Darrek 09.08.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 No tak. To czysta matematyka;)A w tonach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 09.08.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Jak widze, niewiele osob aktualnie sie na forum udzielajacych jets juz na etapie wykonczen i ma namiary na sensownych gipsiarzy/malarzy? Jednych mialem z lapanki (nie polecam), a jak poszedlem po rozum do glowy, to czekalem 2 m-ce na wolny termin innej ekipy (termin "po znajomosci"). Ale oni przyjechali specjalnie z Podkarpacia. Pewno wiele osob zgodzi sie z zasada: jakosc jest wprost proporcjonalna do ceny za prace pomnozonej przez czas oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 09.08.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam jeszcze raz zapytam o namiary na jakąs ekipę od przyłacza wody , jeśli macie kogoś sprawdzonego to poproszę o namiary. Jutro idę do wodociągów zapytać ile oni biorą za taką usługę , ale chiałbym mieć jakieś porównanie ,co by zemnie za dużo nie zdarli pozdr Jacek może jednak ktoś ma jakiś kotakt ? Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 09.08.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Czy nikt oprócz mmmada nie kupował więźby? Chyba trzeba z wodociągów brać... Więźbę miałam kupować, ale to było w czerwcu. W K4, tam gdzie dachówkę, chcieli 620/m3, z 2 tyg wyprzedzeniem trzeba zamówić. Bez rachunku. Impregnowana zamaczaniem. Ale po ile teraz, to nie wiem. Zawsze latem i jesienią jest drożej. Zapytaj u nich, to na Brzezińskiej, ale nie pierwszi od miasta a trochę dalej, naprzeciw marketu. Cos tu chyba nie gra: tartak "Bela" jest w Lodzi na Brzezinskiej. K-4 jest w Brzezinach. W Brzezinach tez jest chyba tartak z nizszymi cenami, ale nie wiem gdzie. To chyba o tym tartaku pisze EZS. Cos niecos mozna jeszcze znalezc tu: http://www.tartaki.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 09.08.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 No tak. To czysta matematyka;) A w tonach? Z tego watku http://www.news.monter.pl/watek.php?id_watku=1092634&o=60 wynika, ze potrzebujesz jakies 200 ton. Uprzedzajac dalsze pytania: (o ile sie nie myle) bedzie to 29 starow lub 19 kamazow lub 10 tatr lub 7 mercedesow Wg cen zeszlorocznych 4000 PLN (+ 30% zwyzka cen w tym roku) - upust + koszt piachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 09.08.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Wielkie dzięki że istnieje forum A grupie lodzkiej wybila tym postem 100 strona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 09.08.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Dzięki mmmad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 09.08.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Jak widze, niewiele osob aktualnie sie na forum udzielajacych jets juz na etapie wykonczen i ma namiary na sensownych gipsiarzy/malarzy? Jednych mialem z lapanki (nie polecam), a jak poszedlem po rozum do glowy, to czekalem 2 m-ce na wolny termin innej ekipy (termin "po znajomosci"). Ale oni przyjechali specjalnie z Podkarpacia. Pewno wiele osob zgodzi sie z zasada: jakosc jest wprost proporcjonalna do ceny za prace pomnozonej przez czas oczekiwania. Na pewno sie z tym zgadzam, po wielu roznych doswiadzceniach. Dlatego nie chce umawiac sie z moimi poprzednimi ekipami, po ktorych bede mial duuuzo pracy przy nastepnym remoncie. Ale sadzac po ilosci osob, ktore tu zagladaja moze trafi sie ktos, kto ma sprawdzonych ludzi od prac wykonczeniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.08.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Sory, faktycznie pomyliły mi się nazwy. Nie K4 tylko firma od dachówek naprzeciw M1. Nie pierwsza od centrum tylko druga (u nich mam nadzieję leży mój zapłacony dach, który chyba jeszcze poleży sobie ). Oni nie mają tartaku, ale proponowali mi więźbę razem z dachem właśnie w tej cenie. Oni tylko pośredniczą w zamówieniu. I można ich zapytać skąd biorą albo u nich zamówić. Mówili, że sprawdzają ten tartak i drzewo mają dobre, o ile można wierzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 09.08.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Nadal poszukuję przykładowej umowy do podpisania z firmą budowlaną. Zaczynają za 1,5 tygodnia. Pomoże ktoś? Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 09.08.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Nadal poszukuję przykładowej umowy do podpisania z firmą budowlaną. Zaczynają za 1,5 tygodnia. Pomoże ktoś? Ola http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1174833 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=928832 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 09.08.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Sory, faktycznie pomyliły mi się nazwy. Nie K4 tylko firma od dachówek naprzeciw M1. Nie pierwsza od centrum tylko druga (u nich mam nadzieję leży mój zapłacony dach, który chyba jeszcze poleży sobie ). Oni nie mają tartaku, ale proponowali mi więźbę razem z dachem właśnie w tej cenie. Oni tylko pośredniczą w zamówieniu. I można ich zapytać skąd biorą albo u nich zamówić. Mówili, że sprawdzają ten tartak i drzewo mają dobre, o ile można wierzyć... Ta pierwsza od centrum to Marco Polo. Drugiej nazwy nie pamietam (bo nigdy nie doczekalem sie wyceny od nich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 09.08.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Zaraz mnie trafi....................................... Dzisiaj był na mojej działce geodeta z gminy. Okazał mi granice mojej własności. I tu jeden problem. jedna z sąsiadek nie podpisała zgody na przebieg granicy- bo ona nie wie czy granica jest tam gdzie geodeta wskazał / ten sam wcześniej wyznaczał jej działkę, podejrzewam że myślała że to nie wyjdzie bo moja działka jest ogrodzona starym płotem, a wg. geogety moja ziemia jest jeszcze metr dalej- w stronę jej działki. Ona ma dwie na długości przylegającą do mojej na gdzieś 120-150m, następna jest jej brata podpisał bez problemu. Geodeta pokazał jej, jej punkty geodezyjne to zaczeła udawać wariata/. Brak mi słów do babsztyla Drugi problem to to że w końcu działki mam dwie linie z prądem. Wg. przetargu nie ma niczego obciążającego działkę, w akcie notarialnym nic też nie ma, a w którymś punkcie aktu jest zapisek że KW jest bez obciążeń i KW jest "czyste" Swieżo poznany sąsiad doradził żebym skierowała pismo do gminy / bo od nich kupowałam/ żądanie zwrotu części za działkę- bo nie jest tyle wart co ta bez kabli, a od energetyki żądać usunięcia ustrojstwa. Aha, powiedział że zabawa będzie trwała parę lat / może sam to przeszedł- muszę z nim jeszcze pogada i prawdopodobnie skończy się na NSA. W co ja wdepłam Geodeta chce za mapkę projektową 800zł, 700 bierze jak działka jest mniejsza a on ponoć płaci mytowe do starostwa. Teraz się wezmę za czytanie wypisu planu przestrzennego, jak zrobię projektową to pójdę i wezmę odpis z KW. Nie trafił by was piorun? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 09.08.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 09.08.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 A moja "sasiadka" - 200 metrow ode mnie, nie zgadza sie na rozbudowe gazociagu z jej dzialki (odejscie gazociagu w nasza ulice). Gazociag przechodzi juz przez jej dzialke, gazownia proponuje pieniadze, ja sam z nia rozmawialem i nadal nie wiadomo o co jej chodzi... W zime moze byc u mnie zimno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 09.08.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 A byś widział tą babę zgroza paniusie zasr..a . Na swojej działce ma tylko chwasty i samosiejki, działka jej nie jest ogrodzona to nie ma mowy ze względu na brak korzystania z mojej własności podatku gruntowego, o to nawet mi nie chodzi. Małpiszon nie będzie rządził się u mnie.. Nie może marzyć o budowie bo przez jej działkę kable lecą tak że dzielą jej własność na dwie części i bardzo dobrze. Sprawdziłam w wypisie nie ma nic o linich energetycznych. W protokóle z przetargu zapis o braku obciążeń osobowych i rzeczowych na działce, w akcie notarialnym - KW w trzecim i czwartym dziale nie ma żadnych wpisów. To nie są jakieś drobne linie tylko stoją takie dwa trójnogi, a na każdym z nich jest minimum sześć kabli / łącznie min. 12 kali/. Wątpię żeby to były kable niskiego napięcia tylko są średniego napięcia. Muszę to sprawdzić bo jak średniego to drugi budynek nie wiem jak postawić. Od kabla przy średnim zakaz jest na 20m z kazdej strony, a działka ma szerokości 21,5m W pierwszym momencie zdenerwowałam się tak że z nerwów pompka zaczeła szybciej pracować, rączki zaczeły sie trzęść jak alkoholikowi i łezka poleciała, ale dosyć tego nikt nie będzie ze mnie robił głupiej. Ale się rozpisałam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 09.08.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 mmmad a nie ma podpisanej służebności gruntu jak na początku kładli rury od gazu. Nie strasz kurde. Ja jeszcze nie sprawdzałam gdzie są dla mnie wszystkie rury. Miały być przy działce. Poczekamy zobaczymy, a ja w tym czasie będę siwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 09.08.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 mmmad a nie ma podpisanej służebności gruntu jak na początku kładli rury od gazu. Nie strasz kurde. Ja jeszcze nie sprawdzałam gdzie są dla mnie wszystkie rury. Miały być przy działce. Poczekamy zobaczymy, a ja w tym czasie będę siwa Raczej nie ma. Instalacja gazociagu byla podobno "na hura" i nawet jak jest zapis, to pewnie tylko na glowny gazociag a nie na jego rozbudowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.08.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Nadal poszukuję przykładowej umowy do podpisania z firmą budowlaną. Zaczynają za 1,5 tygodnia. Pomoże ktoś? Ola A bieżesz firmę czy po prostu majstra? Bo jak ja się umawiałam to na hasło umowy facet zzieleniał. Nie żeby się bał kar umownych bo i tak ma je w poważaniu, lecz na samo hasło UMOWA!! Dopiero po długich i mętnych opowieściach o koledze, któremu murarz spadł z rusztowania i miał trwałe kalectwo a potem groził sądem mój majster dał się przekonać, że umowa jest konieczna, bo tam jest zapis że zna bhp i odpowiada za swoich ludzi. I że on nie będzie się sądził jakby co (no tak, ludzie są różni proszę pani) . Te umowy z internetu są dobre dla regularnych firm. Dla prostego majstra musi być prosta, głównie zakres robót, terminy, cena no i bhp. A i tak może się wystraszyć. Weź gotowca i dostosuj do człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 09.08.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 mmmad napisał Ta pierwsza od centrum to Marco Polo. Drugiej nazwy nie pamietam (bo nigdy nie doczekalem sie wyceny od nich). A ja właśnie mam wycenę z tej drugiej i jeszcze z filii Budmatu, jeszcze dalej na Brzezińskiej. Zresztą prawie vis a vis wjazdu na moje osiedle. Do Marco Polo jeszcze nie dotarłam, bo czekam na wycene materiałów (dachówki i blachodachówki z akcesoriami) ze składu Pawlo przy Pomorskiej. Są blisko i nie biora od nas za transport, bo to nie więcej niż kilometr. Ale właśnie ci drudzy od miasta przy ul. Brzezińskiej nie mają Braasa i tak jakoś nie przypasowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts