Dorota szymczak 08.08.2006 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 I znowu odzywa się głąb kapuściany.1. Jutro gmina wyznacza mi granicę działki. Uzgadniam to ZUD-zie?2. Potem robię mapkę do celów projektowych, tą uzgadniam?3. Działka jest w aleksandrowie łódzkim, wodę załatwiam w aleksandrowie, prąd w zgierzu a gaz gdzie? Za wszystkie odpowiedzi wielkie dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 08.08.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 I znowu odzywa się głąb kapuściany. 1. Jutro gmina wyznacza mi granicę działki. Uzgadniam to ZUD-zie? 2. Potem robię mapkę do celów projektowych, tą uzgadniam? 3. Działka jest w aleksandrowie łódzkim, wodę załatwiam w aleksandrowie, prąd w zgierzu a gaz gdzie? Za wszystkie odpowiedzi wielkie dzięki!! Ad. 1 i 2 ZUD-owi na razie nic do Twojej dzialki, jak bedziesz chciala polozyc rurke, wtedy bedzie interesowal Cie ZUD (czyli Zaklad Uzgadniania Dokumentacji) Ad. 3 Obawiam sie, ze Gazownia Łódzka (a własciwie to Mazowiecka Spółka Gazownictwa Oddział Gazownia Łódzka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 08.08.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Zaczęli mi dzisiaj murować ściany fundamentów . Jak kierownik ich zjechał, to i przyłożyli się do roboty, tylko głąby zostawili w środku humus, tzn. tam gdzie będzie -podłoga. Jak ich teraz sprawdzić, czy wykopią mi go ze środka? A tak w ogóle to gdzie zamawialiście albo zamawiacie drewno na więźbę i po ile. W tartaku na Brzezińskiej chcą 720--730 zł za m sześcienny. Do tego impregnacja około 70 zł. Nie wydaje wam się, że to dużo? Ktoś (tutaj albo w ogloszeniach drobnych) szukal chetnego do spolki na transport z Zamoscia, po 590 m3. Slyszalem, ze w miare rozsadne ceny ma tartak w Brzezinach. Cale drewno na wiezbe mialem z tartaku z Brzezinskiej. Tanie nie jest, ale np. okazalo sie, ze musialem wymienic czesc jetek, bo byly za krotkie (wykonawca nie uwzglednil zmian). Dla tartaku nie byl to duzy problem - musialem po prostu doplacic za brakujace metry, a jetki mi wymienili. Ale dla mnie kluczowe bylo to, ze byli blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 08.08.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Wielkie dzięki że istnieje forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 08.08.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 08.08.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 wiecie po ile jest pustak max w hurtowniach? po 3,05 zł i jeszcze są zapisy na miesiąc naprzód ja właśnie dostałem ofertę 3,5 zł za maksa 29 cm ale trzeba brać natychmiast bo jutro nie będzie chyba przełożę budowę na wiosnę, a teraz polecę tylko z fundamentem może ktoś założy ze mną do społki cegielnie ? chyba poszaleli z tymi cenami Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 08.08.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 08.08.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 A ile ma być tych mapek do celów projektowych? Ma być podłączona : woda i kanalizacja, prąd, gaz, telefon / nie wiem czy telefon też ma być umieszczony na mapce, czy nie ma potrzeby/. To ile teraz mapek ? Jedna orginalna a trzy czy cztery kopie, pomóżcie. Ale jestem żółtodziób, normalnie wstyd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 08.08.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Zapomniałem dopisać w poniedziałek po tych ulewach zrobiłem wiercenia, dwa otwory po 5 metrów każdy, wody brak, pode mną tylko piasek i trochę żwirku, jednym słowem ci co mówili że na rudzie zawsze jest woda to się pomylili, moja działka nigdy nie będzie miała kłopotu z wodą. Bo całość do mnie zleciala... Ja mam wodę ok. 40 cm od powierzchni działki Ja dzisiaj zasypałam fundamenty - rozwalając połowę ulicy Niestety - "znajomy" ze żwirem nawalił na całej linii - z koparkami były jazdy - i ogólnie okolo poludnia mielismy ochotę sprzedać dzialke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.08.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 A ile ma być tych mapek do celów projektowych? Ma być podłączona : woda i kanalizacja, prąd, gaz, telefon / nie wiem czy telefon też ma być umieszczony na mapce, czy nie ma potrzeby/. To ile teraz mapek ? Jedna orginalna a trzy czy cztery kopie, pomóżcie. Ale jestem żółtodziób, normalnie wstyd. Kopii możesz nie mieć wcale. Albo ile chcesz. Najwazniejsze, zeby orginał był na kalce. Wtedy można sobie zrobić kopii ile się chce, a architekt i ci od przyłaczy dorysowują sobie swoje i dają do wyświetlarni. Co do telefonu to nie wiem, chyba nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 08.08.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 EZS, miałam dzisiaj dać konkretną odpowiedź w sprawie kanalizacji. Właściwie to nie ja, ale fachowiec. Oczywiście jak można się było spodziewać, anadal nie znam konkretów. Czy zawsze tak jest z tymi fachowcami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyniu 08.08.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 WitamMam prośbę - napiszcie gdzie kupowaliscie stal. Fundamenty będę robić w następnym tygodniu i potrzebuje tanio kupić. Byłbym też wdzięczny za namiary na tanią koparkę (Aleksandrów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 08.08.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Stal kupował nam murarz w Maxstalu, o ile dobrze pamiętam. To jest gdzieś w okolicy Carefoura. Tam są dwie konkurujące ze sobą firmy. Jedna dowozi w mieście za darmo, a druga nie wiem. O właśnie znalazłam namiary: ul. Tomaszowska 167/169 tel. 649 92 24. Płaciliśmy 1120 zł. Nie wiem czy to dużo czy mało, ale ja buduję fundament tylko na około 50 m kw. bo doklejamy to do istniejącego juz na działce domku. Nie płaciliśmy za transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 08.08.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Czy nikt oprócz mmmada nie kupował więźby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.08.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Czy nikt oprócz mmmada nie kupował więźby? Zapytaj u nich, to na Brzezińskiej, ale nie pierwszi od miasta a trochę dalej, naprzeciw marketu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 08.08.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 2 tyg. wyprzedzenia to i na Brzezińskiej 299. Na przeciwko marketu czyli M1?Myślisz o kanalizacji robionej przez ZWik? Mnie nawet znajomy (notabene rzecznik Zwiku) powiedział, że u nich przyłącze jest bardzo drogie i małe firmy robią to taniej. Oszczędność 3 tys. a może i więcej jest chyba nie do pogardzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 08.08.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Jak widze, niewiele osob aktualnie sie na forum udzielajacych jets juz na etapie wykonczen i ma namiary na sensownych gipsiarzy/malarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 09.08.2006 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darrek 09.08.2006 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witajcie ponownie.Nikt nie buduje się w Rąbieniu za kościołem przy rozjeździe?buuuuuuuMam pytanie. Może głupie ale co tam:)))Ile potrzeba ziemi na działkę 1150m2 by podnieść ją o 10cm?PozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 09.08.2006 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts