Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Gość 2mm
potrzebuję informację: czy ten plan lasu Łagiewnickiego z otuliną obejmował też okolice św Teresy w dolinie rzeki jakiejśtam. Jest to teren zaraz przy Zgierskiej naprzeciw parku.

Pytam, bo mają tam budować kompleks apartamentów "Marina" i właśnie składają papiery o pozwolenie. Więc czy tam też był ten plan, co go zawisili, czy już nie?????? Zawsze duży może więcej.....

jeżeli ma Ci to w czymś pomóc to ja dostałem WZ i pozwolenie na budowe w bliskiej okolicy Łagiewnik (około 1 km) latem 2005. Chyba wtedy nie było planu czy czegoś tam, nie wiem, bo potrzebne były warunki zabudowy, zresztą ja tego nie załatwiałem samodzielnie. A firma budująca apartamentowiec na ul. Teresy i tak załatwi sobie to zezwolenie.

Wygrałam w Urzędzie Skarbowym!!!!!

Dostałam dziś pismo zawiadamiające o umorzeniu postępowania.

US uznał moje wyjaśnienie i stwierdza, że: "dalsze postępowanie uważa za bezzasadne".

W ten oto sposób przyznano mi prawo do zapłacenia za działkę kwoty, którą rzeczywiście zapłaciłam, a nie tej, którą jakoby powinnam zapłacić http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

Jestem zadowolona z dwóch powodów:

1. dla zasady - nie oszukałam i dlaczego niby miałabym zapłacić wyższy podatek http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif

2. 700 zlotych zostało w kieszeni - będzie akurat na mapę do celów projektowych http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

Wniosek:

kiedy jesteś pewny swoich racji - próbuj je udowodnić, czasami się udaje

http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

jeżeli ma Ci to w czymś pomóc to ja dostałem WZ i pozwolenie na budowe w bliskiej okolicy Łagiewnik (około 1 km) latem 2005. Chyba wtedy nie było planu czy czegoś tam, nie wiem, bo potrzebne były warunki zabudowy, zresztą ja tego nie załatwiałem samodzielnie. A firma budująca apartamentowiec na ul. Teresy i tak załatwi sobie to zezwolenie.

Dzięki, ale plan istniał od września 2005. Czyli latem nie.

Jak oni dostaną to ja też. Przypilnuję ich :D

Tylko muszę być pewna tego, że ich obejmował plan...

Wygrałam w Urzędzie Skarbowym!!!!!

Dostałam dziś pismo zawiadamiające o umorzeniu postępowania.

US uznał moje wyjaśnienie i stwierdza, że: "dalsze postępowanie uważa za bezzasadne".

W ten oto sposób przyznano mi prawo do zapłacenia za działkę kwoty, którą rzeczywiście zapłaciłam, a nie tej, którą jakoby powinnam zapłacić http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

Jestem zadowolona z dwóch powodów:

1. dla zasady - nie oszukałam i dlaczego niby miałabym zapłacić wyższy podatek http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif

2. 700 zlotych zostało w kieszeni - będzie akurat na mapę do celów projektowych http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

Wniosek:

kiedy jesteś pewny swoich racji - próbuj je udowodnić, czasami się udaje

http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

Gratulacje, czasem się udaje :wink:

Witam i pozdrawiam wszystkich budowniczych z grupy łódzkiej a szczególnie mniejszość zgierską. Mam zamiar rozpocząć budowę w przyszłym roku i szukam odpowiedniej ekipy do wybudowania wymarzonego domku, działeczka znajduje się w Dąbrówce Wielkiej k. Zgierza i chyba gdzieś blisko ,,pszem" bo odległości do Oli z Proboszczewic - kropq są podobne.

Skleroza :oops:

Nie dostałam dzisiaj projektu wodociągu bo nie było jakiś rzędnych na projektowej i pan musiał to ustalić. :x

A mój problem na dziś to: ponieważ będę od razu robić przyłącze prądowe docelowe to do mojej pustej kapusty :wink: weszło że pora zrobić projekt ogrodzenia co jak z czego. I tu mam zagryziaka. klinkierówa odpada, bo pasuje jak pięść do oka / i mi się nie podoba, wszystko zależy od gustu/, otoczaki już fajniejsze ale też nie pasują. Jakoś ostatnio w "dekoratorni" obkładali ścianę podróbką kamienia / baza to chyba gips/. Jest dużo tańsza od prawdziwego kamienia. Ale to nie przejdzie chyba na zewnątrz. Chcę zrobić coś sensownego nie za drogiego i nie za taniego. Wiecie o co chodzi. Czekam na wasze pomysły.

O w morde jest prawie 00.00. A co mi tam.

Pozdrowionka dla wszystkich co będą budować, budują albo już wybudowali.

weszło że pora zrobić projekt ogrodzenia co jak z czego. I tu mam zagryziaka. klinkierówa odpada, bo pasuje jak pięść do oka / i mi się nie podoba, wszystko zależy od gustu/, otoczaki już fajniejsze ale też nie pasują. Jakoś ostatnio w "dekoratorni" obkładali ścianę podróbką kamienia / baza to chyba gips/. Jest dużo tańsza od prawdziwego kamienia. Ale to nie przejdzie chyba na zewnątrz. Chcę zrobić coś sensownego nie za drogiego i nie za taniego. Wiecie o co chodzi. Czekam na wasze pomysły.

No to ja sie podlaczam do tematu... akurat dzis mmmad-ness rajonalnie podeszla do problemu i powiedziala, ze skoro nie stac nas na piaskowiec, to moga byc ostatecznie otoczaki... Tylko skad i kto potrafi takie cos zrobic?

Ja też będę budował pod Zgierzem - Sokolniki Las, teraz mieszkam w Łodzi(zatem jestem pewnie jakąś hybrydą :D ). Mam teraz problem z przyłączem. ZE chce mnie skosić na 1900 zł za nic, dodatkowo elektryk zażyczył sobie za przyłącze do skrzynki (słup przy działce ! :o ) - 4500 zł. Powiedzcie mi - czy ja dobrze widzę? :o Tyle to kosztuje?! :evil:

Pozdrawiam wszystkie mniejszości Łódzkie i nie tylko.

weszło że pora zrobić projekt ogrodzenia co jak z czego. I tu mam zagryziaka. klinkierówa odpada, bo pasuje jak pięść do oka / i mi się nie podoba, wszystko zależy od gustu/, otoczaki już fajniejsze ale też nie pasują. Jakoś ostatnio w "dekoratorni" obkładali ścianę podróbką kamienia / baza to chyba gips/. Jest dużo tańsza od prawdziwego kamienia. Ale to nie przejdzie chyba na zewnątrz. Chcę zrobić coś sensownego nie za drogiego i nie za taniego. Wiecie o co chodzi. Czekam na wasze pomysły.

No to ja sie podlaczam do tematu... akurat dzis mmmad-ness rajonalnie podeszla do problemu i powiedziala, ze skoro nie stac nas na piaskowiec, to moga byc ostatecznie otoczaki... Tylko skad i kto potrafi takie cos zrobic?

MMAD podumaj jescze z tym piaskowcem :lol:

Ja też będę budował pod Zgierzem - Sokolniki Las, teraz mieszkam w Łodzi(zatem jestem pewnie jakąś hybrydą :D ). Mam teraz problem z przyłączem. ZE chce mnie skosić na 1900 zł za nic, dodatkowo elektryk zażyczył sobie za przyłącze do skrzynki (słup przy działce ! :o ) - 4500 zł. Powiedzcie mi - czy ja dobrze widzę? :o Tyle to kosztuje?! :evil:

Pozdrawiam wszystkie mniejszości Łódzkie i nie tylko.

no to jestesmy na tym samym etapie przynajmniej z pradem

mnie koles krzyknał 4700 , na razie szukam delej

pozdr

Jacek

a może tak zrobię płot ekologiczny ze snopków słomy, a w tych snopkach w środku drut z małym natężeniem prądu / taki co jest na pastwiskach/. Wtedy jak jakiś intruz będzie chciał wejść bez pozwolenia to trochę go szczypnie, a jakby póścić trochę mocniejszy to potańczy :lol: :lol:

mmmad sama myślę nad ogrodzeniem z piaskowca.