moniqa_1977 28.02.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Powiedzcie mi, stan surowy zamknięty to w procentach jaki koszt budowy domu Ja co prawda jeszcze nie wybudowalem ale mysle ze stan surowy zamkniety to od 30 do 50% kosztów budowy. Zreszta ten drugi wariant optymistycznie zakladam ) Jako wykańczająca się wykończeniówką moge zameldować, że u mnie stan surowy zamkniety = 33 % kosztów budowy... Jak bym nie liczyła nie chce wyjść korzystniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.02.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Dzięki za odpowiedzi co kosztu przyłączeń. U nas jest jeszce problem- bo wszystko idzie w drodze asfaltowej, tak więc kucie asfaltu i jakieś uzgodnienia organizacji ruchu czy coś takiego... do tego dochodzi. Wiem, że porotherm był w Rolbudzie w Rzgowie kilka dni temu. Pozdrawiam. To nie są koszty przyłaczeń! To są koszty projektów przyłaczeń. W tym momencie ci asfalt nie przeszkadza, Jednak przy robieniu samego przyłącza faktycznie podwyższa cenę, bo musi być wyłaczenie ulicy z ruchu, zerwanie i połozenie asfaltu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek35 28.02.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Gdyby byli panstwo zainteresowani wylewkami w woj.łódzkim podaje numer tel.503-510-245 Panowie robia bardzo szybko i fachowo. Polecam naprawde warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIKO 28.02.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Mnie też proponowali żebym się zapisał w kolejce ale bez gwarancji terminu i ceny więc zdecydowałem się na PTH25 bo to było od ręki.Szukałem wcześniej U 220 z Kozłowic i znalazłem w DOMCO w Kostantynowie po 3,91 ale już byłem zdecydowany na PTH.Może więc jeszcze tam w tym DOMCO mają gdzie kupiłeś porotherm? Ja też potrzebuję i będę baaaardzo wdzięczny za info porotherm kupiłem w Rolbudzie w Rzgowie.Kilka osób polecało mi tę hurtownię.Ponoć ich ceny bez rabatów (niby nie udzielają ale sprawdzimy )są niższe niż u innych po rabatach.A kupiłem dlatego,że po obdzwonieniu Łodzi i okolic nie znalazłem Kozłowic i wpadłem w panikę,że przyjdzie mi latem budować z trocinobetonu albo słomy i gliny(nic nie ujmując tym szlachetnym metodom ) A kupowałem trochę w ciemno bo projekt jeszcze nie gotowy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike21pl 28.02.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam, właśnie zaczynam budowę w okolicach Konstantynowa-Żabiczki i potrzebuję geologa, który zrobi dla mnie badania gruntu. Znacie jakąś firmę geologiczną? Olo Hej, spróbuj na stronie geologia To jest geolog z Łodzi i oni robią wiercenia i badania gruntu. Mi zrobili bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 28.02.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Dzięki za odpowiedzi co kosztu przyłączeń. U nas jest jeszce problem- bo wszystko idzie w drodze asfaltowej, tak więc kucie asfaltu i jakieś uzgodnienia organizacji ruchu czy coś takiego... do tego dochodzi. Wiem, że porotherm był w Rolbudzie w Rzgowie kilka dni temu. Pozdrawiam. To nie są koszty przyłaczeń! To są koszty projektów przyłaczeń. W tym momencie ci asfalt nie przeszkadza, Jednak przy robieniu samego przyłącza faktycznie podwyższa cenę, bo musi być wyłaczenie ulicy z ruchu, zerwanie i połozenie asfaltu. Nie przesadzaj z tym zrywaniem i nie strasz ludzi takimi kosztami robi się przecisk i po sprawie koszt to o ile pamiętam 400-500 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.02.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Zależy od różnych rzeczy. U mnie na dwóch wykonawców kanalizy żaden się nie chce zdecydować na przecisk. Warunki nie te A niestety prucie asfaltu kosztuje, nie mam jeszcze wyceny, jak będę miała to powiem ile. Ale to też zależy od wielkości kawałka rozwalonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 28.02.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Mnie też proponowali żebym się zapisał w kolejce ale bez gwarancji terminu i ceny więc zdecydowałem się na PTH25 bo to było od ręki.Szukałem wcześniej U 220 z Kozłowic i znalazłem w DOMCO w Kostantynowie po 3,91 ale już byłem zdecydowany na PTH.Może więc jeszcze tam w tym DOMCO mają gdzie kupiłeś porotherm? Ja też potrzebuję i będę baaaardzo wdzięczny za info porotherm kupiłem w Rolbudzie w Rzgowie.Kilka osób polecało mi tę hurtownię.Ponoć ich ceny bez rabatów (niby nie udzielają ale sprawdzimy )są niższe niż u innych po rabatach.A kupiłem dlatego,że po obdzwonieniu Łodzi i okolic nie znalazłem Kozłowic i wpadłem w panikę,że przyjdzie mi latem budować z trocinobetonu albo słomy i gliny(nic nie ujmując tym szlachetnym metodom ) A kupowałem trochę w ciemno bo projekt jeszcze nie gotowy.pozdrawiam Ziko ,ja chyba zreszta z Twojego polecenia kupiłem chyba ostatnie 17 palet kozłowic z Domco ,ale juz po 4zł , a mogłem kupujac 25 palet w grudniu wziąc jeszcze 20 , to nie no bo po co stanieja pewnie mówiłem sobie a były wtedy po 2,75 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 28.02.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Gdyby byli panstwo zainteresowani wylewkami w woj.łódzkim podaje numer tel.503-510-245 Panowie robia bardzo szybko i fachowo. Polecam naprawde warto. a powiedz jesli to nie tajemnica ile Ci szybcy fachowcy biorą za metr2 wylewki??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek35 28.02.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 za m2 14zl bez materiałuNie dodalem,ze wylewki robili nowym mixokretem na ogrzewanie podlogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 28.02.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Nie przesadzaj z tym zrywaniem i nie strasz ludzi takimi kosztami robi się przecisk i po sprawie koszt to o ile pamiętam 400-500 zl Z przeciskiem wcale nie jest taka prosta sprawa. U mnie zrywali asfalt, raptem 2 m kw, ale i tak jak twierdzili było dużo taniej. A grunt trudny, bo piasek, kanał 3 metry w dół i wszytsko sypało się w czasie wykopu. Gdyby przecisk był tańszy na pewno by to zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 28.02.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Zależy od różnych rzeczy. U mnie na dwóch wykonawców kanalizy żaden się nie chce zdecydować na przecisk. Warunki nie te A niestety prucie asfaltu kosztuje, nie mam jeszcze wyceny, jak będę miała to powiem ile. Ale to też zależy od wielkości kawałka rozwalonego Do kanalizy sprzet specjalistyczny bo rura gruba i nachylenie musi byc nie każdy maa.........i dlatego nie chcą lepiej inwestora w koszty poszukaj jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 01.03.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 01.03.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 za m2 14zl bez materiału Nie dodalem,ze wylewki robili nowym mixokretem na ogrzewanie podlogowe DROGO TO CZY TANIO ??? podpowiedzcie moi drodzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 01.03.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 za m2 14zl bez materiału Nie dodalem,ze wylewki robili nowym mixokretem na ogrzewanie podlogowe DROGO TO CZY TANIO ??? podpowiedzcie moi drodzy tanio to raczej nie standart cena 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 01.03.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witam, właśnie zaczynam budowę w okolicach Konstantynowa-Żabiczki i potrzebuję geologa, który zrobi dla mnie badania gruntu. Znacie jakąś firmę geologiczną? Olo Mogę z czystym sumieniem polecić panią geolog : mgr Mirosława Pietrusiewicz-Woszczak - tel 603375420 lub 042 65 15 818 Szybko, fachowo i miło - jeśli jeszcze potrzebujesz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikeonur 01.03.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witam Wszystkich,Przyznam, że nie wiem, jak wyszukać TYLKO te posty, które zawierają jakiś temat (słowo). Może już to było "wałkowane". Czy ktoś może polecić kogoś, kto dobrze i tanio kopie studnie w okolicy Rąbienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 01.03.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 za m2 14zl bez materiału Nie dodalem,ze wylewki robili nowym mixokretem na ogrzewanie podlogowe DROGO TO CZY TANIO ??? podpowiedzcie moi drodzy tanio to raczej nie standart cena 10 Ja bym pwoiedziała, że cena średnia... Za 10 pln nie spotkałam Wszędzie "śpiewali" mi właśnie od 13 do 15 pln m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 01.03.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 za m2 14zl bez materiału Nie dodalem,ze wylewki robili nowym mixokretem na ogrzewanie podlogowe DROGO TO CZY TANIO ??? podpowiedzcie moi drodzy tanio to raczej nie standart cena 10 ładny standard, mnie się nie udało takiego standardu osiągnąć z żadnym z pytanych potencjalnych wykonawców (z miksokretem of kors). Ostanio skłaniam się do wykonawcy z ofertą: - ułożenie izolacji (papa termozgrzewalna, folia, styropian) = 8 zł mkw - wylewka jastrych grubość 8 cm = 13 zł mkw to tylko robocizna, koszt materiałów po mojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 01.03.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Długi można by rzec że Twoja cena jest przedpotopowa , widać wiele się zmieniło na plus , wykonawców niestety. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts