Dorota szymczak 24.07.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 mpoplaw namiary podałam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabtom 25.07.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Zna ktoś producenta taniej blachodachówki w Łodzi lub okolicach, zamierzam kupić w Balexmetalu , ale może ktoś zna innego lepszegi i tańszego? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 25.07.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Jest taka firma ale zapomniałem jak , robią na blachach SSAB a mieści się toto jakoś na trasie z Łodzi do Brzezin po prawej stronie, jest duża reklama. Jeden minus jest taki, że daleko - mieli mi zrobić kosztorys kiedyś kiedyś i jeszcze nie dotarł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 25.07.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Ta firma to ANBA - 2, ul. Brzezińska 236a. Ale czy tania, to bym nie powiedziała. Właśnie dzisiaj odebrałam od nich kosztorys mojego prościutkiego dwuspadowego dachu i... dałam nastepnej firmie. Zobaczymy Za dach ok. 180 . kw, z robocizną i trzema oknami połaciowymi, ale najmniejszymi, wyszło im ponad 21 tys., bez kosztów więżby dachowej. A tak w ogóle to teraz dachówka wychodzi dokładnie w tych samych cenach, bo blacha bardzo podrożała. A powiedzcie mi jakie macie bądź zamawiacie okna dachowe. Chodzi o firmę, parametry i wielkość. Nasz projektant zaprojektował 1000x1500, a faceci od dachów stwierdzili, że to bardzo duże okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 25.07.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Pierwszy post z nowego domu via GSM. A TP niech sie schowa z obietnica podlaczenia mnie do sieci w ciagu 18 m-cy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 25.07.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Anisia3Jestem teraz na etapie papierów ale okna połaciowe kupię tylko w firmie WELUX.Zastanawiałam się tak jak ty nad pokryciem dachu. Pierw był pomysł blachodachówki / lepszej jakościowo: aluminiowej lub tytanowo-cynkowej/, ale po porównaniu cen przeszliśmy na dachówkę ceramiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyniu 25.07.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 WitamWiecie gdzie obecnie można kupić tanio pustaka U220? Jak pytam o ceny to wszędzie jest powyżej 2,50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 25.07.2006 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Teraz generalnie są wysokie ceny na wszystko, bo sezon. Magazyny i hurtownie puste, wykonawca dziś mi się żalił że sam ma problemy z zaopatrzeniem w pustaki. MMMAD gratulacje, ja też mam opcję na GSM ale poczekam do nast. roku, bo w tej branży raczej tanieje niż drożeje. Póki co jadę na kablówce... Okna połaciowe mam fakro, veluxy mają złą opinię ze względu na łatwość otwarcia - wystarczy wbić gwoździa w górną część ramy i zamknięcie odpuszcza - przy fakro trzeba się trochę namęczyć, poza tym u nas jest za wysoko żeby sięgać do górnej krawędzi połaciówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 25.07.2006 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Kropi!Jaką masz powierzchnię tych okien? A w ogóle to zaglądałam do twojego dziennika budowy. Właśnie znów mi się coś nie zgadza z tym co miało być a jest w projekcie. Coś jakby mniejszy kąt nachylenia dachu. Twój wygląda o.k. Jaki masz ten kąt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 26.07.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Witam, pozdrawiam i proszę o pomoc: EKIPA DO OCIEPLENIA DOMU SZYBKA I SOLIDNA POTRZEBNA OD ZARAZ (A WŁAŚCIWIE OD WCZORAJ!!!!!!!) Ratujcie Dobre Ludziska! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 26.07.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Kropi! Jaką masz powierzchnię tych okien? A w ogóle to zaglądałam do twojego dziennika budowy. Właśnie znów mi się coś nie zgadza z tym co miało być a jest w projekcie. Coś jakby mniejszy kąt nachylenia dachu. Twój wygląda o.k. Jaki masz ten kąt? A nie wiem, ale spore sa okna w tym projekcie... Kat jest zgodny z projektem i wynosi 45 stopni. W naturze zawsze troche lepiej wyglada niz na rzutach elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.07.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 anetmar teraz w sezo0nie ciezko bedzie kazdy ma roboty full Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 27.07.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Wiem wiem!!! My jesteśmy umówieni na ocieplanie w drugiej połowie sierpnia ale właśnie uszczęśliwiono nas na siłę materiałem, który zalega i przeszkadza i z nadzieją szukam kogoś kto zrobił by nam ocieplenie wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 27.07.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Jakie jest Wasze zdanie na temat drewnianego stropu? Mój projektant przekonuje mnie, że drewniany bedzie lepszy i tańszy. Mój tata kręci nosem, że coś wymyślam i że ma być betonowy. Może ktoś ma jakieś doświadczenia ze stropami i mógłby się podzielić? Oleńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 27.07.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 ja miałem w projekcie strop w garażu drewniany ale zmieniłem na terive i był wylewany razem z reszta stropu - szybciej, mocniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 27.07.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Witam Domek rośnie co mnie cieszy (wieczorkiem beda nowe zdjecia w dzienniku) i potrzebne sa kolejne materialy.Ktos moze robil rozeznanie cenowe na stropy Teriva i na więźbę ... gdzie warto sie udac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 27.07.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Jakie jest Wasze zdanie na temat drewnianego stropu? Oleńka Pomijając dane wytrzymałościowe to drewno pracuje/pęka, a jak jeszcze po tym ma ktoś chodzić to może w cholerę skrzypieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 27.07.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Jakie jest Wasze zdanie na temat drewnianego stropu? Oleńka Pomijając dane wytrzymałościowe to drewno pracuje/pęka, a jak jeszcze po tym ma ktoś chodzić to może w cholerę skrzypieć. A jak cenowo? Podobno jest o połowę tańszy niż beton.....tak twierdzi mój projektant. Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 27.07.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Jakie jest Wasze zdanie na temat drewnianego stropu? Oleńka Pomijając dane wytrzymałościowe to drewno pracuje/pęka, a jak jeszcze po tym ma ktoś chodzić to może w cholerę skrzypieć. A jak cenowo? Podobno jest o połowę tańszy niż beton.....tak twierdzi mój projektant. Ola A nad czym ten strop? Nad parterem czy poddaszem uzytkowym? Beton tez pracuje i peka, a jak jeszcze ktos po tym chodzi, to slychac stukanie... (nie jestem ani za, ani przeciw drewnu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 27.07.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 A jak cenowo? Podobno jest o połowę tańszy niż beton.....tak twierdzi mój projektant. Ola Podchodząc do tematu czysto matematycznie to nie bo biorąc pod uwagę cenę m3 drewna "dobrego" na poziomie ok min. 500 pln i betonu ok 200 + uzbrojenie + szalunki. To wyjdzie tak prawie tak samo. Czemu się gościu tak upiera przy drewnianym stropie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts