Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

No to teraz ja napiszę. Bo moje bąble teraz śpią :lol:

Byłam dzisiaj na wierzbowej i oglądałam okna dwóch producentów. W abatexie salamandry (wierzbowa 20) i w slepie producenta na rogu pomorskiej i wierzbowej veka. Wnioski najładniejszy jest salamander 3D, tylko: salamander jest oklejany jak ktoś chce mieć kolor ( na zasadzie oklejenia folią samoprzylepiającą), a w eko-oknach profil jest barwiony. Tu jest dla mnie duży plus. W przypadku jakiegoś uszkodzenia to w salamandrze widać przebicie białe :cry: Duży plus w 3D to szerokość profilu 73mm i opływowy kształt z każdej strony. I bądź tu człowieku mądry. Dobrze że narazie jestem na etapie poprawek w projekcie :lol:

Dzisiaj przywiozłam od architekta projekt, kupiłam czerwony cienkopis i mam cacy zabawę, sama będę go poprawiać :lol: , a architekt stempelek i jest pięknie. Chałupkę mam na mapce to oddam do projektowania wodociągów.

Ze szczęścia popijam sobie piwko i już mi wesoło.

Tra la la , tra la la.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Odkurzacz centralny też sam kładłem i mnie toto wyniosło ok.450zł (sam materiał). Mam dwa gniazda ssące + szufelka i długość linii ok.13m. Pzdr.

Witam,

a jakiego rodzaju (firmy?) materiał kładłeś ??

witam Gdańsk. Jak tu do nas trafiłeś? Miał być SMART i cały materiał (rury, złączki, klej itp) brałem w hurtowni ROB-INSTAL Antoniew ul.Długa 4 0-42/712-55-40 (Robert Gładkowski 0-603/46-98-47). Przy jednostce centralnej (jeszcze nie mam) zastanawiem się jednak nad BEAM-em. Pzdr.

To dziwne z tym slalamndrem, wszystkie profile okleinowane które oglądałem były brązowe :roll:

Kropi, te Trokale, co ja chcę kupić, też są białe w okleinie. Kolorowe są mniej sztywne. Nie mozna np wziąć okna balkonowego bez poprzeczki. Duże okna kolorowe w masie też się potrafią wypaczyć. Coś za coś :D

No to teraz ja napiszę. Bo moje bąble teraz śpią :lol:

Byłam dzisiaj na wierzbowej i oglądałam okna dwóch producentów. W abatexie salamandry (wierzbowa 20) i w slepie producenta na rogu pomorskiej i wierzbowej veka. Wnioski najładniejszy jest salamander 3D, tylko: salamander jest oklejany jak ktoś chce mieć kolor ( na zasadzie oklejenia folią samoprzylepiającą), a w eko-oknach profil jest barwiony. Tu jest dla mnie duży plus. W przypadku jakiegoś uszkodzenia to w salamandrze widać przebicie białe :cry: Duży plus w 3D to szerokość profilu 73mm i opływowy kształt z każdej strony. I bądź tu człowieku mądry. .

Witaj

Ja kupiłem vekę w Widoku - to ta firma na rogu Pomorskiej i Wierzbowej ( te okna zajeły drugą pozycję w tescie muratora - brakowało im jakiegoś kwitka reszta ok) wziołem profil złoty dąb 5 komprowy plus rolety zewnetrzne. Jeżeli planujesz rolety to profil Veki rewelacyjnie do nich pasuje (plaski i doklejone prowadnice do okiennic wyglądają jakby były robione razem w jednym profilu) a firma że wszech miar solidna polecam