kropkq 17.11.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Czm będziecie ogrzewać swoje domy???? bo ja mam dylemat i nie wiem na co się zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 17.11.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Gazem - bo jest w ulicy i bo jestem wygodnicka Dodatkowo - kominkiem z DGP, ale to bardziej ze wzgledów estetyczno-przyjemnosciowych niz jakichkolwiek innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 17.11.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Gazem - bo jest w ulicy i bo jestem wygodnicka a czy oprócz wygody brałaś pod uwagę też koszty? Czy raczej się dla ciebie nie liczą? Bo dla mnie istotną sprawą są koszty późniejszego ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 17.11.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Nie wykonywałam żadnych szacunkowych wyliczeń dla alternatywnych żródeł ogrzewania. Zreszta chyba trudno przewidziec tendencje cenowe w tym temacie... Poszłam w kierunku rozwiązania sprawdzonego przez moich rodziców - poza tym zaufałam wiedzy rodziny i znajomych zajmujących sie zawodowo tematyką CO. Ich zdaniem odpowiednio wyregulowany dobry kocioł gazowy kondensacyjny + podłogówka w całym domu to bardzo ekonomiczne w eksploatacji rozwiązanie W kwestii ogrzewania kominkiem - to traktuje je bardziej jako gażdet, fajnu uprzyjemniacz czasu - ale nie liczę na jakieś olbrzymie oszczędnosci z tytułu zastosowania DGP. Jesli chodzi o konkretny wybrany przeze mnie wkład kominkowy - to powiem szczerze, że kierowałam sie wyłącznie jego wyglądem Poniewasż pierwotnie wybrany wkład był raczej przecietnej jakości - za namowa męża zmianiłam swój wybór na bardziej funkcjonalny: z wiekszą moca i wbudowanym wentylatorem wewnetrznym do DGP Akurat przy wyborze wkładu (wyjątkowo) cena była na trzecim miejscu, na pierwszym wygląd , na drugim jakość/funkcjonalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszem 17.11.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Czm będziecie ogrzewać swoje domy???? bo ja mam dylemat i nie wiem na co się zdecydować Ja już prawie zdecydowałem się na ekogroszek (czekam aż anetmar w końcu się przeprowadzi i da mi "popalić" w piecu. Dodatkowo kominek z DGP ale raczej do zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 17.11.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Gazem - bo jest w ulicy i bo jestem wygodnicka ja też http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif a oprócz tego kominkiem z płaszczem wodnym - bo jestem oszczędna http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 17.11.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 17.11.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Prąd (podłogówka akumulacyjna+konwektory) + kominek z DGP. Moniqa, dzięki za sygnały ostrzegawcze - ostatecznie idąc za radą kierbuda zdecydowaliśmy się na tynki mineralne w całym domu. Dziś gadaliśmy z ekipą - "na oko" wydają się sensowni, tacy "murarze od 100 lat" ale zobaczymy jak z robotą pójdzie. Mają wejść we środę jak skończą poprzednią pracę (zakładam, że nie będzie poprawek ), liczą sobie 12 zł/m2 ale nie wchodzą w to okna i drzwi, całość chałupy mają zrobić w 2 tygodnie jak mrozów nie będzie. Teraz muszę siąść i wyliczyć dokładnie metraż, coby uniknąć cudownego rozmnożenia powierzchni Najważniejsze, że cos się w końcu zacvzyna dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 17.11.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 kropq napisał: Czm będziecie ogrzewać swoje domy???? Wyłącznie gazem. Kominek otwarty tylko do ozdoby czyli palenia nastrojowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 17.11.2006 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Czym bedze ogrzewac? Bede musial gazem... kominkiem raczej w okresach przejsciowych (nie tylko dla relaksu). Ale dzis powazniej bym sie zastanowil nad pradem, po przebojach z gazownia (ktore, mam nadzieje, sie juz skonczyly - ale gazu jeszcze nie mam z sieci). Po podliczeniu kosztow instalacji CO, kotla, przylacza, wyglada, ze moglbym miec za to pradu w drugiej taryfie, ze ho ho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radekkow 17.11.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Czy nadal jesteś zadowolony z kierownika? potrzebuję takiego co "coś może w Zgierzu". Muszę mieć pozwolenie na budowę jeszcze w tym roku a boję się że mój artysta architekt (który ma je uzyskać w moim imieniu) nie bierze tego zbyt poważnie. Byłbym wdzięczny za namiary. Nadal jestem z gościa zadowolony. Jutro mam z nim spotkanie. Ma dla mnie gotowy kosztorys. Robi to co mówi. Jest punktualny. Co do znajomości w starostwie-to informacje od mojej architekt, która też obiecała mi pozwolenie w miesiąc. Zeszło dwa i pół... Wysyłam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radekkow 17.11.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Moje ogrzewanie (dom z bali):1. Kominek z płaszczem (myślałem o kozie, ale się rozmyśliłem, bo mam piwnicę).2. Elektryka(podłogówka w łazienkach)3. Rekuperator z odzyskiem ciepła+GWC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 17.11.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 i_v_o wysłałem na priv. Dzięki, ale w takim razie do mnie na Stoki też będzie ok 20 km, więc koszt może mnie przerosnąć, ale się przejadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 17.11.2006 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Ja ogrzewam gazem, podłogówka (łazienki, korytarze, gospodarcze) = kominek z rozprowazdeniem grawitacyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 17.11.2006 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 IVO czy o tych kosztach, to masz na myśli ziemię spod Ikei?Bo ja byłam tam dzisiaj. Niestety, do mnie do Nowosolnej daleko. Oni nie biorą takich fuch jak dowóz, bo mają niesprawne samochody. Przez miasto nie przejadą. Czy ktoś orientował się jak z innym, wynajętym transportem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 18.11.2006 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 18.11.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Mieli pecha - bo wkurzyli mojego męża Kurde sąsiadka miałem cię odwiedzić na budowie i pogadać o różnych sprawach ale chyba się rozmyśle, bo zaczynam się bać. Do końca budowy bardzo daleko i nie wiadomo ile razy się jeszcze zdenerwujesz. Eeee - ja to łagodne ciele jestem Mąż zasadniczo też - ale jak go ktoś wkurzy (najczęściej ja ), to jest ciekawie Zalecana ewakuacja na bezpieczną odległość A na budowę zapraszam - aczkolwiek my jesteśmy tam zazwyczaj dopiero ok 19ej, po pracy Wyjatkowo dzisiaj będziemy o 15ej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszem 18.11.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Radekkow dzięki za namiary. Moj architekt też mi obiecał w miesiąc, ale jak się opóźni to mi przepadnie ulga odsetkowa, więc wolę się zabezpieczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 18.11.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Ponieważ umówiony facet od przyłącza wod-kan po raz czwarty odwołał nasze spotkanie , bardzo proszę Was o jakieś sprawdzone namiary na speców od przyłącza wodnego i kanalizacyjnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnkaSzklanka 18.11.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 poszlo na priva (aj hope) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts