mmmad 23.08.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 To ja jeszcze dorzucę pytane o sklepy/ hurtownie, w których mają sensowy wybr gresu polerowanego (szkliwionego?) w cenach do 100 PLN/m2 Znajdę gzieś taki gres w ogóle? Bo potrzebuję ok. 70 m2 - a do tej pory nic ciekawego tańszego niz 160 PLN/m2 w oczy mi nie wpadło Znaczy: nie chodzisz po marketach budowlanych, albo masz gust jak moje mmmad-ness. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 23.08.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Gochasz, od spodu też jest folia , między ławą a ścianą fundamentową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 23.08.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 WitamCzy możecie polecić kogoś kto robił wam przyłacze elektryczne .Najlepiej z okolic Aleksandrowa .Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam1976 23.08.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 szukam dobrego fachowca do ułożenia kostki brukowej okolo 50m2 w okolicach Zgierz , Aleks,Grotniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 23.08.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 To ja jeszcze dorzucę pytane o sklepy/ hurtownie, w których mają sensowy wybr gresu polerowanego (szkliwionego?) w cenach do 100 PLN/m2 Znajdę gzieś taki gres w ogóle? Bo potrzebuję ok. 70 m2 - a do tej pory nic ciekawego tańszego niz 160 PLN/m2 w oczy mi nie wpadło Widziałem coś takiego w salonie na Wróblewskiego (chyba dawna Fonika) ...ceny takie jak piszesz, nie do pozazdroszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 24.08.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Witam Czy możecie polecić kogoś kto robił wam przyłacze elektryczne .Najlepiej z okolic Aleksandrowa . Jacek Zakład energrtyczny Łódź czy Aleksandrów ma oddzielny? Jeżeli Łódź, to mogę polecić tego, co robił u mnie. Co prawda średnio tani, ale sam załatwił wszystko a prąd miałam na 2 miesiące przed podpisaniem umowy z ZE . Do tego stopnia nic mnie nie obchodziło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 24.08.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 O, widzę,że niektórzy są na bieżąco z elektryką To powiedzcie z jaką kwotą powinnam się liczyć w Łodzi przy przyłączu elektrycznym (ziemnym)? Słup po drugiej stronie ulicy - o. 10 m. od działki... Ile Wy płaciliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 24.08.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 O, widzę,że niektórzy są na bieżąco z elektryką To powiedzcie z jaką kwotą powinnam się liczyć w Łodzi przy przyłączu elektrycznym (ziemnym)? Słup po drugiej stronie ulicy - o. 10 m. od działki... Ile Wy płaciliście? 10x50 po ziemi (o ile droga gruntowa) + 2x50 w ziemi + skrzynka z licznikiem 1000 + dokumenty 200? + ew. podlaczenie erbetki z erbatka wlacznie (300? 500? 700?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staranni 24.08.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Witamczy ktoś z grupy łódzkiej budował dom w systemie thermomur z bloczków styropianowych?własnie jesteśmy na etapie wyboru technologi i każda rada będzie cennaprzeglądałem już na forum różne za i przeciw ale gdyby ktoś z łodzi miał takie doświadczenia to chętnie bym zobaczył na żywopozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 24.08.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 O, widzę,że niektórzy są na bieżąco z elektryką To powiedzcie z jaką kwotą powinnam się liczyć w Łodzi przy przyłączu elektrycznym (ziemnym)? Słup po drugiej stronie ulicy - o. 10 m. od działki... Ile Wy płaciliście? 10x50 po ziemi (o ile droga gruntowa) + 2x50 w ziemi + skrzynka z licznikiem 1000 + dokumenty 200? + ew. podlaczenie erbetki z erbatka wlacznie (300? 500? 700?) = ok. 2300 - 2500 PLN za wszystko? Po wielkiej znajomości, bez robocizny - zaśpiewano mi 3400 PLN Ponieważ własnie jest kopana w ulicy kanalizacja - może da się zaoszczędzić 900 PLN na przecisku... Zgłupłam Chyba zadzwonie do jakiegoś gostka z gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 24.08.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 O, widzę,że niektórzy są na bieżąco z elektryką To powiedzcie z jaką kwotą powinnam się liczyć w Łodzi przy przyłączu elektrycznym (ziemnym)? Słup po drugiej stronie ulicy - o. 10 m. od działki... Ile Wy płaciliście? 10x50 po ziemi (o ile droga gruntowa) + 2x50 w ziemi + skrzynka z licznikiem 1000 + dokumenty 200? + ew. podlaczenie erbetki z erbatka wlacznie (300? 500? 700?) = ok. 2300 - 2500 PLN za wszystko? Po wielkiej znajomości, bez robocizny - zaśpiewano mi 3400 PLN Ponieważ własnie jest kopana w ulicy kanalizacja - może da się zaoszczędzić 900 PLN na przecisku... Zgłupłam Chyba zadzwonie do jakiegoś gostka z gratki Napisalem: o ile droga gruntowa - u mnie bylo przekopanie. A u Ciebie chyba asfalt - dochodzi ten przecisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 24.08.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 O, widzę,że niektórzy są na bieżąco z elektryką To powiedzcie z jaką kwotą powinnam się liczyć w Łodzi przy przyłączu elektrycznym (ziemnym)? Słup po drugiej stronie ulicy - o. 10 m. od działki... Ile Wy płaciliście? Podlegam pod Zgierz. Za całość (papiery, umowa pozwolenie zgoda na zajęcie drogi robocizna materiały) zapłaciłem 3,5 kpln. Kabel pod ziemią słup po drugiej stronie ulicy wszystkie materiały kupował wykonawca. Umowę na dostawę energii podpisałem na działce. Jak ktoś jest zainteresowany namiary prześlę na priva. Mam na zbyciu używaną, sprawną rozdzielnię budowlaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 24.08.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 O, widzę,że niektórzy są na bieżąco z elektryką To powiedzcie z jaką kwotą powinnam się liczyć w Łodzi przy przyłączu elektrycznym (ziemnym)? Słup po drugiej stronie ulicy - o. 10 m. od działki... Ile Wy płaciliście? Ja zapłaciłam 3,5 kzł za pełną obsługę (z geodetą itd) ale... słup stał przy działce i w sumie zrobili tylko podłączenie, skrzynkę na słupie, z pół metra w ziemi i RB u nas na działce. Więc mówię, że nie tanio. Facet z listy ZE. Ale dzięki niemu mam prąd na altankę nie mając domu a przyłacze docelowe... Za to dostałam wycenę wod-kan. Za wodę - podłączenie wodomierza i jakiejś rozdzielni do istniejącej studzienki - 600 zł. Za kanalizację - przecisk + studzienka = 17 000 + VAT. Następne 6000 za poprowadzenie dalej przyłącza do domu. Wycena z wodociągów łódzkich. Czy nikt nie zakładał kanalizacji taniej????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 24.08.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Napisalem: o ile droga gruntowa - u mnie bylo przekopanie. A u Ciebie chyba asfalt - dochodzi ten przecisk. Ale u mnie właśnie jeszcze jest droga gruntowa - no może nie z gliny - ale z takiego czarnego "cusia" szlachetnie zwanego ubita szlaką Asfalt ma byc w listopadzie albo i w przyszłym roku... To 3400 PLN u mnie ma obejmować materiały. Robocizna niby_gratis. W elektrowni juz haracz za przyłącze zapłaciłam - 1,5 tysiaca poszło. Wszystkie projekty miałam już do pozwolenia na budowę (bo pozwolenie obejmuje dom i przyłącza). Nadal nie wiem - jestem robiona w bambuko czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogloszka 24.08.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Ja z innej beczki mam do odsprzedania 4 palety UNI-MAXA 250/188 wym 250x188x188 KOZŁOWICE orginalnie zapakowane które pozostały jeśli ktoś jest zainteresowany namiary przesle na priwa GOSIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 24.08.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Wreszcie udało mi się spotkać z facetem od kanalizacji. To zainteresuje z pewnością EZS Całe przyłącze do mojego domku czyli 40 metrów na głębokości 3,40 m, dopiero przy domu jest około 1 metra w głąb ziemi 11 tys. zł W tym jest wszystko, łącznie z obsługa geodezyjną, zajęciem pasa drogi i innymi duperelami. Potem ZWiKowi trzeba zapłacić około 600 zł za podłączenie do sieci, ale to trzeba i tak zrobić. Szczerze mówiąc myślałam, żę będzie taniej, bo na pczątku facet mówił o 8 tys., ale bez dokładnych wyliczeń. Niestety głębokość tego oprzyłącza jest zabójcza, a to wszystko przez naturalny spadekterenu, który idzie w przeciwną stronę niż przyłącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 24.08.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 EZS Ile masz tego przyłącza, że tak strasznie drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 25.08.2006 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.08.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Wreszcie udało mi się spotkać z facetem od kanalizacji. To zainteresuje z pewnością EZS Całe przyłącze do mojego domku czyli 40 metrów na głębokości 3,40 m, dopiero przy domu jest około 1 metra w głąb ziemi 11 tys. zł W tym jest wszystko, łącznie z obsługa geodezyjną, zajęciem pasa drogi i innymi duperelami. Potem ZWiKowi trzeba zapłacić około 600 zł za podłączenie do sieci, ale to trzeba i tak zrobić. Szczerze mówiąc myślałam, żę będzie taniej, bo na pczątku facet mówił o 8 tys., ale bez dokładnych wyliczeń. Niestety głębokość tego oprzyłącza jest zabójcza, a to wszystko przez naturalny spadekterenu, który idzie w przeciwną stronę niż przyłącze. Anisia, toż to u mnie to samo. Też spadek terenu w złą stronę, też 4 m w dół. Długość na działce troszkę mniej, ale nie wiele. Zaczynam powoli przyzwyczajać się do myśli o tych 11 tyś. W porównaniu do 37!!!. Ale jeszcze poszukam. Chyba będę robiła w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.08.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 EZS Ile masz tego przyłącza, że tak strasznie drogo? Mniej niż ty. Chyba są to ceny zaporowe, żeby dać im spokój. Myślę o wykorzystaniu tego twojego (po tobie ), ale jeszcze pytam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts