kropkq 11.11.2006 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 pszem napisał To będziemy sobie mogli przez okna pomachać Myślałem, że nikt w pobliżu się nie buduje, a tu proszę dwójka sąsiadów na dzień dobry Bartel i kropkq Dziś byłam na swojej działeczce i podjechałam też zobaczyć Wasze szkoda, że idzie zima i nic się na nich nie dzieje już nie mogę doczekać się wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszem 11.11.2006 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 pszem napisał Dziś byłam na swojej działeczce i podjechałam też zobaczyć Wasze szkoda, że idzie zima i nic się na nich nie dzieje już nie mogę doczekać się wiosny Jak to nic, mam trzy dziury przez geologa wykopane, zimą będę wchłaniał teorię, a wiosną prace ruszą z kopyta. Tak na marginesie, gmina Zgierz finansuje w 75% ekologiczne oczyszczalnie, czy Ty też budujesz u siebie to ustrojstwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 11.11.2006 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 U mnie tynkowanie na dwa fronty leci - i sajgon w chałupie totalny W czwartek wchodzą z wylewkami - i chyba się zadepczą Czy to czasem nie ci, na których czekam już ze 3 miesiące? Fachofffcy przyjęli technikę nieodbierania telefonów więc nawet nie wiem czy mają zamiar w ogóle się pojawić... Chyba na ten rok dam sobie spokój i ruszę od wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 12.11.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 U mnie tynkowanie na dwa fronty leci - i sajgon w chałupie totalny W czwartek wchodzą z wylewkami - i chyba się zadepczą Czy to czasem nie ci, na których czekam już ze 3 miesiące? Kropi - Ty to masz cierpliwość 3 miesiące? Ci Twoi fachofffcy aż tak genialni czy aż tak niedrodzy, że nie szukałeś zastepców? Bo ja niestety z tych, że przy opóźnieniu dłuższym niż kilka dni mówię "pas" - i szukam brygady zastępczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 12.11.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 AnkaSzklanka co to za parkiet 1,5cm? Normalny parkiet powinien mieć 2,2cm grubości. Miałem podobne problemy z różnicami między parkietem i gresem. Niestety skończyło się na zaprawach wyrównujących! Zwróć uwagę i sprawdź poziomy wylewek we wszystkich pomieszczeniach i pomiędzy nimi. U mnie okazało się że w narożniku jednej z łazienek "było wyżej" o 2,5cm niż na środku korytarza. Klejem tego nie można zniwelować. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartel 12.11.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Jak to nic, mam trzy dziury przez geologa wykopane, zimą będę wchłaniał teorię, a wiosną prace ruszą z kopyta. Tak na marginesie, gmina Zgierz finansuje w 75% ekologiczne oczyszczalnie, czy Ty też budujesz u siebie to ustrojstwo? Też będę z tego korzystał, złożyłem wniosek i badania hydrogeologiczne do gminy i załapałem się na 2008 bo na 2007 podobno jest komplet, a Ty na kiedy masz termin budowy oczyszczalni, czy masz już wykonawcę do budowy domku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 12.11.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 U mnie tynkowanie na dwa fronty leci - i sajgon w chałupie totalny W czwartek wchodzą z wylewkami - i chyba się zadepczą Ja w ramach relaksu pojechałam na polowanie Polowałam na gres - bo potrzebuję go dokładnie 78 m2. Jeździłam, szukałam, oglądałam - i albo mi sie nie podobał, albo nie ma 60x60, albo cena > 300 pln/m2. W odruchu rozpaczy weszłam do Villeroy&Boch - chociaż sama nałozyłam na siebie zakaz wstępu do tego sklepu na czas budowy Weszłam - i po 10 minutach wyszłam - co najlepsze wyszłam z fakturą za gres I stwierdzam, że od dzisiaj wchodzę do wszystkich sklepów - tych burżujskicj też Bo czasami mozna tam upolować coś ekstra za normalne pieniądze - a jakość obsługi jest troche inna niż np. w niektórych składach na Tuwima Aha - w cyklu wiadomości gminnych, to uprzejmie donoszę, że fizycznie rozpoczęta jest juz budową Ikea przy Pabianickiej. Na razie wywożą ziemie - i t piekną czarną ziemię, więc jesli ktoś by szukał, to zapraszam na Rudę Jest może jakiś namiar na tę ziemię, właśnie pilnie potrzebuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 12.11.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 aha i mam do was pytanie (do tych, ktorzy juz sie "wylali" i klada kafle i parkiet) zrobilam piekny numer pod tytulem - roznica poziomow wylewki pod gres i parkiet. wynosi prawie 1,5 cm, bo parkieciarz poczatkowo mowil ze drewno to okolo 2-3 cm na wylewce, a kafle 1,5 cm. no i teraz klops, bo okazuje sie jednak ze na parkiet idzie 1,5 cm (juz z klejem). czy mial ktos podobny problem? czy roznica miedzy kuchnia (kafle) a salonem (parkiet) okolo 1 cm jest wyczuwalna w chodzeniu po tym? i czy, do jasnej ciasnej, jedynym wyjsciem jest skucie wierzchniej warstwy wylewki w kuchni??? i czy w ogole jest to mozliwe do zrobienia?? help me, please Tak, ja mam podobnie i niby wszystko było przemyślane, a po położeniu parkietu będzie 0,7 cm niżej. podobno są takie cienkowarstwowe wylewki, którymi można zniwelować tę różnicę. U mnie problem jest jeszcze taki, że po drugiej stronie jest okno tarasowe i nie mogę wyrównać na całej długości. Znajomy podpowiedział mi, że właśnie taką wylewką można delikatnie zejść do połowy długości, aby uniknąć różnicy poziomów. Te wylewki są podobno dość drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 12.11.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Na razie wywożą ziemie - i t piekną czarną ziemię, więc jesli ktoś by szukał, to zapraszam na Rudę Jest może jakiś namiar na tę ziemię, właśnie pilnie potrzebuję Jeżeli można to ja tez poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 12.11.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Na razie wywożą ziemie - i t piekną czarną ziemię, więc jesli ktoś by szukał, to zapraszam na Rudę Jest może jakiś namiar na tę ziemię, właśnie pilnie potrzebuję Jeżeli można to ja tez poproszę. Moi drodzy - żadnego konkretnego telefonicznego namiaru nie mam. Najlepsza metoda to przejażdżka na Pabianicką - i za Chocianowicami, po prawej stronie jest wieeeelkie pole Na polu dużo koparek i dużo wywrotek - z którymś "wywrotkowym" trzeba pogadać i sprawe załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszem 12.11.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Też będę z tego korzystał, złożyłem wniosek i badania hydrogeologiczne do gminy i załapałem się na 2008 bo na 2007 podobno jest komplet, a Ty na kiedy masz termin budowy oczyszczalni, czy masz już wykonawcę do budowy domku ? Jesteś przedemną w tym temacie. Ja dopiero czekam na pozwolenie na budowę (architekt właśnie kończy projekt) więc narazie nie mam o czym rozmawiać z budowlańcami. W gminie przedstawię projekt oczyszczalni wykonany przez architekta projektującego mi dom. Podobno wnioski z gotowym projektem będą realizowane w pierwszej kolejności, ale też w 2008r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnkaSzklanka 12.11.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Tak, ja mam podobnie i niby wszystko było przemyślane, a po położeniu parkietu będzie 0,7 cm niżej. podobno są takie cienkowarstwowe wylewki, którymi można zniwelować tę różnicę. U mnie problem jest jeszcze taki, że po drugiej stronie jest okno tarasowe i nie mogę wyrównać na całej długości. Znajomy podpowiedział mi, że właśnie taką wylewką można delikatnie zejść do połowy długości, aby uniknąć różnicy poziomów. Te wylewki są podobno dość drogie. to rozumiem ze na frezarke sie nie zdecydowales? (zerknelam w historie) cena? brak obslugi? czy jeszcze jakis inny mankament takiego rozwiazania? ja chyba jutro zadzwonie do tego remirentu, bo wylewka nie wchodzi w gre - nie bede zalewala drugi raz salonu 50 m2 (mam nadzieje ze jednak latwiej i taniej bedzie zeszlifowac 14 m2 kuchni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnkaSzklanka 12.11.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 AnkaSzklanka co to za parkiet 1,5cm? Normalny parkiet powinien mieć 2,2cm grubości. Miałem podobne problemy z różnicami między parkietem i gresem. Niestety skończyło się na zaprawach wyrównujących! Zwróć uwagę i sprawdź poziomy wylewek we wszystkich pomieszczeniach i pomiędzy nimi. U mnie okazało się że w narożniku jednej z łazienek "było wyżej" o 2,5cm niż na środku korytarza. Klejem tego nie można zniwelować. Pzdr. ha! u mnie lazienka i tak bedzie wyzsza, bo mam podlogowke, ale to jeszcze nie wyjasnia calej sytuacji - lazienke musialam dodatkowo podrownywac pod podlogowke, bo jastrych mi tak spieprzyli ze lepiej nie mowic (nawet 4 cm roznicy w poziomie na calosci powierzchni domu!! ledwie wcisnelam odpowiednia grubosc styropianu i ostatecznej wylewki) a grubosc parkietu?? wydaje mi sie normalna, hmmm .... i tak juz kupilam wiec nie bede sie przejmowac - teak afrykanski chyba wezme i zeszlifuje te kuchnie i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 12.11.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 AnkaSzklanka co to za parkiet 1,5cm? Normalny parkiet powinien mieć 2,2cm grubości. Miałem podobne problemy z różnicami między parkietem i gresem. Niestety skończyło się na zaprawach wyrównujących! Zwróć uwagę i sprawdź poziomy wylewek we wszystkich pomieszczeniach i pomiędzy nimi. U mnie okazało się że w narożniku jednej z łazienek "było wyżej" o 2,5cm niż na środku korytarza. Klejem tego nie można zniwelować. Pzdr. ha! u mnie lazienka i tak bedzie wyzsza, bo mam podlogowke, ale to jeszcze nie wyjasnia calej sytuacji - lazienke musialam dodatkowo podrownywac pod podlogowke, bo jastrych mi tak spieprzyli ze lepiej nie mowic (nawet 4 cm roznicy w poziomie na calosci powierzchni domu!! ledwie wcisnelam odpowiednia grubosc styropianu i ostatecznej wylewki) a grubosc parkietu?? wydaje mi sie normalna, hmmm .... i tak juz kupilam wiec nie bede sie przejmowac - teak afrykanski chyba wezme i zeszlifuje te kuchnie i tyle Współczuję! Mnie też te źle wykonane wylewki doprowadziły do ..... i finansowo też. Zaprawa samowyrównująca, robocizna to jedno ale też musiałem potem czekać z parkietem aż te poprawki wylewek wyschną odpowiednio pod parkiet. Ja mam parkiet dębowy 350x60x22 mm. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.11.2006 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 a grubosc parkietu?? wydaje mi sie normalna, hmmm .... i tak juz kupilam wiec nie bede sie przejmowac - teak afrykanski chyba wezme i zeszlifuje te kuchnie i tyle Normalny to jest powyżej 3 cm. Ten jest egzotyczny więc nie normalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 13.11.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 13.11.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 elo ludziska Czy ktoś z was zauważył spadek cen ?? Ktoś ostatnio pytał się o materiały budowlane ?? Owszem, ja pytam się nieustająco. Niestety nie zauważyłam spadku cen na materiały budowlane, oprócz enigmatycznej wypowiedzi w jednym ze składów, że następna dostawa styropianu nieznacznie stanieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 13.11.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 elo ludziska Czy ktoś z was zauważył spadek cen ?? Ktoś ostatnio pytał się o materiały budowlane ?? a poco maja obiżać skoro ciagle rozpoczynaja sie budowy tez byłem zaskoczony ostatnio zgłaszałem przyłacze elektryczne w gminie i pytam czy troche sie uspokoiło w temacie wiosków o pozwolenie na budowe ,Pan powiedział ze jeszcze tak nie było , ormalnie o tej porze zwasze był spokój a teraz ciagle ktos przynosi wiosek z drugiej strony słyszałem ze bum budowlany w przyszłym roku ma być jeszcze wiekszy niz ten 2006 . w cale mnie to nie cieszy bo jeszcze troche pracy przedemna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 13.11.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Tak na marginesie, gmina Zgierz finansuje w 75% ekologiczne oczyszczalnie, czy Ty też budujesz u siebie to ustrojstwo? Ja nic na ten temat nie wiedziałam, dzięki za podpowiedź - pewno się zastanowię [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 13.11.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Pewnej znajomej mąż pracuje na składzie budowlanym i (powtarzm co usłyszałam) będzie drogo bo z zagranicy biorą od nas materiały i z góry dają zaliczki więc w pierwszej kolejności wysyłają tam a dopiero resztę do naszych składów- dlatego czasem brakuje towarów i ceny idą w górę! Czy tak jest faktycznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts