gochasz 04.09.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 A ja wróciłam do punktu wyjścia....ekipa budolana mi się wycofała........bo jednak się nie wyrobią......... @#$%^&*()....... najgorsze, że materiały leżą na działce...stal, bloczki fundamentowe....... ale kanał... Może jakas ekipa kończy właśnie u Was albo znacie kogoś kto mógłby...... błagam o wszelkie namiary Załamana Ola a kierownik budowy nie może Ci pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 04.09.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 a kierownik budowy nie może Ci pomóc? Jego też poprosiłam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 04.09.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 a kierownik budowy nie może Ci pomóc? Jego też poprosiłam.... Mój kierownik kiedyś proponował mi jakieś swoje "zaprzyjaźnione" ekipy. Zadzwoń może coś ci znajdzie tel. 504 648 380. Ale nic o gościach nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 04.09.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Witam wszystkich wieczorkiemCałe popołudnie spędziłam na szukaniu alternatywnej działki http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif i prawie znalazłam. Jakby to mogło być fajnie gdyby nie to "ale", otóż działeczka jest w preferowanej dzielnicy, media są blisko, dojazd niezły, właściciel ma pojęcie co posiada i jakie ma dokumenty, ale http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_frown.gif szerokość działki - 17 m. No i co tu robić? jaki dom można postawić na działce tej szerokości? w projektach gotowych Muratora wybór niewielki, a te co są niepodobają mi się http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif zazdroszczę Wam waszych problemów z materiałami, fachowcami, pogodą itp, itdPozdrawiam, Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 04.09.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 17 m to wąsko - ja mam 20 i wolałbym te 2-3 dodatkowe, bo jest kłopot np. z wjazdem do garażu od boku. 17-8 = 9 i to jest maksymalna szerokość chałupki, czyli generalnie nie jest źle, 9x9 to dobra podstawa pod domek z poddaszem a 9x12 i masz już parteróweczkę. Wybór jest jednak ograniczony, to fakt. No i weź pod uwagę, że do sąsiada też będzie niedaleko, jeśli ci to przeszkadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.09.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Zawsze jedna ściana może być bez okien i wtedy masz możliwość budować dom 10 m szeroki. Moja loreta jest właśnie taka, ale bez garażu. Ja i tak nie miałam go w planach . Wszysko zależy co jest po bokach i z tyłu. No i gdzie ta działka. W ścisłej zabudowie wąska działka jest normą, w polu - wygląda dziwniej. Ale projekty są, trzeba tylko poszukać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 04.09.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 No właśnie, zabudowa tam wygląda dziwnie. Po lewej stronie działki jest stary domek usadowiony przy drodze, z tyłu ma ogród. Po prawej jest wyjeżdżona droga prowadząca do domu z prawego tyłu działki. Dziwnie to brzmi, ale tak właśnie wygląda - z tyłu działki po prawej stronie jest dom, do którego nie ma innego dostępu tylko obok tej działki. Z prawej strony tej dróżki jest pas około 10 m - własność ludzi z domku z tyłu a za nim nowe domy zbudowane już w głębi działek. Sądzę, że linia zabudowy na tej ulicy będzie równa z tymi nowymi domami a nie tym z lewej stojącym przy drodze. W sumie działka ma 1800 m, czyli jest to kiszka. Ale miejsce jest super i ma wiele zalet. Jutro pójdę do Architektury i dowiem się co można tam zbudować. No i cena jest duuużo przystępniejsza niż naszej pierwszej upatrzonej działki co też ma znaczenie.Pozdrawiam, Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 05.09.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 . W ścisłej zabudowie wąska działka jest normą, .. norma normą ale 17 m to kanał , co byś nie zrobiła to późnie sąsiadowi się w gary zagląda. 17 m działki mają tylko jedą zaletę -- są tanie bo mało kto chce to kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 05.09.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Moja działka ma 21,5 m szerokości - i IMHO wąska jest... Na etapie szukania projektu - zwłaszcza, że chciałam parterówkę z 2-stanowiskowym garazem w bryle - nie było szalonego wyboru... 17 m to naprawde mało - i chyba tylko rewelacyjne położenie i jeszcze bardziej rewelacyjna cena byłyby w stanie mnie skusić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 05.09.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 . W ścisłej zabudowie wąska działka jest normą, .. norma normą ale 17 m to kanał , co byś nie zrobiła to późnie sąsiadowi się w gary zagląda. 17 m działki mają tylko jedą zaletę -- są tanie bo mało kto chce to kupić Ja kiedys chcialem kupic 13m (50m dlugosci), z jednym sasiadem pobudowanym w granicy i drugim tymczasowo stojacym na dzialce... Na szczescie babka rzucila zaporowa cene. (Jakies 130/m2 - na Sikawie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 05.09.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 No właśnie, zabudowa tam wygląda dziwnie. Po lewej stronie działki jest stary domek usadowiony przy drodze, z tyłu ma ogród. Po prawej jest wyjeżdżona droga prowadząca do domu z prawego tyłu działki. Dziwnie to brzmi, ale tak właśnie wygląda - z tyłu działki po prawej stronie jest dom, do którego nie ma innego dostępu tylko obok tej działki. Nie wiem , może źle rozumuję przestrzennie ale może warto zastanowić się aby wjazd na działkę zrobić z tej "wyjeżdzonej drogi..." po prawej stronie i wtedy długość potraktować jako szerokość i odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 05.09.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 No właśnie, zabudowa tam wygląda dziwnie. Po lewej stronie działki jest stary domek usadowiony przy drodze, z tyłu ma ogród. Po prawej jest wyjeżdżona droga prowadząca do domu z prawego tyłu działki. Dziwnie to brzmi, ale tak właśnie wygląda - z tyłu działki po prawej stronie jest dom, do którego nie ma innego dostępu tylko obok tej działki. Nie wiem , może źle rozumuję przestrzennie ale może warto zastanowić się aby wjazd na działkę zrobić z tej "wyjeżdzonej drogi..." po prawej stronie i wtedy długość potraktować jako szerokość i odwrotnie. Rozumujesz przestrzennie bardzo dobrze i świetnie byłoby gdyby można właśnie tak zrobić. Szczególnie, że ta pusta działka z prawej nie może być zabudowana - prowadzi przez nią jedyny dojazd do domu stojącego w głębi jest ona własnością ludzi z tamtego domu. Jestem już po rozmowach z Architekturą i właścicielem działki. Wszystko wskazuje na to, że ją kupię. Chociaż jest wąska to położenie jest super - Złotno a tam ceny działek są naprawdę zaporowe. Oglądałam działeczkę 800 m2 przy głównej ulicy za 115 tysięcy. Cena mojej działki jest o wiele przystępniejsza a jeśli właściciele tej po prawej zechcą sprzedać kilka metrów i zostawić sobie tylko dojazd to będzie super http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif nie chcę szukać działki trzy lata a wybór w tym rejonie jest jaki jest. Czyli mały. Zaczynam szukać projektu domu na wąską działkę. Pozdrawiam, Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 05.09.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerol 05.09.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Ponawiam moje ogłoszenieJesli ktoś potrzebuje ok 160 sztuk stempli długości od 2,50 do 2,80 to proszę o kontakt[/b] Pozdrawiam wszystkich budujących.Kasia Nasz domek http://www.fotogalerie.pl/galeria/galeria_katerol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 06.09.2006 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Mam pytanko ... poszukuje impregnatu Fobos M4. Czy ktos moze ostatnio kupowal i moze zdradzic gdzie mu sie udalo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 06.09.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Czy ktoś z was wie może na jaki czynny i działający nr telefonu można zgłosić problem w Straży Miejskiej ?? http://bip.strazmiejska.lodz.pl/artykul.html?id=8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 07.09.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 A ja wróciłam do punktu wyjścia....ekipa budolana mi się wycofała........bo jednak się nie wyrobią......... @#$%^&*()....... najgorsze, że materiały leżą na działce...stal, bloczki fundamentowe....... ale kanał... Może jakas ekipa kończy właśnie u Was albo znacie kogoś kto mógłby...... błagam o wszelkie namiary Załamana Ola Olu - moja ekpia kończy murowanie za ok. 2 tygodnie (zostały im działówki). Ja jestem zadowolona z jakoścu ich pracy, troche mniej z tempa (ale chyba tragicznie nie jest: 200 m pow. zabudowy w ok. 8 tygodni). Jesli nadal nikogo nie znalazłaś - daj znać, a przesle Ci na priv namiary, to zorientujesz się, czy w tym roku jeszcze maja jakiś termin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 07.09.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 A ja wróciłam do punktu wyjścia....ekipa budolana mi się wycofała........bo jednak się nie wyrobią......... @#$%^&*()....... najgorsze, że materiały leżą na działce...stal, bloczki fundamentowe....... ale kanał... Może jakas ekipa kończy właśnie u Was albo znacie kogoś kto mógłby...... błagam o wszelkie namiary Załamana Ola Olu - moja ekpia kończy murowanie za ok. 2 tygodnie (zostały im działówki). Ja jestem zadowolona z jakoścu ich pracy, troche mniej z tempa (ale chyba tragicznie nie jest: 200 m pow. zabudowy w ok. 8 tygodni). Jesli nadal nikogo nie znalazłaś - daj znać, a przesle Ci na priv namiary, to zorientujesz się, czy w tym roku jeszcze maja jakiś termin Czy to znaczy, ze uporalas sie z problemami blotno-wodnymi? I jestes etap dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 07.09.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Czy to znaczy, ze uporalas sie z problemami blotno-wodnymi? I jestes etap dalej? Problemy błotno-wodne to kwestia, z którą uporać sie na tej działce nie da Mozna co najwyżej pogodzic się z nieuniknionym Co do etapu, to (tadam-tadam ) w sobotę zalewamy strop W poniedziałek wchodzi ekipa dachowa - a murarz kończy zabawę ze ściankami działowymi. Dalej -> okna/drzwi/brama garazowa na koniec wrzesnia. Elektryk na 9 października - tynkarze na ostatni tydzień października. Hydraulik - na środek listopada. Tak to wszystko poplanowane i poumawiane, że tylko czekam na jakies wielkie "ryms" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 07.09.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 "ryms" to ja miałam wczoraj jak pojechałam do Geodezji i okazało się, że w środy interesanci są niemile widziani http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif a potem w Sądzie Wieczystoksięgowym okazało się to samo http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_frown.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts