tomek_lodz 01.06.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Potrzebuje namiary na centralne odkurzcze chcę rury położyć jeszcze przed wylewkami jak możecie mi cos polecić to b. proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 01.06.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 kiwal ja mam takiego gościa od układania glazury tylko.... zanim zaczął kilka dni poprawiał ściany (głównie kąty) po tynkarzach. Inaczej nie chciał nawet zaczynać! Facet był z polecenia. Jestem baaaardzo zadowolony z jego pracy. Czysto, fachowo, oszczędnie. Posprzątane po robocie. Z tego co wiem mogą być problemy z terminami. Jeżeli jesteś zainteresowany prześlę namiary na priv. Pzdr. Czy mogę poprosić również namiary na tego glazurnika. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 01.06.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 wrzucam ci swoich na priv Jezeli mozna, to ja tez poprosze I ja, jeśli nie sprawi to kłopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonga 02.06.2006 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Czy nikt nie składał atestu na ekogroszek do gminy? Tylko my jesteśmy tak "uprzywilejowani"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 02.06.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 A ja sobie troszke pojezdzilam dzis po okolicy Lodzi, tak w granicy 40 km. I okazalo sie, ze murarz ze wsi o 40 km od Lodzi wyliczyl mi robocizne na 10 000 (niech nawet ostatecznie wezmie 12000), podczas gdy ten z Lodzi (Aleksandrowa) na min 19 000!!!! Obaj przetestowani na znajomych, nie zadne firmy tylko po prostu murarze. Ten za 19 ma czas najwczesniej w polowie wrzesnia (choc najpierw umawial sie na sierpien), ten za 10 jest do dyspozycji, chetny i zainteresowany. Optycznie obaj ten sam poziom... U tanszego schodki i taras gratis, u drozszego kazde kiwniecie szpadlem to doplata. Jestem w szoku. Lodz jest chorym miastem do zycia.... Mogę prosić o namiar na obu? Ola Poczekaj, na razie ja muszę się jakoś z nimi podogadywać A kiedy planujesz zacząć? Spokojnie ) nie mam jeszcze pozwolenia na budowę )) Jak projektant (#$%^&$%%^^&) się w końcu zbierze w kupę i zaniesie papiery do gminy...... Mysle, ze nie wczesniej niz za 3-4 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pooh 02.06.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Widzę, że parę osób poszukuje glazurnika. Mam takowego (nic nie marudził, że musi wyrównywać ściany: wyrównał i zrobił równo). Teraz mam zamiar wziąć go do tarasu nad garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.06.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 sihajaja mam plany na sierpien. Ale skończe może w październiku. Więc nie jestem pewna, czy akurat nam się nie nałoży. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriej 02.06.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Czy można prosić o namiar na jakiegoś elektryka co przyłącze zrobi? Facet w ZE chce ok 3-3,5 za robocizne i materiały (słup na mojej działce). Nie liczę opłat dla ZE i projektu. Inny chce 2,5-3 za to samo, ale to chyba i tak drogo. Jak myslicie? Proszę info na priwa, PZDR, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 02.06.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 i_v_o masz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HusMac 02.06.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 tak czytam o tym ekogroszku i sam nie wiem co sądzić. Ja złożyłem papiery w gminie sorka w starostwie w Zgierzu 9go maja. 22go dostałem pozwolenie. Też mam zaplanowany piec na ekogroszek. W dziale "Instalacja C.O." mój archi wpisał: "Omawiana instalacja zasilana będzie z proj.pieca zasilanego paliwem "EKOGROSZEK" typu np. "EKO PLUS UNIWERSALNY" o mocy 25kW." Nie ma mowy o certyfikatach i atestach na piec i tym bardziej na paliwo. W sumie to bez sensu z tym atestem bo przy zakupie paliwa możez zmieniac dostawcę. No chyba że masz dostarczyć od wszystkich producentów do Bonga: widzę że jak na razie to budowę mam z górki. Nie chcę ciebie denerwować ale też mam POŚ w projekcie i na dodatek mam studnię na działce. POŚ (ten główny zbiornik) jest wrysowana 37m od studni a jeszcze kilka metrów dalej drenaż. aaaaaaaaaa już wiem w czym jest problem: mój archi też coś wspominał o tych 70metrach ale to mozna obejść jak będziesz miała BIOLOGICZNĄ oczyszczalnię. Wspominał, że są droższe od tych "zwykłych" POŚ ale u mnie to jedyne wyjście. (w projekcie mam wpisaną "BioEkocent 3300" firmy Centroplast. Geolog natomiast zrobił odwierty i to ładnie opisał. Ani mowy o studni. Mam pytanko: jak już moje pozwolenie nabierze mocy to gdzie mam iść po dziennik budowy? Muszę mieć dziennik bo tak wymaga bank. A z drugiej strony nie chcę umawiac się z budowlańcami jak nie mam 100% pewności do kredytu. I jak z kierownikiem budowy? Mam go wpisać przy stęplowaniu dz.b. czy później jak pierwszy szpadel zostanie wbity pozdrawiami i chyba na imieniny wyślę kartke mojemu archi Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 02.06.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 andriej masz mojego elektryka (wszystkie uprawnienia, łącznie z piorunochronem i alarmami) na priv. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.06.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 andriej masz mojego elektryka (wszystkie uprawnienia, łącznie z piorunochronem i alarmami) na priv. Pzdr. Ale czy jest tanszy? Bo mój też zawołał 2,5 tys za przyłącze (bez domku, oczywiście) + 500 za projekt przyłącza i adaptację. Ale ma ten plus, że bieże na siebie wszystko, razem z załatwianiem w urzędzie, no i nie mamy pradu budowlanego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 02.06.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 EZS ten elektryk, którego poleciłem andriejowi u mnie nie robił przyłącza, ale ma takie uprawnienia i wiele innych. Za to wszystkie inne jego prace (wszystkie prace elektr., alarm,wideobramofon, interkom, sieć internetowa i komputerowa, piorunochron itp), które u mnie robił przez dwa lata były ok. i w miarę tanie. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 02.06.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 EZS sorry zapomniałem o najważniejszym: On załatwiał całą papierologię i urzędy. Nic mnie nie obchodziło. Wszystko było na czas i bez zgrzytów. A to dopiero wychodzi na koniec budowy,że brak jest jakiegoś papierka, czy projektu. To wszystko miałem w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laparia 03.06.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 proszę o polecenie firm z Łodzi i okolic montujące okna PVC w systemie Illbruck dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 03.06.2006 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Widzę, że parę osób poszukuje glazurnika. Mam takowego (nic nie marudził, że musi wyrównywać ściany: wyrównał i zrobił równo). Teraz mam zamiar wziąć go do tarasu nad garażem. Może dasz namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 03.06.2006 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 i_v_o masz na priv. Dzięki ROSA. Spotkałam się już z kilkoma z polecenia oczywiście, ale jeśli mają normalne ceny to nie słuchają co do nich mówię, albo rzucają takie stawki, że ............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 03.06.2006 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Jestem na etapie rozpoczęcia wykończeniówki i już w tym miejscu mam dośc, a najważniejsze przede mną. Wybór tych wszystkich elementów typu parapety, blaty, wanny, drzwi, farby itd., itp. I Ci fachowcy..........Kiedy koniec?????????[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 04.06.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 O biedaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 04.06.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 proszę o polecenie firm z Łodzi i okolic montujące okna PVC w systemie Illbruck dzięki Cześć, IZOPLAST fabryka okien pcv - 046 875 52 18 e-mail: [email protected] Zakład produkcyjny jest w Jeżowie ale mają 2 biura w Łodzi - min. na Brzezińskiej za Janosika w stronę Rawy Mazowieckiej - jadąc od Łodzi to po prawej. Bardzo dobra firma - polecam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts