Anisia3 04.10.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 No to mów Mateusz gdzie w tej Nowosolnej, bo to mnie tak chłopaki otoczyli. A ja też w Nowosolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 04.10.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Moja Nowosolna to Łódź, osiedle Nowosolna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 04.10.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 No to co najmniej dwie osoby z tego forum przejezdzaja obok wjazdu w Twoja ulice jadac na swoje włości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arasz2000 05.10.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Dzięki mm3844! Owszem tżeba pogadać, nawet o czymś takim jak wentylacja. Czy ktoś z Was zdecydował się na wentylację mechaniczną???? Po co oddawać w powietrze ciepło? Przecież ogrzanie domu robi się z roku na rok coraz droższe Czy źle myslę? Ja do pozowlenia na budowę (dom energooszczędny) musiałem dołączyć projekt wentylacji mechanicznej z odzyskiem ciepła. Wentylację grawitacyjną mam tylkow garażu i kotłowni. Brak prądu dla dobrze zaprojektowanej i zrobionej wentylacji mechanicznej nie jest problemem. U mnie jest różnicowanie ciśnień między czerpnią a wyrzytnią powietrza (coś jak w dobrej wentylacji grawitacyjnej, czy też coś w stylu ciągu w kominie...). Oprócz tego niektóre rekuperatory (szczególnie z wymiennikami przeciwprądowymi) pozwalają na słabą wymianę powietrza przy braku zasilania. Innym rozwiązaniem jest obejście rekuperatora, które przy zasilaniu jest zamknięte, a otwiera się przy braku zasilania. Zawsze jeszcze pozostaje uchylenie okien... Świetnie wreszcie ktoś kto wie co mnie dręczy. Może jakiś namiar na firmę wykonawczą rozumiem z projektem robię??? Robimy! A dobrze robicie ??? Dobrze robimy! A czy już to u ciebie działa??? Ile kosztowało na gotowo jeśli to nie tajemnica oczywiście i jak duży dom. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 05.10.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Kilka próśb Potrzebuje tynkarzy (agregat) ... Jedna ekipe mialem na oku, ale ma maly feler .... dzien po zakonczeniu roboty okradli budowe na ktorej robili - takze odpada. Druga sprawa - centralny odkurzacz - gdzie kupic rury i gniazda pod instalacje ? Mam ochote rozlozyc instalacje, bo choc taki zakup nie jest brany pod uwage teraz , to potem bedzie trudno z ewentualnym montazem ad 1) to rozumiem że teraz tynkują zakład karny ad2) saunopol przy leklerku konkretnie za stacją benzynową przed leklerkiem od strony Frańciszkańskiej tam kupowałem a kładłem razem z tatą koszt rur dla mojego domu ok 600 zł ( z gniazdami i sufelką ) jak masz pytania to moge coś podpowiedzieć czy nawet pokazać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 05.10.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Słucjakcie kochani! Szukam kogoś, kto już wybudował (no może ostatecznie robi, znaczy jst w trakcie) wentylacje mechaniczną z odzyskiem ciepła. Chciałbym zebrać jakieś opinie, jak dział REKUPERATOR? Czy to się sprawdza? Czy dobrze się wentyluje? Jak się czujecie w takim domu? itp. Może znacie kogoś, kto chciałby się podzielić doświadczeniem lub przestrogą?? to zapraszam do mnie na budowę od jutra popołudnia będzie facet który mi robi rekuperacje ( można będzie obejrzeć pogadać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 05.10.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 ad2) saunopol przy leklerku konkretnie za stacją benzynową przed leklerkiem od strony Frańciszkańskiej tam kupowałem a kładłem razem z tatą koszt rur dla mojego domu ok 600 zł ( z gniazdami i sufelką ) jak masz pytania to moge coś podpowiedzieć czy nawet pokazać ) Moje dawne rejony Obejrze i poslucham tez z checia Tym bardziej, ze bede rowniez sam ukladal. Ale najpierw odwiedze sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 06.10.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Odkurzacz centralny też sam kładłem i mnie toto wyniosło ok.450zł (sam materiał). Mam dwa gniazda ssące + szufelka i długość linii ok.13m. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 06.10.2006 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Napiszcie prosze gdzie kupowaliście drzwi wejściowe i bramy garażowe. Czy znacie sklepy gdzie sprzadaja jedno i drugie w tym samym kolorze i odcieniu? Interesuje mnie coś ładnego i niedrogo w kolorze złoty dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 06.10.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 http://www.gifownik.pl/gify_gifownik_lut/rozmaite/zywnosc/7.gifdla wszystkichponieważ dzisiaj wspólnie z mężem staliśmy się pełnoprawnymi właścicielami działki na Złotnie. Okazało się, że jak się chce to w ANR można załatwić sprawę "od ręki" i nie trzeba czekać 30 dni! w jaki sposób nie wiem, bo załatwiał to były już właściciel działki.Chyba ten moment jest jednym z najfajniejszych na wyboistej drodze do własnego domu, ale co tam, ruszam teraz w bój z urzędami, następny taki fajny moment będzie chyba po zakupieniu projektu http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 06.10.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Napiszcie prosze gdzie kupowaliście drzwi wejściowe i bramy garażowe. Czy znacie sklepy gdzie sprzadaja jedno i drugie w tym samym kolorze i odcieniu? Interesuje mnie coś ładnego i niedrogo w kolorze złoty dąb. nie ma rzeczy ładnych i niedrogich. Jak są niedrogie to z reguły jest to ..... warte. Choć pewnie co niektórzy się ze mną nie zgodzą bo cena jest głownym wyznacznikiem. Bramy garażowe - np. Aluminium ProfilSystem na Brukowej - bramy Normstahl - import z Niemiec, tanie nie są ale to nie jest to co krajowa produkcja typu Wiśniowski itp. Złoty dąb też jest, wygląda nieźle. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 06.10.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Bramy Hormann i drzwi Dierre zamówione w firmie gotex bramy juz zainstalowane drzwi będą za 2 tyg. jak będą można oglądac ( z tym że do tanich to im daleko ) mają również współgrać z oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 07.10.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 WitajcieGdzie w Łodzi mozna kupic budowlaną tablice informacyjna Sihaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 07.10.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Ja kupowałem w sklepie z drukami: róg Al. Kościuszki 6-g Sierpnia obok cukierni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arasz2000 07.10.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 to zapraszam do mnie na budowę od jutra popołudnia będzie facet który mi robi rekuperacje ( można będzie obejrzeć pogadać ) o chętnie skorzystam, niestety chyba nie w ten wekend. Jakiś dokładniejsze namiary na priv.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 07.10.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Dzięki za namiary.Drzwi już znalazłem, Gerda- ich kolor drzwi idealnie pasuje do okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.10.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 http://www.gifownik.pl/gify_gifownik_lut/rozmaite/zywnosc/7.gif dla wszystkich ponieważ dzisiaj wspólnie z mężem staliśmy się pełnoprawnymi właścicielami działki na Złotnie. Okazało się, że jak się chce to w ANR można załatwić sprawę "od ręki" i nie trzeba czekać 30 dni! w jaki sposób nie wiem, bo załatwiał to były już właściciel działki. Chyba ten moment jest jednym z najfajniejszych na wyboistej drodze do własnego domu, ale co tam, ruszam teraz w bój z urzędami, następny taki fajny moment będzie chyba po zakupieniu projektu http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Gratulacje!!!! Niestety, przypuszczam, że to najłatwiejszy etap. Byle do przodu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 07.10.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Dołączam się do gratulacji. A nam wczoraj minął dokładnie rok od kiedy staliśmy się posiadaczami ziemskimi 754 m kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 07.10.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Witajcie Gdzie w Łodzi mozna kupic budowlaną tablice informacyjna Sihaja castorama myśle, że większość składów budowlanych też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 07.10.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Kochani czy ktoś z Was zakładał już alarm do domku? Jeżeli tak i jesteście zadowoleni to poproszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts