mxxxx 01.12.2006 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 01.12.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Słyszałem opinie, że materiały dobrze jest kupować na przełomie stycznia i lutego bo wtedy jest zastój budowlany i materiały mogą być tańsze, ale wszystko zależne jest od tego jaka będzie zima a sezon budowlany może zacząć się wcześniej jeśli warunki pozwolą. Tak bylo. Ale nie jestem pewien tej reguly w swietle doniesien o zapotrzebowaniu ze Wschodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 01.12.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Słyszałem opinie, że materiały dobrze jest kupować na przełomie stycznia i lutego bo wtedy jest zastój budowlany i materiały mogą być tańsze, ale wszystko zależne jest od tego jaka będzie zima a sezon budowlany może zacząć się wcześniej jeśli warunki pozwolą. Tak bylo. Ale nie jestem pewien tej reguly w swietle doniesien o zapotrzebowaniu ze Wschodu...za tez tak uważam , sledzac co sie dzieje w branży budowlanej to nie liczyłbym na obnizki , pierwsze przeceny pustaków w 2005 roku zaczeły sie juz w sierpniu taki był zastuj , a w tym roku słysze ze od grudnia kolejna podwyzka . Moze dlatego ze cały czas ludzie buduja bo jest pogoda . Słyczałem ze w 2007 roku bedzie jeszcze wiekszy bum budowlany niz teraz . Jak tak dalej bedzie to bedziemy musieli sami wszystko robic bo nie bedzie fachowców. A jesli juz beda to ceny .............. pozdr dla wszystkich budujacych Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszem 01.12.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 A może jakieś słowa pocieszenia dla zaczynających budowę? bo jak tak dalej pójdzie to albo przestanę czytać forum, albo wybiję sobie z głowy rozpoczynanie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 01.12.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 A może jakieś słowa pocieszenia dla zaczynających budowę? bo jak tak dalej pójdzie to albo przestanę czytać forum, albo wybiję sobie z głowy rozpoczynanie budowy. Ci, co przyjda po nas, beda mieli jeszcze gorzej. A podobno u mnie w okolicy wszystkie dzialki wykupione... mimo ze "miedzy autostrada a wysypiskiem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 01.12.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 pszem napisał: A może jakieś słowa pocieszenia dla zaczynających budowę? bo jak tak dalej pójdzie to albo przestanę czytać forum, albo wybiję sobie z głowy rozpoczynanie budowy. no to na pocieszenie chcę ci powiedzieć,że masz piękną działeczkę , w pięknej okolicy i w niedługim czasie wybudujesz sobie piękny domek czy to nie wspaniała perspektywa na najbliższy czas? cóż materiały będą drożeć, jak tylko będzie popyt.... trzeba szukać gdzie najtaniej i cieszyć się że kupiliśmy najtaniej jak to było możliwe no nie smuć się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszem 01.12.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Dzięęęęęęki za słowa otuchy, ciekawe co ja za dwa lata będę mówił tym "początkującym młokosom" którzy tu będą zaglądać. Pewnie razem z kropkqą, wyluzowani, od czasu do czasu rzucimy jakąś cenną uwagę, a mmmad to już nawet na forum o ogrodach nie zajrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartel 02.12.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Pszem Dzieki za chęci, ale nie otrzymałem namiaru do kierownika budowy, czy móglbym prosić jeszcze raz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszem 02.12.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Pszem Dzieki za chęci, ale nie otrzymałem namiaru do kierownika budowy, czy móglbym prosić jeszcze raz na priv. kurcze! a tyle się napisałem (nawt nie mam tego w wysłanych) i złożyłem Ci nawet pewną propozycję. Ale nic to właśnie wysłałem ponownie. Gdyby teraz nie doszło to proponuję kontakt telefoniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyniu 02.12.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 WitamPo zakończeniu stanu surowego otwartego zostało mi 240 sztuk dachówki Euronit Ekstra (kolor cegła), 100-120 bloczków fundamentowych i trochę stali 6 mm. Jakby ktoś chciał tanio kupić to zapraszam (kto pierwszy ten lepszy!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecik 02.12.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Witam Po zrobieniu dachu zostało mi 240 sztuk dachówki Euronit Ekstra (kolor cegła), 100 bloczków fundamentowych i trochę stali 6 mm. Jakby ktoś chciał tanio kupić to zapraszam (kto pierwszy ten lepszy!!) ja chyba dziwny jestem bo jak robie dach to nie uzywam bloczkow fundamentowych oraz stali no ale w polsce rozne rzeczy bywają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 02.12.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Dzisiaj się trochę pobawiłam i policzyłam ile mi jest potrzebne ceramiki na budowę. Napiszę to tak: - Max 4631 sztuk - cegła pełna 2104 sztuk - cegła dziurawka 5310 sztuk - pustaki do przewodów kominowych 160sztuk. Wg. cen ze strony www to zabawa za 13 patyczków. Żeby to wszystko skleićto zaprawy potrzeba 7963 litrów. Zabawa pierwsza klasa a to dzięki kalkulatorowi Muratora Tylko Murator nie przewidział: - stropów lanych - bloczków fundamentowych. I dlatego mam pytanie: potrzebuję rozmiaru bloczka o szerokości 30cm. Gdzie to kupić, za ile, przyda mi się także stronka bo ja z tych co lubi popatrzeć Ceramikę kupuję w grudniu w owczarowie. Zapłacę w tym roku a oni mi przywiozą wtedy jak będzie potrzebna. Cena obejmuje przywóz i rozładunek. Gorzej jak się obudzę z ręką w nocniku i nie będzie mamony ani materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyniu 02.12.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 ja chyba dziwny jestem bo jak robie dach to nie uzywam bloczkow fundamentowych oraz stali no ale w polsce rozne rzeczy bywają Tak, tak racja ) Oczywiście to pozostałości po całym aktualnym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 02.12.2006 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Zabawa pierwsza klasa a to dzięki kalkulatorowi Muratora gdzie jest ten kalkulator? ja nie mogę znaleźć http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 03.12.2006 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartel 03.12.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Pszem Dzieki za chęci, ale nie otrzymałem namiaru do kierownika budowy, czy móglbym prosić jeszcze raz na priv. kurcze! a tyle się napisałem (nawt nie mam tego w wysłanych) i złożyłem Ci nawet pewną propozycję. Ale nic to właśnie wysłałem ponownie. Gdyby teraz nie doszło to proponuję kontakt telefoniczny. Dzięki za namiary na kierownika budowy, kiedy sprawdzałem wcześniej nie miałem wiadomości a teraz otrzymałem dwie, jeszcze raz wielkie dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 03.12.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 mpoplawJa muszę budować z Maxa 288/188/188 i tak go obrócę że mur będzie miał szerokość 288 i do tego styropianik. Czekam na cenę. Zadzwoń do owczarowa. Słyszałam że mają promocje na U 250/188/188.canna kalkulator mam na płycie. To był dodatek darmowy do miesięcznika Murator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 03.12.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 czy za fundamenty + mury + strop , dom parterowy z garażem, bez poddasza ok.143m2 za robociznę 10,000zł to dobra cena? ile wam wyliczyli murarze za podobne domy???http://projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=30&IdKolekcji= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 03.12.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 myślę że 10 tys dla murarzy za dom 143 m2 to tanio , tylko czy są solidni? ja słuchajcię mam znów dylemat na 15 grudnia będę miał zazbrojony i zaszalowany strop i modlę się (egoistycznie) o święta bez mrózu i śniegu co by sobie biedak wysechł od 15 grudnia choć do końca roku , ale czy wyleję to jeszcze nie wiem , jak myślicie wylewać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 03.12.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 myślę że 10 tys dla murarzy za dom 143 m2 to tanio , tylko czy są solidni? na razie zbierm oferty , ale z tego co nam mówili to na naszym terenie budują od 4lat i mogą podac adresy wszędzie tam gdzie budowali, jeżeli tego nie ukrywają i mają wzięcie to chyba solidni, zresztą budują blisko nas -możemy pogadac z inwestorami i sprawdzić czy są z nich zadowoleni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts