Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

ja tez gratuluje

własnie zbieram papierki dla kierownika zeby oddać dom, mam inwenture, gaz i wodę brakuje kasiorki na komianiarza i elektryka

a swoja drogą to dobrze ze nie moge znalesc namiaru na goscia wozacego ziemię bo mam na działce składowisko GLINY

jestem zalamany tym co mi nawiezli

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

elo

Dostałem dziwny telefon zadzwoniła do mnie pani z banku i zaproponowała mi kredyt hipoteczne na ekstra specjalnych promocyjnych warunkach. Pierwszy raz spotkałem się z sytuacją że to bank szuka kredytobiorcy a nie na odwrót.

Czyżby nasza szara Łódź normalniała ??

Hmmm.....lichwiarze doszli do wniosku, że za mało zarabiają i trzeba nowych klientów nagonić.

wiecie po ile jest pustak max w hurtowniach? po 3,05 zł i jeszcze są zapisy na miesiąc naprzód :( . Miał być domek z maxa a będzie z porothermu.

Szukam super specjalisty (co jednocześnie nie oznacza, że mam zamiar wywalić super kasę) od ogrzewania podłogowego - wodnego, jeśli macie jakiegoś sprawdzonego wykonawce proszę o namiar na priva.

EZS

Miałam napisać o kanalizacji, ale znów muszę przełożyć, bo facetowi, który to robi urodził się synek. Prosił, żebyśmy przesunęli spotkanie na wtorek. Jeśli rzeczywiście urodzil mu się dzieciak, a jest to możliwe, bo chłop młody, :) to co miałam robić? Tak więc z informacjami na razie czekamy.

A tak w ogóle czy ktoś miał do czynienia z panem Mariuszem Obaczem? Robi u mnie fundamenty. Pewnie za późno na zmianę, ale chcę wiedzieć czy ktoś miał z nim jakieś doświadczenia, bo ja zamówiłam już drugą ekipę w ciągu kilku dni i jak tak dalej pójdzie, to wyląduję na Aleksandrowskiej. :x

No i znalazłam ekipę! Wchdzą za 2 tygodnie. Sami do mnie zadzwonili po ukazaniu się w Allegratce mojego ogłoszenia :) Pan powiedział, że kończą wlasnie inną budowę i są zainteresowani, cenę podał średią łódzką 18,5 za fundamenty, ściany, lany strop, taras itp + chuda wylewka dm 180 m2..... teraz tylko kupowa materiały i przyspieszyc kredyt..... jestem przerazona :)

Podeslijcie proszę jakieś wzory umów z firmami budowlanymi, bo za tydzien mam podpisac cyrograf :)

Pozdrawiam

Ola

A ...i jeszce szukam namiaru na solida i tanią :)))))) firmę z betonem z gruchy, musze z nimi ustalic czy nie bedzie problemów z wjazdem na dzialkę...

Ola

Ja brałam beton (i pompę) z Uniconu na Demokratycznej.

Ok. 1,5 m-ca temu byli najbardziej konkurencyjni cenowo.

Aczkolwiek - dobrze miec z nimi wsio na pismie, bo "zapominają" o wczesniejszych ustaleniach :evil:

I jeszcze jedno pytanie:

ile płaciliście za żwir do fundamentów???

Mam ofertę 150/180 PLN za ciężarówkę 30 ton - ale mogą mi dowieżć max. 2 cieżarówki dziennie i waham się,

czy łapać się na tę "okazję" czy załatwiać wszystko (240 ton :o) razem?

Witaj Moniqa_1977, czy możesz przesłać namiar na żwir? Dzięki. Pozdrawiam

I jeszcze jedno pytanie:

ile płaciliście za żwir do fundamentów???

Mam ofertę 150/180 PLN za ciężarówkę 30 ton - ale mogą mi dowieżć max. 2 cieżarówki dziennie i waham się,

czy łapać się na tę "okazję" czy załatwiać wszystko (240 ton :o) razem?

Witaj Moniqa_1977, czy możesz przesłać namiar na żwir? Dzięki. Pozdrawiam

Cena żwiru wynika z biznesowych znajomosci dostawcy z moim mężem -

i jest formą odwdzięczenia się za przysługę, więc raczej jest nie do uzyskania normalnie...

Ja namiarów w tej chwili nie mam - ale jak tylko do nich dotrę, to dam Ci znać na priv 8)

Eeee... przypomnę się niesmiało o namiary na piasek. W sobotę przywieźli nam Stara za 200 zł i wyszła z tego taka maciupka kupka :( Na podsypkę pod rurę do wody może starczy, ale na niewiele więcej. Poradźcie więc ludziska, skąd brać. Acha, udało mi się całkiem fajne ceny (2,56zł) bloczków fundamentowych wynegocjować w Maxbecie na Poli Gojawiczyńskiej (od Dąbrowskiego). Ktoś ich polecał, więc chyba od nich weźmiemy. Napiszę później, jak się sprawdzą "w praniu". Myślimy też o wzięciu od nich betonu i Terivy - wycena całkiem interesująca.

Tak sobie czytam, czytam co gdzie kupujecie i co robicie. Muszę założyć sobie notesik z ciekawymi sklepami czy hurowniami. Przy okazji czytam dużo wszystko co jest na forum i się dokształcam.

Teraz utkneliśmy na pomiarze geodezyjnym / wyznaczeniu granic działki/.

Geodeta gminny przychodzi teraz w środę. Po nim dopoiero ruszę z resztą papierów. Projekt już mam tylko muszę oddać architektowi do adaptacji. Mam nadzieję że geodeta w środę nie utnie mi ani jednego centymetra bo dalej będę stała.

Codziennie w domu z mężem jest rozmowa co gdzie z czego zrobić tak by wszystko było dobre, nie za drogie i miało ręcę i nogi.

Na dzień dzisiejszy: ława lana z gruchy, fundamenty z bloczków fundamentowych, stropy lane, a ściany z Maxa. Na parterze w 90% ogrzewanie podłogowe / ok.90m2/, na poddaszu grzejniki.

Wczoraj małżonek uśmiał się ze mnie jak mu powiedziałam że meble w kuchni zrobię sama i nie będe wydawac na firmę. Mam trochę pojęcia a i tak trochę się boję że coś spartolę. A jak mi wyjdzie to będę miała radochę.

Tak mogę jeszcze pisać. To są moje plany. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Dobrze że maluchy trochę podrosną do przyszłego roku. Teraz mają: ania 3 latka, michał 10 miesiecy.

Wszystkich odwaznych i szalonych serdecznie pozdrawiam.