moniqa_1977 30.06.2006 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Jesli tak - to przy duzej dawce szczęscia (i przy obrotnym kier_budzie ) powinno sie dac załatwić pozwolenie na budowę w tydzień potem "od ręki" je uprawomocnic (jesli wszystkie odległosci od sasiadów są ok) Czy możesz mi przybliżyć, temat uprawomocnić "od ręki" , oczywiście jeśli chodzi o odległości od sąsiadów to mam utrzymane zgodnie z przepisami . jacek Po prostu - pani kier_bud jakoś tak "poczarowała" urzędnika wydającego decyzję, że w dacie wydania znalała się na tej decyzji pieczęć, że pozwolenie jest prawomocne I tego samego dnie można juz pędzić do nadzoru - oszczędzając 14 dni oczekiwania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 30.06.2006 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 30.06.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Po prostu - pani kier_bud jakoś tak "poczarowała" urzędnika wydającego decyzję, że w dacie wydania znalała się na tej decyzji pieczęć, że pozwolenie jest prawomocne I tego samego dnie można juz pędzić do nadzoru - oszczędzając 14 dni oczekiwania... Skąd ty masz taką panią??? Czy ona na Bałutach też umie czarować? Jak tak, to biorę ją od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonia1710 30.06.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Dzień dobry, pozdrawiam Grupę Łódzką. Serdecznie proszę o pmoc w wyborze instalatora zbiornika przydomowego naziemnego oraz dostawcy gazu - może Ktoś ostatno dokonywał juz podobnego wyboru? Domek mamy to 80 m weteran, nieocieplony. Byłabym również niezmiernie wdzięczna o informacje o promocjach na piece dwubiegowe i wkłady kominowe w naszej okolicy. Małgorzata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 30.06.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Po prostu - pani kier_bud jakoś tak "poczarowała" urzędnika wydającego decyzję, że w dacie wydania znalała się na tej decyzji pieczęć, że pozwolenie jest prawomocne I tego samego dnie można juz pędzić do nadzoru - oszczędzając 14 dni oczekiwania... Skąd ty masz taką panią??? Czy ona na Bałutach też umie czarować? Jak tak, to biorę ją od ręki Panią znalazłam dzięki forum Dokładnie - dzieki długiemu, któremu serdecznie za namiar dziękuję i któremu chyba wiszę piwo , bo pani kier-bud jak na razie sprawdza się w 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabtom 30.06.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Witam. Mam dylemant, pewnie jak każdy z Was z czego zbudowwać ściany czy pustak U220 czy Porotherm 25 , proszę o pomoc, przeczytałem juz trochę na forum i mam coraz wiekszy mentlik w głowie. Chyba wybiorę Porotherm 25 , zna może ktoś tanią hurtownię z tym materiałem w okolicach Łodzi i Łasku, z dostawą i rozładunkiem oczywiście (działka w Wodzieradach). Dzięki za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 30.06.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Witam. Mam dylemant, pewnie jak każdy z Was z czego zbudowwać ściany czy pustak U220 czy Porotherm 25 , proszę o pomoc, przeczytałem juz trochę na forum i mam coraz wiekszy mentlik w głowie. Chyba wybiorę Porotherm 25 , zna może ktoś tanią hurtownię z tym materiałem w okolicach Łodzi i Łasku, z dostawą i rozładunkiem oczywiście (działka w Wodzieradach). Dzięki za pomoc i pozdrawiam. Najtańszy w Łodzi Porotherm znalazłam na ul. Janosika - przy Pszczyńskiej. Dowóz + rozładunek jest gratis. W razie nadwyżek - zwracasz towar a oni zwracają kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 30.06.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 witam wszystkich nowych użytkowników gonia1710 ja mam zbiornik na gaz płynny zapraszam na prv mozesz pytac o co chcsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.07.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Witam. Mam dylemant, pewnie jak każdy z Was z czego zbudowwać ściany czy pustak U220 czy Porotherm 25 , proszę o pomoc, przeczytałem juz trochę na forum i mam coraz wiekszy mentlik w głowie. Chyba wybiorę Porotherm 25 , zna może ktoś tanią hurtownię z tym materiałem w okolicach Łodzi i Łasku, z dostawą i rozładunkiem oczywiście (działka w Wodzieradach). Dzięki za pomoc i pozdrawiam. Jakbym czytała o sobie Moja rada: najpierw zdecyduj ostatecznie 1W czy 2W (ja mam 2w bo na razie tnę koszty a ocieplam i tynkuję po sprzedaży mieszkania - całkiem merytoryczne uzasadnienie ) a potem w tej kategorii brać co najtaniej. Ja mogę polecić bardzo niedrogą i miłą hurtownie z Kozłowicami ale nie dziś, bo jestem na obczyźnie a namiary są w domu. Acha, jak ja szukałam, to tani porotherm był w Genbudzie na Brukowej, ale nie to diwna hurtownia - nie składują na potem, fochy stroją z dowozem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysz_a 02.07.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Witam. Mam dylemant, pewnie jak każdy z Was z czego zbudowwać ściany czy pustak U220 czy Porotherm 25 , proszę o pomoc, przeczytałem juz trochę na forum i mam coraz wiekszy mentlik w głowie. Chyba wybiorę Porotherm 25 , zna może ktoś tanią hurtownię z tym materiałem w okolicach Łodzi i Łasku, z dostawą i rozładunkiem oczywiście (działka w Wodzieradach). Dzięki za pomoc i pozdrawiam. Tanie materiały budowlane sąw Iwonie w Aleksie, na trasie na Konstantynów, zaraz za Zielonym Romanowem (takie osiedle bloków). Trzeba się zawsze pyta o upust - bo dają 5 albo 10 % Mają też b. konkurencyjne ceny glazury - nie znalazłam tańszego sklepu w całej Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yasioo 02.07.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 olenia napisał: witam po raz pierwszy w grupie łódzkiej z urodzenia łodzianka, z zamieszkania piotrkowianka a w bardzo, bardzo niedalekiej przyszłości michałowianka, bo w Michałowie stoi już nasza salma. czy ktoś z Was mógłby mi dać jakieś namiary na sprawdzonego stolarza wykonującego meble kuchenne ? pozdrawiam Namiary wysłałam na priva, pozdrawiam Czesc, witaj. Podsyłam Ci na priv namiary na mojego stolarza. Sprawdzil sie u mnie 2 razy i 3 razy u znajomych. Jest ze Zgierza. Pozdrawiam Marcin Tych stolarzy też bardzo potrzebuję. Jesli można to poproszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 02.07.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Może ktoś ma na zbyciu 2m3 calowych desek do szalowania. Poprosze również o namiary na "tani" tartak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcool 02.07.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 yasioo napisał: Tych stolarzy też bardzo potrzebuję. Jesli można to poproszę o kontakt na priv. Masz na priv'ie. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcool 02.07.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 nie wiem czy cześć osób nie bedzie się obawiać , ludzie opisują na forum sowje poczynania z budową , kiedy montują drzwi , okna , armature , piece , kominki .............................. Ktoś niepowołany (dostęp do forum może mieć kto tylko zechce ) mógłby wiedzieć nie tylko co ale i gdzie montują z dokładnym adresem ( mapą ) i wykorzystać w niecnych celach . Nie to że tworze od razu teorie spisku i widze ludzi przez pryzmat złodziei ale wiemy w jakim kraju żyjemy . Jacek Masz, niestety, racje, ale nie mialem na mysli dokladnej mapy (z ulica i numerem domu) tylko raczej mapke Lodzi i okolic, zaznaczona ogólną lokalizacją np. polnocny Zgierz, albo Łódź-Chojny (czyli taką, jaka podają forumowicze w tekście). Ale jak sie zastanowic i zestawic te dane np. ze zdjeciami z budowy (np.w dzienniku budowy) to faktycznie może to ułatwić to dzialanie niepowołanym... Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 03.07.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 pozdrawiam po dluzszej nieobecnosci Poszukuję firmy gdzie można zamówić beton towarowy B-15 w dobrej cenie .... czyli ponizej 225 PLN brutto za m3. .... my zaczynamy sie budowac od polowy lipca ... jak na razie moge polecic geodete (w Pabianicach - bez zastrzezen) i architekta (Lutomiersk,Poddębice) ... 5500,00 PLN za projekt indywidualny domu 160 m2 powierzchni uzytkowej, garaz wolnostojacy, projekty mediow zewnetrznych (woda, kanalizacja, gaz, prad) i załatwianie papierkow. Robi rysunki ręcznie, zna nowe przepisy, czas oddania pełnego projektu z uzgodnieniami niestety wydłużył się z planowanych 2 miesiecy do 3,5. Kilka drobnych korekt do projektu załatwiliśmy od ręki. Z czasem będę informował o postępach ... patrz "Dziennik budowy" ... tam jest więcej i ze zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 03.07.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 pozdrawiam po dluzszej nieobecnosci Poszukuję firmy gdzie można zamówić beton towarowy B-15 w dobrej cenie .... czyli ponizej 225 PLN brutto za m3. W Uniconie na Demokratycznej jest chyba w okolicach 155 - 160 PLN netto - o ile dobrze pamiętam Ja dzisiaj zamawiałam B25 - i płaciłam za niego 180 zł + VAT, a pamiętam, że B15 był sporo tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 03.07.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Architekta za bardzo pochawlilem ... zamiast 3 miesiecy trwalo prawie 5 ... zawodna pamiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yasioo 03.07.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 W Uniconie na Demokratycznej Potwierdzam. 2 lata temu jak się zalewałem, w Uniconie też było najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yasioo 03.07.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Poprosze również o namiary na "tani" tartak. Cześć sąsiad. Cała więźbę na dach zamawiałem w składzie drewna w Ozorkowie ul. Konstytucji 3 Maja przy wylocie na Parzęczew /42/ 718 82 68. Wtedy jednak panowało szalenstwo cenowe i dechy drożały z godziny na godzinę. U nich drożało najwolniej. Do jakości drewienka nie miałem zastrzeżeń. yasioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 03.07.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Witam! Budujemy od zeszłej jesieni i jesteśmy na etapie kładzenia dachu. Większość materiałów kupowalismy w Iwonie (Aleksandrów), rzeczywiście można się potargować i dodatkowo jest miła i fachowa osługa. Beton od Walenciaka ze Śląskiej, ale drewno aż spod Łowicza. Problemów jest mnóstwo, ale i tak idzie jakoś nieźle - spodziewałam się raczej wszystkiego co najgorsze. . Zabieramy się do sprzątania działki. Dlatego będziemy chcieli sprzedać przyczepę kampingową, stemple... Jeśli ktoś jest zainteresowany czekam na kontakt. Co jakiś czas tu zaglądam - za często nie ma możliwości z nadmiaru zajęć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts