Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Tylko droga pisemna! Wezwij go listem za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Jak mu wyślesz dzisiaj wezwanie aby wystawił Ci fakturę na wartość wpłaconych zaliczek w roku 2006 to go ugotujesz bo jak ma kasę fiskalną to powinien wbić paragon jeszcze w tym roku a na pewno nie zdąży. Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystkich, ja trochę z innym tematem, może ktoś miał podobną potrzebę. Muszę "dorwać" wykonawcę, który nie chce pojawić się na budowie i naprawić usterki i nie odbiera telefonów. Jest umowa, są pokwitowania odbioru zaliczek. Myślimy nad urzędem skarbowym, bo nie wystawił nam jeszcze faktury.

Zapłaciłaś wszystko ?????????????

nie, tylko rzeczy które wyszły po i ich naprawa będzie kosztować więcej niż zatrzymana kwota.

GOCHASZ jak masz adres to go odwiedź , zrób mu wstydu i ogłoś jego namiary na forum może będzie miał mniej pracy :D

oj, lista tych których nie polecam jest długa i korci mnie aby ją opublikować, ale zawsze któryś z "fachowców" powie że się czepiam i wg. niego wszystko zrobił dobrze :o . Praktycznie tylko do wykonawców dachu i instalacji wod-kan i elekt. nie miałam zastrzeżeń. Potwierdza się stara prawda (przestroga dla tych co są na początku) jak wykonawca nie może (z różnych przyczyny) pochwalić się poprzednią robotą to w 99,99999999999% lepiej sobie odpuścić (choć Wiem jaki jest teraz problem z dobrymi fachowcami, ale "oni" też wiedzą i to wykorzystują)

Ciekawe czy kiedyś przejdzie do budownictwa prywatnego zasada zatrzymywania z wynagrodzenia kilkuletnich kaucji gwarancyjnych tak jak to jest w budownictwie przemysłowym?

Pozdrawiam Wszystkich

Tylko droga pisemna! Wezwij go listem za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Jak mu wyślesz dzisiaj wezwanie aby wystawił Ci fakturę na wartość wpłaconych zaliczek w roku 2006 to go ugotujesz bo jak ma kasę fiskalną to powinien wbić paragon jeszcze w tym roku a na pewno nie zdąży. Pozdrawiam.

dzięki, tak zrobie

mmmad i rosa,

jak duży macie pokój w którym stoi kominek? czy według Was kupiony wkład jest dobrze dobrany, nie jest za gorąco w pokoju?

Kuchnia,jadalnia+salon razem ok.55mkw. W kuchni i jadalni mam podłogówkę, w salonie kominek + grzejnik. Np. teraz mam temperaturę w salonie 20 (piec musiałem nastawić na 17st.) bo było za gorąco! Jak napalę w kominku to robi się w salonie 23st minimum. Nie mam jeszcze założonych automatycznych regulatorów podłogówki i dlatego muszę zmniejszać temp. na piecu Vieśka. Pzdr.

Podpowiedzcie mi proszę czy gdzieś mogę wypożyczyć jakąś dmuchawę czy nagrzewnicę do wysuszenia tynków gipsowych. Skończyli mi je robić 10 dni temu, na razie dogrzewam kozą, ale dalsza część domu,garaż i kotłownia nadal są mokre. Póki nie ma jeszcze mrozów to nie jest najgorzej, ale boję się jak przyjdzie zima.A wogóle jak to się fachowo nazywa i może ktoś wie ile kosztuje.

W Castoramie jest jakaś super promocja po niecałe 200 zł/szt. Jakość wątpliwa ale może ci wystarczy.

Podpowiedzcie mi proszę czy gdzieś mogę wypożyczyć jakąś dmuchawę czy nagrzewnicę do wysuszenia tynków gipsowych. Skończyli mi je robić 10 dni temu, na razie dogrzewam kozą, ale dalsza część domu,garaż i kotłownia nadal są mokre. Póki nie ma jeszcze mrozów to nie jest najgorzej, ale boję się jak przyjdzie zima.A wogóle jak to się fachowo nazywa i może ktoś wie ile kosztuje.

W Castoramie jest jakaś super promocja po niecałe 200 zł/szt. Jakość wątpliwa ale może ci wystarczy.

Dzięki

No to pozbyłam się troszkę pieniążków i kupiłam bloczki fundamentowe, Maxa i cegłę modularną na ścianę wewnętrzną działową. Tylko mam jeden problem. Cegielnia Owczary nie produkuje już cegły pełnej (szkoda :cry: , bo mieli extra jakości). Dostałam ofertę z łodzi po 50 groszy tylko tak sobie myślę, w owczarowie oferują w miejsce pełnej cegły cegłę budowlaną która jest większa od pełnej ( 2 pełne to 1 budowlana) , cenowo jest to różnica na wielkości 25 groszy. Przy ilości jaką potrzebuję to różnica ok.8-stówek. Jeden b.duży plus to to że pełna waży 3,9kg, a budowlana 4,9 czyli jest dużo mniejsze obciążenie na stropy. Różnica jest taka dlatego bo budowlana jest dziurawa w środku jak Max.Tak myślę czy na ścianach postawionych na dziurawej chałupa się nie zawali bo ten materiał ma iść w ściany nośne. Macie jakieś doświadczenie to poradzcie.

Uważajce na gościa, który stoi na Brukowej i oferuje transport stali, ma taki biały samochodzik (jakas Kia albo coś takiego) z przyczepką do przewozu dłuuugich rzeczy.

Jak wiózł za pierwszym razem to jechaliśmy z nim i zachował się znośnie, ale jak za drugim razem pojechał sam... to wyrzucił cały ładunek na środku dosy ruchliwej drogi asfaltowej przy działce, ani słowem nie odezwał sie do ekipy, która była na działce i poprostu sobie pojechał.

Całe szczęście panowie budowlańcy się szybko zorientowali i zabrali stal na dizałkę...ale jak na niego bluźnili.....

Sihaja