Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

CONTEL Przyznaję się bez bicia że gdzieś położyłam kartkę z rozbiciem na części wykonania przyłącza. Ceny które podałam są łączne czyli materiał + robocizna.

Cegłę pełną kupiłam. Cacy jakoś i nie musiałam płacić złocisza czy więcej za sztukę. Zapłaciłam po 0,80zł za sztukę. Wielkie dzięki jacekot!!!

A z ciekawości powiedzcie ile kosztuje 1m3 betonu klasy B20. Na oko chcę policzyć ile będzie mnie kosztował sam beton na dwa stropy przy rozpiętości 10x14 metra, grubości stropu 14cm. Samą objętość można policzyć tylko jak odjąć objętość stali zbrojeniowej.

Nie ma baba kłopotu to se szuka roboty :wink:

Wiem że betonu nie da się wyliczyć dokładnie. Chodzi mi tak na oko. To co zostanie w gruszce pójdzie pod zalewanie słupków pod siatkę.

Dorota , beton 200 zł netto za 1m3 , bez faktury 200 zł . :D , to zdrożało o 10 zł na metrze od jesieni , dobrze że nie wiecej , ja własnie w srode zalewam strop 17 m3 betonu :D

A możecie zdradzić gdzie ta cegiełka i beton w tych cenach? :o :roll:

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

CONTEL Przyznaję się bez bicia że gdzieś położyłam kartkę z rozbiciem na części wykonania przyłącza. Ceny które podałam są łączne czyli materiał + robocizna.

Cegłę pełną kupiłam. Cacy jakoś i nie musiałam płacić złocisza czy więcej za sztukę. Zapłaciłam po 0,80zł za sztukę. Wielkie dzięki jacekot!!!

A z ciekawości powiedzcie ile kosztuje 1m3 betonu klasy B20. Na oko chcę policzyć ile będzie mnie kosztował sam beton na dwa stropy przy rozpiętości 10x14 metra, grubości stropu 14cm. Samą objętość można policzyć tylko jak odjąć objętość stali zbrojeniowej.

Nie ma baba kłopotu to se szuka roboty :wink:

Wiem że betonu nie da się wyliczyć dokładnie. Chodzi mi tak na oko. To co zostanie w gruszce pójdzie pod zalewanie słupków pod siatkę.

Dorota , beton 200 zł netto za 1m3 , bez faktury 200 zł . :D , to zdrożało o 10 zł na metrze od jesieni , dobrze że nie wiecej , ja własnie w srode zalewam strop 17 m3 betonu :D

A możecie zdradzić gdzie ta cegiełka i beton w tych cenach? :o :roll:

Beton w betoniarni na śląskiej ( nie pamietam numeru ulicy i tel.) tam też jest skład budowlany i cegłe kupowałem w piatek po 80 gr , betoniarnia i skład są na jednej posesji , jak jedziesz śląską od rzgowskiej to za przejazdem z zaporami po prawej jakieś 20 metrów

:D :D :D , prowadzą ten skład mili ludzie

hej

w tematy budowlane wczytuję sie z uwagą, ale na razie nie buduję jeszcze

ba - rozglądam sie za działą dopiero

czy wiecie może coś o ładnej działce w okolicach Łodzi (rejon wschodni raczej albo południowo-wschodni)

niekoniecznie za 200zł/metr...

Jakbyś z tego południowego wschodu przesunął się jeszcze na południe, to trafisz na Starową Górę :) Są działki, i nie po 200.

Obok nas dwa miesiące temu poszła po ok. 50 zł/m2.

witam,

Jestem w szoku z skąd znajdujecie czas na forum.

Tak mnie wszystko pochłoneło, że nie mam czasu nan nic.

A ZAŁATWIŁEM DO TEJ PORY: PROJEKT, PRZYŁĄCZE ELEKTR., DECYZJE O WARUNKACH ZABUDOWY, w trakcie PRZYŁĄCZE WODOCIĄGOWE.

I MAM PROBLEM, BO NIE MAM MATERIAŁU ANI EKIPY -:(

EKIPA MI ZWJAŁA BO GDZIES INDZIEJ MAJA LEPSZĄ KASE.

POMÓŻCIE GDZIE MOGE KUPIC BETON KOMÓRKOWY 59x36x24, NO I MOŻE JAKIEŚ NAMIARY NA EKIPE BUDOWLANĄ O PRZYZWOITYCH TERMINACH.:(

BEDE WDZIĘCZNY

POZDROWIONKA

Ale dzięki za informację ...szkoda, że dopiero teraz .....Zaglądaj częściej na forum :D :D :lol:

Nie mogę, bo mnie szlak trafi. Sezon w pełni a ja nadal nie wiem, co dalej. Żeby pokarało tych urzęddników, co obijają się za nasze podatki :cry:

Czytam, ze brakuje pustaków i bardzo zdrożały... U mnie na budowie zostało około 40 sztuk Kozłowickiego U-220 (25 cm) z zeszłego roku. Może komuś to załatwi problem. Mogę też zamienić się na 12 cm, bo brakuje mi na ścianki działowe... Pozdrowienia

No :D myślę że nie jeden problem to załatwi :wink: :wink: :wink:

Sęk w tym, że murarze zamówieni na koniec marca lub początek kwietnia , po nich w połowie maja ma wchodzić ekipa od dachu :-?

jak się nie wyrobie to sobie gdzie inndziej znajdą robote a ja zostane na lodzie :evil:

dlatego ten miesiąc jest dla mnie taki ważny[/quo

dlatego nie patrz na nic tylko zaczynaj bo o ekipy dzisiaj trudno , chyba że jest jakaś wielka przeszkoda by zacząć budowę :-? :(

Witam

Dorota szymczak:-Zgadza się większość rezygnuje, ja też mam piwnicę i nigdy bym tego nie zmieniła.Budując drugi raz dom zdecydowałabym się również na piwnicę.U mnie też przewidziana jest kotłownia ,pralnia..itp.

Myślę ,że będziesz zadowolona.

Nie powiem bo miałam trochę przebojów z wykopem ,ale to ze względu na grunt.

oj, jest i to wielka :o

nie mam jeszcze pozwolenia ...wszystko przez warunki zabudowy, które mi bardzo nie pasowały i musiałam walczyć o swoje :evil:

ze skutkiem pozytywnym :D warto było ale ....no właśnie ale przesunięcie o miesiąc ( niby m-c) dużo zmienia :-?

Ja czekam rok a mój murarz jest przesuwany od sierpnia i nie wiem już, jak z nim gadać. Jakbym była pewna, że za miesiąc zacznę, to bym skakała z radoiści. A ja nie wiem nic...

witam,

Jestem w szoku z skąd znajdujecie czas na forum.

Tak mnie wszystko pochłoneło, że nie mam czasu nan nic.

A ZAŁATWIŁEM DO TEJ PORY: PROJEKT, PRZYŁĄCZE ELEKTR., DECYZJE O WARUNKACH ZABUDOWY, w trakcie PRZYŁĄCZE WODOCIĄGOWE.

I MAM PROBLEM, BO NIE MAM MATERIAŁU ANI EKIPY -:(

EKIPA MI ZWJAŁA BO GDZIES INDZIEJ MAJA LEPSZĄ KASE.

POMÓŻCIE GDZIE MOGE KUPIC BETON KOMÓRKOWY 59x36x24, NO I MOŻE JAKIEŚ NAMIARY NA EKIPE BUDOWLANĄ O PRZYZWOITYCH TERMINACH.:(

BEDE WDZIĘCZNY

POZDROWIONKA

Czy naprawde nikt z Was nie może mi pomóc?? :(