mmmad 07.08.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Ubijaki: na Drewnowskiej za Manufaktura po prawej stronie (prawie przy samej Zachodniej); bralem od nich agregat pradotworczy Zwir/piasek: zwirownia na Pomorskiej, przesypownia w Andrespolu, podobno jeszcze jest cos w KurowicachJesli chodzi o Pomorska, to kierowcy z ciezarowkami stoja na skrzyzowaniu Janosika i Pomorskiej. Cena za transport podobno zalezy od ceny samochodu, jakim sie podjedzie. Beton: Unicon na Demokratycznej lub Walenciak na Slaskiej. Nie polecam RMC\Unidro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 07.08.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 wypożyczalnia maszyn to także w Łodzi: http://www.tytanium.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 07.08.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Przez deszcz znowu kicha Działka przemoczona - i błoto wszędzie Może ktoś z Was wpadnie na genialny pomysł, jakim cudem przetransportowac piach do dalszych części fundamentów - bo wywrotka może podjechać tylko od przodu działki - a po bokach jest na tyle mokro i grząsko, że koparka nie wjedzie Dodatkowo - nie wiem, czy z moja brygada wszystko jest ok - bo własnie ojciec na mnie nakrzyczał, że rozwiezienie zwiru po fundamentach to obowiązek ekipy i że robia z igły widły bo im się pracować nie chce U Was biudowlańcy rozwozili żwir do fundamentów taczkami czy wynajmowaliście koparkę? Bo już naprawde mam dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 07.08.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 U Was biudowlańcy rozwozili żwir do fundamentów taczkami czy wynajmowaliście koparkę? Bo już naprawde mam dość Rozumiem, ze recznie wylewaja Ci fundamenty? Zamiast wozic zwir, powinni od razu wozic zaprawe taczkami. Ale czy powinni? Poprzewracalo sie w... glowach. Murarze zycza sobie pustaki z dziurka, bo lepiej sie kladzie, rozladunek obowiazkowo z HDS-em, najlepiej cegly na strop, zeby nie musieli wnosic, a z betoniarki to chyba najlatwiej lac do wykopu (u mnie dookola domu zostal syf, bo robic im bylo latwiej, a potem nie posprzatali). Ja rozumiem i popieram, zeby robic tak, aby jak najwiecej technika sama wykonala, ale pewnych rzeczy (np. warunkow pogodowych) sie nie przeskoczy. Wiec powinni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 07.08.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Nie - niedokładnie napisałam Fundamenty juz są (wylewane z gruszki ławy + 7 warstw bloczka fundamentowego). Poniewaz działka jest poniżej poziomu drogi - to fundamenty wyszły ogółem wysokawe - i teraz w te "dziury" miedzy fundamentami (pomieszcenia? przestrzenie?) trzeba wysypać żwir (na wysokość ok. 1 m). Na żwir (po zagęszczeniu) pójdzie chudziak. Problem tyczy się rozwożenia tego własnie żwiru - bo chłopaki sie nie kwapią latać z taczkami, tylko twierdzą, że to robota dla koparki (która z kolei na działkę na razie nie wjedzie, bo sie zakopie ) A ja nie wiem - dyskutowac z nimi, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 07.08.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Dyskutowac. Zabrac ze soba po flaszke dyskusji na lebka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 07.08.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 plz, plz plz, namiary na kierownika budowy, który mnie nie wystawi do wiatru......... zna ktoś kogoś niedrogiego i żeby solidy byl? Sihaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 07.08.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Witamjeszcze raz zapytam o namiary na jakąs ekipę od przyłacza wody , jeśli macie kogoś sprawdzonego to poproszę o namiary. Jutro idę do wodociągów zapytać ile oni biorą za taką usługę , ale chiałbym mieć jakieś porównanie ,co by zemnie za dużo nie zdarli pozdrJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 07.08.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Proszę o waszą opinię w temacie:W tym roku mam zamiar tylko zrobić funadamenty , tzn ławy + ściany fund. z bloczków + ocieplenie + izolacje. Póxniej nawiezienie piachu do środka i ziemi dookoła. Czy w związku zimami jakie ostatnio nas nawiedzają to dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.08.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Ja bym nie robiła. Bo i po co? Jak się już zacznie, to iść w górę. A tak to trzeba te fundamenty zabezpieczać, żeby nie zawilgociały, nie przemarzły. W środku masz piaseczek, do którego leci woda -też trzeba coś z tym zrobić. Opłaca się? Najlepiej zacząć i pociągnąć pod dach albo poczekać do wiosny. Chyba że siła wyższa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.08.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Witam jeszcze raz zapytam o namiary na jakąs ekipę od przyłacza wody , jeśli macie kogoś sprawdzonego to poproszę o namiary. Jutro idę do wodociągów zapytać ile oni biorą za taką usługę , ale chiałbym mieć jakieś porównanie ,co by zemnie za dużo nie zdarli pozdr Jacek Ja też szukam. W wodociągach chcą kosmiczne sumy. Jutro zaczynam z ogłoszeń.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 07.08.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 A ja bym zaczeła w tym roku. Wg. mnie każde ściany a tym bardziej fundamenty muszą dobrze osiąść. Gdybym zdążyła do końca września z papierami to jeszcze w październiku zrobiłabym fundamenty wraz ze stropem. Wtedy wystarczy zabezpieczyć mur i strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 07.08.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 A'propos ubijaków - to znalazłam w Wyborczej namiary na łódzką wypożyczalnię sprzetów wszelakich http://www.ramirent.pl/ Ktoś korzystał z ich usług? odpowiem krótko, korzystaliśmy dwa razy - pierwszy i ostatni, a poźniej byliśmy na Piłsudskiego. Jak usłyszysz jakie mają wymagania odnośnie dokumentacji i wysokości kaucji to zrozumiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 07.08.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 plz, plz plz, namiary na kierownika budowy, który mnie nie wystawi do wiatru......... zna ktoś kogoś niedrogiego i żeby solidy byl? Sihaja poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 07.08.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 a może macie kogoś kto sprzedaje młode drzewka do sadu, jakiś sadownik czy szkółka ogrodnicza. Chodzi mi o jabłka np: reneta czy papierówka, gruszka np: klapsa, wiśnię, czereśnię, śliwkę. Wszystkie gatunki chcę mieć starego typu a nie te co są poprawione i stworzone genetycznie.Za wszystkie wskazówki wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 07.08.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Ja bym nie robiła. Bo i po co? Jak się już zacznie, to iść w górę. A tak to trzeba te fundamenty zabezpieczać, żeby nie zawilgociały, nie przemarzły. W środku masz piaseczek, do którego leci woda -też trzeba coś z tym zrobić. Opłaca się? Najlepiej zacząć i pociągnąć pod dach albo poczekać do wiosny. Chyba że siła wyższa... Siła wyższa jest taka, że w tym roku w kwietniu mogłem na działce zrobić spływ kajakowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 07.08.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Witam jeszcze raz zapytam o namiary na jakąs ekipę od przyłacza wody , jeśli macie kogoś sprawdzonego to poproszę o namiary. Jutro idę do wodociągów zapytać ile oni biorą za taką usługę , ale chiałbym mieć jakieś porównanie ,co by zemnie za dużo nie zdarli pozdr Jacek Ja też szukam. W wodociągach chcą kosmiczne sumy. Jutro zaczynam z ogłoszeń.. Ja w Zgierzu dałem 3,5kPLN. Nic mnie nie interesowało z tym , ze wodociąg miałem przy działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.08.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Ja w Zgierzu dałem 3,5kPLN. Nic mnie nie interesowało z tym , ze wodociąg miałem przy działce. Daj namiar na nich.. Nie tanio, ale ja mam na razie założyć tylko wodomierz w istniejącej studzience. Gorzej z kanalizacją..... Ktoś mi zostawił też namiar na płocie. Jutro się dowiem, kto zacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 07.08.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Hej - ja jak zwykle za potrzeba Potrzebny tym razem namiar na solidna (o ile takie jeszcze sa) ekipe od gladzi, g-k, malowania itd z naszego rejonu - niestety zawalilem sprawe z poszukiwaniem ekipy wczesniej a musze skonczyc remont na klatce i w 2 ostatnich pomieszczenaich do konca wakacji. Mozecie podzielic sie namiarem na takowa ekipe? Moze byc tutaj na forum albo na PW. A swoja droga to coraz trudniej znalezc takich, ktorzy potrafia i chca poslugiwac sie lata i poziomica przy pracach budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 07.08.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Zaczęli mi dzisiaj murować ściany fundamentów . Jak kierownik ich zjechał, to i przyłożyli się do roboty, tylko głąby zostawili w środku humus, tzn. tam gdzie będzie -podłoga. Jak ich teraz sprawdzić, czy wykopią mi go ze środka? A tak w ogóle to gdzie zamawialiście albo zamawiacie drewno na więźbę i po ile. W tartaku na Brzezińskiej chcą 720--730 zł za m sześcienny. Do tego impregnacja około 70 zł. Nie wydaje wam się, że to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts