Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Hej An_niu

Czy na tej Twojej drodze po prawej stronie jest jedno gospodarsto, po lewej stoi duża przyczepa i ogrodzona betonowym murkiem działka?

Jeśli tak to ta sama uliczka:)))

Dokładnie tak,to jest ta uliczka

Witam sąsiada

:lol: :lol: , która jest Twoja działka i po której stronie tej dróżki,

no to kiedy zabieramy się za wodę?

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Te deski są na osiedlu Nowosolna, 1 km przed rynkiem w Nowosolnej. W m szesciennych nie umiem powiedzieć, ale szopa miała około 3 na 6 metrów, wysokości ze 2,50 m. Jutro będziemy na działce, nie wiem jak z piątkiem, w weekend też powinniśmy tam być.

Anisia wysłałam na priv wiadomośc,jesli mozeszsz daj znać

Witaj sąsiadko:)))))

Woda to niedługo z nieba spadnie:) hihihihihi. Nasza działka jest po prawej stronie, ta za budowanym ogrodzeniem. Właściwie jeszcze nie nasza bo dopiero wpłacony zadatek i papierkologia trwa hihihihihi.

A Wasza to która?

Jakąś imprezkę powitalno-zapoznawczą może trzeba zrobić?

A ja mam takie pytanko:

12 zl/m tynki-duzo, malo?

I taka sama cena za wylewki.

poradzcie bo mamy polecona ekipe ale nie znamy cen.

pozdrawiam

ania

Dwa lata temu płaciłem 10zł/m2 za tradycyjne (3 warstwowe) tynki zewn. i wewn. cementowo wapienne. W tym były też "obróbki" przy dachu, zabezp. podmurówki klinkierowej itp.

Za wylewki też 10zł/m2. Tutaj PILNUJ poziomów! Gdy wchodził glazurnik z gresami kosztowało mnie trochę ich wyrównywanie i poziomowanie. Pzdr.

Witaj sąsiadko:)))))

Woda to niedługo z nieba spadnie:) hihihihihi. Nasza działka jest po prawej stronie, ta za budowanym ogrodzeniem. Właściwie jeszcze nie nasza bo dopiero wpłacony zadatek i papierkologia trwa hihihihihi.

A Wasza to która?

Jakąś imprezkę powitalno-zapoznawczą może trzeba zrobić?

Oj trzeba trzeba będzie zrobić :lol:

A nasza działka to ta na którą w obecnej chwili wożą ziemię i mamy wspaniałe góry :lol: :lol:

jest po lewj stronie,ja prawie codzień jestem na działce po południu,

a za nami ma działkę moja siostra na którą też jest wożona ziemia.

Darrek bo jeszcze w niedzielę nie mieliśmy ziemi,zaczęli nam ją wozić we wtorek,a dzisiaj znowu przerwa bo dzwonił kierowca że mają sam gruz,a ja tego na działkę nie chcę, ale nie martw sie będziesz miał basen za darmo jak my podniesiemy o metr :lol: :lol:

atak poważnie to wozimy ziemię na tył działki bo tam był taki spadek terenu i było zawsze na wiosnę mokro,a ziemię bierzemy z Włukniarzy,chcieli po 70 za wywrotkę ale wożą nam za 50,trzeba tam tylko pojechać i pogadać z kierowcami ciężarówek na pewno się z którymś dogadasz,bo nie wszyscy chcą wozić.

Ch@#&* jestem niecierpliwa

Potrzebuję pomysłu na przetransportowanie blaszaka z Rudy na Złotno!!!

pilnie!!!! (tzn. pomysł mi pilnie potrzebny)

Trzeba isc do ANR (na Polnocnej) i pogadac. U nas to trwalo trzy dni. a) wlasciciele wyjezdzali za granice b) jak tam poszli, okazalo sie, ze pracuje tam jakis znajomy...

Ciekawe ktory czynnik mial wieksze znaczenie ;)

Jesli to taki garaz blaszak, jak moj byl, rozkrecenie zajelo nam godzine, ponowne skrecenie juz trzy :oops: . Garaz przewiezie kazdy wiekszy samochod ciezarowy.

A własnie, czy podczas budowy mieliscie podpisane umowy z fima wywozaca smieci? Jezeli nie to co robiliscie z roznego rodzaju odpadami? Mnie jakas kobitka z takiej firmy powiedziala, ze na czas budowy to trzeba zamowic taki duzy pojemnik bo bedzie duzo budowlanych odpadw....ale przeciez ja nie burze budynku tylko go buduje....tzn mam zamiar :)

Sihaja