Andrzej Wilhelmi 29.12.2006 01:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Tylko droga pisemna! Wezwij go listem za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Jak mu wyślesz dzisiaj wezwanie aby wystawił Ci fakturę na wartość wpłaconych zaliczek w roku 2006 to go ugotujesz bo jak ma kasę fiskalną to powinien wbić paragon jeszcze w tym roku a na pewno nie zdąży. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 29.12.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Witam Wszystkich, ja trochę z innym tematem, może ktoś miał podobną potrzebę. Muszę "dorwać" wykonawcę, który nie chce pojawić się na budowie i naprawić usterki i nie odbiera telefonów. Jest umowa, są pokwitowania odbioru zaliczek. Myślimy nad urzędem skarbowym, bo nie wystawił nam jeszcze faktury. Zapłaciłaś wszystko ????????????? nie, tylko rzeczy które wyszły po i ich naprawa będzie kosztować więcej niż zatrzymana kwota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 29.12.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 GOCHASZ jak masz adres to go odwiedź , zrób mu wstydu i ogłoś jego namiary na forum może będzie miał mniej pracy oj, lista tych których nie polecam jest długa i korci mnie aby ją opublikować, ale zawsze któryś z "fachowców" powie że się czepiam i wg. niego wszystko zrobił dobrze . Praktycznie tylko do wykonawców dachu i instalacji wod-kan i elekt. nie miałam zastrzeżeń. Potwierdza się stara prawda (przestroga dla tych co są na początku) jak wykonawca nie może (z różnych przyczyny) pochwalić się poprzednią robotą to w 99,99999999999% lepiej sobie odpuścić (choć Wiem jaki jest teraz problem z dobrymi fachowcami, ale "oni" też wiedzą i to wykorzystują) Ciekawe czy kiedyś przejdzie do budownictwa prywatnego zasada zatrzymywania z wynagrodzenia kilkuletnich kaucji gwarancyjnych tak jak to jest w budownictwie przemysłowym? Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 29.12.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Tylko droga pisemna! Wezwij go listem za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Jak mu wyślesz dzisiaj wezwanie aby wystawił Ci fakturę na wartość wpłaconych zaliczek w roku 2006 to go ugotujesz bo jak ma kasę fiskalną to powinien wbić paragon jeszcze w tym roku a na pewno nie zdąży. Pozdrawiam. dzięki, tak zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 29.12.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Czyżby zatem klarowało się że spotkanie w sobotę 20stego? A o której i gdzie? 10:05, Leroy Merlin stoisko z lopatami do sniegu. Zartowalem... Zna ktos w Manufakturze jakis rozsadny lokalik oprocz tej jadlodalni na I pietrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 29.12.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Jutro sprawdzę nowootwarty na parterze pt. Browar albo coś w tym stylu. Na razie mamy 5 głosów za sobotą i ani jednego (oprócz mmmada ) za środkiem tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 29.12.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Na razie mamy 5 głosów za sobotą i ani jednego (oprócz mmmada ) za środkiem tygodnia. Mnie w zasadzie wszystko jedno ale aby była jakaś konkurencja to jestem za propozycją mmmad'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 29.12.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 mmmad i rosa, jak duży macie pokój w którym stoi kominek? czy według Was kupiony wkład jest dobrze dobrany, nie jest za gorąco w pokoju? Kuchnia,jadalnia+salon razem ok.55mkw. W kuchni i jadalni mam podłogówkę, w salonie kominek + grzejnik. Np. teraz mam temperaturę w salonie 20 (piec musiałem nastawić na 17st.) bo było za gorąco! Jak napalę w kominku to robi się w salonie 23st minimum. Nie mam jeszcze założonych automatycznych regulatorów podłogówki i dlatego muszę zmniejszać temp. na piecu Vieśka. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 29.12.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Podpowiedzcie mi proszę czy gdzieś mogę wypożyczyć jakąś dmuchawę czy nagrzewnicę do wysuszenia tynków gipsowych. Skończyli mi je robić 10 dni temu, na razie dogrzewam kozą, ale dalsza część domu,garaż i kotłownia nadal są mokre. Póki nie ma jeszcze mrozów to nie jest najgorzej, ale boję się jak przyjdzie zima.A wogóle jak to się fachowo nazywa i może ktoś wie ile kosztuje. W Castoramie jest jakaś super promocja po niecałe 200 zł/szt. Jakość wątpliwa ale może ci wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 29.12.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Podpowiedzcie mi proszę czy gdzieś mogę wypożyczyć jakąś dmuchawę czy nagrzewnicę do wysuszenia tynków gipsowych. Skończyli mi je robić 10 dni temu, na razie dogrzewam kozą, ale dalsza część domu,garaż i kotłownia nadal są mokre. Póki nie ma jeszcze mrozów to nie jest najgorzej, ale boję się jak przyjdzie zima.A wogóle jak to się fachowo nazywa i może ktoś wie ile kosztuje. W Castoramie jest jakaś super promocja po niecałe 200 zł/szt. Jakość wątpliwa ale może ci wystarczy.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 29.12.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 No to pozbyłam się troszkę pieniążków i kupiłam bloczki fundamentowe, Maxa i cegłę modularną na ścianę wewnętrzną działową. Tylko mam jeden problem. Cegielnia Owczary nie produkuje już cegły pełnej (szkoda , bo mieli extra jakości). Dostałam ofertę z łodzi po 50 groszy tylko tak sobie myślę, w owczarowie oferują w miejsce pełnej cegły cegłę budowlaną która jest większa od pełnej ( 2 pełne to 1 budowlana) , cenowo jest to różnica na wielkości 25 groszy. Przy ilości jaką potrzebuję to różnica ok.8-stówek. Jeden b.duży plus to to że pełna waży 3,9kg, a budowlana 4,9 czyli jest dużo mniejsze obciążenie na stropy. Różnica jest taka dlatego bo budowlana jest dziurawa w środku jak Max.Tak myślę czy na ścianach postawionych na dziurawej chałupa się nie zawali bo ten materiał ma iść w ściany nośne. Macie jakieś doświadczenie to poradzcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 29.12.2006 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 ja i mój stalowy chrabąszcz sie dostosujemy do terminu........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 30.12.2006 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 30.12.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Cegła ma wytrzymałość na ściskanie 15. Tylko tak sobie myślę że używając cegieł budowlanych w miejsce pełnych wytrzymają tyle co dawne wyroby z czasów naszych dziadków. Architekt z konstruktorem twierdzą że nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 30.12.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Uważajce na gościa, który stoi na Brukowej i oferuje transport stali, ma taki biały samochodzik (jakas Kia albo coś takiego) z przyczepką do przewozu dłuuugich rzeczy. Jak wiózł za pierwszym razem to jechaliśmy z nim i zachował się znośnie, ale jak za drugim razem pojechał sam... to wyrzucił cały ładunek na środku dosy ruchliwej drogi asfaltowej przy działce, ani słowem nie odezwał sie do ekipy, która była na działce i poprostu sobie pojechał. Całe szczęście panowie budowlańcy się szybko zorientowali i zabrali stal na dizałkę...ale jak na niego bluźnili..... Sihaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 30.12.2006 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Wracając do tematu spotkania. Miejsce: byłam dziś w Browarze w Manufakturze. I mam takie spostrzeżenia: 1. jedzenie - obrzydliwe i drogie , 2. piwo - jak to piwo, troche za drogie, 3. miejsce - duże, przestronne, kilka sal, całkiem w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 30.12.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 piwo - jak to piwo myślę, że piwo nie ma zbyt dużego znaczenia bo wszyscy (no może wszyscy ) będą zmotoryzowani no chyba, że będą mieć swoich kierowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 30.12.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Klika stron wstecz były dyskusje nt. aranżacji ale żadne namiary na forum nie padły. Jeżeli nie stanowi to problemu to proszę o przesłanie na priva namiarów na rozsądnych "aranżatorów/architektów" wnętrz. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 30.12.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 piwo - jak to piwo myślę, że piwo nie ma zbyt dużego znaczenia bo wszyscy (no może wszyscy ) będą zmotoryzowani no chyba, że będą mieć swoich kierowców Albo przyjdą na piechotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecik 30.12.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Deka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts