inka999 20.02.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Projekt bardzo fajny , bardzo podobny do mojego ,dach rzeczywiście będzie drogi ok razem z więżbą i ceramiką komplet ok 40 tys , z balkonami Anisia ma rację że pewnie nie będziesz ich używać , ja natomiast uważam że w trzeba iść za głosem serca i nie rezygnować z detali które choć bezużyteczne niewątpliwie dodaja uroku CONTEL jeden przynajmniej balkon byc musi >>> trudno najwyżej nie zrobię płotu z kamienia a jaki Ty projekt wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 20.02.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Chciałbym podzielić sie z Wami moimi przeżyciami odnośnie ŁZE w Zgierzu . Ponieważ jestem człowiekiem cierpliwym i to co się działo do tych czas jakoś mnie nie wzruszało zbytnio , ale dziś chyba przesadzili . Ale od początku i będe rzucał nazwiskami , a co mi tam najwyżej ktoś mnie pozwie. Tylko o co ? Jak przystało na inwestora zgłosiłem się o warunki przyłącza i oczywiście bez problemu dostałem . A tam ze robie wszystko na swój koszt, a energetyka modernizuje skrzynkę gdzie będzie wpięte moje przyłącze ( jak ocenił instalator ich wkład to 20 minut pracy i koszt jakieś złączki 140 zł). Koszty, które miałem ponieść 2300 za udostępnienie prądu i w tej cenie ich modernizacja szafki. Oczywiście podpisałem umowę wyrażając zgodę na ich warunki. Projekt przyłącza zrobił mi inż. Zając pracownik ŁZE w Zgierzu , czas wykonywania projektu 3 miesiące tak 3 miesiące , bo "Kolo" był na wczasach , na chorobowym" , miał dużo pracy ............. oczywiście robił to prywatnie za kase. Architekt mi doradził ze jak on zrobi to nikt z energetyki nie będzie sie czepiał . Nie spieszyło mi się bo miałem prąd od kumpla który mieszka po przeciwko. Ale jak już miałem zatwierdzony projekt , to poszukałem wykonawcy do przyłącza. Wiedziałem ze zajmuje się tym też ojciec tego Zająca który wykonywał mi projekt , ale w związku z tym ze miał takie podejście do projektu stwierdziłem ze pewnie jaki ojciec taki syn . Wiozłem kogoś innego , za jedyne 3,5 tys i instalator wykonał podejście do skrzynki , wejście do domu i poszedł z kompletem papierów aby mnie podłączyli . I teraz zaczyna się najlepsze , od momentu wpłaty kasy i podpisania umowy minęło 6 miesięcy a oni nie zmodernizowali szafki . Instalator przynosi mi info że był u Zająca i ten mu powiedział ze nie wie dla czego do tej pory nie zrobili , mało nie umie powiedzieć kiedy to zrobią bo mają jakieś zmiany organizacyjne ,personalne .... . A to ze ja im zapłaciłem 2 300 zł , to nie ma znaczenia . Wiec aby już sie nie bawić , zadzwoniłem dzisiaj do centarli oddziału w Łodzi porozmawiałem sobie z Szefem całego regionu łódzkiego. Ciekawe co to przyniesie , pewnie rozpętam burze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 20.02.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terka 20.02.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Muszę przyznać że i tak jesteś cierpliwy. My też po przygodach z ŁZE Zgierz zrezygnowaliśmy z ich usług i prąd będziemy mieli z PKP Energetyka. Bardzo dobrze że zadzwoniłeś do szefa regionu, gdyby było więcej takich telefonów to wreszcie zaczęli by nas traktować jak osoby które płacą na ich wypłatę a nie jak natrętne muchy.A ten cały Zając to powinien dostać wypowiedzenie, bo gdy jest pracownikiem to ma zakaz wykonywania takich dodatkowych prac.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 20.02.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Kto sie podpisal po projektem ? (bo pewnie nie Zajac ...) Pan K.K. moze ? Niestety ZE Zgierz jest dramatem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 20.02.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Projekt bardzo fajny , bardzo podobny do mojego ,dach rzeczywiście będzie drogi ok razem z więżbą i ceramiką komplet ok 40 tys , z balkonami Anisia ma rację że pewnie nie będziesz ich używać , ja natomiast uważam że w trzeba iść za głosem serca i nie rezygnować z detali które choć bezużyteczne niewątpliwie dodaja uroku CONTEL jeden przynajmniej balkon byc musi >>> trudno najwyżej nie zrobię płotu z kamienia a jaki Ty projekt wybrałeś? HEJ Inka 999 ,ja nie mam niestety balkonu ,choć mi się podobają to mój projekt mnie zauroczył mimo braku balkonu , oto on: http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/viola_5/widoki.asp?id=458&ver=CE z tym projektem były niezłe jaja wogóle , bo planując budowę 2 lata do tyłu nastawiony byłem na zupełnie inny projekt , podniecony jak cholera nie mogłem doczekac się początku budowy i 3 miesiące przed startem pewnego dnia siadam i już klikam prawie by kupic projekt i co? i nagle mi tak zbrzydł że zgłupiałem , tu budowa ekipa itd a ja nie mam projektu ! Znów szukanie , szukanie i znalazłem posród kilku tysięcy znów ten jeden wymarzony. Od tego czasu minęło około kilka miesięcy i na razie mi nie zbrzydł pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rxo 20.02.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Macie racje ZE ZGIERZ to istny koszmar i pan Z... również.Męcze sie z nimi już kilka m-cy i w końcu dostałem warunki i podpisałem umowe,.......a jeszcze mnie czeka umowa za przesył i odebranie przyłącza.Dostaje roztroju żołądka jak tam jade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 21.02.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Kto sie podpisal po projektem ? (bo pewnie nie Zajac ...) Pan K.K. moze ? Niestety ZE Zgierz jest dramatem ... Oczywiście ze nie Zając , nie pamiętam kto bo nie mam przy sobie projektu. W ŁZE w Zgierzu sa akurat jakieś zmiany reorganizacyjne i nikt nie chce za nic odpowiadać . Ale poczekamy dziś ktoś ma się do mnie odezwać w tym temecie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 21.02.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 jacekot Jak masz jeszcze telefon do ŁZE gdzie skarżyłeś się na Zgierz to podaj. Ja sama muszę naskarżyć na nich, tylko różnica polega na tym że przy składaniu projektu przyłącza zażądali orginalnej umowy i warunków a przy odbiorze oddali kopie twierdząc że nie dostali orginałów. Sprawa tyczy się p. Nowickiego ( on zatwierdza projekty przyłączy). Miałam z nim już starcie ale tej sprawy nie chę tak zostawić. Dosyć mam tego. Nie pozwolę żeby ktoś ze mnie robił wariata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 21.02.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 jacekot Jak masz jeszcze telefon do ŁZE gdzie skarżyłeś się na Zgierz to podaj. Ja sama muszę naskarżyć na nich, tylko różnica polega na tym że przy składaniu projektu przyłącza zażądali orginalnej umowy i warunków a przy odbiorze oddali kopie twierdząc że nie dostali orginałów. Sprawa tyczy się p. Nowickiego ( on zatwierdza projekty przyłączy). Miałam z nim już starcie ale tej sprawy nie chę tak zostawić. Dosyć mam tego. Nie pozwolę żeby ktoś ze mnie robił wariata Prosze bardzo , nie wiem na ile to jest wpływowy człowiek , ale obiecał ze dzisiaj ktoś się ze mną skontaktuje w tej sprawie więc czekam Pan Dziedzic tel 675 13 25 chyba jest kierownikiem całego łódzkiego wydziału powodzenia Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 21.02.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Ja też odnośnie Targów. Z doświadczenia wiem, że najmniej można się dowiedzieć właśnie w sobotę i w niedzielę. Byłem na Targach już chyba z pięć razy i najlepszy był czwartek lub piątek. Przede wszystkim mniej ludzi i "fachowcy" mają jakoś więcej czasu na odpowiedzi i odpowiadają mniej sztampowo. Z drugiej strony Targi wg mnie są coraz gorsze i wystawiają się z reguły ci sami wystawcy, którzy popadli w rutynę. A może to mi są oni coraz mniej potrzebni w miarę gdy moja budowa dobiega końca?! Pzdr.[/quote Rosa czy te targi targi standardowo są w hali sportowej , nie bylem nigdy na targach ,czy producenci mają podczas targów jakieś oferty specjalne na okoliczność targów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.02.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 To nie jest hala sportowa tylko hala z tyłu, czyli tzw nowa hala sportowa. Wejście nie od politechniki tylko następnej równoległej. Specjalnych ofert nie widziałam. Raczej wręcz odwrotnie, chcą się umawiać na "po targach" przynajmniej ci, których w ub roku zahaczałam. Ale iść warto, pokazują nowinki (niektórzy..) no i nie trzeba jeździć po Łodzi, są w kupie, wreszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 21.02.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 ... Architekt mi doradził ze jak on zrobi to nikt z energetyki nie będzie sie czepiał . ... Wiedziałem ze zajmuje się tym też ojciec tego Zająca który wykonywał mi projekt ... Witam To jest klasyczne "ręka rękę myje" - i niestety wielu z nas (nie wyłączając mnie) "inwestorów" ma pokusę - aby się w to włączyć (magiczne: " jak to zrobi Z. - to nie będzie Pan/Pani mieć problemów") i w ten sposób sami pośrednio hodujemy takich panów Z ku umęczeniu przyszłych pokoleń inwestorów. Pan Z z Zgierza to jest przypadek specjalny - Ja z p. Z też miałem niemałe przeboje (być może dlatego, że od Niego ani jego rodziny nic nie "kupiłem"). pozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 21.02.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 To nie jest hala sportowa tylko hala z tyłu, czyli tzw nowa hala sportowa. Wejście nie od politechniki tylko następnej równoległej. Specjalnych ofert nie widziałam. Raczej wręcz odwrotnie, chcą się umawiać na "po targach" przynajmniej ci, których w ub roku zahaczałam. Ale iść warto, pokazują nowinki (niektórzy..) no i nie trzeba jeździć po Łodzi, są w kupie, wreszcie. dzięki EZS , jak zwykle dobrze zorientowana jesteś pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 21.02.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 To nie jest hala sportowa tylko hala z tyłu, czyli tzw nowa hala sportowa. Wejście nie od politechniki tylko następnej równoległej. Specjalnych ofert nie widziałam. Raczej wręcz odwrotnie, chcą się umawiać na "po targach" przynajmniej ci, których w ub roku zahaczałam. Ale iść warto, pokazują nowinki (niektórzy..) no i nie trzeba jeździć po Łodzi, są w kupie, wreszcie. dzięki EZS , jak zwykle dobrze zorientowana jesteś pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 21.02.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 jacekot , czytałem ostatnio Twój dziennik , fajny i tempo budowy też niezłe , oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 21.02.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 My na targi tez sie wybieramy .... choc w zeszlym roku naprawde bylismy zawiedzeni. Moze jednak w tym roku cos sie trafi ciekawego na budowe . Mam pytanko do osob z terakota na podlodze na parterze i bez podlogowki. Czy rzeczywiscie tak ciagnie po nogach mimo ocieplenia podlogi ? Czy moze byc jakas znaczaca roznica miedzy tym co mam w blokach w bede mial w domku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 21.02.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Będzie różnica, bo w bloku od dołu grzeje cię sąsiad (chyba że mieszkasz na parterze) ale nie jest tragicznie - pod warunkiem, że w domu utrzymujesz stałą temperaturę. Kumpel ma i nie narzeka - no ale on jest trochę zimnolubny W przedsionku i garderobie ciągnie strasznie, w korytarzu połączonym z salonem - tylko trochę. Dom podpiwniczony, piwnica prawie nieogrzewana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 21.02.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 ELEKTRYKA MI TRZEBA Kochani proszę Was jeśli macie DOBREGO i SPRAWDZONEGO elektryka bardzo proszę o namiary, facet z którym do tej pory wszystko ustalałem dał mi cenę zaporową na wykonanie instalacji elektrycznych. Podobno świetny i cały czas słyszałem, że jest nie drogi a tu dzisiaj przywalił taką kasę że z krzesła spadłem. Plisssss o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 21.02.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam! Do " lafela " Masz wiadomość na" priv ". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts