Anisia3 29.03.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Borygo jak można się domyślać jest tańsze od royala. o około 4 zł na metrze kw. To z dzisiejszego rozeznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 29.03.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 pytanie zaczepne/ankieta. Czy ktoś z forumowiczów planuje lub już posiada strop lany żelbetowy? Zastanawiam się - patrząc wokoło - czy jest sens robienia takiego stropu skoro wszyscy/większość robą/i prefabrykowany. JA mam lany strop , tydzień temu zalewany ,bardziej pracochłonny fakt , ale taki chciałem czy droższy , biorąc pod uwagę że się odsprzeda stemple i deski wcale wtedy nie jest drozszy , do tego koszt robocizny mam ten sam za cały stan surowy bez względu na rodzaj stropu , moi murarze szalowali i zbroili aż miło było patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 29.03.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Wrocili tynkarze... Z budowy wziete: Listopad 2005 - tynki wewnetrzne cem-wap w piwnicy - Dlaczego te tynki sa takie krzywe? - Jakby mialy byc proste, to trzebaby robic je na listwach. 2007-03-29 7:35 - tynki zewnetrzne cem-wap - Dlaczego te tynki sa takie krzywe? - Bo to na listwach sie takich tynkow nie robi, puknie sie kielnia i sie krzywia i potem krzywa cala sciana. Tynki to sie robi do deski. 2007-03-29 7:45 - tynki zewnetrzne cem-wap - A w tym miejscu dlaczego te tynki sa takie krzywe? - Bo deska była krzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 29.03.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Wrocili tynkarze... Z budowy wziete: Listopad 2005 - tynki wewnetrzne cem-wap w piwnicy - Dlaczego te tynki sa takie krzywe? - Jakby mialy byc proste, to trzebaby robic je na listwach. 2007-03-29 7:35 - tynki zewnetrzne cem-wap - Dlaczego te tynki sa takie krzywe? - Bo to na listwach sie takich tynkow nie robi, puknie sie kielnia i sie krzywia i potem krzywa cala sciana. Tynki to sie robi do deski. 2007-03-29 7:45 - tynki zewnetrzne cem-wap - A w tym miejscu dlaczego te tynki sa takie krzywe? - Bo deska była krzywa. dobre ,, naprawde dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 29.03.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Gdzie kupić nie za drogie rynny? Mam na myśli te rury, które idą od dachu w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leśny_ziutek 29.03.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 JA mam lany strop , tydzień temu zalewany ,bardziej pracochłonny fakt , ale taki chciałem czy droższy , biorąc pod uwagę że się odsprzeda stemple i deski wcale wtedy nie jest drozszy , do tego koszt robocizny mam ten sam za cały stan surowy bez względu na rodzaj stropu , moi murarze szalowali i zbroili aż miło było patrzeć Ja również wybrałem monolit Co do odsprzedania desek, racja jest - ja właśnie szukam takowych, zobaczymy co mi kolega CONTEL na priv zaproponuje :) O wyższości jednego nad drugim było już wiele na forum, a ostatecznie każdy wybiera to co mu najbardziej odpowiada. Jest jeden plus monolitu rozsądnie zaprojektowanego (nie za duże rozpiętości) - jest cienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 29.03.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 No żesz... nikt nie kupował rynien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 29.03.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 No żesz... nikt nie kupował rynien? jA KUPOWAŁEM W ZAMKU na brukowej , na całości dali jakiś upust( choć na razie płaciłem tylko za dachowkę ) nie wiem czy są tani bo w ofercie mam cenę na dachówkę okna i rynny i wyceniał to znajomy znajomego i podobno tanio ma być , prównywałem z innymi firmami to całość fakt z 5% taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 29.03.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 JA mam lany strop , tydzień temu zalewany ,bardziej pracochłonny fakt , ale taki chciałem czy droższy , biorąc pod uwagę że się odsprzeda stemple i deski wcale wtedy nie jest drozszy , do tego koszt robocizny mam ten sam za cały stan surowy bez względu na rodzaj stropu , moi murarze szalowali i zbroili aż miło było patrzeć Ja również wybrałem monolit Co do odsprzedania desek, racja jest - ja właśnie szukam takowych, zobaczymy co mi kolega CONTEL na priv zaproponuje :) O wyższości jednego nad drugim było już wiele na forum, a ostatecznie każdy wybiera to co mu najbardziej odpowiada. Jest jeden plus monolitu rozsądnie zaprojektowanego (nie za duże rozpiętości) - jest cienki. to że cienki mnie nie przekonało , bo dlaczego cienki jest lepszy mnie przekonało to że nie będzie żadnych rys na suficie bo monolit w odróżnieniu do terivy takich rys nie serwuje no i wogóle fajna taka ooogromna płyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leśny_ziutek 29.03.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 to że cienki mnie nie przekonało , bo dlaczego cienki jest lepszy mnie przekonało to że nie będzie żadnych rys na suficie bo monolit w odróżnieniu do terivy takich rys nie serwuje no i wogóle fajna taka ooogromna płyta Zgadzam się w całej rozciągłości. Co do cienkości, ma ona swoje zalety nie tylko optyczne (przy wejściu na kondygnację) ale i praktyczne - nieco więcej miejsca nad głową na poddaszu, bez ingerencji w zewnętrzne proporcje budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 30.03.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Deski na lany strop... 1. Najpierw kupilem na lawy fundamentowe 2. Dokupilem wieksza ilosc i zalalem strop nad piwnica 3. Potem byl zalany strop nad parterem. 4. Potem wykonawca wzial (bez pytania) troche moich desek, bo brakowalo mu na innej robocie. 5. Potem deski powedrowaly do sasiada obok do jego stropu. 6. Potem deski wrocily do mnie razem z reszta desek sasiada. 7. Potem deski powedrowaly do sasiada obok na podmurowke pod ogrodzenie. 8. Potem wrocily do mnie i zalalem strop nada garazotarasobalkonem. 9. Teraz sluza ekipie "tynkarzy" do tynkowania (tylko, ze nie zauwazyli ze sa krzywe ) i podloga na rusztowaniach 10. W przyszlosci posluza do robienia podmurowki pod moje ogrodzenie... Wniosek: mozna kupic deski i kilkakrotnie je wykorzystac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka999 30.03.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Słuchajcie, czy wiecie może ile potrzeba odsunąć się z ogrodzeniem od granicy działki? (od drogi?) Za wszelkie informacje będę wdzięczna. pozdrawiam wiosennie wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin_lodz 30.03.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Słuchajcie, czy wiecie może ile potrzeba odsunąć się z ogrodzeniem od granicy działki? (od drogi?) Za wszelkie informacje będę wdzięczna. pozdrawiam wiosennie wszystkich budujących a trzeba ? Wiem tylko że jak robisz ogrodzenie tymczasowe na przodzie to dobrze zostawić 40 cmwgłąb działki na murowane ogrodzenie, bo wtedy nie trzeba słupków narożnych przenosić. A po bokach to tyle, żeby było na Twojej działce, aby sąsiad się nie przyczepił czyli jakieś 4 cm (szerokośc słupka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staranni 30.03.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 No żesz... nikt nie kupował rynien? Proponuję poszukać w internecie systemu rynnowego Bryza- jest stosunkowo tani. Może w Łodzi go mają bo ja ściągałam spod Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 30.03.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 nicol są niedrogie gamraty tyż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka999 30.03.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Robin_lodz dzięki za info, moze ktoś jeszcze coś wie w temacie odległości postawienia ogrodzenia....W jednym urzędzie mówią, ze muszę zgody sąsiadów zebrać nawet jeśli ogrodzenie nie ma 2,20 i nie powstanie w granicy działki, inny urząd powiedział mi, ze standartowo to 4 m powinnam od granicy mojej działki się odsunąć (nieszczęsliwie też granicy drogi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 30.03.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 nicol są niedrogie gamraty tyż Zobacz też w markecie (Tesco?) rower Legend. Jest różowy jak trzeba. I na prawde ładny. Moja córa dostała rok temu na komunię i całe wakacje go męczyła intensywnie - nic mu się nie stało Czyli dobry . I też nie drogi... Troche powyżej 300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 30.03.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Trochę namieszałam z tymi rynnami Bo przecież musze mieć ten sam system co juz jest na dachu. Brakuje mi tych długich w dół. Dachowcy się przeprowadzają, więc nie wiem kiedy by mi przywieźli. Znalazłam u innych, ale teraz dla odmiany nie moge sie do nich dodzwonić. O matko i córko! Juz mam dosyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 30.03.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 A poza tym, to znowu mam masę gruzu. Jak komus przyda się na podjazd albo co to chętnie oddam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 30.03.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Cześć Czy możecie coś powiedzieć na temat hurtowni SEL-Bud w Łodzi na Rąbieńskiej 132 ? Myśle że tam będę kupował PTH i chciałem się czegoś dowiedzieć. Z góry dzięki, pozdrawiam, majki sa drodzy, ale materiały (fatalny i drogi styropian Arbet) brałem od nich 2005 i 2006 a dzisiaj chyba trzeba brać co jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts