kropi 19.10.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Kolorowe są mniej sztywne. Nie mozna np wziąć okna balkonowego bez poprzeczki. Etam Nie można, bo nie chceli mi sprzedać Chyba że bez gwarancji Ja mam bez poprzeczki i z gwarancją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 19.10.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Kolorowe są mniej sztywne. Nie mozna np wziąć okna balkonowego bez poprzeczki. Etam Nie można, bo nie chceli mi sprzedać Chyba że bez gwarancji Ja mam bez poprzeczki i z gwarancją Wszystko zalezy od wymiarow. W projekcie mialem drzwi balkonowe bez poprzeczki 230x110. Nie chcieli - maksymalny wymiar jaki chcieli zrobic to 230x90 (i tak mam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 20.10.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Właśnie przez te wymiary (też miałem 2300x110) musiałem zrezygnować z PCV. PCV wchodziło w rachubę tylko z poprzeczkami i to głównie na sztywność skrzydła przy otwieraniu uchylnym. Z poprzeczką nie pasowało nam do wystroju elewacji i innych okien. Petecki mi wyliczył w 2003 roku za 17 okien 26.000zł a drewniane z firmy GIDANEX kosztowały mnie 31.000 zł wraz z montażem i w 6 oknach zamontowane nawiewniki.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 20.10.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 czy ktoś wie gdzie w łodzi lub okolicach można kupić paczkowany eko-groszek?? też mnie to interesuje (oczywiście jaka cena za dobrą jakość). A jaki masz kocioł? hef 25kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 20.10.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Rosa czy jesteś zadowolony ze swoich okien? Bo szczerze mówiąc też wolę drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 20.10.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Rosa czy jesteś zadowolony ze swoich okien? Bo szczerze mówiąc też wolę drewniane. Bardzo jestem zadowolony z okien i z firmy. Nie znam ich aktualnych cen ale Ci powiem,że jest to firma którą znalazłem na naszych targach. Ona wykonała okna w Belwederze, w Kurii Biskupiej. Zrobili mi już też część drzwi wewn. i zewn., też wyszły super. Kontakt: Robert Rogoziński 0-504/032-291. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyniu 20.10.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Witam Jakby ktoś potrzebował to mam na zbyciu około 75 stempli 265-270 cm (+ około 20 stempli od 1m w górę), gratis dodam około 40-50 pustaków stropowych (niezbyt mocnych).Pewnie będę miał też pustaki U220 w ilości 7-8 palet. Wiecie może gdzie mogę teraz tanio zakupić drewno na więźbę dachową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 20.10.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 sprzątaj sprzątaj bo jutro kontrola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIKO 20.10.2006 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Jestem po rozmowie z architektem i trochę mnie zaskoczył.Za projekt domu o pow.160-180 m2 (dom typu "stodoła") powiedział kilkanascie tysięcy i raczej bez zmian w trakcie budowy bo to pociągnie za sobą dodatkowe koszty. .Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 21.10.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Wszystko zależy od tego ile chcesz przeznaczyć na projekt http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif kiedyś dowiadywałam się o koszt projektu w biurze projektowym. Za dom do 100 m2 - 10.000, do do 150 m2 - 15.000, powyżej 150 m2 - 18.000 http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif ja wolę mieć więcej na wykończenie, więc mam projekt za 1550 i adaptację wraz z projektami przyłączy, załatwieniem papierów do uzyskania pozwolenia na budowę za 5.000. Poza tym sądzę, że bez poprawek w trakcie budowy i tak się nie obejdzie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 21.10.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 I oczywiście zalezy od tego, z jakim architektem rozmawiałeś U mnie najtańszy chciał ok. 10 tysięcy - ale bez projektów przyłączy (osobne 4 tysiące). Dlatego zadziałałam tak jak canna - gotowca kupiłam za bodajże 1800 brutto, do tego zapłaciłam 4000 zł architektowi za adaptację i komplet dokumentów do pozwolenia na budowę Co do zmian projektu, to zauważyłam, że mi najciekawsze pomysły przychodzą juz w trakcie budowy. Np. dopiero po wybudowaniu jednej ze ścian stwierdziłam, że na pewno jej nie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 21.10.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Monika, podobno wszyscy tak mają http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif na spotkaniu z kier-budem powiedziałam, że buduję bez żadnych zmian w trakcie budowy. Facet jest dobrze wychowany, więc mnie nie wyśmiał, tylko stwierdził, że na tym etapie wszyscy tak mówią a potem zawsze coś zmieniają http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif trzeba pogodzić się z faktem http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 21.10.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Monika, podobno wszyscy tak mają http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif na spotkaniu z kier-budem powiedziałam, że buduję bez żadnych zmian w trakcie budowy. Facet jest dobrze wychowany, więc mnie nie wyśmiał, tylko stwierdził, że na tym etapie wszyscy tak mówią a potem zawsze coś zmieniają Też mu tak mówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIKO 21.10.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Wyglada więc na to,że nie powinno mnie to dziwić,ale jak ktoś mówi kilkanaście tysięcy to ja myslę o 11 a on pewnie na koniec powie 19 .Oczywiście będę jezscze rozmawiał z innymi.Problem natomiast wynika z tego,że chcę budować na miejscu gdzie stoi stary drewniany budynek i chcę wykorzystać jego piwnice i część fundamentów.Dlatego myślałem o projekcie indywidualnym ale może rzeczywiście tańsza będzie adaptacja gotowego projektu mimo wielu zmian. A co do zmian w trakcie budowy to nie znam nikogo kto by nic nie zmieniał i nie sądzę żebym był tu wyjątkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 21.10.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Ja też pytałam w kilku miejscach i chcieli po około 10 tys. plus jakies bzdury o zagospodarowaniu terenu. Ja juz mam zagospodarowany. U mnie w gre wchodził tylko indywidulany, bo dobudowujemy do istniejącego budynku, a poddasze będzie juz nad połączona całością. I wyobraźcie sobie, że zapłaciłam 4 tys. w tym facet zrobił nam projekt przyłącza kanalizacyjnego. Róznica między nim a innymi jest taka, żę on nie ma uprawnień i zrobiuł projekt , a podpisał się ktoś inny. Nasz rzeczywisty projektant jest naszym kierownikiem budowy i właśnie przygotowuje umowę na ściany z prefabrykatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.10.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 ciekawe, co ja będę chciała zmieniać? NA razie nasz gotowiec jest idealny. Wszystkie zmiany wymyślane przez nas nie wytrzymały próby czasu (a myślimy już ponad pół riku ). Nawet podniesienie ścianki kolankowej, jak się przyjrzałam głębiej, pociągnie takie zmiany konstrukcyjne dachu, że mi się odechciało. Okna drewniane są kuszące, ale to malowanie. Wiem, co mówię, moja mama ma od bodajże 5 lat (a minęło nie wiadomo kiedy) i już im się należy jakaś konserwacja. Zaczyna być widać, mimo, że kupowała wtedy najlepsze (podobno). Może się przez ten czas trochę zmieniły farby, ale w cuda nie wierzę. Jednak plastik jest bezobsługowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 21.10.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Ja wybrałam plastik właśnie dlatego, że leniwa ze mnie bestia A że ostatecznie dzieki fajnej dwustronnej okleinie w kolorze ciemnego dębu i brązowemu "środkowi" okna dla laika (czyli między innymi dla mnie) po prostu wyglądaja jak drewniane, to tym bardziej jestem z wyboru zadowolona Coś czuję, że podbitka tez poleci plastikowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 21.10.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 E, plastikowa podbitka... To już z kilometra śmierdzi lipą, chyba że się coś drastycznie zmieniło... BTW niniejszym postem wstępuję w progi ELYTY - mam nadzieję że nie jest to łże-elyta Czołobitne pokłony przyjmuję od 6 do 14, w soboty do 12 <EDIT> Coś nie działa ten licznik chyba - nici z odbierania hołdów <EDIT> jednak działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 21.10.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 E, plastikowa podbitka... To już z kilometra śmierdzi lipą, chyba że się coś drastycznie zmieniło... Czy się zmieniło - nie wiem, bo niezbyt dawno się zainteresowałam Widziałam ostatnio u znajomych - i byłam b.pozytywnie zaskoczona. W niczym nie przypominała plastikowego sidingu - i bardzo udanie imitowała drewno Ciekawe tylko ile taka udana imitacja będzie kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 21.10.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 To muszę temat obadać, bo to co ja widziałem wyglądało jak roletka od szafki z ikei, brakowało mi tylko rączki żeby pociągnąć i otworzyć A teraz się zastanawiam, czy podbitkę dać równo z dachem czy prostopadłą do ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts