kropi 10.01.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI proszę dajcie namiary na solidnych wykonawców, gipsowe lub cw, decyzja jeszcze nie zapadła. Mogę dać na swoich, robią dobrze ale nieterminowo i strasznie bałaganią. Cena 12 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 10.01.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Ale ja nie chcę tego robić ale chyba mnie zmuszą. Teraz wyjaśniam: 1) W mpzp jest zapis- wykonać badania gruntu w przypadku niekorzystnych warunków wodnych 2) W gotowcu w fundamentach jest zapis o każdorazowym dostosowaniu fundamentu do warunków gruntowych 3) Sąsiedzi z jednej strony mają domki podpiwniczone a z drugiej jest pusto Cały problem to upierdliwy zgierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 10.01.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 ... Do kropiego to trzeba będzie chyba zaproszenie wysłać, bo już do nas nie wpada... Fucktycznie, aż mi gupio ale jak już pisałem w innym miejscu - muszę się ostatnio trochę bardziej starać finansowo bo zaczęliśmy spłacać kapitał... ot, i na klepanie mniej czasu. I w związku z tym 20-go odpada, bo mam dyżura . Zdróweczka! I wesołej zabawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 10.01.2007 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Ale ja nie chcę tego robić ale chyba mnie zmuszą. Teraz wyjaśniam: 1) W mpzp jest zapis- wykonać badania gruntu w przypadku niekorzystnych warunków wodnych 2) W gotowcu w fundamentach jest zapis o każdorazowym dostosowaniu fundamentu do warunków gruntowych 3) Sąsiedzi z jednej strony mają domki podpiwniczone a z drugiej jest pusto Cały problem to upierdliwy zgierz To są tak zwane RWD (ratuj własną d__ę ) ze strony arhitekta i miasta oni po prostu zrzucaja odpowiedziałnośc na Ciebie popytaj sasiada czy w piwnicy albo w trakcie wykopów pod fundamenty grunt był wilgotny sypki bagienny itp, czy może to była glina jak skała. Potem zadecydujesz. Jak będzie wyglądła OK wykop fundamenty i niech Kier. bud się wykaże, jak będziesz miała wątpliwości to wtedy ew ekspertyza lub od razy słupy w ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 11.01.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI proszę dajcie namiary na solidnych wykonawców, gipsowe lub cw, decyzja jeszcze nie zapadła. Mogę dać na swoich, robią dobrze ale nieterminowo i strasznie bałaganią. Cena 12 zł/m2 Kropi jak mozesz to ja tez poprosze namiary na ekipę od tynków , Powiedz tylko jeszcze jakie tynki kłada ? Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 11.01.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI proszę dajcie namiary na solidnych wykonawców, gipsowe lub cw, decyzja jeszcze nie zapadła. Mogę dać na swoich, robią dobrze ale nieterminowo i strasznie bałaganią. Cena 12 zł/m2 Kropi jak mozesz to ja tez poprosze namiary na ekipę od tynków , Powiedz tylko jeszcze jakie tynki kłada ? Jacek Jak za 12 zl/m2 to tylko cemientowe , przy gipsowych cyfr sa przynajmniej przestawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 11.01.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI proszę dajcie namiary na solidnych wykonawców, gipsowe lub cw, decyzja jeszcze nie zapadła. Mogę dać na swoich, robią dobrze ale nieterminowo i strasznie bałaganią. Cena 12 zł/m2 Kropi jak mozesz to ja tez poprosze namiary na ekipę od tynków , Powiedz tylko jeszcze jakie tynki kłada ? Jacek Jak za 12 zl/m2 to tylko cemientowe , przy gipsowych cyfr sa przynajmniej przestawione. mmmad nie przesadzaj .... robocizna ta sama a nawet w przypadku gipsu powinno być taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuś 11.01.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 witam wsztskich budujących Mam pośbę do Łodziaków. Chodzi mi o namiary na kogóś kto zrobi wieżbę dachową - tanio i solidnie oczywiście Bardzo dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.01.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 [qu? viessmann - kocioł vitopend 222 z zamnknietą komorą spalania z wbudowanym zasobnikiem o poj. 50 l. i sterowaniem stałotemperaturowym w cenie 4993,50 zł netto + vat ( do tego należy doliczyć sterownik i komin do kotła turbo+ armaturę i całą reszte do podłączenia ).Zaproponowałam wersję ze sterowaniem stałotemperaturowym do którego można dokupić sterownik pomieszczeniowy z programem tygodniowym za około 160 zł netto. Do tego komin to jakieś 1100 zł netto. Pompa cyrkulacyjna (jeśli jest cyrkulacja ) - 300 zł netto naczynie cwu + opaska - 170 zł netto Rury, ksztaltki, otulina, armatura zabezpieczająca i odcinająca do kotłowni około 1000 zł netto I to chyba wszystko z podstaw. Wykonanie kotłowni to 1500 zł netto + vat 7 % Komina nie liczę, bo wciąż się zastanawiam, jak go włączę. Chyba jednak wyszło trochę więcrj... Wycena od nas z forum i przypuszczam, że ich wezmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 11.01.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Ewka dzięki za całą specyfikację teraz wiem, że sam kocioł to nie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszem 11.01.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI, TYNKI proszę dajcie namiary na solidnych wykonawców, gipsowe lub cw, decyzja jeszcze nie zapadła. Mogę dać na swoich, robią dobrze ale nieterminowo i strasznie bałaganią. Cena 12 zł/m2 Kropi jak mozesz to ja tez poprosze namiary na ekipę od tynków , Powiedz tylko jeszcze jakie tynki kłada ? Jacek Podobno, zaznaczam podobno, tynki gipsowe agregatem, mixokret dobrze kładzie - 604 179 075. Może pochwalić się swoimi pracami, ma dość dużą ekipę. Cen nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 11.01.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 witam wsztskich budujących Mam pośbę do Łodziaków. Chodzi mi o namiary na kogóś kto zrobi wieżbę dachową - tanio i solidnie oczywiście Bardzo dziękuje Latem robiła mi więźbę i pokrycie fajna ekipa spod Piotrkowa. Napisz na priv to podam namiary i cenę roboty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 11.01.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 [qu? viessmann - kocioł vitopend 222 z zamnknietą komorą spalania z wbudowanym zasobnikiem o poj. 50 l. i sterowaniem stałotemperaturowym w cenie 4993,50 zł netto + vat ( do tego należy doliczyć sterownik i komin do kotła turbo+ armaturę i całą reszte do podłączenia ).Zaproponowałam wersję ze sterowaniem stałotemperaturowym do którego można dokupić sterownik pomieszczeniowy z programem tygodniowym za około 160 zł netto. Do tego komin to jakieś 1100 zł netto. Pompa cyrkulacyjna (jeśli jest cyrkulacja ) - 300 zł netto naczynie cwu + opaska - 170 zł netto Rury, ksztaltki, otulina, armatura zabezpieczająca i odcinająca do kotłowni około 1000 zł netto I to chyba wszystko z podstaw. Wykonanie kotłowni to 1500 zł netto + vat 7 % Komina nie liczę, bo wciąż się zastanawiam, jak go włączę. Chyba jednak wyszło trochę więcrj... Wycena od nas z forum i przypuszczam, że ich wezmę. Czy jest to kocioł na gaz? Ile miejsca zajmuje taki kocioł z oprzyrządowaniem? Myślę o wykorzystaniu kotłowni na szatnię (kotłownia jest w przejściu między garażem a wejściem do domu) dlatego liczy się każdy centymetr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 11.01.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 [qu? viessmann - kocioł vitopend 222 z zamnknietą komorą spalania z wbudowanym zasobnikiem o poj. 50 l. i sterowaniem stałotemperaturowym w cenie 4993,50 zł netto + vat ( do tego należy doliczyć sterownik i komin do kotła turbo+ armaturę i całą reszte do podłączenia ).Zaproponowałam wersję ze sterowaniem stałotemperaturowym do którego można dokupić sterownik pomieszczeniowy z programem tygodniowym za około 160 zł netto. Do tego komin to jakieś 1100 zł netto. Pompa cyrkulacyjna (jeśli jest cyrkulacja ) - 300 zł netto naczynie cwu + opaska - 170 zł netto Rury, ksztaltki, otulina, armatura zabezpieczająca i odcinająca do kotłowni około 1000 zł netto I to chyba wszystko z podstaw. Wykonanie kotłowni to 1500 zł netto + vat 7 % Komina nie liczę, bo wciąż się zastanawiam, jak go włączę. Chyba jednak wyszło trochę więcrj... Wycena od nas z forum i przypuszczam, że ich wezmę. dzieki za taki szczegółowy opis , mysle ze to jednak dobre ceny ,powiedz mi tylko co to ,gdzie lub kto znaczy od nas na forum ? Jak juz zaczołem Cie męczyć to przestać nie mogę . Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.01.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Czy jest to kocioł na gaz? Ile miejsca zajmuje taki kocioł z oprzyrządowaniem? Myślę o wykorzystaniu kotłowni na szatnię (kotłownia jest w przejściu między garażem a wejściem do domu) dlatego liczy się każdy centymetr. Jest na gaz. Z zamkniętą komorą spalania. Hm, miejsca - wejdz na stronę producenta, napewno gdzieś znajdziesz wymiary. On ma 50 l zbiornik, więc nie jest taki mały. Vaillant jest mniejszy (zbiornik 20l) Małgosia, najpierw zastanów się, co chcesz kupić: jedno czy dwufunkcyjny (może zbiornik można wtedy pod sufitem?), z wbudowanym zbiornikiem, czy bez, jakie masz odległości od pieca do kranów itd. Nie samym rozmiarem człowiek żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.01.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 dzieki za taki szczegółowy opis , mysle ze to jednak dobre ceny ,powiedz mi tylko co to ,gdzie lub kto znaczy od nas na forum ? Jak juz zaczołem Cie męczyć to przestać nie mogę . Jacek Jest na forum dział ogłoszenia i tam Grzesiek13 - wszystko o kotłąch. Poprosiłam o wycenę, bo oglądałam ten kociołek wcześniej i chciałam się upewnić. Dodam, ze cenę mieli faktycznie nie złą, choć viessman ma raczej stałe upusty i róznice między sptrzedającymi nie są duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 11.01.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Znów wyszedł babol w wodociągach. Te gamonie ponoć gdzieś zgubili rzędne na jakiej jest kanalizacja w drodze. Teraz każą dla projektu kanalizacji rozkopać drogę w miejscu gdzie jest ponoć studzienka i zmierzyć na jakiej jest głębokości. Problem to to że nie ma oficjalnego włazu do studzienki bo jest to urządzenie zasypane. Teraz mogę powiedziec że takie szukanie jest jak szukanie igły w stogu siana. Niby jest na mapie ale diabły ich wiedzą czy jest tam gdzie powinna być. Tak sobie pomyślałam by wypożyczyć gdzieś wykrywacz metalu i tak wyniuchać tą rurę. Macie namiary na taką wypożyczalnię. PS. kurde, ale ta rura coć mi się wydaje że jest z PCV i guzik z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 11.01.2007 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Ale ja nie chcę tego robić ale chyba mnie zmuszą. Teraz wyjaśniam: 1) W mpzp jest zapis- wykonać badania gruntu w przypadku niekorzystnych warunków wodnych 2) W gotowcu w fundamentach jest zapis o każdorazowym dostosowaniu fundamentu do warunków gruntowych 3) Sąsiedzi z jednej strony mają domki podpiwniczone a z drugiej jest pusto Cały problem to upierdliwy zgierz To są tak zwane RWD (ratuj własną d__ę ) ze strony arhitekta i miasta oni po prostu zrzucaja odpowiedziałnośc na Ciebie popytaj sasiada czy w piwnicy albo w trakcie wykopów pod fundamenty grunt był wilgotny sypki bagienny itp, czy może to była glina jak skała. Potem zadecydujesz. Jak będzie wyglądła OK wykop fundamenty i niech Kier. bud się wykaże, jak będziesz miała wątpliwości to wtedy ew ekspertyza lub od razy słupy w ziemię Pozwolę sobie nie zgodzić się z przedmówcą, to są jak najbardziej sensowne zalecenia - to że sąsiad ma grunt piaszczysty nie znaczy że na naszej działce nie będzie w połowie gliniasty, zrobimy fundamenty jak pod piasek i dom nam zaczie pękać... Koszt tych badań w porównaniu do kosztów całości jest niewielki, a jak będziemy mieli pecha to można się nieźle przewieźć. Techniką RWD jest natomiast uprawiane przez niektórych architektów projektowanie fundamentów jak pod schron atomowy - nawet jeśli pod połową domu będą lotne piaski a pod druga bagienko, dom będzie stał... to nic, że fundament będzie kosztował o 20,000 więcej, inwestor zapłaci - no i najważniejsze, że oszczędzi te 800-1200 zł na geologa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 12.01.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam Chciałam się pochwalić. Od 29 grudnia 2006r. posiadam upragniony ODBIÓR DOMU. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 12.01.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 POZDRAWIAM JAN ZAREMBA janzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts