aniszkin 16.02.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Aniu,jasne, że aktualne będę tam czekać jak tylko wyrwę się z pracy. mam nadzieję, ze tuż po 16pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniszkin 16.02.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 kropi zapomniałabym , czy Ty nadal nie wiesz o jakie targi chodzi, no to nieżle musisz chodzić z głową w chmurach Targi INTERBUD 19-22 lutego 2004 19.02 od 12.00 do 18.00 20-21.02 od 10.00 do18.00 22.02 od 10.00 - 17.00 czekam na tę relacje no i może opinię co z tym otwartym kominkiem. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 16.02.2004 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Aniszkin, co do tego kominka. Ja bym sie bała w drewnianym domu. U mnie jest drewniany strop i dostaję gęsiej skórki jak to dobrze rozprowadzić DGP w zamknietym kominku, żeby się nie przegrzewało. Co prawda p. Darek (vide: ocieplenia) uważa, że się da zrobić dobrze, choć zawsze to drewno. Chyba nie mogłabym spać ani wyjść z domu, bo bałabym się, że wszystko pójdzie z dymem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 16.02.2004 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Aniszkin Ja też raczej nie zdecydowałbym się na otwarty kominek. Tak jak ktoś już napisał, drzwi można otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 16.02.2004 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 kropi co do Dobrej, to większość wsi jest na terenie parku, nasza działka, która jest na ul. Wodnej,... Dzięki jak nie-wiem-co, to się nazywa info pierwsza klasa! Dzisiaj przejechałem się na rekonesans, czy Wasza hacjenda to ta ostatnia, czerwona, po prawej stronie pod koniec wsi? Jeśli tak to jest po prostu boska! Byłem w sklepie, niestety nikt nic nie wiedział o żadnych działkach na sprzedaż, na tablicy też nic nie było, a okolica mniam-mniam. Potem jeszcze pojechaliśmy przez Dobieszków i Nowy Imielnik - tam też są piękne okolice, ale najbardziej ucieszyło mnie to, że z pracki jechałem jakieś 15-20 minut! Jak byś wiedziała o jakichś terenach do kupienia to proszę daj mi cynk... kropi zapomniałabym , czy Ty nadal nie wiesz o jakie targi chodzi, no to nieżle musisz chodzić z głową w chmurach Targi INTERBUD 19-22 lutego 2004 19.02 od 12.00 do 18.00 20-21.02 od 10.00 do18.00 22.02 od 10.00 - 17.00 czekam na tę relacje no i może opinię co z tym otwartym kominkiem. pozdrowionka Trochę się już domyśliłem na podstawie innych postów, ale 100x dzięki za pamięć! Jeszcze nie wiem, kiedy pojadę do koleżanki, jak na razie nie bardzo możemy się zgrać co do terminu, ale pewnie najpóźniej w weekend (chciałbym za dnia, a ludzie jednak pracują... ) Co do kominka otwartego - widziałem taki w akcji, był używany raczej sporadycznie, przed kominkiem płyta metalowa, na niej zawsze sporo dziadostwa... Poza tym w kominku otwartym nie możesz ograniczyć siły ciągu, co ma znaczenie jeśli chcesz go używać jako źródło ciepła dla domu. Ale widziałem jeden fajny patent - oprócz standardowych drzwiczek szklanych kominek ten miał stalową siateczkę, którą można było opuścić niezależnie od drzwiczek. A przypomniał mi się jeden fajny numer, jak do tego pierwszego kominka z ciekawości wleciał biały kot (na szczęście był wygaszony...) a wyleciał czarny... a potem pół salonu było w sadzy, bo ten kotek się trochę przeląkł zmianą barw i biegał w kółko jakby wyczuł walerianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniszkin 16.02.2004 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 dzięki, za te opinie. Dobrze, że chociaż Wy jesteście rozsądni. Spaliliby mnie żywcem ci amatorzy lodów.Dzięki wielkiepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 16.02.2004 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Poartujcie odpowiedzią: czy decyzja o pozwoleniu na budowe uprawomocnia się 14 dni ( dla sąsiadów na ewentualne spzreciwy), i po tych 14 dniach już jest uprawomocniona i można zaczynac budowę? Czy jeszcze gdzies należy zgłaszac rozpoczecie budowy i jeszcze czekac ? Ile i na co? Chyba zzielenieję z ta biurokracją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moby 16.02.2004 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 jest tu ktos z tej pieknej okolicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areksam 16.02.2004 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Ja jestem. Dzisiaj się dowiedziałem, że pozwolenie na budowę dostanę najwcześniej za pół roku lub jak gmina zatwierdzi plan zagospodarowania przestrzennego. Co robić z tym czasem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 17.02.2004 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 areksam Przepraszam, że tak napiszę, ale to zupełnie do ...y.W takim razie masz pokaźną ilość czasu na dopracowanie wszystkich szczegółów i materiałów, z których będziesz budował. Ale lepiej by było, jakbyś mógł już ruszyć z kopyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 17.02.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Arek czy to w Aleksandrowie takie numery??? Boże ale sie porobiło?!?!?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moby 17.02.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Ja jestem. Dzisiaj się dowiedziałem, że pozwolenie na budowę dostanę najwcześniej za pół roku lub jak gmina zatwierdzi plan zagospodarowania przestrzennego. Co robić z tym czasem?? Gmina Nowosolna.. ?? W piatek sie do nich wybieram po warunki zabudowy / plan miejscowy.. Hmm.. wyglada na to, ze dobrze, ze sie zabieram za dopracowanie papierow rok przed rozpoczeciem budowy... pytanie podstawowe: czy wiesz moze gdzie przy obecnym planie zagospodarowania terenu bedzie przebiegac A1 ??? bo cos mi sie zdaje, ze zmiany wynikaja wlasnie z checi puszczenia tedy A1. mam nadzieje, ze dranie jednak omina park krajobrazowy wzniesien lodzkich, ale to pewnie zalezy od tego gdzie chlopaki pokupowali dzialki, by pozniej panstwo je moglo od nich wykupic z odpowiednia przebitka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniszkin 17.02.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Co sądzicie?Walczę o promocję kredytów mieszkaniowych "NA TARGACH - bez prowizji" troche kręcom nosami ale moze się uda. Powiedzcie chociaż czy walczę w słusznej sprawie czy to niewiele zmienia?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 17.02.2004 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 kropi ta chatka na Wodnej z czerwonym dachem to niestety sąsiadów, nasza działka to ten ogrodzony siatka teren przed nimi i na razie fundamenty. Jeżeli w sklepie nic nie wiedzieli, to ja robiłam tek, ze pytałam ludzi, poprostu pukałam do domów i pytałam, czy ktos nie ma działki budowlnej na sprzedaż, odwiedź sołtysa- z reguły wie najwięcej, polecam też wizyte w urzędzie gminy-tez powinni cos mieć. Okolica jest oczywiście najładniejsza wiosna i latem, kiedy coś dzieje się na polach, a na rowerach mozna podjechac do lasu łagiewnickiego albo dobieszkowskiego. Własnie początkowo przez kilka miesięcy szukałam działki w dobieszkowie. Bo widok z góry na las jest tam fantastyczny! Nietstey w sprzedazy są dosyć duże działki na tzw. zabudowe rezydencjalną (sa tam specjalne wymogi co do wielkości i architektury domu) i ceny zaczynają sie od 50 zł/metr. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 17.02.2004 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Aniszkin, będę pierwszą klientką!! Jeszcze kompletuję dokumenty, wypełniam wnioski (oj, dużo tego!). Co prawda z muratorem 0,5%, ale jeszcze lepiej brzmi - 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areksam 17.02.2004 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 moby w odpowiedzi na twojego priva to będę się budował w Aleksandrowie. A co do autostrady to nie mam innych informacji niżte zawarte od czasu do czasu w prasie. Radzę ci jednak wejść do UG i popatrzeć na stare plany zagospodarowania terenu. Ja nie kupiłem swego czasu działki w odległości 50m od obwodnicy Łodzi i Zgierza. Sprzedający powiedział, że od 15 lat ta droga jest zaplanowana i nic nam nie grozi. W Gminie z kolei powiedzieli, że ta droga nie powstaje bo nie ma kasy. Z tego co wiem to ta właśnie obwodnica miała gdzieć przechodzić w okolicach Wzniesień Łodzkich. Czy tak jest dalej - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areksam 17.02.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Aniu, po rozmowie z ludżmi w urzędzie gminy śmiem twierdzić, że oni są bezsilni. Pewne rzeczy zależą od ludzi w Warszawce. Aby przyjąc nowy plan zagospodarowania trzeba odrolnić pewne tereny a na to ma decyzję wydać Minister Rolnictwa. Rajcy Aleksandrowa są w zasadzie gotowi do podjęcia uchwały w sparawie nowego planu zagosodarowania. Jeżeli taki plan zostanie przyjęty będzie można startować bez pozwolenia na budowę. Jeżeli ktoś ma wątpliwości czy taki plan zostanie przyjęty, skałada wniosek o wydanię warunków, a na ich wydanie, zgodnie z procedurą, mają czas pomiędzy 6 a 9 miechów. Aniszkin pomysł z prowizją 0% jest super! Mnie kupon promocyjny z Muratora wcieło i musiałbym zapłacić 2% czyli kuuuupę kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniszkin 17.02.2004 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Fajnie,że Wam się podoba. Wszystko jest już klepnięte i wygląda tak: Podczas Targów trzeba wziąć wniosek z hasłem "Targi budownictwa i nieruchomości" na stoisku nr 5 pawilon II i wpisać się na listę a następnie złożyć tem wniosek do 20 marca 2004r. Szczegóły ma dla Was Magda Stankiewicz 6703177 / niestety pracuje tylko do 16.00/Też się postaram trochę o tych kredytach nauczyćpozdrowionka i do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 17.02.2004 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Potwierdzam, 18-to kilometrowy odcinek autostrady ktory zostanie zbudowany jako pierwszy (w okolicach Łodzi) będzie przebiegał na odcinku Stryków-Emilia, póki co jest tam zrobiona wycinka drzew; njapełniej o przebiegu autostardy jest poinformowany urzad gminy Stryków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areksam 17.02.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Honoratko z autostradą to się zgadza ale jest jeszcze ta obwodnica, która ludziom może zaszkodzić! Aniszkin a jaki bank reprezentujesz? I szybko nauczaj, bo jestem spragniony wiedzy. Mam dużo czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts