EZS 19.08.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Dzięki za namiary byłem i rozmawiałem 2,7 za maksa albo 5,44 za proterma P/W Oczywiście przywitali mnie podwyżką planowaną na 1 września, bo rynek budowlany ruszył z kopyta i wszędzie braki w zaopatrzeniu niemalże jak w PRL-u. Co do Carinktonów to mnie się wydawało że nie jesteśmy w Warszawie i domek 134m2 to max 30 tyś za robociznę, a tu Zonk. Od jutra idę na wieczorowy kurs murarki, wole sam postawić ten dom niż płacić 20zł za roboczogodzinę Po pierwsze, podjedź też na Śląską. TAm na składzie stoją moje maxy i swego czasu kupiłam je najtaniej chyba w Łodzi. Bardzo miła i elastyczna pani tam pracuje. Po drugie mój murarz (teraz już on nie mój ale może wróci ) wyliczył mi 10 000 za 124 m2 po podłodze plus taras. Czyli nie wszędzie jest tak źle, ale zależy czego szukasz. Jak ci wystarczy wiejski "majster" to jedź tak ze 30 km od łodzi w kierunku na Tomaszów (tam taniej niż na Aleks), stań w jakiejś wsi i zapytaj o murarzy. Kiedyś mój kolega tak zrobił. Ten "mój" też z takiej wsi pochodzi, ale o ile wiem teraz ma pracę. Jka szukasz czegoś więcej, to musisz płacić, choć 30 000 to mi wyliczyła firma, tak że nic mnie nie obchodziło. Majster z Aleksa chciał 18 000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 20.08.2006 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 A ile będziesz brał za roboczogodzinę jak już skończysz ten kurs? będę konkurencyjny i za 19,5/r-g wymuruję wszystko [Ta cena to za porotherm 25? Tak. 250/373/238 P/W po 11 szt na m2, rozmawiałem z takimi dwiema dziewczynami zza lady, cena obejmuje dojazd i rozładunek Po pierwsze, podjedź też na Śląską. na śląską koło dworca PKP Łódź Chojny ?? Co do murarzy właśnie wyjeżdżam do Ujazdu, dostałem cynk na porządną ekipę za 18 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 20.08.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Temat : cegła klinkierowa (kolorowa) Gdzie w Łodzi znajde największa ekspozycje tego typu cegły? Byłam w Gembudzie na Brukowej - ale nadal nie trafiłam na "ten" kolor Może gdzieś jest jej wiecej do wyboru??? Aha - i pytanie dodatkowe: ile płaciliście za stemple? Stemple 1 PLN za mb. Sporo cegły klinkierowej a przynajmniej tak mi sie wydaje bylo na poczatku Pabianic przy wjezdzie od Ksawerowa. Po lewej stronie jest sklad PSB i tam widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 20.08.2006 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Aha - i pytanie dodatkowe: ile płaciliście za stemple? Stemple 1 PLN za mb. Gdzie znaleźliście stemple w takiej cenie? To z tartaku/ składu czy z drugiej ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 20.08.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Gratuluje nabytku Kontener nie jest budowla - mozesz go sobie postawic gdzie tylko chcesz. Co do HDS'a - jezeli znajdziesz kogos, kto Ci to podniesie HDS'em - poprosze namiary na PRIV. Ja swoj kontener przewozilem "klasycznie" - czyli kamaz plus dzwig. HDS'em sie nie udalo A w przyszlym roku bede go musial odwiezc (jest pozyczony) mieliśmy ten sam problem hds nie biorą takich baraków bo są za wysokie i nie mozna przejechać pod liniam elektrycznymi bo są najczęściej za długie max dla hds to 4 metry nas przewiezienie baraku spod lutomierska do pod grotniki kosztowało 450 zł netto jak bedzi epotrzeba to poszukam telefonu było szybko sprawnie i punktualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerol 20.08.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Ja będę miała za ok tydzień stemple na zbyciu, ale długość od 2,50 do 2,80W ilości ok 120 sztuk. Jesli ktoś zainteresowany proszę o maila. PozdrawiamKasia Mój domekhttp://www.fotogalerie.pl/galeria/galeria_katerol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 20.08.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Witam Czy ktos ma "Świat kominkow" jakis numer z zeszlego roku ? Niestety ktory numer to nie wiem ale poszukuje zdjecia obudowy kominkowej ceglanej .... prosta kolumna bez zwezenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.08.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 na śląską koło dworca PKP Łódź Chojny ?? BudMag Śląska 87. Nie wiem, czy koło dworca, wiem, że daleko od Bałut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyniu 20.08.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 WitamIla płaciliście hydraulikowi za wyprowadzenie przyłącza wodnego i kanalizacji przy fundamentach? Byłbym też wdzięczny za namiary na kogoś solidnego i w miarę taniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p 21.08.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Witajcie, czy możecie polecić jakąś ekipę do obróbek dachu ? Okolice Łodzi, Zgierza, Aleksandrowa Łódzkiego. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 22.08.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Czym izolowaliście, izolujecie lub będziecie izolować fundamenty w pionie i poziomie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 22.08.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Czym izolowaliście, izolujecie lub będziecie izolować fundamenty w pionie i poziomie ??? poziom - folia izolacyjna pion - styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 22.08.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Czym izolowaliście, izolujecie lub będziecie izolować fundamenty w pionie i poziomie ??? poziom - folia izolacyjna pion - styropian A smarowanie jakimś czarnym mazidłem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 22.08.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 aaaa- mazidło też było - zapomniałam I to 2 x smarowane na każdej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 22.08.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Poziomo - folia, pionowo - od wewnątrz Dysperbit, od zewnAtrz Visbit (na styropianie). Smarowane kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 22.08.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Poziomo - folia, pionowo - od wewnątrz Dysperbit, od zewnAtrz Visbit (na styropianie). Smarowane kilka razy. A czym przyklejaliście styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 22.08.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Styropian klejony zaprawą klejącą do styropianu (firmy nie pamiętam), w workach 25 kg ok. 13 zł w Obi. Na styropianie siatka podtynkowa, zaprawa klejowa do siatki - worki 25 kg, ok. 18 zł, Obi, na to Visbit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 23.08.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Styropian klejony zaprawą klejącą do styropianu (firmy nie pamiętam), w workach 25 kg ok. 13 zł w Obi. Na styropianie siatka podtynkowa, zaprawa klejowa do siatki - worki 25 kg, ok. 18 zł, Obi, na to Visbit. Fajnie, tylko po co, bo jeżeli ma to być zabezpieczenie od wilgoci i zimna to czy nie powinniście posmarować jeszcze od spodu A czy robić czy nie to chyba zależy od materiału z którego wykonano fundamenty, zobacz http://www.muratordom.pl/6651_3425.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonga 23.08.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 To ja też w temacie styropianu, czy ktoś kładł styropian ekstrudowany? Gdzie to kolorowe cudo można dostać w Łodzi? Niestety u nas jest konieczny. Pochwalę się, a co :Jak dobrze pójdzie, w sobotę będa nam zalewać ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 23.08.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 To ja jeszcze dorzucę pytane o sklepy/ hurtownie, w których mają sensowy wybr gresu polerowanego (szkliwionego?) w cenach do 100 PLN/m2 Znajdę gzieś taki gres w ogóle? Bo potrzebuję ok. 70 m2 - a do tej pory nic ciekawego tańszego niz 160 PLN/m2 w oczy mi nie wpadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts