Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

U mnie tynkowanie na dwa fronty leci - i sajgon w chałupie totalny :o

W czwartek wchodzą z wylewkami - i chyba się zadepczą ;)

Ja w ramach relaksu pojechałam na polowanie ;)

Polowałam na gres - bo potrzebuję go dokładnie 78 m2.

Jeździłam, szukałam, oglądałam - i albo mi sie nie podobał, albo nie ma 60x60, albo cena > 300 pln/m2.

W odruchu rozpaczy weszłam do Villeroy&Boch -

chociaż sama nałozyłam na siebie zakaz wstępu do tego sklepu na czas budowy ;)

Weszłam - i po 10 minutach wyszłam - co najlepsze wyszłam z fakturą za gres 8)

I stwierdzam, że od dzisiaj wchodzę do wszystkich sklepów - tych burżujskicj też :lol:

Bo czasami mozna tam upolować coś ekstra za normalne pieniądze -

a jakość obsługi jest troche inna niż np. w niektórych składach na Tuwima ;)

Aha - w cyklu wiadomości gminnych, to uprzejmie donoszę, że fizycznie rozpoczęta jest juz budową Ikea przy Pabianickiej.

Na razie wywożą ziemie - i t piekną czarną ziemię, więc jesli ktoś by szukał, to zapraszam na Rudę ;)

(...) W odruchu rozpaczy weszłam do Villeroy&Boch -

a masz na mysli "nasza lazienke" na przybyszewskiego? bo tez wlasnie jestem na etapie wybierania kafli na podloge i sciany i na razie jedyne ktore mi sie podobaja to takie za trzy stowki (w fumino na lipowej - swoja droga rodzaje kafli jakie tam maja to po ptrostu szok estetyczny :) ), co z kolei mojej kieszeni sie juz nie za bardzo podoba ;)

pozdrawiam

aha i mam do was pytanie (do tych, ktorzy juz sie "wylali" i klada kafle i parkiet)

zrobilam piekny numer pod tytulem - roznica poziomow wylewki pod gres i parkiet. wynosi prawie 1,5 cm, bo parkieciarz poczatkowo mowil ze drewno to okolo 2-3 cm na wylewce, a kafle 1,5 cm.

no i teraz klops, bo okazuje sie jednak ze na parkiet idzie 1,5 cm (juz z klejem).

czy mial ktos podobny problem?

czy roznica miedzy kuchnia (kafle) a salonem (parkiet) okolo 1 cm jest wyczuwalna w chodzeniu po tym?

i czy, do jasnej ciasnej, jedynym wyjsciem jest skucie wierzchniej warstwy wylewki w kuchni??? i czy w ogole jest to mozliwe do zrobienia??

help me, please

Witam i pozdrawiam wszystkich budowniczych z grupy łódzkiej a szczególnie mniejszość zgierską. Mam zamiar rozpocząć budowę w przyszłym roku i szukam odpowiedniej ekipy do wybudowania wymarzonego domku, działeczka znajduje się w Dąbrówce Wielkiej k. Zgierza i chyba gdzieś blisko ,,pszem" bo odległości do Oli z Proboszczewic - kropq są podobne.

Witaj

Będę mieszkał na ulicy Chabrowej (równoległa do Ciosnowskiej, łącząca Lipową i Kasztanową) i też zaczynam wczesną wiosną

Ja dokładnie też będę budował na ul.Chabrowej trzecia działka po lewej stronie od ul.Lipowej. Ostro szukam wykonawcy ale ceny jakie do tej pory usłyszałem są chyba z księżyca. Może macie namiary na wykonawców z rozsądnymi cenami.

(...) W odruchu rozpaczy weszłam do Villeroy&Boch -

a masz na mysli "nasza lazienke" na przybyszewskiego? bo tez wlasnie jestem na etapie wybierania kafli na podloge i sciany i na razie jedyne ktore mi sie podobaja to takie za trzy stowki (w fumino na lipowej - swoja droga rodzaje kafli jakie tam maja to po ptrostu szok estetyczny :) ), co z kolei mojej kieszeni sie juz nie za bardzo podoba ;)

pozdrawiam

Nie - "Nasza Łazienka" jest troche bliżej Kilińskiego.

Boskie wanny tam mają - kafle też fajne ;)

Salon Villeroya jest troche dalej w kierunku Przedzalnianej.

Villeroy&Boch

a na jakiej ulicy mieści sie ten sklep?

Na Przybyszewskiego - między Kilińskiego a Przędzalnianą.

Co ważne - są tam cuda_wianki typu prysznic-deszczownia za "jedyne" 40.000 zł :o

ale też w miarę normalne cenowo ( powiedzmy średnia i wyższa półka) płytki i gresy - dodatkowo fajna obsługa 8)