Bonga 10.01.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Do Terki:budowaliśmy z silikatów, a nie z YTONGA, co zresztą bardzo denerwowałao naszego murarza, ale to długa historia - chętnych zapraszam do lektury "Dziennika".Wszystkim, którzy mi przysłali namiary na instalatorów dziękuję, a gdyby ktoś miał jeszcze jakieś, to poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pooh 10.01.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 post zbiorczy na kilka tematów:1. Budowałem z YTONGa - jestem b. zadowolony2. Mam włoski piec Ariston z pogodówką (samochód też włoski)- j.wAriston na tyle mi sie podoba, że dokupiłem do kompletu przybajerowany piekarnik i przymierzam sie do zmywarki tejże firmy. ogłoszenie:Mam na zbyciu kilkanaście kg muratorów elegancko oprawionych w torby foliowe z Geanta. Oddam za przysłowiowe piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 10.01.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Dziękuję za odpowiedź ws kotłów gazowych Prosiłabym Was jeszcze żebyście może doradzicie mi jaki najlepiej kocioł wybrać, jakiej marki, podzielcie się wiadomościami jakie Wy macie zainstalowane w swoim domku, czy jesteście zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 10.01.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Co do włochów i ogrzewania oni tez maja mniejsca z chłodnym klimatem, a tak nawiasem mówiąc to chyba jako pierwsi wprowadzili kominki z płaszczem wodnym ( Edilkamil) PS zapewne tak jak i samochody maja badziewne tak i kominki i piece...... ale ręka w górę kto nie chciałby Ferrari, Masserati czy chocby poczciwej Lancii Myślę że jak wszędzie mają i dobre i słabe marki a wszystko zależy od ceny kupiłem piec na eko groszek gdzie żeliwo pochodzi z włoskiej odlewni, niestety łódzka Fakora ma za duże wymiary; jak się będzie sprawował - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 10.01.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Dziękuję za odpowiedź ws kotłów gazowych Prosiłabym Was jeszcze żebyście może doradzicie mi jaki najlepiej kocioł wybrać, jakiej marki, podzielcie się wiadomościami jakie Wy macie zainstalowane w swoim domku, czy jesteście zadowoleni Jak kaski starczy to wiesiek a jak będzie mało to wybór między :Vailant ,De Ditrich,Junkers na razie mam takie opcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 10.01.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Co do włochów i ogrzewania oni tez maja mniejsca z chłodnym klimatem, a tak nawiasem mówiąc to chyba jako pierwsi wprowadzili kominki z płaszczem wodnym ( Edilkamil) PS zapewne tak jak i samochody maja badziewne tak i kominki i piece...... ale ręka w górę kto nie chciałby Ferrari, Masserati czy chocby poczciwej Lancii Myślę że jak wszędzie mają i dobre i słabe marki a wszystko zależy od ceny kupiłem piec na eko groszek gdzie żeliwo pochodzi z włoskiej odlewni, niestety łódzka Fakora ma za duże wymiary; jak się będzie sprawował - zobaczymy mack podziel sie ze mną informacjami na temat tego pieca , co za firma , jaki koszt , moc , oraz jakie ma wymiary moze być na priva Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 10.01.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Jak kaski starczy to wiesiek a jak będzie mało to wybór między :Vailant ,De Ditrich,Junkers na razie mam takie opcje Długi, przy okazji: Viessmann chyba olal moje zazalenie. Nie dostalem zadenje informacji zwrotnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.01.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 trzeba więcej pisać, to mniej będzie błędów) Wręcz odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 10.01.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Jak kaski starczy to wiesiek a jak będzie mało to wybór między :Vailant ,De Ditrich,Junkers na razie mam takie opcje Długi, przy okazji: Viessmann chyba olal moje zazalenie. Nie dostalem zadenje informacji zwrotnej. Napisz do wieśka do Niemiec . Skunksy muszą odpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.01.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 przy okazji: Viessmann chyba olal moje zazalenie. Nie dostalem zadenje informacji zwrotnej. Jakie zażalenie? Ja też myślę o "Wieślku", Vitopend 222, podoba mi się opcja 2 w 1 czyli dwufunkcyjny ale ze zbiornikiem 50 l.. Reszta ma zbiorniki 20 l (plus-minus) jak np. Vallant VUI 282-7 a co najśmieszniejsze cena dość podobna!. Na wieśka dostałam wycenę za całą kotłownie ok 7700+VAT. Nie jest tak tragicznie. Konkurencja to jednofunkcyjny Termet, ale ostatnio też nie bardzo odbiegają cenowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 10.01.