Dorota szymczak 11.08.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 To że jest on prawdziwym FACHOWCEM jestem pewna Mimo że moje ściany jeszcze nie stoją z nim ustaliłam jakie będzią materiały użyte w CO i CWU łącznie z piecem i solarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 11.08.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 HURA!!! Dzisiaj kupiłam pierwszą ważną rzecz na budowę- kontener budowlany w którym mogę mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonga 11.08.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 HURA!!! Dzisiaj kupiłam pierwszą ważną rzecz na budowę- kontener budowlany w którym mogę mieszkać. No to gratuluję! Pierwszy kawałek własnego "dachu nad głową" na działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 11.08.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 witam ponownie, sorki ze zadam takie pytanie nie całkiem budowlane ale wlasnie musialam sie przeprowadzic...własciciel kamienicy, umowa , termin, srutu tutu itp a z drugiej strony geodeci projektanci i bloczki fundamentowe......szkoda gadac...... i teraz mam bardzo malo miejsca w pokoju i tak wyszlo, że wieza i głośniki od niej muszą stac koło kompa...ale jak stoją obok to z monitorem dzieja sie dziwne rzeczy....czyli nieekranowane cudo techniki....czy jest na to jakis sposób? Moze można czymś je obłozyc...no baba tylko jestem i nie wiem jak to działa? Olka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 11.08.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 11.08.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Za 1800 od budowlańca. Mąż już z niego korzystał na budowie. Jest dość duży. COś takiego mierzy 2,5-3m. szerokości i 5,9m długości. To chyba mogę jeździć w nim rowerem . Szukaliśmy czegoś ciekawego od dwóch miesięcy, ale zabawa była min. za 3,5tys, a jest tak ocieplony że można w zimę w nim mieszkać dogrzewając normalnym jednym olejakiem. Z radości tańczę koło stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 11.08.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 A i jeszcze jedno muszę zapłacić za przewóz HDS który ma rozmiar maxi, bo na standartowy nie wejdzie. Kontenerek się przejedzie z kalonki do aleksandrowa.mpoplaw zazdroszczę Ci z całego serca składania papierów do pozwolenia.Może ktoś mi poda jakiegoś linka na temat kontereru, czy baraka gdzie mogę postawić wg. prawa. Kiedyś był taki temat na forum tylko nie mogę go znaleźć, a sprawa jest pilna bo mając tak wspaniałą sąsiadkę nie chcę wzywać dźwigu czy hds by o metr przestawiał nabytek nie nie stoi zgodnie z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 11.08.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Gratuluje nabytku Kontener nie jest budowla - mozesz go sobie postawic gdzie tylko chcesz. Co do HDS'a - jezeli znajdziesz kogos, kto Ci to podniesie HDS'em - poprosze namiary na PRIV. Ja swoj kontener przewozilem "klasycznie" - czyli kamaz plus dzwig. HDS'em sie nie udalo A w przyszlym roku bede go musial odwiezc (jest pozyczony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 11.08.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Tak jak sprawdzaliśmy cenę to standartowy hds weźmie 1,2tys, a ciężarówa z dźwigiem to zabawa za 2tys Znajomy obiecuje że załatwi dużo taniej. Poczekamy zobaczymy. Przewóz w poniedziałek. Jak się sprawdzi podam namiary. Nie wiem czy nie zgłosić postawienia kontenera, a mogę go postawić przy samej granicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 11.08.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Dzwig plus kamaz kosztowal mnie 500zl (plus minus 100 - nie pamietam). Trasa Lutomiersk - Natolin. Transport ze Zgierza - namiar z ogloszenia z Gratki. Niestety nie zapisalem telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 12.08.2006 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Szkoda że nie zapisałeś , bo cena extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 12.08.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Byłam dzisiaj obejrzeć drzwi zewnetrzne u Urzedowskiego na Zachodniej... Nawet sobie jedne wybrałam Wszytsko pieknie i ładnie do czasu pytania o termin realizacji zamówienia - kiedy to padła odpowiedź: grudzień Powaliło ich? Czy wszedzie tak sie czeka na dzrzwi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 12.08.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Tak sie tym grudniem zestresowałam, że zapomniałam zapytac, gdzie Wy kupiliście drzwi zewnetrzne? Byłam w Urzedowskim, byłam w Gerdzie (ale nie produkuja przyświetli), byłam w Uniwersalu i w Hepi (zlali mnie - dwa razy miałam dostac wycene i dwa razy nic) ... Ciagle jeszcze na "swoje" drzwi nie trafiłam - a jak juz byłam o krok, to termin grudniowy mnie zabił Cos w tym stylu bym chciała - w okolicach 5 tysiecy ( z przyswietlem) - kolor ciemny brąz: http://urzedowski.pl/files/b0d9ffd133.jpg z przyswietlem w ten deseń: http://urzedowski.pl/files/6a982ffeb7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 12.08.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Moniqa, popatrz na http://www.budrex.pl. Poza wzorami, które mają na stronie robią na zamówienie, a ceny są umiarkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 12.08.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Tak sie tym grudniem zestresowałam, że zapomniałam zapytac, gdzie Wy kupiliście drzwi zewnetrzne? Byłam w Urzedowskim, byłam w Gerdzie (ale nie produkuja przyświetli), byłam w Uniwersalu i w Hepi (zlali mnie - dwa razy miałam dostac wycene i dwa razy nic) ... Ciagle jeszcze na "swoje" drzwi nie trafiłam - a jak juz byłam o krok, to termin grudniowy mnie zabił Cos w tym stylu bym chciała - w okolicach 5 tysiecy ( z przyswietlem) - kolor ciemny brąz: http://urzedowski.pl/files/b0d9ffd133.jpg z przyswietlem w ten deseń: http://urzedowski.pl/files/6a982ffeb7.jpg ...mahoń meranti - jaką cenę dostałaś u Urzędowskiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 12.08.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Charlie - z naświetlem, dwoma zamkami, masą dodatkowo płatnych cudów_wianków i montażem - ok. 5500 PLN (ale nie negocjowalismy w ogóle...) Tylko jakoś nie chce mi sie do grudnia czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 13.08.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 wszędzie sie czeka długo na drzwi ja na Włoszczową 8 tygodni ninimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 13.08.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Eeee... przypomnę się niesmiało o namiary na piasek. W sobotę przywieźli nam Stara za 200 zł i wyszła z tego taka maciupka kupka Na podsypkę pod rurę do wody może starczy, ale na niewiele więcej. Poradźcie więc ludziska, skąd brać. Acha, udało mi się całkiem fajne ceny (2,56zł) bloczków fundamentowych wynegocjować w Maxbecie na Poli Gojawiczyńskiej (od Dąbrowskiego). Ktoś ich polecał, więc chyba od nich weźmiemy. Napiszę później, jak się sprawdzą "w praniu". Myślimy też o wzięciu od nich betonu i Terivy - wycena całkiem interesująca. Bonga- przepraszam że dopiero teraz odpisuję ale dopiero mam dostep do netu! Podaje namiary na piasek- 513-072-122 P.Marcin Jarocki, ten sam facet ma koparke i jest naprawde solidny i wydaje mi sie ze nie drogi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 13.08.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Ponieważ ostatnio rzadko wchodzę do netu a na privie mam dużo pytań o namiary o fachowców to podam ich tel tutaj zeby każdy mógł skorzystać. kOPARKA I PIASEK P.Jarocki 513-072-122STUDNIARZ- P.Rosiński 600-64-36-31ROLETY OKIENNE-P.Lewandowski 691-972-229 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 13.08.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Powaliło ich? Czy wszedzie tak sie czeka na dzrzwi??? niestety, w tym kraju produkcja jednych drzwi zajmuje fabryce póltora miesiąca. Jest to paranoja bo niby w sklepie jest masa drzwi tylko nie można ich kupić - jak za dawnych dobrych czasów. Tylko podobno coś coś sie zmieniło kilkanaście lat temu ale jak widać niektóre firmy żyją jeszcze w czasach realnego socjalizmu. Ktoś tu wspominał o drzwiach firmy Budrex. Radzę unikać tej smiesznej firmy jak ognia. SĄ NIERZETELNI i NIETERMINOWI. To że w umowie napiszą termin realizacji 5 tyg. nic nie znaczy. Ja po ciężkich awanturach z dyrekcją tej firemki wymogłem dostawę i montaż w teminie zapisanym w umowie (5 tyg.) ale i tak w drzwiach były np. złe wkładki do zamków. MIeli wymienić ale do tej pory się nie odezwali. Ze Srocka gdzie mieści się to kuriozum jest do Łodzi powiedzmy 30 km. Dla porównania mogę podać że bramę garażową robioną specjalnie na zamówienie w Niemczech (żadna polska firma nie była w stanie zrobić odpowiedniej bramy) dostarczono mi i zamontowano w ciągu niecałych czterech tyg. I to jest własnie takie drobna róznica pomiędzy normalnym światem a Polską...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts