MateuszCCS 10.10.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 A ja w lewo Tak czy tak rejon rosnie w sile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 10.10.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 pytanie do mmmad'a i anisi 3. W jakim banku braliście kredyt? Witam Zgierz Chełmy---- Pozdrawia Zgierz Proboszczewice!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 10.10.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Sie chwalę Mam stan surowy zamkniety! Chłopaki (chyba z 10 ich było ) zgrabnie w jeden dzień zamontowali 13 okien, wielkie drzwi balkonowe, drzwi wejściowe, bramę garażową i drzwi miedzy garażem a pom. gosp. Hitem okazał się talent mierniczy murarza , który wymurował otwory o niemal 20 cm za wysokie Hmm, zaczynam się zastanawiać, czy na pewno wziąc go do tynków i płotu? Okna - ładne, drzwi - jeszcze ładniejsze Tylko brama garazowa (Wiśniewski) - brzyyydal Plastik na odległość Aha - i jeśli ktoś będzie potrzebował, to teraz już z ręką na sercu mogę polecić brygadę dekarską Wczoraj był odbiór dachu: wszystko wyszło równiutko i ładnie - a na dodatek terminowo Tempo maja niezłe - dach 315 m2 z wieźbą, dachówką i orynnowaniem ułozyli w niespełna 3 tygodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 10.10.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Gratuluje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mms30 10.10.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Witam!Co prawda budowę zaczynam dopiero w marcu ale w chwili obecnej ganiam z wszystkimi potrzebnymi papierami. Buduję projekt indywidualny w Bukowcu koło Andrespola. Czy możecie polecić jakiegos dobrego kierownika budowy (zależy mi nie tylko na pieczatkach ale takze na rzetelnej kontroli całej inwestycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 10.10.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Sie chwalę Mam stan surowy zamkniety! Chłopaki (chyba z 10 ich było ) zgrabnie w jeden dzień zamontowali 13 okien, wielkie drzwi balkonowe, drzwi wejściowe, bramę garażową i drzwi miedzy garażem a pom. gosp. Hitem okazał się talent mierniczy murarza , który wymurował otwory o niemal 20 cm za wysokie Hmm, zaczynam się zastanawiać, czy na pewno wziąc go do tynków i płotu? Okna - ładne, drzwi - jeszcze ładniejsze Tylko brama garazowa (Wiśniewski) - brzyyydal Plastik na odległość Aha - i jeśli ktoś będzie potrzebował, to teraz już z ręką na sercu mogę polecić brygadę dekarską Wczoraj był odbiór dachu: wszystko wyszło równiutko i ładnie - a na dodatek terminowo Tempo maja niezłe - dach 315 m2 z wieźbą, dachówką i orynnowaniem ułozyli w niespełna 3 tygodnie... Monika ile ta brygada dekarska sobie życzy pieniążków? możesz podać namiar na priv? plis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 10.10.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 U mnie 270m2 dachówki położyli w 6 (sześć) dni, łącznie z obróbkami i rynnami zapłaciłem 9.5 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 10.10.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Ale ZONK Odebrałem dzisiaj pozwolenie na budowę domku i jednoczesne telefon że mój budowlaniec nie zamierza budować mojego domku bo ma pełno rozgrzebanych budów i najpierw musi je skończyć. Co robić brać firmę budowlaną z ogłoszenia ?? Czy przełożyć na wiosnę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 10.10.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 U mnie 270m2 dachówki położyli w 6 (sześć) dni, łącznie z obróbkami i rynnami zapłaciłem 9.5 tyś. Fakt - samo układanie dachówki to błyskawiczna akcja - u mnie też trwało to ok.5- 6 dni. Dłużej się zeszło z wykonaniem więźby, ułożeniem membrabny i póżniej z łatami/kontrłatami. Łącznie całość zajęła im dokładnie 14 dni roboczych. Za całość usługi (więżba, dachówki, obróbki blacharkie,wstawienie okien dachowych, słup (okrąglak) na tarasie, orynnowanie i niby_strop drewniany nad garażem) zapłacę 13.000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 10.10.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Ale ZONK Odebrałem dzisiaj pozwolenie na budowę domku i jednoczesne telefon że mój budowlaniec nie zamierza budować mojego domku bo ma pełno rozgrzebanych budów i najpierw musi je skończyć. Co robić brać firmę budowlaną z ogłoszenia ?? Czy przełożyć na wiosnę ?? Chyba bałabym się brygady z ogłoszenia Jeśli przy aktualnym boomie budowlanym mieliby wolne terminy - to albo coś z nimi "nie_teges", albo po prostu szefu zbiera przypadkowe osoby bez doświadczenia i wysyła w teren... A może zamiast ogłoszeń wielkie poszukiwanie wśród znajomych i znajomych znajomych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 10.10.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 U mnie 270m2 dachówki położyli w 6 (sześć) dni, łącznie z obróbkami i rynnami zapłaciłem 9.5 tyś. Proszę podaj mi namiar na taką sprawną ekipę, no i duużo tańszą niż u Moniki, ale może jej dach jest większy lub bardziej skomplikowany http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 10.10.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 A może zamiast ogłoszeń wielkie poszukiwanie wśród znajomych i znajomych znajomych? Wici rozesłane do każdego ale czy to coś da ?? Chyba prędzej przejadę się na Ukrainę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 10.10.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 U mnie 270m2 dachówki położyli w 6 (sześć) dni, łącznie z obróbkami i rynnami zapłaciłem 9.5 tyś. Proszę podaj mi namiar na taką sprawną ekipę, no i duużo tańszą niż u Moniki, ale może jej dach jest większy lub bardziej skomplikowany http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif Dachy mi się wydaja porównywalne - no może mój troche bardziej połamańcowaty - bo 3-modułowy Róznica powierzchni to ok. 40 m2 - czyli niewiele... Jesli cena AxLe obejmuje także wykonanie więźby - to zdecydowanie warto sobie tych fachowców zaklepać, bo bardzo konkurencyjni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 10.10.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 U mnie 270m2 dachówki położyli w 6 (sześć) dni, łącznie z obróbkami i rynnami zapłaciłem 9.5 tyś. Proszę podaj mi namiar na taką sprawną ekipę, no i duużo tańszą niż u Moniki, ale może jej dach jest większy lub bardziej skomplikowany http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif Dachy mi się wydaja porównywalne - no może mój troche bardziej połamańcowaty - bo 3-modułowy Róznica powierzchni to ok. 40 m2 - czyli niewiele... Jesli cena AxLe obejmuje także wykonanie więźby - to zdecydowanie warto sobie tych fachowców zaklepać, bo bardzo konkurencyjni O to mądre słowa http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif AxLe, podaj namiary proszę, potrzebuję zaklepać ekipę na przyszły rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 10.10.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 AxLe! Ja też poproszę o namiar na priv. Być może mój kierownik budowy da mi fachowców od dachu, ale zawsze warto porównać oferty. Zresztą Moniqa ciebie też poprosiłabym o to samo. A poza tym witam dorasz Mateusz CCS napisał No to co najmniej dwie osoby z tego forum przejezdzaja obok wjazdu w Twoja ulice jadac na swoje włości Teraz juz przynajmniej trzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorasz 11.10.2006 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Czy może ktoś w was w gminie Nowosolna walczył o to adby Zakład Gospodarki Wodociągowej zrobił na własny koszt wodociąg w nowo zaprojektowanej drodze. Moja dzialka jest jedna z 19 nowo podzielonych. Jak na razie wodociągi nasze powiedziały mi że zrobią mi przyłącze za 10 tys. od najbliższego wodociągu w drodze. Jednak nie biorą chyba tego pod uwagę, że jak 19 nowych mieszkańców zacznie robić przyłącza to istniejącego wodociągu to im miejsca zabraknie.Może ktoś z was miał już ten problem w gminie i go jakoś rozwiązał? A ile was w Nowosolnej kosztowało przyłącze wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorasz 11.10.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 A macie jakieś sprawdzone firmy budowlane, bo chyba jak chciałabym na wiosne zacząć budować to już teraz muszę się za czymś rozejrzec? Jak na razie to mam jedną, która za stan surowy otwarty 100 domu na planie kwadratu z dachem kopertowym chce za robociznę 35-50 tys. Konkretnie to mi powiedzą jak zobaczą projekt (na który czekam ) Jeszcze nie mam porównania ale czy według was to dużo, czy rozsądnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 11.10.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Kończę mury, w sobotę zalewamy strop, i rozstaję się z ekipą, a powiem, że mam super brygade. 5 facetów, cały czas na budowie, żadnych problemów, bardzo szybko pracują, nawet Kierbud stwierdził, że ekipa jest "po byku". Jeśli ktoś chce służę namiarami na priv, faceci już organizują sobie wiosenne terminy. Więźbę i dach dopiero będę zaczynał, ale za powierzchnie 280 m2, płace 12000 pln. Prace dekarza widziałem parę razy - gość z polecenia, cieśla też podobno dobry bo z nim współpracuje, ale konkrety powiem za 1,5 miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 11.10.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Majkel poproszę o namiary http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif(chodzi oczywiście o brygadę murarską) i jeśli możesz to ile m2 Ci wybudowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 11.10.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Kończę mury, w sobotę zalewamy strop, i rozstaję się z ekipą, a powiem, że mam super brygade. 5 facetów, cały czas na budowie, żadnych problemów, bardzo szybko pracują, nawet Kierbud stwierdził, że ekipa jest "po byku". Jeśli ktoś chce służę namiarami na priv, faceci już organizują sobie wiosenne terminy. Więźbę i dach dopiero będę zaczynał, ale za powierzchnie 280 m2, płace 12000 pln. Prace dekarza widziałem parę razy - gość z polecenia, cieśla też podobno dobry bo z nim współpracuje, ale konkrety powiem za 1,5 miesiąca. Potrzebuje taka ekipe na 1-2 dni. Mozesz podac namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts