forum_user 31.08.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 mnie powiedzieli ze podłączą mi prąd do działki za 2 lata jezeli maja to wykonac sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 31.08.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Co do prądu, to z kolei z mojej umowy przyłączeniowej wynika, że miejscem rodzielającym instalację ZE od mojej instalacji jest złącze na słupie. I do tego złącza na słupie wszystko (czyli nic...) robi ZE, a od słupa do działki i potem na działce do domu - wszytsko zrobic mam ja Powiem Wam szczerze, że jestem prawnikiem, ale akurat tematyki energetycznej nie jestem w stanie przetrawić i przełozyć na ludzki język Rozumiem, że jesli ZE twierdzi, że miejscem dostarczenia przez niego energii bedzie złącze nasłupowe - a dalej pod jezdnią do działki mam działać ja, to wszystko z ich strony jest ok? Nie mam o co walczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 31.08.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 No to ja jutro zadzwonię do energi w zgierzu bo aleksandrów do nich należy z pytaniami: -co wchodzi w opłatę za przyłączenie -jaki jest termin wykonania. Na forum i chyba w muratorze czytałam że energetyka za pieniądze które się płaci za przyłącze wykonuje wszystkie prace razem ze skrzynką docelową. Wszystko ma być zawarte w tej kwocie. Jak wyznaczą mi termin za dwa lata jak w przypadku Pablo to niech pocałują się w nos , zrobię to na własną rękę. Tym bardziej że załóżę sprawę przeciwko energetyce do sądu, a musze to zrobić w ciągu roku od daty zakupu działki. Jakbym im pierw załóżyła sprawę to dopiero z prądem bym miała problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 31.08.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 31.08.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 gdyby ktoś się nudził w pracy mile widziane będą opinie, nawet jeśli miałyby być krytyczne http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif wjazd na działkę jest od północy Pozdrawiam, Dorota Dla mnie projekt nr 1 jest bardziej OK z tym , że schody na salon ładnie wyglądają ale będzie sie kurzyć i brudzić w salonie, uważam , że kominek powinien być w centralnej części domu łatwiej rozprowadzić ciepło i nie ucieka na zewnątrz, no i garaż dwustanowiskowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 31.08.2006 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 mm3844, Zgierz-Chelmy czytam i oczom nie wierze !!! . Tam korzenie moje... zostawilam. Witam ziomka. Swierzy zgierzanin-chelmianin, czy od dawna? Moze my sasiady byli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 01.09.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 mnie powiedzieli ze podłączą mi prąd do działki za 2 lata jezeli maja to wykonac sami Napisz odwołanie lub prośbę o przyspieszenie .....w związku z planowaną budową...... w moim przypadku zadziałało Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 01.09.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Co do prądu, to z kolei z mojej umowy przyłączeniowej wynika, że miejscem rodzielającym instalację ZE od mojej instalacji jest złącze na słupie. I do tego złącza na słupie wszystko (czyli nic...) robi ZE, a od słupa do działki i potem na działce do domu - wszytsko zrobic mam ja Powiem Wam szczerze, że jestem prawnikiem, ale akurat tematyki energetycznej nie jestem w stanie przetrawić i przełozyć na ludzki język Rozumiem, że jesli ZE twierdzi, że miejscem dostarczenia przez niego energii bedzie złącze nasłupowe - a dalej pod jezdnią do działki mam działać ja, to wszystko z ich strony jest ok? Nie mam o co walczyć? WALCZ! mnie powiedzieli tak samo a teraz stawiają skrzynkę w granicy, jak chcesz znac szczegóły to zapraszam na priv Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.09.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 złóż skarge na nielubianego chama Zająca niech sie leń za robote wezmie a nie giełde oglada w czasie pracy i tatusia wystawia na roboty. Sitwa pieprzona. nie,nie rozmawiajmy o pradzie bo mi sie przeklenstwa na usta cisną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 02.09.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 możecie wrzucić na priv namiary ne ekipę od karton-gipsów i gładzi??? proooszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 02.09.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 03.09.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Jakiś kretyn wyrzucił śmieci na działkę która leży naprzeciwko mojej, właścicielem tej działki jest UMŁ. Do kogo trzeba iść na skargę ?? Do UMŁ czy może do Straży Miejskiej ?? Czy może do sanepidu ?? Czy jest jakaś instytucja która rozkopie te śmieci i sprawdzi do kogo należały i ukaże sprawcę ?? ... zadzwoń do Chucka Norrisa. Z tego jednak co wiem od tych spraw jest straż miejska. Po interwencji jest szansa , że śmieci znikną z działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 03.09.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Skończyłem fundamenty. Jakimś cudem zostało mi ok. 15 worków cementu I. Zimy na pewno nie przetrwa więc może ktoś byłby zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 04.09.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Temat : cegła klinkierowa (kolorowa) Gdzie w Łodzi znajde największa ekspozycje tego typu cegły? Byłam w Gembudzie na Brukowej - ale nadal nie trafiłam na "ten" kolor Może gdzieś jest jej wiecej do wyboru??? Spróbuj w CETECH-u na ul.Pabianickiej 119/131 tel.684-64-44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 04.09.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 To ja jeszcze dorzucę pytane o sklepy/ hurtownie, w których mają sensowy wybr gresu polerowanego (szkliwionego?) w cenach do 100 PLN/m2 Znajdę gzieś taki gres w ogóle? Bo potrzebuję ok. 70 m2 - a do tej pory nic ciekawego tańszego niz 160 PLN/m2 w oczy mi nie wpadło Miałem ten sam problem. W końcu się poddałem i kupiłem gres Porcelanosa Marmonilo w GRES-ie na ul.Żwirki przy Piotrkowskiej tel.639-20-38 lub 633-21-72 (magazyn na Al.Włókniarzy). Targuj się! Zbiłem cenę do 125zł/m2, a była 165zł/m2. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 04.09.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 To ja jeszcze dorzucę pytane o sklepy/ hurtownie, w których mają sensowy wybr gresu polerowanego (szkliwionego?) w cenach do 100 PLN/m2 Znajdę gzieś taki gres w ogóle? Bo potrzebuję ok. 70 m2 - a do tej pory nic ciekawego tańszego niz 160 PLN/m2 w oczy mi nie wpadło Miałem ten sam problem. W końcu się poddałem i kupiłem gres Porcelanosa Marmonilo w GRES-ie na ul.Żwirki przy Piotrkowskiej tel.639-20-38 lub 633-21-72 (magazyn na Al.Włókniarzy). Targuj się! Zbiłem cenę do 125zł/m2, a była 165zł/m2. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 04.09.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Temat : cegła klinkierowa (kolorowa) Gdzie w Łodzi znajde największa ekspozycje tego typu cegły? Byłam w Gembudzie na Brukowej - ale nadal nie trafiłam na "ten" kolor Może gdzieś jest jej wiecej do wyboru??? Spróbuj w CETECH-u na ul.Pabianickiej 119/131 tel.684-64-44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 04.09.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Rosa - dzieki wielkie Kilinkier juz mam - a z gresem to mnie troszke podłamałaś Nict to - najwyżej zafunduje sobie wycieczkę na Bartycka do W-wy Tam ponoć chińskich gresów pod dostatkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 04.09.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 A - jak zwykle nowy problem mi sie urodził A nawet dwa Pierwszy - przyłącze wodne i kanalizacyjne. W tej chwili w mojej ulicy ZWiK kopie kanalziację - za ok. miesiąc bedą przy mojej działce. Chciałabym tak to zgrać, żeby w tej chwili, kiedy wykop bedzxie przed domem od razu podłączyć i wode i kanalizację (kanalizacje przede wszystkim). Da sie to jakoś z wodociagami ustalić? Z kim? Projekty przyłączy oczytwiście mam, mam prawomocne pozwolenie na budowę domu i przyłączy - nie wiem tylko, gdzie uderzać Drugi problem - przyłącze gazowe. Jest po drugiej stronie ulicy - koszt całkowity, jaki zawołał wykonawca to 4,5 tysiąca (łącznie z opłata przyłączeniową). Dużo - mało? W sam raz? A najgorsze, że powolutku kasa sie kończy. Banki nie chcą ze mna gadać - bo nie mam roku dz.gosp Chyba czas wrócić do totka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 04.09.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 A ja wróciłam do punktu wyjścia....ekipa budolana mi się wycofała........bo jednak się nie wyrobią......... @#$%^&*()....... najgorsze, że materiały leżą na działce...stal, bloczki fundamentowe....... ale kanał... Może jakas ekipa kończy właśnie u Was albo znacie kogoś kto mógłby...... błagam o wszelkie namiary Załamana Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts