MONTY PYTON 17.03.2007 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 CONTEL Przyznaję się bez bicia że gdzieś położyłam kartkę z rozbiciem na części wykonania przyłącza. Ceny które podałam są łączne czyli materiał + robocizna. Cegłę pełną kupiłam. Cacy jakoś i nie musiałam płacić złocisza czy więcej za sztukę. Zapłaciłam po 0,80zł za sztukę. Wielkie dzięki jacekot!!! A z ciekawości powiedzcie ile kosztuje 1m3 betonu klasy B20. Na oko chcę policzyć ile będzie mnie kosztował sam beton na dwa stropy przy rozpiętości 10x14 metra, grubości stropu 14cm. Samą objętość można policzyć tylko jak odjąć objętość stali zbrojeniowej. Nie ma baba kłopotu to se szuka roboty Wiem że betonu nie da się wyliczyć dokładnie. Chodzi mi tak na oko. To co zostanie w gruszce pójdzie pod zalewanie słupków pod siatkę. Dorota , beton 200 zł netto za 1m3 , bez faktury 200 zł . , to zdrożało o 10 zł na metrze od jesieni , dobrze że nie wiecej , ja własnie w srode zalewam strop 17 m3 betonu A możecie zdradzić gdzie ta cegiełka i beton w tych cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia_Łódź 17.03.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam Dorotka a co masz piwnice ,skoro dwa stropy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 17.03.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 CONTEL Przyznaję się bez bicia że gdzieś położyłam kartkę z rozbiciem na części wykonania przyłącza. Ceny które podałam są łączne czyli materiał + robocizna. Cegłę pełną kupiłam. Cacy jakoś i nie musiałam płacić złocisza czy więcej za sztukę. Zapłaciłam po 0,80zł za sztukę. Wielkie dzięki jacekot!!! A z ciekawości powiedzcie ile kosztuje 1m3 betonu klasy B20. Na oko chcę policzyć ile będzie mnie kosztował sam beton na dwa stropy przy rozpiętości 10x14 metra, grubości stropu 14cm. Samą objętość można policzyć tylko jak odjąć objętość stali zbrojeniowej. Nie ma baba kłopotu to se szuka roboty Wiem że betonu nie da się wyliczyć dokładnie. Chodzi mi tak na oko. To co zostanie w gruszce pójdzie pod zalewanie słupków pod siatkę. Dorota , beton 200 zł netto za 1m3 , bez faktury 200 zł . , to zdrożało o 10 zł na metrze od jesieni , dobrze że nie wiecej , ja własnie w srode zalewam strop 17 m3 betonu A możecie zdradzić gdzie ta cegiełka i beton w tych cenach? Beton w betoniarni na śląskiej ( nie pamietam numeru ulicy i tel.) tam też jest skład budowlany i cegłe kupowałem w piatek po 80 gr , betoniarnia i skład są na jednej posesji , jak jedziesz śląską od rzgowskiej to za przejazdem z zaporami po prawej jakieś 20 metrów , prowadzą ten skład mili ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 17.03.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 hej w tematy budowlane wczytuję sie z uwagą, ale na razie nie buduję jeszcze ba - rozglądam sie za działą dopiero czy wiecie może coś o ładnej działce w okolicach Łodzi (rejon wschodni raczej albo południowo-wschodni) niekoniecznie za 200zł/metr... Jakbyś z tego południowego wschodu przesunął się jeszcze na południe, to trafisz na Starową Górę Są działki, i nie po 200. Obok nas dwa miesiące temu poszła po ok. 50 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 17.03.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Agusia-Łódź Zgadza się. w chałupce będą dwa stropy bo budynek będzie z pełnym podpiwniczeniem. Wiem że większość rezygnuje z piwnic ze względu na koszty. Ale ja zawsze chciałam by pod budynkiem była piwnica a w niej kotłownia, pralnia, suszarnia, winiarnia,itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 17.03.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Czytam, ze brakuje pustaków i bardzo zdrożały... U mnie na budowie zostało około 40 sztuk Kozłowickiego U-220 (25 cm) z zeszłego roku. Może komuś to załatwi problem. Mogę też zamienić się na 12 cm, bo brakuje mi na ścianki działowe... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rxo 17.03.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 witam, Jestem w szoku z skąd znajdujecie czas na forum. Tak mnie wszystko pochłoneło, że nie mam czasu nan nic. A ZAŁATWIŁEM DO TEJ PORY: PROJEKT, PRZYŁĄCZE ELEKTR., DECYZJE O WARUNKACH ZABUDOWY, w trakcie PRZYŁĄCZE WODOCIĄGOWE. I MAM PROBLEM, BO NIE MAM MATERIAŁU ANI EKIPY - EKIPA MI ZWJAŁA BO GDZIES INDZIEJ MAJA LEPSZĄ KASE. POMÓŻCIE GDZIE MOGE KUPIC BETON KOMÓRKOWY 59x36x24, NO I MOŻE JAKIEŚ NAMIARY NA EKIPE BUDOWLANĄ O PRZYZWOITYCH TERMINACH. BEDE WDZIĘCZNY POZDROWIONKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.03.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Ale dzięki za informację ...szkoda, że dopiero teraz .....Zaglądaj częściej na forum Nie mogę, bo mnie szlak trafi. Sezon w pełni a ja nadal nie wiem, co dalej. Żeby pokarało tych urzęddników, co obijają się za nasze podatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 17.03.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 EZS nie Ty pierwsza ...mnie też trafia ....przez nich też jestem o miesiąc do tyłu.... a mogłabym już zaczynać....i jak jest piękna pogoda jak ostatnio była .... a na działce czekają materiały budowlane ..to aż nie mogę spokojnie usiedzieć w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 17.03.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 MONTY PYTON Ja kupiłam pełną w Junikoście. W Łodzi są na ul.Krańcowej 2 tel: 634 79 50. Tylko ja / tak jak już pisałam chciałam żeby mi materiał trochę u siebie przechowali/ to pojechałam do głównej siedziby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 17.03.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Kropkq, miesiąc do tyłu to mały pikuś. Zapewniam cię. Jak będziesz mieć rok w plecy to pogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 17.03.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Sęk w tym, że murarze zamówieni na koniec marca lub początek kwietnia , po nich w połowie maja ma wchodzić ekipa od dachu jak się nie wyrobie to sobie gdzie inndziej znajdą robote a ja zostane na lodzie dlatego ten miesiąc jest dla mnie taki ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 17.03.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Czytam, ze brakuje pustaków i bardzo zdrożały... U mnie na budowie zostało około 40 sztuk Kozłowickiego U-220 (25 cm) z zeszłego roku. Może komuś to załatwi problem. Mogę też zamienić się na 12 cm, bo brakuje mi na ścianki działowe... Pozdrowienia No myślę że nie jeden problem to załatwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 17.03.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Sęk w tym, że murarze zamówieni na koniec marca lub początek kwietnia , po nich w połowie maja ma wchodzić ekipa od dachu jak się nie wyrobie to sobie gdzie inndziej znajdą robote a ja zostane na lodzie dlatego ten miesiąc jest dla mnie taki ważny[/quo dlatego nie patrz na nic tylko zaczynaj bo o ekipy dzisiaj trudno , chyba że jest jakaś wielka przeszkoda by zacząć budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 17.03.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 oj, jest i to wielka nie mam jeszcze pozwolenia ...wszystko przez warunki zabudowy, które mi bardzo nie pasowały i musiałam walczyć o swoje ze skutkiem pozytywnym warto było ale ....no właśnie ale przesunięcie o miesiąc ( niby m-c) dużo zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia_Łódź 17.03.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam Dorota szymczak:-Zgadza się większość rezygnuje, ja też mam piwnicę i nigdy bym tego nie zmieniła.Budując drugi raz dom zdecydowałabym się również na piwnicę.U mnie też przewidziana jest kotłownia ,pralnia..itp.Myślę ,że będziesz zadowolona.Nie powiem bo miałam trochę przebojów z wykopem ,ale to ze względu na grunt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.03.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 oj, jest i to wielka nie mam jeszcze pozwolenia ...wszystko przez warunki zabudowy, które mi bardzo nie pasowały i musiałam walczyć o swoje ze skutkiem pozytywnym warto było ale ....no właśnie ale przesunięcie o miesiąc ( niby m-c) dużo zmienia Ja czekam rok a mój murarz jest przesuwany od sierpnia i nie wiem już, jak z nim gadać. Jakbym była pewna, że za miesiąc zacznę, to bym skakała z radoiści. A ja nie wiem nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 17.03.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Bardzo Ci współczuje i wiem ile Cię musi to kosztować zarówno nerw jak i pieniędzy (ceny ciągle rosną) i ta bezradność ......sama nie wiem jakbym to zniosła...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rxo 18.03.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 witam, Jestem w szoku z skąd znajdujecie czas na forum. Tak mnie wszystko pochłoneło, że nie mam czasu nan nic. A ZAŁATWIŁEM DO TEJ PORY: PROJEKT, PRZYŁĄCZE ELEKTR., DECYZJE O WARUNKACH ZABUDOWY, w trakcie PRZYŁĄCZE WODOCIĄGOWE. I MAM PROBLEM, BO NIE MAM MATERIAŁU ANI EKIPY - EKIPA MI ZWJAŁA BO GDZIES INDZIEJ MAJA LEPSZĄ KASE. POMÓŻCIE GDZIE MOGE KUPIC BETON KOMÓRKOWY 59x36x24, NO I MOŻE JAKIEŚ NAMIARY NA EKIPE BUDOWLANĄ O PRZYZWOITYCH TERMINACH. BEDE WDZIĘCZNY POZDROWIONKA Czy naprawde nikt z Was nie może mi pomóc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 18.03.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts