dorasz 02.11.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Ja w sprawie ZE w Zgierzu.Czy ktoś wie, czy ZE robi projekt przyłączy i za ile. I może ktoś wie jak przyspieszyć wydanie warunków. Zakrawa to na jakiś żart. Wniosek złożyłam we wrześniu a oni mi mówią że dostanę warunki pod koniec roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 02.11.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Skarga do dyrektora ZE lub URE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 02.11.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Wow... dzis obudzila mnie... smieciarka (taki wehikul). Sluchajcie, tydzien do mnie jechala, ale dojechala. Ot, taki maly sukces... ...zwlaszcza po tym, jak przedwczoraj psy sie dobraly do smietnika. Przewrocily kosz i wygrzebaly resztki. Psie juchy, nie posprzataly po sobie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oktogon 02.11.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Witam Co prawda nie mieszkam w Łodzi ale stosunkowo często tam jestem, dlatego tez pozwolę sobie tego posta. Zajmuję się projekotwaniem wnętrz, projektami domów i wszelkich budynków. PRzeczytałem kilka postów o poszukiwaniach własnie wnętrzarz czy architektów. Gdyby ktoś z Państwa miał jakieś pytania czy wątpliwości chętnie udzielę porady. Uprzedzając zaapewne pytanie: porada nic nie kosztuje Natomiast jeśli chodzi o koszt projektów to nie da się uogólnić.wszystko zależy od zakresu,powierzchni, preferencji itp. pozdrawiam arch. Piotr Kuborek http://www.oktogon.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 02.11.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Ja w sprawie ZE w Zgierzu. Czy ktoś wie, czy ZE robi projekt przyłączy i za ile. I może ktoś wie jak przyspieszyć wydanie warunków. Zakrawa to na jakiś żart. Wniosek złożyłam we wrześniu a oni mi mówią że dostanę warunki pod koniec roku. Napisz skargę. Pomaga. Niemniej jednak na pocieszenie Ci powiem, ze ja na wraunki przyłączenia czekałam 9 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 02.11.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Ja w sprawie ZE w Zgierzu. Czy ktoś wie, czy ZE robi projekt przyłączy i za ile. I może ktoś wie jak przyspieszyć wydanie warunków. Zakrawa to na jakiś żart. Wniosek złożyłam we wrześniu a oni mi mówią że dostanę warunki pod koniec roku. Napisz skargę. Pomaga. Niemniej jednak na pocieszenie Ci powiem, ze ja na wraunki przyłączenia czekałam 9 miesięcy Tak , tak ZE w Zgierzu , ktoś od nich robił mi projekt przyłacza jedyne trzy miesiące . Tam się nie spieszą . Jak się nie mogłem kiedyś do nich dodzwonić więc zadzwoniłem do centrali w Łodzi ze to jest jakiś zart że w ich zakładzie w Zgierzu nikt nie odbiera telefonów , a wiecie co odpowiedzieli ? ze oni tez tam nie mogą sie dodzwonić , a jak zapytałem to co w związku z tym robią , a oni ze nic poprostu cały czas próbują , ale jazda naszczeście znalazłem numer na który odbierała taka Pani i zawsze biedna biegała po osobe z którą chciałem rozmawić (bo telefoniku na biureczku to nie odbierał tyle mieli roboty) Z innej beczki ten sam ZE w Zgierzu , byłem swidkiem jak wpadł facet do gabinetu i pyta "kto mu na działce bez pytania pod jego nieobecność słup energetyczny postawił ? na co chłpaki pytają z jakim napięciem , a on że nie wie to kazali mu wrócić jak się do wie , to on do Dyrektora , ale go nie było i facet z pianą ma ustach poszedł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 02.11.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 To widzę, że nikt kontaktu do żadnej ekipy nie ma? Tommco Tommco, przecież wiesz, wszyscy zajęci na miejscu, albo w Anglii http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif kto z nich chciałby jechać do stolycy, może jakaś wiejska ekipa http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 02.11.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Wracając w rejony budowlane uprzejmie spytam, czy ktoś z Was korzystał/ korzysta z pomocy architekta wnętrz? Bo u mnie natłok koncepcji powoduje lekki kociokwik... Nie mam nadwyżek finansowych i nie stac mnie na architekta do całej chałupy - ale chyba zaczynam sie łamać w temacie łazienek... Witaj my z długim korzytamy z tej samej architektki. Zawsze miałam ambicje, aby radzić sobie w tym zakresie samej, ale ze wzgledu na rozmiar domu sytuacja mnie przerosła. Jestem "naszą" Beatką zachwycona potrafi wyczuć klienta i jego gust oraz potrzeby, a ponadto ma tyle niekonwencjonalnych pomysłów i rozwiazań, na które sama bym nie wpadła, mimo że wiem na ten temat sporo. Jeśli chcesz dam Ci namiary. Buziaki. jak wyglada współpraca z panią architekt, czy zapewnia również materiały i wykonawców czy tylko robi sam projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.11.2006 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Fajne tapety masz na cianach . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 03.11.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Dobrzo ze siedizałem przypiety w fotelu samochodowym , bo pewnie z krzesła to bym spadł . Za zrobienie przyłacza elektryki o długości 8 m ,spec wyliczył kwote 4 700 zł . No może jeszcze sie nie przyzwyczaiłem że budowa domu to duże koszty , ale w tym przypadku to chyba przesada. Jeśli to nie tajmnica to powiedzie ile płaciliście za przyłącze elektryczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 03.11.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Jacekot - u mnie ok. 10 m, przyłącze ziemne przez drogę na której w tej chwili lezy żwir (po kopaniu kanalizacji) i cena "po znajomości" (hehehe ) to 4500 PLN. Oglądało kilku "nieznajomych" - niestety żaden nie wycenił taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 03.11.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Zastanawialem sie czy pisac zeby nie denerwowac Mnie ZE Sieradz wyliczyl przylacze na 1800,00 PLN. Ok. 10m w tym ciagniecie pod droga gruntowa (oczywiscie rozkopanie i zakopanie - na szczescie jeszcze jest gruntowa). Pociagniecie pod asfaltem byloby kosztowna zabawa. Juz nawet nie pamietam ile za metr spiewali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.11.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Już pisałam, co się dziwisz? Za skrzyneczkę tymczasową + przyłacze ze słupa do skrzyneczki (pół metra? może bliżej) = 2500. +500 projektant przyłącza + 1200 ZE. Położenie kabla do domu nie liczę, bo nie mam domu. JAk będzie to położę sobie sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 03.11.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Już pisałam, co się dziwisz? Za skrzyneczkę tymczasową + przyłacze ze słupa do skrzyneczki (pół metra? może bliżej) = 2500. +500 projektant przyłącza + 1200 ZE. Położenie kabla do domu nie liczę, bo nie mam domu. JAk będzie to położę sobie sama. Kwota 4700 to sama robocizna + materiały , nie licze projektu który kosztował 650 zł + 2300 dla ZE w sumie to daje ładną kwotę . Moze zwrócę sie ZE o wycene ciekawe ile oni krzykną . Moze ktoś krzystał z ich usług ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 03.11.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Już pisałam, co się dziwisz? Za skrzyneczkę tymczasową + przyłacze ze słupa do skrzyneczki (pół metra? może bliżej) = 2500. +500 projektant przyłącza + 1200 ZE. Położenie kabla do domu nie liczę, bo nie mam domu. JAk będzie to położę sobie sama. Kwota 4700 to sama robocizna + materiały , nie licze projektu który kosztował 650 zł + 2300 dla ZE w sumie to daje ładną kwotę . Moze zwrócę sie ZE o wycene ciekawe ile oni krzykną . Moze ktoś krzystał z ich usług ? Moje 4500 zł to też sama robocizna i materiały Projekt nie wiem ile kosztował (zleciłam architektowi adaptującemu przygotowanie całej dokumentacji) Do ŁZE wpłaciłam ok. 1400 zł. Geodeta ma ponoć kosztować 200 zł. A nawinie myslałam, że jak działka jest w mieście, z kompletem mediów w ulicy, to ich podłączenie nie może być drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 03.11.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Ja w sprawie ZE w Zgierzu. Czy ktoś wie, czy ZE robi projekt przyłączy i za ile. I może ktoś wie jak przyspieszyć wydanie warunków. Zakrawa to na jakiś żart. Wniosek złożyłam we wrześniu a oni mi mówią że dostanę warunki pod koniec roku. Ja złożyłam wniosek i czekałam bardzo krótko - nadmienie, że bez zadnych znajomości: dałam odczuć, że jestem w tym wszystkim zagubiona, nie wiem co dalej, że wszystko ma mojej głowie - mo i miły uśmiech do panów widocznie podziałało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.11.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 . Moze zwrócę sie ZE o wycene ciekawe ile oni krzykną . Moze ktoś krzystał z ich usług ? Oni nie robią, ale nasz magik był przez nich polecony (z "listy ZE"). Geodeta był w cenie, o ile pamiętam. Może też go weź? Chyba wysyłałam już namiary, w każdym razie nazywa się pan Mironienko. Miły sympatyczny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 03.11.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 . Moze zwrócę sie ZE o wycene ciekawe ile oni krzykną . Moze ktoś krzystał z ich usług ? Oni nie robią, ale nasz magik był przez nich polecony (z "listy ZE"). Geodeta był w cenie, o ile pamiętam. Może też go weź? Chyba wysyłałam już namiary, w każdym razie nazywa się pan Mironienko. Miły sympatyczny.... miałaś mi jeszcze przesłać numer telefonu do niego , bardzo poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.11.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 A nie wysłałam Z domu, wieczorem, mój małz go posiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radekkow 03.11.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Słuchajcie - dzisiaj otrzymałem pozwolenie Jeszcze ciepłe. Czekałem 2,5 miesiąca I dlatego nie zacząłem w tym roku. Moje koszty na razie(dom 90 m2 użytk.+piwnica użytkowa 50m2): Działka(1262)+notariusz+duperele - 43 000 Projekt gotowy+kosztorys - 1500 Przeróbki projektu+adaptacja+wszystkie instalacje+wszystkie urzędy(ZE) - 5700 Kierownik budowy - 1500 (dlaczego oni biorą z góry? ) Nieźle - i nie widać efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts