pszem 09.11.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 w jakij części Zgierz się buduje????? Kto się do mnie przyłączy OLa - Proboszczewice Obawiam się że będziemy "bliskimi" sasiadami. Dzieli nas jakieś 500 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 09.11.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 potrzebuję informację: czy ten plan lasu Łagiewnickiego z otuliną obejmował też okolice św Teresy w dolinie rzeki jakiejśtam. Jest to teren zaraz przy Zgierskiej naprzeciw parku. Pytam, bo mają tam budować kompleks apartamentów "Marina" i właśnie składają papiery o pozwolenie. Więc czy tam też był ten plan, co go zawisili, czy już nie?????? Zawsze duży może więcej..... jeżeli ma Ci to w czymś pomóc to ja dostałem WZ i pozwolenie na budowe w bliskiej okolicy Łagiewnik (około 1 km) latem 2005. Chyba wtedy nie było planu czy czegoś tam, nie wiem, bo potrzebne były warunki zabudowy, zresztą ja tego nie załatwiałem samodzielnie. A firma budująca apartamentowiec na ul. Teresy i tak załatwi sobie to zezwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 09.11.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Wygrałam w Urzędzie Skarbowym!!!!!Dostałam dziś pismo zawiadamiające o umorzeniu postępowania.US uznał moje wyjaśnienie i stwierdza, że: "dalsze postępowanie uważa za bezzasadne".W ten oto sposób przyznano mi prawo do zapłacenia za działkę kwoty, którą rzeczywiście zapłaciłam, a nie tej, którą jakoby powinnam zapłacić http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gifJestem zadowolona z dwóch powodów:1. dla zasady - nie oszukałam i dlaczego niby miałabym zapłacić wyższy podatek http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif2. 700 zlotych zostało w kieszeni - będzie akurat na mapę do celów projektowych http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gifWniosek:kiedy jesteś pewny swoich racji - próbuj je udowodnić, czasami się udajehttp://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.11.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 jeżeli ma Ci to w czymś pomóc to ja dostałem WZ i pozwolenie na budowe w bliskiej okolicy Łagiewnik (około 1 km) latem 2005. Chyba wtedy nie było planu czy czegoś tam, nie wiem, bo potrzebne były warunki zabudowy, zresztą ja tego nie załatwiałem samodzielnie. A firma budująca apartamentowiec na ul. Teresy i tak załatwi sobie to zezwolenie. Dzięki, ale plan istniał od września 2005. Czyli latem nie. Jak oni dostaną to ja też. Przypilnuję ich Tylko muszę być pewna tego, że ich obejmował plan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.11.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Wygrałam w Urzędzie Skarbowym!!!!! Dostałam dziś pismo zawiadamiające o umorzeniu postępowania. US uznał moje wyjaśnienie i stwierdza, że: "dalsze postępowanie uważa za bezzasadne". W ten oto sposób przyznano mi prawo do zapłacenia za działkę kwoty, którą rzeczywiście zapłaciłam, a nie tej, którą jakoby powinnam zapłacić http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Jestem zadowolona z dwóch powodów: 1. dla zasady - nie oszukałam i dlaczego niby miałabym zapłacić wyższy podatek http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif 2. 700 zlotych zostało w kieszeni - będzie akurat na mapę do celów projektowych http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Wniosek: kiedy jesteś pewny swoich racji - próbuj je udowodnić, czasami się udaje http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Gratulacje, czasem się udaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszem 09.11.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Wygrałam w Urzędzie Skarbowym!!!!! a który to U S ? (pytam z ciekawości bo w jednym z łódzkich mam zaszczyt pracować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 09.11.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Wygrałam w Urzędzie Skarbowym!!!!! a który to U S ? (pytam z ciekawości bo w jednym z łódzkich mam zaszczyt pracować) Polesie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 09.11.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 pszem a może ul.Zachodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszem 09.11.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 pszem a może ul.Zachodnia Nie. Więcej pożytku ze mnie miałaby canna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 09.11.2006 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ja co miesiąc chodzę do skarbowego. Chodziło mi o to że wreszcie popatrzyłabym w oczki komuś z forum, a tak co beeeeeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartel 09.11.2006 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Witam i pozdrawiam wszystkich budowniczych z grupy łódzkiej a szczególnie mniejszość zgierską. Mam zamiar rozpocząć budowę w przyszłym roku i szukam odpowiedniej ekipy do wybudowania wymarzonego domku, działeczka znajduje się w Dąbrówce Wielkiej k. Zgierza i chyba gdzieś blisko ,,pszem" bo odległości do Oli z Proboszczewic - kropq są podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 09.11.2006 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Skleroza Nie dostałam dzisiaj projektu wodociągu bo nie było jakiś rzędnych na projektowej i pan musiał to ustalić. A mój problem na dziś to: ponieważ będę od razu robić przyłącze prądowe docelowe to do mojej pustej kapusty weszło że pora zrobić projekt ogrodzenia co jak z czego. I tu mam zagryziaka. klinkierówa odpada, bo pasuje jak pięść do oka / i mi się nie podoba, wszystko zależy od gustu/, otoczaki już fajniejsze ale też nie pasują. Jakoś ostatnio w "dekoratorni" obkładali ścianę podróbką kamienia / baza to chyba gips/. Jest dużo tańsza od prawdziwego kamienia. Ale to nie przejdzie chyba na zewnątrz. Chcę zrobić coś sensownego nie za drogiego i nie za taniego. Wiecie o co chodzi. Czekam na wasze pomysły. O w morde jest prawie 00.00. A co mi tam. Pozdrowionka dla wszystkich co będą budować, budują albo już wybudowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 09.11.2006 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 weszło że pora zrobić projekt ogrodzenia co jak z czego. I tu mam zagryziaka. klinkierówa odpada, bo pasuje jak pięść do oka / i mi się nie podoba, wszystko zależy od gustu/, otoczaki już fajniejsze ale też nie pasują. Jakoś ostatnio w "dekoratorni" obkładali ścianę podróbką kamienia / baza to chyba gips/. Jest dużo tańsza od prawdziwego kamienia. Ale to nie przejdzie chyba na zewnątrz. Chcę zrobić coś sensownego nie za drogiego i nie za taniego. Wiecie o co chodzi. Czekam na wasze pomysły. No to ja sie podlaczam do tematu... akurat dzis mmmad-ness rajonalnie podeszla do problemu i powiedziala, ze skoro nie stac nas na piaskowiec, to moga byc ostatecznie otoczaki... Tylko skad i kto potrafi takie cos zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radekkow 10.11.2006 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Ja też będę budował pod Zgierzem - Sokolniki Las, teraz mieszkam w Łodzi(zatem jestem pewnie jakąś hybrydą ). Mam teraz problem z przyłączem. ZE chce mnie skosić na 1900 zł za nic, dodatkowo elektryk zażyczył sobie za przyłącze do skrzynki (słup przy działce ! ) - 4500 zł. Powiedzcie mi - czy ja dobrze widzę? Tyle to kosztuje?! Pozdrawiam wszystkie mniejszości Łódzkie i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darrek 10.11.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 A dlaczego "mniejszość" Zgierska? To Rąbieńska to juz będą ilości sladowe! hihihihihi Liberum Veto! Perpetum Mobile! jak to mówili staropolscy górale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 10.11.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 weszło że pora zrobić projekt ogrodzenia co jak z czego. I tu mam zagryziaka. klinkierówa odpada, bo pasuje jak pięść do oka / i mi się nie podoba, wszystko zależy od gustu/, otoczaki już fajniejsze ale też nie pasują. Jakoś ostatnio w "dekoratorni" obkładali ścianę podróbką kamienia / baza to chyba gips/. Jest dużo tańsza od prawdziwego kamienia. Ale to nie przejdzie chyba na zewnątrz. Chcę zrobić coś sensownego nie za drogiego i nie za taniego. Wiecie o co chodzi. Czekam na wasze pomysły. No to ja sie podlaczam do tematu... akurat dzis mmmad-ness rajonalnie podeszla do problemu i powiedziala, ze skoro nie stac nas na piaskowiec, to moga byc ostatecznie otoczaki... Tylko skad i kto potrafi takie cos zrobic? MMAD podumaj jescze z tym piaskowcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 10.11.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Ja też będę budował pod Zgierzem - Sokolniki Las, teraz mieszkam w Łodzi(zatem jestem pewnie jakąś hybrydą ). Mam teraz problem z przyłączem. ZE chce mnie skosić na 1900 zł za nic, dodatkowo elektryk zażyczył sobie za przyłącze do skrzynki (słup przy działce ! ) - 4500 zł. Powiedzcie mi - czy ja dobrze widzę? Tyle to kosztuje?! Pozdrawiam wszystkie mniejszości Łódzkie i nie tylko. no to jestesmy na tym samym etapie przynajmniej z pradem mnie koles krzyknał 4700 , na razie szukam delej pozdr Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 10.11.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 MMAD podumaj jescze z tym piaskowcem dum dum dum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 10.11.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 a może tak zrobię płot ekologiczny ze snopków słomy, a w tych snopkach w środku drut z małym natężeniem prądu / taki co jest na pastwiskach/. Wtedy jak jakiś intruz będzie chciał wejść bez pozwolenia to trochę go szczypnie, a jakby póścić trochę mocniejszy to potańczy mmmad sama myślę nad ogrodzeniem z piaskowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 10.11.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 MMAD podumaj jescze z tym piaskowcem dum dum dum... jak mi zejdzie z pleców to co mnie kopie po nerach to pojedziemy po piaskowca będzie taniej i weselej tylko powiedz jakiegochcesz kolora bo kierunek trzaby obrać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts