mm3844 30.01.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 A teraz z innej beczki... Ktoś był może na targach? Była tam firma handlująca drzwiami wejściowymi z Chin, może kojarzycie gdzie mają siedzibę? Te drzwi są teraz prawie wszędzie tam gdzie handlują oknami i drzwiami, nawet na allegro ceny od 600 do 900 zł, tylko wygląd taki sobie..... ale cena kusząca Ola to może jakieś namiary na te drzwi jakiś link? Myślę , że za taką cenę drzwi wejściowe do garażu z tyłu budynku mogą być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 30.01.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 UWAGA PIERWSZE OPINIE Z CASTINGU OKIEN na 15 wysłanych w niedzielę zapytań otrzymałem ..... 1 odpowiedź do godziny 13.00 wtorek gdzie napisałem w mailu ze zaleźy mi na czasie z ABATEXU wielki + za reakcję cena przystępna okres realizacji dobry ddatkowo kilka gratisów - moźe dają wszystkim ale miło brzmi odbyłem rozmowę tel. pani próbowała mnie namówić na wyźszy standard poczekam , zobaczę, pomyślę. Rozmow a konkretna i miła mają dosłać wyceny dodatkowych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 30.01.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam, też jesteśmy na etapie zamawiania okien, oto wyniki naszego castingu na okna drewniane: okna z meranti, ceny brutto z montażem, z klamkami, okapnikami itp. Większość okien typowych, jeden problem - drzwi na taras wys. 2,70 m - chcieliśmy bez podziałów poziomych. SOKÓŁKA, Wróblewskiego - 27 600,- okna trójskrzydłowe zaproponowali niesymetryczne, można u nich kupić okna dachowe z 7% VAT, szyby U=1,0 MS, Kopernika - 26 600,- - okna tarasowe z poprzeczką, szyby U=1,0 FERNO, Łąkowa - 23 800,- - bez zastrzeżeń, można kupić okna dachowe z 10% rabatem i 7% VAT, szyby U=1,0 URZĘDOWSKI, Zachodnia - 25 000,- - okna trójskrzydłowe niesymetryczne, zamiast okien o wys. 200 zaproponował nam 190, ale już wysokie na 270 zrobią bez problemu , szyby U=1,0 ADPOL, Łąkowa - 37 000,- - szyby U=1,1 ARIES, Romana - 33 000,- szyby U=1,0 BARTEK, Al.Włókniarzy - liczyli dla nas okna z BUDREXU - 25 100,- - pani po tygodniu ponaglania podała nam przez telefon tylko kwotę końcową, bez żadnych szczegółowych informacji. MATERIAŁY BUDOWLANE, Wydawnicza - okna z Włoszczowej - 24 800,- - bez klamek,U=1,1, facet niepoważny, zadzwonił, żeby natychmiast przyjechać po wycenę, po czym trzymał nas godzinę czekając na fax z Włoszczowej. Podał nam tylko cenę końcową, bez żadnych dodatkowych informacji. Daliśmy jeszcze do wyceny okna HUMDREX, Brukowa - wycenili tylko niektóre , cena netto powalała z nóg. Wybraliśmy FERNO. Pozdrawiam, akacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 30.01.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 A teraz z innej beczki... Ktoś był może na targach? Była tam firma handlująca drzwiami wejściowymi z Chin, może kojarzycie gdzie mają siedzibę? Te drzwi są teraz prawie wszędzie tam gdzie handlują oknami i drzwiami, nawet na allegro ceny od 600 do 900 zł, tylko wygląd taki sobie..... ale cena kusząca Ola to może jakieś namiary na te drzwi jakiś link? Myślę , że za taką cenę drzwi wejściowe do garażu z tyłu budynku mogą być. Ja oglądałam je na Gibalskego 13 Niektóre wzory nawet znośne np : http://www.allegro.pl/item157067650_drzwi_zewnetrzne_antywlamaniowe_stalowe.html Właściciel firmy: Jacek Łuba 506 175 575 042 612 14 10 Okienka też bedziemy brac u niego, atrakcyjnie cenowo i okienka tez niczego sobie.... Ola P.S. Macie moze jakiegoś godnego polecenia stolarza? Oglądałam ceny drzwi w PORTA DIERRE itp...i zdecydowaliśmy, że chyba zamówimy u stolarza... jak już wydać kasę to na coś ładnego i solidnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 30.01.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam, też jesteśmy na etapie zamawiania okien, oto wyniki naszego castingu na okna drewniane: okna z meranti, ceny brutto z montażem, z klamkami, okapnikami itp. Większość okien typowych, jeden problem - drzwi na taras wys. 2,70 m - chcieliśmy bez podziałów poziomych. SOKÓŁKA, Wróblewskiego - 27 600,- okna trójskrzydłowe zaproponowali niesymetryczne, można u nich kupić okna dachowe z 7% VAT, szyby U=1,0 MS, Kopernika - 26 600,- - okna tarasowe z poprzeczką, szyby U=1,0 FERNO, Łąkowa - 23 800,- - bez zastrzeżeń, można kupić okna dachowe z 10% rabatem i 7% VAT, szyby U=1,0 URZĘDOWSKI, Zachodnia - 25 000,- - okna trójskrzydłowe niesymetryczne, zamiast okien o wys. 200 zaproponował nam 190, ale już wysokie na 270 zrobią bez problemu , szyby U=1,0 ADPOL, Łąkowa - 37 000,- - szyby U=1,1 ARIES, Romana - 33 000,- szyby U=1,0 BARTEK, Al.Włókniarzy - liczyli dla nas okna z BUDREXU - 25 100,- - pani po tygodniu ponaglania podała nam przez telefon tylko kwotę końcową, bez żadnych szczegółowych informacji. MATERIAŁY BUDOWLANE, Wydawnicza - okna z Włoszczowej - 24 800,- - bez klamek,U=1,1, facet niepoważny, zadzwonił, żeby natychmiast przyjechać po wycenę, po czym trzymał nas godzinę czekając na fax z Włoszczowej. Podał nam tylko cenę końcową, bez żadnych dodatkowych informacji. Daliśmy jeszcze do wyceny okna HUMDREX, Brukowa - wycenili tylko niektóre , cena netto powalała z nóg. Wybraliśmy FERNO. Pozdrawiam, akacja. dużo masz tych okien??? jakie szyby?? jakie okucia??? ile grzybków na skrzydło??? cena z montażem czy bez?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 30.01.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam! Do "EZS" oraz "jacekot"- dzięki za odpowiedż i pozdrawiam. Do pozostałych" forumowiczów" Ponawiam pytanie: Jakie i z czego będą lub są ściany Waszych domów?Potrzebuję dużo wiadomości,aby podjąć decyzję. Z góry dzięki za info - pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 30.01.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam! Do pozostałych" forumowiczów" Ponawiam pytanie: Jakie i z czego będą lub są ściany Waszych domów? Potrzebuję dużo wiadomości,aby podjąć decyzję. Z góry dzięki za info - pozdrawiam. Pustak U-220 plus 12 cm styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 30.01.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam! Do "mm3844" Dzięki za odpowiedż - pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 30.01.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam! Do "mpoplaw " Usłyszawszy o fachowcu budującym dom 3 litrowy, zgłaszam się z wielką prośbą o odpowiedzi: - z czego fundamenty- ilu warstwowa ściana- z czego ściany zewnętrzne- z czego ściany wewnętrzne nośne- z czego ściany poddasza aby dom był ciepły i wykonanie ścian w przyzwoitej cenie. Jestem "zielony" w tym temacie.Wiadomość może być na forum lub na priv.Z góry dzięki za info - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 30.01.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Gołąg, poszukaj bo o domach oszczędnych iluśtam-litrowych już było sporo razy, jest nawet stosowny wątek na "wymianie doświadczeń". Szukajcie a znajdziecie - ja tylko dodam, że trudno jest w naszym klimacie osiągnąć wyniki podawane przez np. Niemców - dom "tam" 3-litrowy, po przeniesieniu do PL stałby się być może 4, a być może 5-litrowcem - co nie znaczy, że nie warto walczy o energii oszczędzanie, boć to przecież pieniążki są. Co mnie ciekawi, wielu inwestorów skupia się na ścianach, a one wcale nie są największym źródłem strat ciepła - prawie 30% ucieka przez wentylację (dlatego warto pomyśleć o rekuperatorze), sporo przez strop i dach (wykonawcy nabijają się z mojego pomysłu ocieplenie i połaci i stropu), okna, drzwi... Dobra 2-warstwówka typu max+15 styro nie jest wiele gorsza od ścian 3-warstwowych, a jest tańsza i szybciej się stawia (co nie znaczy że jestem przeciwnikiem ścian 3-warstwowych ) Teraz pewnie budowałbym z BK + styropian, ze względu na wysoką obecnie cenę ceramiki i niestety, pogorszenie jakości, oraz właśnie własności termoizolacyjne. Trzeba tylko pilnować, żeby bloczki zanadto nie zamokły, bo BK lubi wypić trochę wody i wtedy ma trochę gorsze właściwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 30.01.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 [ dużo masz tych okien??? jakie szyby?? jakie okucia??? ile grzybków na skrzydło??? cena z montażem czy bez?? Okien 17 szt, w tym 4 nietypowe i 2 bardzo duże ,szyba i okucia standard, cena z montażem. O grzybkach nic nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 30.01.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 akacja 2 bardzo duże jak duże i ile Ci policzyli? jestem ciekawa bo ja tez będę miała duże 245x360 -na jaka kwotę się przygotować? jeśli możesz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 30.01.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 kropkq - okno 270 x 200, trzyskrzydłowe, od 3270,- do 4480,-, drzwi tarasowe 270 x 260, trzyskrzydłowe od 4417,- do 5992,-. Ceny brutto, po rabatach.Pozdrawiam, akacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 30.01.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam, też jesteśmy na etapie zamawiania okien, oto wyniki naszego castingu na okna drewniane: okna z meranti, ceny brutto z montażem, z klamkami, okapnikami itp. Większość okien typowych, jeden problem - drzwi na taras wys. 2,70 m - chcieliśmy bez podziałów poziomych. SOKÓŁKA, Wróblewskiego - 27 600,- okna trójskrzydłowe zaproponowali niesymetryczne, można u nich kupić okna dachowe z 7% VAT, szyby U=1,0 MS, Kopernika - 26 600,- - okna tarasowe z poprzeczką, szyby U=1,0 FERNO, Łąkowa - 23 800,- - bez zastrzeżeń, można kupić okna dachowe z 10% rabatem i 7% VAT, szyby U=1,0 URZĘDOWSKI, Zachodnia - 25 000,- - okna trójskrzydłowe niesymetryczne, zamiast okien o wys. 200 zaproponował nam 190, ale już wysokie na 270 zrobią bez problemu , szyby U=1,0 ADPOL, Łąkowa - 37 000,- - szyby U=1,1 ARIES, Romana - 33 000,- szyby U=1,0 BARTEK, Al.Włókniarzy - liczyli dla nas okna z BUDREXU - 25 100,- - pani po tygodniu ponaglania podała nam przez telefon tylko kwotę końcową, bez żadnych szczegółowych informacji. MATERIAŁY BUDOWLANE, Wydawnicza - okna z Włoszczowej - 24 800,- - bez klamek,U=1,1, facet niepoważny, zadzwonił, żeby natychmiast przyjechać po wycenę, po czym trzymał nas godzinę czekając na fax z Włoszczowej. Podał nam tylko cenę końcową, bez żadnych dodatkowych informacji. Daliśmy jeszcze do wyceny okna HUMDREX, Brukowa - wycenili tylko niektóre , cena netto powalała z nóg. Wybraliśmy FERNO. Pozdrawiam, akacja. Sorki wielkie, że zakłócam ta kameralną sielankę W związku z tym, że chałupy nie buduję- nie "należę" chwilowo do żadnej grupy i nawet nie wiem jak sie tu znalazłem. Ale do rzeczy... Z powyższej wypowiedzi sczaiłem jakoby casting okienny polegał wyłacznie na wyborze najtańszej oferty? Ze smutkiem stwierdzam, że wybrany produkt nie jest górnego lotu, zwłaszcza po ostatniej mojej wycieczce na budowę Warbudu, gdzie okien tego producenta wstawiono kilkaset- właśnie z meranti. Zdecydowana większość skrzydeł jest wypaczona po kilka centymetrów, do tego stopnia, że pokrzywiło szyby!!!!!!! Również kilka sztuk w prawie każdym mieszkaniu przekraczało dopuszczalne wymiary- wysokość prawie 260 cm- zrobili bez mrugnięcia okiem, aby tylko wykosić frajerstwo (konkurencję) i chapnąć temat ....ale pokrzywione były skrzydła w oknach o wysokości 160 cm !!!!!!.Warbud nie popuści i pewnie będą się ostro sądzić, sprawa trochę potrwa a tymczasem mieszkania trzeba oddać klientom... U was są jeszcze wyższe..... Jeśli jest taka możliwość to przemyślcie swoją decyzję- za dwa, trzy patyki róznicy nie warto ryzykować W razie wątpliwości zapraszam do W-wy, przejedziemy się razem i pooglądamy. p.s. i przestańcie oszędzać na oknach, jest to tak samo ważny materiał budowlany jak każdy inny w budowie- oczywiście nie znaczy, że trzeba kupować wszystko najdroższe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 30.01.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam! Do "EZS" oraz "jacekot"- dzięki za odpowiedż i pozdrawiam. Do pozostałych" forumowiczów" Ponawiam pytanie: Jakie i z czego będą lub są ściany Waszych domów? Potrzebuję dużo wiadomości,aby podjąć decyzję. Z góry dzięki za info - pozdrawiam. Ja również U220 Kozłowice i 12 cm styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 30.01.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam! Ponawiam pytanie: Jakie i z czego będą lub są ściany Waszych domów? Potrzebuję dużo wiadomości,aby podjąć decyzję. Z góry dzięki za info - pozdrawiam. Ściana z maxa 29 cm plus 15 cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 30.01.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Ja też z Maxa 29cm + 15 styropianu. Ps. Kupujcie sobie polisy na samochody bo od dzisiaj zaczęłam chodzić na kurs. A tym co korzystają z własnego zawieszenia polecam grube pierzowe poduchy jako zabezpieczenie jak szymczakowa będzie jeździć Architekt podpowiedział mi dzisiaj żebym mapę którą mam z budynkiem i przyłączami przed oddaniem do ZUD-u "skserowała" w takiej firmie jedynej w Łodzi. Po takimzabiegu w ręku praktycznie będę mieć dwa orginały i wtedy nie będzie problemów z gazem. ( już mi się twarzyczka śmieje, parę stówek zostanie w kieszeni tra la la, tra la la) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liskiew 30.01.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Cześć, witam wszystkich. jesteśmy z żoną sczęśliwymi posiadaczami działki budowlanej w Stróży k. Andrespola i zamierzamy w tym roku rozpocząć budowe wymarzonego domu. potrzebujemy waszej pomocy - szczególnie tych którzy mają już adaptacje projektu za sobą. Szukamy architekta z Łodzi lub okolic do adaptacji gotowego projektu + kilka zmian do naniesienia. Dajcie znac jeśli możecie kogoś z czystym sercem polecić Będziemy wdzięczni za wszelkie namiary na sprawdzone ekipy od scian i dachów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 31.01.2007 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 polecam grube pierzowe poduchy jako zabezpieczenie jak szymczakowa będzie jeździć Pozostaje zyczyc spokojnej nauki ... bez takich atrakcji: http://video.interia.pl/obejrzyj,film,43388,sortuj,p,st,24H,pozycja,3,nauka_jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekkowal 31.01.2007 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 czesc.potrzebuje waszej pomocy.potrzebna jest solidna irozsadna ekipa dudowlana do fundamentow i scian z lodzi lub okolic.mam zamiar zaczac wczesna wiosna.buduje w lodzi dom o pw uzytkowej155m2.mile widziane namiary na solidnych .dzieki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts