długi 16.02.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 wczoraj uzgadniałem styro 20 po 135 a dzisiaj już mnie podnieśli na 140 producenci jeszcze nie podwyzszaja, choc produkcja idzie na dwie zmiany i wszystko sprzedaje sie na pniu ... wełna od marca ma zdrożeć o 30 % ??????? coś ktoś wie??????????????????????????????????????????????? ja wiem jak masz mozliwosc kupowac teraz, to kupuj. Problem w tym, ze fizycznie jej nie ma mam trochę sobie zarezerwowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 16.02.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam! 1}- Jaki wybraliście strop:monolityczny / lany/ czy gęstożebrowany /Terivę/ ? 2}- Kto budował z keramzytu - proszę o opinie. Z góry dzięki za info - pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka999 16.02.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Anisia3, EZS, AnkaSzkalnka bardzo dziękuję, że dzielicie się swoimi uwagami. wybierając projekt kierowaliśmy się kilkoma wytycznymi ważnymi dla nas: salon ok 35 może być do 40, jadalnia pomiędzy salonem a kuchnią, kuchnia ze spizarnią,duzy wiatrołap tak aby spokojnie można było zrobic szafę wnkową oraz aby 6 osób na raz mogło się tam swobodnie witać w bryle budynku garaż,za garażem kotłownia min 4 m ( usytuowanie jak najdalej od pomieszczeń mieszkalnych, pomiędzy przejściem z garażu do domu pomieszczenie gospodarcze (filtruje spaliny oraz zatrzymuje chłodek . Wiedzielismy też że chcemy poddasze uzytkowe a na nim: sypialnia ok.20 mkw z garderobą koniecznie no i chcielibyśmy z łazienką, z sypialni wyjście na balkon, dodatkowo na podaszu 2 pokoje moga być małe, ale nie mniej niż 11mkw. oraz łazienka....no i nie wiem co z pralnią? poczatkowo chciałam koło kotłowni ale nie wiem, czy to dobre rozwiazanie, dach czterospodowy:-) No jak widać wybrany projekt nie spełnia w 100% naszych wymagań, ale z gotowych jest im najblizszy. Chcę powiedzieć, że nasze wytyczne co do funkcjonalności domu powstały w oparciu o rózne wypowiedzi osób z forum, byc może teraz Waszych uwagi sprawią, ze znów coś przemyślimy i przekombinujemy Jeszcze raz bardzo dziękuję za udzielone do tej pory wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 16.02.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 długi, MateuszCCS o jakiej wełnie mówicie? Bo ponoc z tą w belach nie ma najmniejszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 16.02.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam! 1}- Jaki wybraliście strop:monolityczny / lany/ czy gęstożebrowany /Terivę/ ? 2}- Kto budował z keramzytu - proszę o opinie. Z góry dzięki za info - pozdrawiam. użyj opcji szukam o stropach było już 100 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 16.02.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 długi, MateuszCCS o jakiej wełnie mówicie? Bo ponoc z tą w belach nie ma najmniejszego problemu. z wełną nie ma z ceną jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 16.02.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 I z jakoscia Bo nie problem w markecie kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rxo 16.02.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam,Wiem że dla Was budujących na zaawansowanych etapach budowy będzie to śmieszne pytanie:Co oznacza obowiązkowa linia zabudowy??W roli wyjaśnienia dostałem dzisiaj projekt warunków zabudowy i nie jestem pewien czy go dobrze rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 16.02.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Linia zabudowy - w projektowaniu urbanistycznym linia określająca obszar dopuszczalnego lub wymaganego położenia budynków. Niegdyś zwana była linią regulacyjną. W Polsce w miejscowych planach zagospodarowania przestrzennego wyróżnia się następijące rodzaje linii zabudowy: obowiązująca linia zabudowy - linia, na której musi stanąć ściana frontowa budynków oraz określonych w ustaleniach planu rodzajów budowli naziemnych niebędących liniami przesyłowymi i sieciami uzbrojenia terenu. nieprzekraczalna linia zabudowy - linia ograniczająca obszar, na którym dopuszcza się wznoszenie budynków oraz określonych w ustaleniach planu rodzajów budowli naziemnych niebędących liniami przesyłowymi i sieciami uzbrojenia terenu. W przeciwieństwie do obowiązującej linii zabudowy obiekty budowlane nie muszą do niej przylegać, lecz mogą być dowolnie rozmieszczone w obrębie ograniczonego przez nią obszaru, z uwzględnieniem ograniczeń wynikających z innych ustaleń planu. Źródło: "http://pl.wikipedia.org/wiki/Linia_zabudowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rxo 16.02.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Linia zabudowy - w projektowaniu urbanistycznym linia określająca obszar dopuszczalnego lub wymaganego położenia budynków. Niegdyś zwana była linią regulacyjną. " Dzięki, tak myślałem, ale chciałem się mylic , bo linia którą mi wyznaczyli jest za blisko i będę chciał wystąpi o zmiane tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 16.02.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Autor Wiadomość rxo Dzięki, tak myślałem, ale chciałem się mylic , bo linia którą mi wyznaczyli jest za blisko i będę chciał wystąpi o zmiane tego. No to witaj!!! mam ten sam problem tylko u mnie jak sie okazało bardzo poważny problem...pan który tą decyzje wydał ani myśli o zmianie i nie wiem jak to sie skończy .....obawiam się, że bez znajomości to ani rusz na razie czekam ale dodam, że nie wszędzie tak jest...żeby Cię nie przestraszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 16.02.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Poszukuje tanich karpusów szafek kuchennych ... ktos moze pomoc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 16.02.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 I z jakoscia Bo nie problem w markecie kupic wyszarpałem dzisiaj URSA D40 18cm za 20.5 m2 ale szarpię dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rxo 16.02.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 . No to witaj!!! mam ten sam problem tylko u mnie jak sie okazało bardzo poważny problem...pan który tą decyzje wydał ani myśli o zmianie i nie wiem jak to sie skończy .....obawiam się, że bez znajomości to ani rusz na razie czekam ale dodam, że nie wszędzie tak jest...żeby Cię nie przestraszyć Ja mam nadzieje że obejdzie sie bez problemów, bo wyznaczylimi linie do fundamentu, kt.óry mam na działce(pod domek letniskowy) i chyba go potraktowali jako docelowy pod dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 16.02.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 wyszarpałem dzisiaj URSA D40 18cm za 20.5 m2 ale szarpię dalej baaardzo miła wełna Mam tym zrobiony jeden domek. (2x15cm) , teraz robie przymiarki do drugiego. Tez chcialbym Urse Jezeli mozna - prosze o namiary na priv - w "moim" skladzie brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 16.02.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 o kurka czytałem z browarkiem posty i oplułem monitor Długi - fajną masz stopkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 17.02.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 wyszarpałem dzisiaj URSA D40 18cm za 20.5 m2 ale szarpię dalej baaardzo miła wełna Mam tym zrobiony jeden domek. (2x15cm) , teraz robie przymiarki do drugiego. Tez chcialbym Urse Jezeli mozna - prosze o namiary na priv - w "moim" skladzie brak. na życzenie raz można masz na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 17.02.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 DŁugi ja też chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.02.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Anisia3, EZS, AnkaSzkalnka bardzo dziękuję, że dzielicie się swoimi uwagami. . Nie ma za co. Wiesz skąd u mnie pomysł łazienki na parterze? Bo kiedyś będę stara i możliwe, że sypialnie przeniesiemy do gabinetu obok salonu i wtedy chcę mieć łazienkę też na parterze Albo będę musiała wziąć do siebie któreś z rodziców i ..patrz wyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 17.02.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 DŁugi ja też chcę. mam nadzieję ,że mąż nie czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts