majki 21.11.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Anisia3 - nie, ale "mój" transport zna jednego gościa od "ich" transportu. Nie wożą ziemi z innych powodów. Ale to nie istotne, tak czy siak. Trzeba mieć swój i tyle.Pozdrawiam, Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 21.11.2006 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Dzięki majki. Swoją drogą ciekawa jestem dlaczego nie wożą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.11.2006 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Chyba zmienię swój login na "ziemiarz" Może to kogoś też zainteresuje - zaczęli kopać prawdopodobnie "przedłużkę" pasa startowego na Lublinku, wjazd na roboty jest z drogi Pabianice - Konstantynów przez "Lublinek". Od strony Pabianic za mostem na Nerze, w prawo jest rozjeżdżona gruntowa droga prowadząca dość daleko w pole i tam widać koparki, samochody itp. Jak widziałem to ziemie wywożą, nigdzie nie składują. Ale to tylko z obserwacji z samochodu, nie wiem nic więcej co, jak i za ile ... Pozdrawiam, Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 21.11.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Dlaczego coraz dalej od nas, podgrupy Nowosolna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniarafal 21.11.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 mmmad, tomek_lodz dzieki za info. Dopytam i zobaczymy czy nadal bedzie tanio pozdrawiam ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 21.11.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Czy 6.000 za robociznę, prostego jak konstrukcja młotka dachu dwuspadowego to dużo, czy nie?Monika, Kropi, Wasze dachy są podobne do mojego, czy ceny też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msci 21.11.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 aggi ja też przymierzam się do pompki. Jestem ciekaw na jaką firmę padł wybór i czy oprócz pompy masz coś jeszcze dodatkowo? U mnie jadą chłopcy z fundamentami. Musze przyznać że dzięki Wam wszystkim (namiarom, podpowiedziom itp...) znacznie łatwiej na razie idzie ta inwestycja niż się spodziewałem. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 21.11.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 canna napisał Czy 6.000 za robociznę, prostego jak konstrukcja młotka dachu dwuspadowego to dużo, czy nie? Moim zdaniem to mało, ale jeszcze nie mam fachowców. Był taki jeden co mi zaśpiewał 11 tys. Jaką masz powierzchnię tego dachu? Bo ja 180 m kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 21.11.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 canna napisał Czy 6.000 za robociznę, prostego jak konstrukcja młotka dachu dwuspadowego to dużo, czy nie? Moim zdaniem to mało, ale jeszcze nie mam fachowców. Był taki jeden co mi zaśpiewał 11 tys. Jaką masz powierzchnię tego dachu? Bo ja 180 m kw. Jeśli wyliczenie dachówki jest wyliczeniem powierzchni dachu to 150 m kw. http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_redface.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 21.11.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Witam! tomek_lodz dzięki za info na skrzynkę pozdrawiam- Gołąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 22.11.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 canna napisał Czy 6.000 za robociznę, prostego jak konstrukcja młotka dachu dwuspadowego to dużo, czy nie? Moim zdaniem to mało, ale jeszcze nie mam fachowców. Był taki jeden co mi zaśpiewał 11 tys. Jaką masz powierzchnię tego dachu? Bo ja 180 m kw. Jeśli wyliczenie dachówki jest wyliczeniem powierzchni dachu to 150 m kw. http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_redface.gif ja płace około 9 tys za dach 240 m2 (od wiezby po dachówke) dodam ze dach prosty dwuspadowy Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jack_1 22.11.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 canna napisał Czy 6.000 za robociznę, prostego jak konstrukcja młotka dachu dwuspadowego to dużo, czy nie? Moim zdaniem to mało, ale jeszcze nie mam fachowców. Był taki jeden co mi zaśpiewał 11 tys. Jaką masz powierzchnię tego dachu? Bo ja 180 m kw. Jeśli wyliczenie dachówki jest wyliczeniem powierzchni dachu to 150 m kw. http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_redface.gif ja płace około 9 tys za dach 240 m2 (od wiezby po dachówke) dodam ze dach prosty dwuspadowy Jacek Ja za zrobienie całego (więźba plus krycie) dachu krytego blachodachówką o powierzchni 320 m płacę 10 tys. zł Jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 22.11.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 To ja tylko cichutko dadam, że w kwesti dachu chyba warto bardziej niż na cenie skupic sie na jakości dotychczasowyvch robót i doświadczeniu brygady... Niedawno mojej znajomej poleciał dach stawiany w maju Okazało się że "pseudofachowcy" za bardzo chcieli zaoszczędzić na drewnie i gwoździach A koleżanka jako jedyne kryterium wyboru zastosowała własnie cenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 22.11.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Okazało się że "pseudofachowcy" za bardzo chcieli zaoszczędzić na drewnie i gwoździach A koleżanka jako jedyne kryterium wyboru zastosowała własnie cenę... No to czekam, kiedy mi sufit podwieszany spadnie na glowe. Wykonawcy "oszczedzali" na (moich) wkretach i (swoim) czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 22.11.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Dlatego watro brać na wszystko rachunki ( nawet na przysłowiową złotówkę ) aby mieć gościa na papierze . Inaczej egzekucja może być ciężka, a jak mają coś dokończyć to zapłata dopiero po akceptacji roboty. Można dać część, a nawet trzeba, ale zawsze trzeba mieć jakiś "hamulec bezpieczeństwa" u mnie w ten sposób jeszcze dwie firmy mają zamrożone po 4 kzł. Jak dokończą ( poprawią ) kasę zobaczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.11.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 byłam umówiona na 6000 + 4000 za więźbę. Dach 180m, dwuspadowy, z obróbkami. Ciekawe, co będzie w przyszłym roku.JAcekot, daj namiary na dekarza, plizz. Może mi się przydać...Wystawia coś (a propos vat za robociznę...)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 23.11.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 U mnie w gotowym projekcie były tragicznie zaprojektowane słupy na poddaszu i jeden "grzmot" na parterze, akurat na głównej linii przejścia między kuchnią i salonem. Dzięki przeprojektowaniu całej więźby (zrobił to szef firmy ROLAND, wykładowca z PŁ) mogłem poddasze trochę zmodernizować i na parterze mam większą przestrzeń. Projekt mnie kosztował 1.000zł w 2003r. Robocizna dachu (320mkw, dachówka cer.) 25zł/mkw na gotowo, tzn. wszystkie obróbki, wróblówka, 1xWelux,4xkominki went.,2xkomin itp. Zwróćcie szczególną uwagę na wszystkie obróbki blacharskie! Muszą być wykonywane bez narzędzi elektrycznych, wszelkie zagięcia muszą być robione na specjalnej prasie (dł.2,5m). Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszem 23.11.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Radekkow dzięki za namiary na kierownika budowy. W rozmowie całkiem rzeczowy człowiek. Co śmieszniejsze na "mojej" ulicy prowadzi już dwie budowy więc miałby po drodze, a co jeszcze śmieszniejsze od 14 lat prowadzi dziennik budowy mojemu koledze z pracy który jeszcze formalnie nie zakończył się budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 23.11.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 ja też się złamałem na łazienkach i z bólem serca( czy raczej kieszeni) skorzystałem oj nie marudź - wynagradza Ci się w przyjemnym obcowaniu Na razie w obcowaniu a przyjemności mam nadzieję ,że mnie nie ominą Aggi, Długi - dajcie namiar na Beatkę-architekta, chętnie ją poznam Czy mogę poprosić o namiary na tę panią architekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 23.11.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 IVO czy o tych kosztach, to masz na myśli ziemię spod Ikei? Bo ja byłam tam dzisiaj. Niestety, do mnie do Nowosolnej daleko. Oni nie biorą takich fuch jak dowóz, bo mają niesprawne samochody. Przez miasto nie przejadą. Czy ktoś orientował się jak z innym, wynajętym transportem? Znalazłaś coś z ta ziemią? Ostatnio jechałam Janosika i niestety po ziemi została pustka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts