aniarafal 16.10.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Anisia3 Dorota zapraszam do siebie w sprawie okien. Jesli chodzi o okna, drzwi i bramy - na targach Interbud na poczatku roku bylo ich zatrzesienie. Profil taki, owaki, promocja 25%, 30% itd itp. Moze w przyszlym lutym bedzie to samo. Na kilka promocji targowych sie skusilismy (o ile to faktycznie byly promocje). Np. wklad Tarnava ze stojakiem gratis. czy my tez mozemy sie wprosic? Sugerujesz by poczekac z zamowieniem do targow?Az tak bardzo nam sie nie spieszy ale czy faktycznie az tak zjada z cenami? W tym momencie dali nam rabat 25% - czy mozemy liczyc na cos wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 16.10.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Anisia3 Dorota zapraszam do siebie w sprawie okien. Jesli chodzi o okna, drzwi i bramy - na targach Interbud na poczatku roku bylo ich zatrzesienie. Profil taki, owaki, promocja 25%, 30% itd itp. Moze w przyszlym lutym bedzie to samo. Na kilka promocji targowych sie skusilismy (o ile to faktycznie byly promocje). Np. wklad Tarnava ze stojakiem gratis. czy my tez mozemy sie wprosic? Sugerujesz by poczekac z zamowieniem do targow?Az tak bardzo nam sie nie spieszy ale czy faktycznie az tak zjada z cenami? W tym momencie dali nam rabat 25% - czy mozemy liczyc na cos wiecej? Zapraszam. Promocja targowa na okna tez byla 25%. Ale... promocje nie sumuja sie Wiec 25% to taki standard i w zaleznosci od potrzeb mozna to tez nazwac promocja targowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 16.10.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 mmmad Bardzo dziękuję za zaproszenie. Na pewno skorzystam po wcześniejszym uzgodnieniu kiedy, żeby Ci w czymś nie przeszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 16.10.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 16.10.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Napiszcie prosze gdzie kupowaliście drzwi wejściowe i bramy garażowe. Czy znacie sklepy gdzie sprzadaja jedno i drugie w tym samym kolorze i odcieniu? Interesuje mnie coś ładnego i niedrogo w kolorze złoty dąb. nie ma rzeczy ładnych i niedrogich. Jak są niedrogie to z reguły jest to ..... warte. Choć pewnie co niektórzy się ze mną nie zgodzą bo cena jest głownym wyznacznikiem. Bramy garażowe - np. Aluminium ProfilSystem na Brukowej - bramy Normstahl - import z Niemiec, tanie nie są ale to nie jest to co krajowa produkcja typu Wiśniowski itp. Złoty dąb też jest, wygląda nieźle. Pozdr. Napisz, proszę, gdzie dokładnie na Brukowej są te bramy. chyba Brukowa 16 o ile dobrze pamiętam, w głębi podwórka po prawo. Ale mówili że mają się przenosić chyba na brukową 20 - wjazd na wprost sklepu z płytkami Cermag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 16.10.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Pytanie:czy przy zamawianiu projektu muszę podać, który wariant materiałów budowlanych chcę, czy przyślą mi wszystkie? mój projekt ma 3 warianty technologii http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_frown.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 16.10.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 ops coś się pomerdało i chyba napisałem mało na temat, szybko przeczytałem i machnąłem odpowiedź o hurtowniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 16.10.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 wszystkich chyba nie prześlą, projekt to 4 egzemplarze, więć musieliby ci dać ich 12, mój architekt chyba by zemdlał gdybym go poprosił o projekt w 3 wariantach wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 16.10.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Czy możecie polecić wykonawcę ogrodzenia? podmurówka ewentualnie płyty betonowe + siatka 175 cm. Rozmawiam już chyba z 5 osobą i każdy ma full pracy albo nie chce mu się zaczynać w tym roku albo się umawia i nie przychodzi na spotkanie, można świra dostać. Ogrodzenie 58 mb. dzięki za wszelkie namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 16.10.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Napiszcie prosze gdzie kupowaliście drzwi wejściowe i bramy garażowe. Czy znacie sklepy gdzie sprzadaja jedno i drugie w tym samym kolorze i odcieniu? Interesuje mnie coś ładnego i niedrogo w kolorze złoty dąb. nie ma rzeczy ładnych i niedrogich. Jak są niedrogie to z reguły jest to ..... warte. Choć pewnie co niektórzy się ze mną nie zgodzą bo cena jest głownym wyznacznikiem. Bramy garażowe - np. Aluminium ProfilSystem na Brukowej - bramy Normstahl - import z Niemiec, tanie nie są ale to nie jest to co krajowa produkcja typu Wiśniowski itp. Złoty dąb też jest, wygląda nieźle. Pozdr. Napisz, proszę, gdzie dokładnie na Brukowej są te bramy. chyba Brukowa 16 o ile dobrze pamiętam, w głębi podwórka po prawo. Ale mówili że mają się przenosić chyba na brukową 20 - wjazd na wprost sklepu z płytkami Cermag I właśnie tam zamówiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 16.10.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Czy możecie polecić wykonawcę ogrodzenia? podmurówka ewentualnie płyty betonowe + siatka 175 cm. Rozmawiam już chyba z 5 osobą i każdy ma full pracy albo nie chce mu się zaczynać w tym roku albo się umawia i nie przychodzi na spotkanie, można świra dostać. Ogrodzenie 58 mb. dzięki za wszelkie namiary Napisz gdzie, jeżeli okolice Tuszyna to mogę Ci kogoś polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 16.10.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 niestety, przeciwna strona Łodzi, Zgierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogloszka 16.10.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Salamander jest uznawany za jeden z lepszych profili, są faktycznie b. ładne, eleganckie, mają bardzo białą biel , niestety przy okazji są też ciutek droższe. Poszukaj po wymianie doświadczeń, sporo tego było swegoczasu. Ja zamówiłem salamandra w ABATEXIE na Wierzbowej. Wybrałem kolor dwustronny ..złoty dąb,, szyby P4 okucia wk2 w sumie 10 sztuk za 12,5 tyś. WITAM mam pytanie pewnie głupie ale ja jeszcze nie begałam za oknami bo problem okien zostawiłam sobie właśnie na targi budowlane co znaczą symbole P4 i wk2 GOSIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radekkow 16.10.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Technologia: Lite bale Oczekiwany parapet: 08.2007 Nastrój: bojowy Trzymam kciuki, ja jestem prawie etapie rezygnacji z technologii murowanej i przejścia na drewniana. Technologię polecam - byłem w kilku domkach, rozmawiałem, czytałem - innej sobie nie wyobrażam. No i szybko! Jakbyś chciał kilka niezłych namiarów daj znać Gdzie kupowaliście dachówkę? Jaką? Za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 16.10.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 a ja się będę grodzić sama...też zresztą w Zgierzu ponieważ wszyscy chcieli duuużo ..po zastanowieniu doszliśmy do wniosku ,że zrobi to mąż , syn i koledzy ..Wyjdzie o wiele mniej a gdzie się znajduję Twoja działka?? Ola niestety, przeciwna strona Łodzi, Zgierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 16.10.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Anisia3 Dorota zapraszam do siebie w sprawie okien. Jesli chodzi o okna, drzwi i bramy - na targach Interbud na poczatku roku bylo ich zatrzesienie. Profil taki, owaki, promocja 25%, 30% itd itp. Moze w przyszlym lutym bedzie to samo. Na kilka promocji targowych sie skusilismy (o ile to faktycznie byly promocje). Np. wklad Tarnava ze stojakiem gratis. czy my tez mozemy sie wprosic? Sugerujesz by poczekac z zamowieniem do targow?Az tak bardzo nam sie nie spieszy ale czy faktycznie az tak zjada z cenami? W tym momencie dali nam rabat 25% - czy mozemy liczyc na cos wiecej? ...materiały budowlane w tym przypadku stolarka otworowa - najtańsze są na przełomie luty/marzec. Magazyny są pełne w hurtowniach a producenci np. okien ledwo zipią na koszta i zależy im przedewszystkim na obrocie w celu podtrzymania zobowiązań finansowych do poddostawców. Żniwa są TERAZ - dotyczy to także usługodawców. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 16.10.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 WITAM mam pytanie pewnie głupie ale ja jeszcze nie begałam za oknami bo problem okien zostawiłam sobie właśnie na targi budowlane co znaczą symbole P4 i wk2 GOSIA Poczytaj w wymianie doswiadczen - sporo jest o oknach i nie tylko. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=47119, a tam jest link o oknach http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=40173 Podsumowujac: okno z szyba P4 i z okuciami WK2 to takie okno, ktore szybciej wyrwiesz z framuga niz wybijesz lub wywazysz. Wobec tego nie nadaje sie do wystepow w amerykanskich filmach - rzucasz facetem w takie okno, a on nie wypada z brzekiem, tylko sie odbija i robi sobie krzywde... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 16.10.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 a ja się będę grodzić sama...też zresztą w Zgierzu ponieważ wszyscy chcieli duuużo ..po zastanowieniu doszliśmy do wniosku ,że zrobi to mąż , syn i koledzy ..Wyjdzie o wiele mniej Popatrz, a myslalem, ze to tylko ja taki narwany jestem. Sam (prawie) buduje balkonotaras. Tylko szwagier ostatnio zazartowal, ze za wczesnie sie za te budowe wzialem, bo synow jeszcze nie mam i nie ma kto pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniarafal 16.10.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Anisia3 Dorota zapraszam do siebie w sprawie okien. Jesli chodzi o okna, drzwi i bramy - na targach Interbud na poczatku roku bylo ich zatrzesienie. Profil taki, owaki, promocja 25%, 30% itd itp. Moze w przyszlym lutym bedzie to samo. Na kilka promocji targowych sie skusilismy (o ile to faktycznie byly promocje). Np. wklad Tarnava ze stojakiem gratis. czy my tez mozemy sie wprosic? Sugerujesz by poczekac z zamowieniem do targow?Az tak bardzo nam sie nie spieszy ale czy faktycznie az tak zjada z cenami? W tym momencie dali nam rabat 25% - czy mozemy liczyc na cos wiecej? Zapraszam. Promocja targowa na okna tez byla 25%. Ale... promocje nie sumuja sie Wiec 25% to taki standard i w zaleznosci od potrzeb mozna to tez nazwac promocja targowa. Bardzo dziekujemy. Bedziemy sie kontaktowac w sprawie terminu- dobrze ze jest jeszcze troche czasu bo w tym momencie- banki banki banki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniarafal 16.10.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Anisia3 Dorota zapraszam do siebie w sprawie okien. Jesli chodzi o okna, drzwi i bramy - na targach Interbud na poczatku roku bylo ich zatrzesienie. Profil taki, owaki, promocja 25%, 30% itd itp. Moze w przyszlym lutym bedzie to samo. Na kilka promocji targowych sie skusilismy (o ile to faktycznie byly promocje). Np. wklad Tarnava ze stojakiem gratis. czy my tez mozemy sie wprosic? Sugerujesz by poczekac z zamowieniem do targow?Az tak bardzo nam sie nie spieszy ale czy faktycznie az tak zjada z cenami? W tym momencie dali nam rabat 25% - czy mozemy liczyc na cos wiecej? ...materiały budowlane w tym przypadku stolarka otworowa - najtańsze są na przełomie luty/marzec. Magazyny są pełne w hurtowniach a producenci np. okien ledwo zipią na koszta i zależy im przedewszystkim na obrocie w celu podtrzymania zobowiązań finansowych do poddostawców. Żniwa są TERAZ - dotyczy to także usługodawców. Pzdr tak chyba zrobimy tym bardziej ze najpierw kasa a dopiero potem zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts