba betonowego. Duża część całego zakupu to koszty transportu. W 2-3 osoby byłoby taniej. Jeżeli ktoś myśli o założeniu zbiornika w tym sezonie to trzeba się już decydować. U niektórych producentów czeka się miesiąc-dwa na realizację zamówienia.yasioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 17.05.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Witam wszystkich Podłączyłam do swojej działeczki wodę i wygrałam z ZE! Koszt bardzo rozsądny, 2450 PLN za przyłącze wodne bez projektu (robocizna materiały, geodeta, papierologia itp) z tym, że wodociąd leci mi przez działke. W gminie Aleksandrów można starac się o zwolnienie z oplaty przyłączeniowej Jak mi się uda to na prv powiem co zrobic A Zakład Energetyczny mimo, że upierał się ze mam sobie sama zbudować przyłącze do działki, zrobić projekt itp, po walce i odwołaniach od listopada 2005, zgodził się ze mną i wszystko zrobi sam, tzn dokumentację i wykonawstwo Jestem z siebie dumna.... Tylko termin dali dziwny 30/12/2007 hmmm Napisałam już podanie o przyspieszenie zobaczymy co dalej. Pozdrawiam Olka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 17.05.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 No własnie w temacie szamba mam pytanie. Ortóz w ulicy, przy której sie buduje nie ma kanalizacji - ma być "na dniach", ale kiedy konkretnie - nie wiadomo W warunkah przyłącza ZWiK dał mi warunki i na przyłącze wodne i na kanalizacyjne (!) Zgłupiałam doszczetnie - bo teraz nie wiem, czy muszę bawic sie w szambo - czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 17.05.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Moge się jeszcze z wami podzielic wynikami moich castingów: - na POS, najtaniej jak udało mi się znalezc w Łodzi AZG ul. Wedmanowej oczyszczalnia z rozsączeniem (2-4 osoby) materiał + montaż 5500 ( w tym komplet urządzeń 2806pln) przyłącze do domu 50 pln + VAT za metr Jest tez bardzo solidny fachowiec od hyrauliki i oczyszczalni w okolicy Aleksandrowa (info na prv) wg niego by to kosztowało około 2500 robocizna, około 3400 materiał + okolo 700 kamienie - na ogrodzenie betonowe najtaniej jak znalazłam (52 za przęsło, 15 montaż, 150 transport) Budziszewice; państwo Polakowscy ogłaszają się na giełdzie samochodowej, płot postawili całkiem całkiem, o jakości możemy pogadać za rok - na blaszak na czas budowy firma DERPARK http://www.derpark.com.pl 1300 pln z montazem i transportem Mam nadzieję, że się przyda Pozdrawiam Olka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 17.05.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Witam wszystkich Podłączyłam do swojej działeczki wodę i wygrałam z ZE! (ciach) Jestem z siebie dumna.... Tylko termin dali dziwny 30/12/2007 hmmm Napisałam już podanie o przyspieszenie zobaczymy co dalej. Pozdrawiam Olka To sie nazywa chyba "pyrrusowe zwyciestwo". U mnie mieli czas do konca czerwca 2005 i moglem sie podlaczyc "juz" ok. 25 czerwca... A u Ciebie zawsze moga czekac, az ziemia rozmarznie (jesli przylacze kablowe) i zeslac Cie na Wielkanoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 17.05.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Oj, dawno tu nie zaglądałam, tyle nowych "twarzy" Ziomali, parafian oraz pozostałych Wódko-Kopanko-Grabino-Dobro-Dobieszko-Kalonkowiczów pozdrawiam, U mnie zaczyna być ładnie okna i bramy garażowe są pokrycie dachu kończy się układać U Ciebie zawsze bylo ladnie. Nawet fundamenty mialas ladnie sp...artaczone. Ciekawy jestem tego dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 17.05.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Ja ciągle jestem podziwu za decyzję Aggi odnośnie fundamentów.To się nazywa zdecydowanie.SUPER. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 17.05.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Mam prośbę do wszystkich budujacych. Szukam ekipy od fundamentów. Oczywiście nie muszę dodawać, że chodzi o sprawdzoną ,, solidną i do tego niedrogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts