Dorota szymczak 18.08.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 MateuszCCS podałam namiary na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 18.08.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Agaus - ja Ci napisze, jaką opcję ja wybrałam - ale zastrzegam, że nie wiem, czy ona jest najlepsza Wiekszość materiałów kupuje w jednym, sprawdzonym składzie - porównałam ceny i najtaniej wyszło w "Wega" na Janosika przy Pszczyńskiej. Od nich mam bloczki, Porotherm, cegłę, nadproża, cement, folie izol., plastyfikatory itp. Ważne, że jeśl coś mi zostaje - przyjmują zwroty i korygują fakturę Beton- przez cała budowę z jednego składu na Demokratycznej. Okna, drzwi, brame garażową - z "Bartka" z Koluszek. Czyli nie mam jednego jedynego dostawcy - ale staram sie grupować zakupy, bo po pierwsze to spora oszczędność czasu - a po drugie spora szansa na wynegocjowanie lepszych cen Zgadazma sie z Monika, ze jak sie pracuje, to lepiej zaoszczedzic na czasie. Z jej zestawienia wykasowalem K-4, reszte mniej lub bardziej polecam. Do stanu surowego zamknietego zaopatrywal mnie sklad z Justynowa - energiczni mlodzi ludzie, sklonni do negocjacji. Potem, jak zaczela sie "drobnica" przerzucilem sie na blizsza budowie hurtownie. I markety budowlane Caly dach kupiony i montowany za posrednictwem "Domco" w Konstantynowie. Jesli chodzi o pozostale materialy budowlane nie sa najtansi, ale moze to rekompensowac sympatyczna obsluga i towary bardziej "markowe". Beton od Walenciaka. Stal z Centrozłomu. Z dowozem przy poważnych zamówieniach nie ma problemu - w tej chwili transport+ rozładunek to już na szczęście w porządnych firmach norma Dobrze, ze zaznaczylas "przy powaznych". Bo czasem, jak chce sie zamowic "tylko" palete cegiel to jest klopot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonga 18.08.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Skąd braliście beton w okolicach Aleksa? Sprawa dość pilna, plz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 18.08.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Skąd braliście beton w okolicach Aleksa? Sprawa dość pilna, plz. Z aleksa do zgierza nie daleko a ja biorę od Forszmanowicza w Zgierzu tel 716 38 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 18.08.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Dzieki wszystkim ! Material pojedzie Cena 30zl za palete to standard chyba ale jak awaria, to awaria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 18.08.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Czy braliście dachówkę ze składu Pawlo przy Pomorskiej? To jest bardzo blisko rynku w Nowosolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 18.08.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 18.08.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 ... Co do Carinktonów to mnie się wydawało że nie jesteśmy w Warszawie i domek 134m2 to max 30 tyś za robociznę, a tu Zonk. Od jutra idę na wieczorowy kurs murarki, wole sam postawić ten dom niż płacić 20zł za roboczogodzinę A ile będziesz brał za roboczogodzinę jak już skończysz ten kurs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 18.08.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Dzięki za namiary byłem i rozmawiałem 2,7 za maksa albo 5,44 za proterma P/W Ta cena to za porotherm 25? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyniu 18.08.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Skąd braliście beton w okolicach Aleksa? Sprawa dość pilna, plz. Witam Ja zamowilem w faelbudzie w Konstantynowie. Ceny jak wszedzie ale chociaz za pompe nie zdzieraja strasznie. Link do nich to http://www.faelbud.pl/pl/oddzialy.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 18.08.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Ja generalnie zaopatrywalem sie w skladzie Ul-Bud na Zakladowej 508 283 535 ... proponuje komorke bo osoba ktora odbierze bedzie najodpowiedniejsza do rozmowy o cenach i negocjacjach . Strop zamowilem przez PSB Sunbud w Pabianicach. Dach jeszcze sie wybiera . Czesc rzeczy kupowalem gdzie indziej .... np. cement bo jeszcze mieli ceny przedpodwyzkowe, stal ... bo tam akurat nie maja. Generalnie sporo dzwonilem i dowiadywalem sie o ceny. Beton od Walenciaka. Stemple, wiezbe i druga partie desek na budowe zamowilem w tartaku w Orzku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 18.08.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Cześć. Potrzebuję obniżyć wylewkę, doskonale już związaną (beton) o ok. 0,5 cm. Czy znacie jakieś sposoby lub urządzenia, które pomogą to wykonać? Pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 19.08.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Cześć. Potrzebuję obniżyć wylewkę, doskonale już związaną (beton) o ok. 0,5 cm. Czy znacie jakieś sposoby lub urządzenia, które pomogą to wykonać? Pozd frezarka do betonu można wypożyczyć np. w ramirencie. Taka większa to 0.5 zbiera na jeden przejazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 19.08.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Jakby ktoś maszynowo tynkował to mam trochę tynku ALPOLA!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 19.08.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Dzięki Długi, już tam dzwonię. Mam nadzieję, że coś z tego będzie. A tak przy okazji, czy jak wykonawcom mówię dwa razy, że mają w określony sposób coś zrobić, to za mało? Ręce opadają..[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 19.08.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Temat : cegła klinkierowa (kolorowa) Gdzie w Łodzi znajde największa ekspozycje tego typu cegły? Byłam w Gembudzie na Brukowej - ale nadal nie trafiłam na "ten" kolor Może gdzieś jest jej wiecej do wyboru??? Aha - i pytanie dodatkowe: ile płaciliście za stemple? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 19.08.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 I jeszcze jedno: jak kształtują się ceny wewnętrznego tynkowania maszynowego ( z materiałem)? Dostałam ofertę na 23 zł i nie wiem, czy to troszkę nie za wysoko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekg 19.08.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Witam, właśnie się wykańczam pod Łodzią (dom też) i mam do sprzedania barak/pakamerę budowlaną o wym. 2,3x4,7 . Barak jest drewniany , dwapomieszczenia. Możliwość rozmontowania na elementy i przewizienia nawet żukiem. Jeśłi ktoś zainteresowany to mogę przesłać zdjęcia na priv arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 19.08.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Przepis na ziemię. Trzeba jechać w okolice ul. Liściastej w Łodzi gdzie właśnie remontuje się AL. Włókniarzy i pogadać z koparką która stoi przy takiej wielkiej kupie ziemi. Staroczyki na tym nie wyrosną ale do podniesienia poziomu działki wystarczy. Cena za duże volvo lub mana 50 zł. PS Dzisiaj wystartowałem z budową i ... cały drżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 19.08.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Moniqa, najwięcej klinkeiru na metr kwadrat znajdziesz przy Pabianickiej, nie pamiętam numeru ale wjeżdża się jak do Volkswagen-Bursiaka, po prawej stronie jadąc do Pabianic. Hydraulicy wchodzą w poniedziałek, NIE CHCIELI ZALICZKI i mają skończyć w czwartek. Dam znać jak skończą, choć nie będzie to koniec instalacji - jeszcze oczyszczalnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts