mm3844 13.06.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Skarbnico wiedzy! Ile za geodetę? Chodzi konkretnie o opalikowanie domu (12 kołeczków) + inwentaryzacja przyłącza elektrycznego??? Z góry dziękuję za typy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 13.06.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Za wytyczenie geodeta zażądał 600 PLN - po negocjacjach stanęło na 500 PLN ale bez inwentaryzacji czegokolwiek i "z polecenia" architekta... Za godzinę pracy w terenie - IMHO całkiem uczciwa stawka Ponoć średnia cena wytyczenia w Łodzi to od 800 do 1000 PLN Przynajmniej takie własnie stawki słyszałam obdzwaniając speców z Panoramy Firm i tych polecanych na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 13.06.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Z tego, co pamietam: 300 + 50 za kazdy koleczek powyzej czterech. Inwentaryzacja przylacza: ok. 300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 13.06.2006 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Odpowiedzi w temacie geodety są dla mnie bardzo korzystne. Dziekuję za informacje. Gościu ze Zgierza za inwentaryzacje przyłacza wody i 12 palików poprosił 0,6KPLN. Jak ktoś jest zainteresowany to puszczę namiary na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek33 13.06.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 WitamCzy ktos z forumowiczow wie, gdzie w Łodzi lub okolicach mozna kupic rury Hepworth? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 13.06.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Za godzinę pracy w terenie - IMHO całkiem uczciwa stawka Jako sympatyk forum proszę o rozszyfrowanie skrótu IMHO Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 13.06.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 In My Humble Opinion - znaczy "moim skromnym zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 13.06.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Witam grupę łódzką Na początek kilka informacji o mnie: miejsce budowy - Łódź - Stoki rozpoczęcie budowy - maj 2006 projekt indywidualny I moja prośba: potrzebuję namiar na sprawdzonego kierownika budowy. Pozdrawiam Cześć, ja też buduję na Stokach. Na której ulicy będzie stał Twój domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 13.06.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Witam grupę łódzką Na początek kilka informacji o mnie: miejsce budowy - Łódź - Stoki rozpoczęcie budowy - maj 2006 projekt indywidualny I moja prośba: potrzebuję namiar na sprawdzonego kierownika budowy. Pozdrawiam Cześć, ja też buduję na Stokach. Na której ulicy będzie stał Twój domek? A ja 24 lata życia spędziłam na Stokach I zazdroszczę Wam fajnego miejsca do zycia Zazdroszczę zjazdów na sankach "na muszli", spacerów po dzikich polach koło kopalni, brukowanych uliczek koło poczty, najwyższego punktu w Łodzi i wielu, wielu innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 13.06.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Mój mąż od urodzenia się tutaj porusza i zna doskonale te okolice, pewnie chodziliście do tej samej podstawówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 13.06.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Mój mąż od urodzenia się tutaj porusza i zna doskonale te okolice, pewnie chodziliście do tej samej podstawówki. Ja do 139, czyli "na górkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 13.06.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Dokładnie ta sama szkoła, to i pewnie ta sama kadra Was kształciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 13.06.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 najwyższego punktu w Łodzi i wielu, wielu innych... gdzie jest ten najwyższy punkt w Łodzi? Na Stokach? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 13.06.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Tak mnie w 139ej szkole uczono - że na Stokach Jednocześnie ponoć przechodzi przez niego linia działu wodnego Łódź położona jest w centralnej części Polski (na południowo-zachodnim stoku Wyżyny Łódzkiej - na pograniczu Wysoczyzny Łaskiej), na szerokości geograficznej 51o46`N i długości 19o27`E. Miasto znajduje się na pograniczu działu wodnego Wisły i Odry. Najwyższy punkt miasta znajduje się na wysokości 277 m n.p.m. (Stoki), zaś najniższy 170 m n.p.m. (Smulsko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 13.06.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Tak mnie w 139ej szkole uczono - że na Stokach Jednocześnie ponoć przechodzi przez niego linia działu wodnego Łódź położona jest w centralnej części Polski (na południowo-zachodnim stoku Wyżyny Łódzkiej - na pograniczu Wysoczyzny Łaskiej), na szerokości geograficznej 51o46`N i długości 19o27`E. Miasto znajduje się na pograniczu działu wodnego Wisły i Odry. Najwyższy punkt miasta znajduje się na wysokości 277 m n.p.m. (Stoki), zaś najniższy 170 m n.p.m. (Smulsko). OK, nie znam zbyt dobrze Stoków ale pewnie masz rację. Pytanie z ciekawości - gdzie w Rudzie Pabianickiej masz budowę? Faktem jest ze tzw. Rudzka Góra ma coś około 240 m. Chociaż może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 13.06.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Na Rudzie buduję się dwie ulice od ex-premiera Belki Dokładniej: między Pabianicką - a cmentarzem na Mierzejowej O ile Rudzka Góra wygląda jak wyglada, to najwyzszy punkt na Stokach jest ledwie zauwazalny To kawał pola, na wschód od koscioła na ul. Janosika - widokowo średnio ciekawy (ładnie widac tylko Widzew). Za to własnie takich dzikich pól mi w moich okolicach na Rudzie brakuje - chyba, że odkryje je na spacerach juz jako mieszkanka tej dzielnicy Offtopicznie: własnie jestem po lekturze historii Rudy na wilkipedii I okazuje sie, że na terenach, gdzie rozpoczynam budowę, gdzie dzisiaj siedzi domek na domku jescze kilkadziesiat lat temu był ...funkcjonujący tor wyscigów konnych Uwielbiam takie historyczne smaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 14.06.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Witam. Nareszcie mam już położony parkiet. Muszę czekać teraz minimum 1 m-c na cyklinowanie, położenie listew i lakierowanie. Jestem coraz bliżej końca. Jaka to ulga i satysfakcja gdy jest się na tym etapie. W pierwszym roku budowy, gdy "spadło" na mnie kilka spraw związanych z budową myślałem, że nie dam rady ale teraz mówię Wam "nic to", spoko dacie radę. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 14.06.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Offtopicznie: własnie jestem po lekturze historii Rudy na wilkipedii I okazuje sie, że na terenach, gdzie rozpoczynam budowę, gdzie dzisiaj siedzi domek na domku jescze kilkadziesiat lat temu był ...funkcjonujący tor wyscigów konnych Uwielbiam takie historyczne smaczki A ja to miasto dopiero poznaje: http://ciekawostki.miastolodz.net/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonga 14.06.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Z tym torem wyścigowym to chyba trochę nie w tym miejscu. Znajdował się między ulicami Konną i Wyścigową. Jest tam nadal spory, ogrodzony (przynajmniej miejscami) teren. Co prawda nie byłam tam jakieś 2 lata, ale nie sądzę, żeby tam coś się zaczęło budować. Chyba żebym się myliła Co kilka lat politycy raczą nas wizją reaktywacji torów, więc może kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 14.06.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 A rzeczywiście - źle zlokalizowałam ten tor Ale pocieszyłaś mnie tym dużym ogrodzonym terenem - mam nadzieję, że płot się chociaz cześciowo rozwalił i bedę miała gdzie chodzić na spacery z psaem Mnie bardziej od reaktywacji wyscigów niepokoi budowa IKEA - nie wiem, czy cieszyc się, czy wprost przeciwnie Chyba, że kolejny raz nic z tych szumnych planów nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts