mm3844 26.06.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Mam namiary na super taniego kierownika budowy. Jak ktoś jest zainteresowany przeslę namiary na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golap 26.06.2006 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Witam niedawno kupiliśmy działkę w okolicach Aleksandrowa w Słowaku przy zalewie , czy ktoś buduje się w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 27.06.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Tania siatka i porządna ekipa jest w miejscowości Grzybówocynkowana powlekana ø 3 8 zł ø 3,5 10 zł słupki ø 42 = chyba 18 zł Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golap 27.06.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Dzięki Grzybów pod Szadkiem nie pod Krośniewicami? Nie wiesz ile biorą za położenie ? coś mi się wydaję że będziemy sąsiadami oddzielonymi zalewem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koris 27.06.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Mam następujący problem. Projektant wykonał projekt przyłącza na kopii mapy do celów projektowych. Uzgodnił w zud'zie. Wykonawca twierdzi, że na kopii wodociągi mogą nie przyjąć. Jest to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 27.06.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Jacekot - miałam bardzo sprawną panią architekt, która bardzo szybko załatwiła dokumenty w urzędach. Jeśli jesteś jeszcze zainteresowany, daj znać, to wyślę Ci namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 28.06.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 pod Szadkiem, mnie kładli z podmurówką za 15 zł za metr Za całe ogrodzenie z przodu działki około 35 metrów z bramą suwaną 3 m i furtką zapłaciłam 2800. I naprawdę szef tej ekipy to człowiek godny polecenia. Wykonawcy w okolicy Aleksandrowa są 2 x drożsi. To jest jednak ciekawe, że panom opłaca się jechać taki kawał i taniej zrobic Jak by ktoś chciał namiar to zapraszam na priv Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 28.06.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 pod Szadkiem, mnie kładli z podmurówką za 15 zł za metr Za całe ogrodzenie z przodu działki około 35 metrów z bramą suwaną 3 m i furtką zapłaciłam 2800. I naprawdę szef tej ekipy to człowiek godny polecenia. Wykonawcy w okolicy Aleksandrowa są 2 x drożsi. To jest jednak ciekawe, że panom opłaca się jechać taki kawał i taniej zrobic Jak by ktoś chciał namiar to zapraszam na priv Ola To ja poproszę o namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.06.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 czy ktoś coś wie o planie zagospodarowania dla otuliny lasu łagiewnickigo????? O co tu chodzi???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysz_a 28.06.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 pod Szadkiem, mnie kładli z podmurówką za 15 zł za metr Za całe ogrodzenie z przodu działki około 35 metrów z bramą suwaną 3 m i furtką zapłaciłam 2800. I naprawdę szef tej ekipy to człowiek godny polecenia. Wykonawcy w okolicy Aleksandrowa są 2 x drożsi. To jest jednak ciekawe, że panom opłaca się jechać taki kawał i taniej zrobic Jak by ktoś chciał namiar to zapraszam na priv Ola Bardzo poproszę namiary na tych panów od siatki. Mnie z ludźmi z Aleksandrowa wyszła jakaś kosmiczna cena I generalnie miałam już zawiesić plany zamiany starej siatki na nowe ogrodzenie .... a tu taka pozytywna wiadomość ! Poproszę o namiary na maila [email protected] Dziękuję ślicznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 28.06.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Gdzie się odwoływać? Na jakim jestes etapie ? Papiery do pozwolenia zlozone byly na dziennik ? Czy masz decyzje odmowna na pismie ? Bo tylko wtedy mozna mowic o odwolywaniu sie ... (nic "na gebe") Napisz na priva co i jak - wlacznie z tym w ktorym urzedzie to zalatwiasz. Nie obiecuje, ze cokolwiek pomoge (nie moja branza) , ale wiem kogo zapytac o co chodzi ... Moze cos bede w stanie podpowiedziec .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 29.06.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 A jak juz w tematach ogrodzeniowych jestesmy to sie jeszcze podpytam: mam działke ogrodzoną - z 4 stron jest siatka na słupkach - w tym z tyłu na podmurówce Jeden bok (siatka + słupki) zostaje tak jak jest. Tył (na razie siatka + podmurówka) chcę zmienić na murek wysokosci ok. 80 cm (bo bede dziełkę równać) + deski wysokosci ok. 120cm. Sasiad (ustnie) sie zgodził - całość robót na mój koszt Drugi bok - chce zrobić siatke na podmurówce (wspólnie z sąsiadem, koszty po 1/2). Na przód planuje murek o wysokosci ok. 30-40 cm + deski. I pytanie zasadnicze: jak to formalnie, urzędowo załatwić? Potrzebuje mieć jakies plany (projekt)? Potrzebuje jakiegoś zezwolenia/zgłoszenia? Jesli mam zgłaszać, to czy wszystkie strony działki - czy tylko przód - albo przód i tył? Jesli ktos cokolwiekwie - bede wdzieczna za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 29.06.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Cześć. Jestem nowa w grupie. Jedną nogą stoję w Łodzi drugą w Aleksandrowie. Należę do tych "wariatów" którzy nie mają za dużo, a się budują. Z urodzenia Łodzianka. Fakt mam dosyć mieszkania w bloku, zasranego trawnika przez psy, pcheł po kotach w piwnicy i sąsiadów którzy wyrzucają śmieci przez okno!!! To jest jeden powód wariactwa. Drugi to mój syn który ma ciężką alergię. Lekarze podejrzewają częściowe uczulenie na miastowy smrodek / sprawdzone bez smodku nie jest tak żle, to świnstwo to Atopowe Zapalenie Skóry/ Na razie mamy kupioną działkę w Aleksandrowie. Rozmiar maxi 4300m2. Z wymiarem średnio, front 21,5m x 200m długości, ale za te pieniądze nie jest żle. Nareszcie dzieci będą miały swoią piaskownicę / np:bez kocich odchodów/,owoce z działki nie pryskane / może i warzywa/ bezpieczny plac zabaw i "lepsze" powietrze. W tym roku załatwimy wszystkie papiery / trzy dni temu podpisaliśmy akt notarialny/. Wypis i wyrys z planu już mam. Projekt wybrany. A w przyszłym roku mam nadzieję zrobimy " stan surowy otwarty". Generalnie, gdyby nie mąż który jest hydraulikiem / sam zrobi instalacje Co i CWU łącznie z solarami/, jego znajomości z majstrami to chyba nigdy nie pomyślałabym o budowie. A tak, nie mam papierów, a mam facetów od: murowania, płyt K-G, elektryka, hydraulika / mężusia/, glazurnika. A na razie jest do wycięcia na działce stary sad: - około 50 drzew - Krzewów - i od groma samosiejek. A potem będzie piękny dom. I tego wszystkim życzę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 30.06.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Jesli tak - to przy duzej dawce szczęscia (i przy obrotnym kier_budzie ) powinno sie dac załatwić pozwolenie na budowę w tydzień potem "od ręki" je uprawomocnic (jesli wszystkie odległosci od sasiadów są ok) Czy możesz mi przybliżyć, temat uprawomocnić "od ręki" , oczywiście jeśli chodzi o odległości od sąsiadów to mam utrzymane zgodnie z przepisami . jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olenia 30.06.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 witam po raz pierwszy w grupie łódzkiej z urodzenia łodzianka, z zamieszkania piotrkowianka a w bardzo, bardzo niedalekiej przyszłości michałowianka, bo w Michałowie stoi już nasza salma. czy ktoś z Was mógłby mi dać jakieś namiary na sprawdzonego stolarza wykonującego meble kuchenne ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 30.06.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Witaj Doroto, widac z Twojego postu olbrzymia motywacje do budowy. To dobrze, tylko nie zapominaj, ze trafisz w inna kategorie problemow i nie bedzie tak bardzo rozowo. Ja kiedys mialem inspiracje, zeby nakrecic film o ilosci psich odchodow na m2 trawnika pod blokiem, ale potem sie przyzwyczailem Witaj Olenia, (nie odmieniam, bo O_leniu! brzmi dziwnie ), stolarzem moze bede mogl sie pochwalic za miesiac, jak wykona dla mnie mebelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 30.06.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 witam po raz pierwszy w grupie łódzkiej z urodzenia łodzianka, z zamieszkania piotrkowianka a w bardzo, bardzo niedalekiej przyszłości michałowianka, bo w Michałowie stoi już nasza salma. czy ktoś z Was mógłby mi dać jakieś namiary na sprawdzonego stolarza wykonującego meble kuchenne ? pozdrawiam Namiary wysłałam na priva, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcool 30.06.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 witam po raz pierwszy w grupie łódzkiej z urodzenia łodzianka, z zamieszkania piotrkowianka a w bardzo, bardzo niedalekiej przyszłości michałowianka, bo w Michałowie stoi już nasza salma. czy ktoś z Was mógłby mi dać jakieś namiary na sprawdzonego stolarza wykonującego meble kuchenne ? pozdrawiam Czesc, witaj. Podsyłam Ci na priv namiary na mojego stolarza. Sprawdzil sie u mnie 2 razy i 3 razy u znajomych. Jest ze Zgierza. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcool 30.06.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Mam takie pytanie. Na innych grupach funkcjonuje cos takiego jak mapa klubowiczow (polozenie ich domow/placów budowy). Padł chyba kiedys na forum pomysl stworzenia czegos takiego, własnego, na potrzeby naszej grupy. Padł i chyba "padł". Czy sądzicie, że jest to dobry pomysł? Ja sobie gdybam, że może by warto coś takiego mieć... pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 30.06.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Mam takie pytanie. Na innych grupach funkcjonuje cos takiego jak mapa klubowiczow (polozenie ich domow/placów budowy). Padł chyba kiedys na forum pomysl stworzenia czegos takiego, własnego, na potrzeby naszej grupy. Padł i chyba "padł". Czy sądzicie, że jest to dobry pomysł? Ja sobie gdybam, że może by warto coś takiego mieć... pozdrawiam Marcin dobry i niedobry nie wiem czy cześć osób nie bedzie się obawiać , ludzie opisują na forum sowje poczynania z budową , kiedy montują drzwi , okna , armature , piece , kominki .............................. Ktoś niepowołany (dostęp do forum może mieć kto tylko zechce ) mógłby wiedzieć nie tylko co ale i gdzie montują z dokładnym adresem ( mapą ) i wykorzystać w niecnych celach . Nie to że tworze od razu teorie spisku i widze ludzi przez pryzmat złodziei ale wiemy w jakim kraju żyjemy . Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts