Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

I znowu odzywa się głąb kapuściany.

1. Jutro gmina wyznacza mi granicę działki. Uzgadniam to ZUD-zie?

2. Potem robię mapkę do celów projektowych, tą uzgadniam?

3. Działka jest w aleksandrowie łódzkim, wodę załatwiam w aleksandrowie, prąd w zgierzu a gaz gdzie?

Za wszystkie odpowiedzi wielkie dzięki!!

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

I znowu odzywa się głąb kapuściany.

1. Jutro gmina wyznacza mi granicę działki. Uzgadniam to ZUD-zie?

2. Potem robię mapkę do celów projektowych, tą uzgadniam?

3. Działka jest w aleksandrowie łódzkim, wodę załatwiam w aleksandrowie, prąd w zgierzu a gaz gdzie?

Za wszystkie odpowiedzi wielkie dzięki!!

Ad. 1 i 2 ZUD-owi na razie nic do Twojej dzialki, jak bedziesz chciala polozyc rurke, wtedy bedzie interesowal Cie ZUD (czyli Zaklad Uzgadniania Dokumentacji)

Ad. 3 Obawiam sie, ze Gazownia Łódzka (a własciwie to Mazowiecka Spółka Gazownictwa Oddział Gazownia Łódzka)

Zaczęli mi dzisiaj murować ściany fundamentów :D . Jak kierownik ich zjechał, to i przyłożyli się do roboty, tylko głąby zostawili w środku humus, tzn. tam gdzie będzie -podłoga. Jak ich teraz sprawdzić, czy wykopią mi go ze środka?

A tak w ogóle to gdzie zamawialiście albo zamawiacie drewno na więźbę i po ile. W tartaku na Brzezińskiej chcą 720--730 zł za m sześcienny. Do tego impregnacja około 70 zł. Nie wydaje wam się, że to dużo? :roll:

Ktoś (tutaj albo w ogloszeniach drobnych) szukal chetnego do spolki na transport z Zamoscia, po 590 m3.

Slyszalem, ze w miare rozsadne ceny ma tartak w Brzezinach.

Cale drewno na wiezbe mialem z tartaku z Brzezinskiej. Tanie nie jest, ale np. okazalo sie, ze musialem wymienic czesc jetek, bo byly za krotkie (wykonawca nie uwzglednil zmian). Dla tartaku nie byl to duzy problem - musialem po prostu doplacic za brakujace metry, a jetki mi wymienili.

Ale dla mnie kluczowe bylo to, ze byli blisko.

wiecie po ile jest pustak max w hurtowniach? po 3,05 zł i jeszcze są zapisy na miesiąc naprzód

ja właśnie dostałem ofertę 3,5 zł za maksa 29 cm ale trzeba brać natychmiast bo jutro nie będzie :o

chyba przełożę budowę na wiosnę, a teraz polecę tylko z fundamentem

może ktoś założy ze mną do społki cegielnie ?

chyba poszaleli z tymi cenami

Jacek

A ile ma być tych mapek do celów projektowych? Ma być podłączona : woda i kanalizacja, prąd, gaz, telefon / nie wiem czy telefon też ma być umieszczony na mapce, czy nie ma potrzeby/.

To ile teraz mapek ? Jedna orginalna a trzy czy cztery kopie, pomóżcie.

Ale jestem żółtodziób, normalnie wstyd. :oops:

Zapomniałem dopisać w poniedziałek po tych ulewach zrobiłem wiercenia, dwa otwory po 5 metrów każdy, wody brak, pode mną tylko piasek i trochę żwirku, jednym słowem ci co mówili że na rudzie zawsze jest woda to się pomylili, moja działka nigdy nie będzie miała kłopotu z wodą. :wink:

Bo całość do mnie zleciala...:roll:

Ja mam wodę ok. 40 cm od powierzchni działki :evil:

Ja dzisiaj zasypałam fundamenty - rozwalając połowę ulicy :oops:

Niestety - "znajomy" ze żwirem nawalił na całej linii - z koparkami były jazdy -

i ogólnie okolo poludnia mielismy ochotę sprzedać dzialke :lol:

A ile ma być tych mapek do celów projektowych? Ma być podłączona : woda i kanalizacja, prąd, gaz, telefon / nie wiem czy telefon też ma być umieszczony na mapce, czy nie ma potrzeby/.

To ile teraz mapek ? Jedna orginalna a trzy czy cztery kopie, pomóżcie.

Ale jestem żółtodziób, normalnie wstyd. :oops:

Kopii możesz nie mieć wcale. Albo ile chcesz. Najwazniejsze, zeby orginał był na kalce. Wtedy można sobie zrobić kopii ile się chce, a architekt i ci od przyłaczy dorysowują sobie swoje i dają do wyświetlarni.

Co do telefonu to nie wiem, chyba nie....

Stal kupował nam murarz w Maxstalu, o ile dobrze pamiętam. To jest gdzieś w okolicy Carefoura. Tam są dwie konkurujące ze sobą firmy. Jedna dowozi w mieście za darmo, a druga nie wiem. :) O właśnie znalazłam namiary: ul. Tomaszowska 167/169 tel. 649 92 24. Płaciliśmy 1120 zł. Nie wiem czy to dużo czy mało, ale ja buduję fundament tylko na około 50 m kw. bo doklejamy to do istniejącego juz na działce domku.

Nie płaciliśmy za transport.

2 tyg. wyprzedzenia to i na Brzezińskiej 299. Na przeciwko marketu czyli M1?

Myślisz o kanalizacji robionej przez ZWik? Mnie nawet znajomy (notabene rzecznik Zwiku) powiedział, że u nich przyłącze jest bardzo drogie i małe firmy robią to taniej. Oszczędność 3 tys. a może i więcej jest chyba nie do pogardzenia.