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 quote] Ja też myślę o "Wieślku", Vitopend 222, podoba mi się opcja 2 w 1 czyli dwufunkcyjny ale ze zbiornikiem 50 l.. Reszta ma zbiorniki 20 l (plus-minus) jak np. Vallant VUI 282-7 a co najśmieszniejsze cena dość podobna!. Na wieśka dostałam wycenę za całą kotłownie ok 7700+VAT. Nie jest tak tragicznie. Konkurencja to jednofunkcyjny Termet, ale ostatnio też nie bardzo odbiegają cenowo... Za cała kotłownie ? to faktycznie nie najgorzej , pochwal sie gdzie robiłaś wycene ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 10.01.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Witam mam na zbyciu ..kozę..+ komplet rur i kolanek, prawie nówka mało śmigana (niecały miesiąc) znakomita do suszenia tynków lub podtrzymania temp. pokojowej przy pracach wykończeniowych. Oddam za pół ceny w dobre ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaRob 10.01.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Witam!Próbowałem znaleźć na forum ale wyszukiwarka nie jest aż tak zaawansowana.Czy mógłby ktoś podsunąć namiary na sprawdzonego fachowca?Z góry dziękuję. Robert ps. z okolic Aleksandrowa jeśli to a jakieś znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 10.01.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Jesuuuuuuuuu zarasz dostaniesz 100 postów na skrzynke napisz tylko ....................................... jakiego fachowca szukasz? bo ja znam świetnego cukiernika ale .chyba nie o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaRob 10.01.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Majkel_B: Rozumiem, że nie uznajesz czytania tematów postów Dla ścisłości jednak: chodzi o wykopanie/wywiercenie studni głębinowej. PS. Chyba jednak nie dostałbym żadnego posta [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 10.01.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Raczej większość z nas jak coś potrzebuje pisze w treści co potrzebuje a nie w samym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 10.01.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Zapomniałam. Czy tylko ja dzisiaj miałam problem z wejściem na forum. Moje bydle nie mogło znaleźć serwera muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 10.01.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Co do włochów i ogrzewania oni tez maja mniejsca z chłodnym klimatem, a tak nawiasem mówiąc to chyba jako pierwsi wprowadzili kominki z płaszczem wodnym ( Edilkamil) PS zapewne tak jak i samochody maja badziewne tak i kominki i piece...... ale ręka w górę kto nie chciałby Ferrari, Masserati czy chocby poczciwej Lancii Myślę że jak wszędzie mają i dobre i słabe marki a wszystko zależy od ceny kupiłem piec na eko groszek gdzie żeliwo pochodzi z włoskiej odlewni, niestety łódzka Fakora ma za duże wymiary; jak się będzie sprawował - zobaczymy mack podziel sie ze mną informacjami na temat tego pieca , co za firma , jaki koszt , moc , oraz jakie ma wymiary moze być na priva Jacek Ja kupiłem "włoszczynę" w postaci kominka w płaszczyku za 2 -3 dni będzie działać. (Do tego piec elektrczny do co i kolektory próżniowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 10.01.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 I znowu ja. Podajcie mi namiary na kogoś kto robi badania gruntu. No te wiercenia gdzie wychodzą jaki jest grunt pod fundamenty. Ale namąciłam. Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 10.01.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 I znowu ja. Podajcie mi namiary na kogoś kto robi badania gruntu. No te wiercenia gdzie wychodzą jaki jest grunt pod fundamenty. Ale namąciłam. Z góry bardzo dziękuję. Dorota dowidz się najpierw od sąsiadów co budowali obok ( jak masz takich) pózniej ewentualnie zrób trochę odkrywke jak masz dobrego kierownika to ci podpowie czy w ogóle jest sens tracenia na to pieniedzy jak grunt będzie dobry to będziesz jeszcze miała gdzie te pieniądze stracic jak będzie miał ( on i Ty) wątpliwosci wtedy dopieor warto to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts