Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

kropi

zapomniałabym , czy Ty nadal nie wiesz o jakie targi chodzi, no to nieżle musisz chodzić z głową w chmurach :lol:

Targi INTERBUD 19-22 lutego 2004

19.02 od 12.00 do 18.00

20-21.02 od 10.00 do18.00

22.02 od 10.00 - 17.00

czekam na tę relacje no i może opinię co z tym otwartym kominkiem.

pozdrowionka

Aniszkin, co do tego kominka. Ja bym sie bała w drewnianym domu. U mnie jest drewniany strop i dostaję gęsiej skórki jak to dobrze rozprowadzić DGP w zamknietym kominku, żeby się nie przegrzewało. Co prawda p. Darek (vide: ocieplenia) uważa, że się da zrobić dobrze, choć zawsze to drewno. Chyba nie mogłabym spać ani wyjść z domu, bo bałabym się, że wszystko pójdzie z dymem.

kropi co do Dobrej, to większość wsi jest na terenie parku, nasza działka, która jest na ul. Wodnej,...

Dzięki jak nie-wiem-co, to się nazywa info pierwsza klasa! :D Dzisiaj przejechałem się na rekonesans, czy Wasza hacjenda to ta ostatnia, czerwona, po prawej stronie pod koniec wsi? Jeśli tak to jest po prostu boska!

Byłem w sklepie, niestety nikt nic nie wiedział o żadnych działkach na sprzedaż, na tablicy też nic nie było, a okolica mniam-mniam. Potem jeszcze pojechaliśmy przez Dobieszków i Nowy Imielnik - tam też są piękne okolice, ale najbardziej ucieszyło mnie to, że z pracki jechałem jakieś 15-20 minut! Jak byś wiedziała o jakichś terenach do kupienia to proszę daj mi cynk...

kropi

zapomniałabym , czy Ty nadal nie wiesz o jakie targi chodzi, no to nieżle musisz chodzić z głową w chmurach

Targi INTERBUD 19-22 lutego 2004

19.02 od 12.00 do 18.00

20-21.02 od 10.00 do18.00

22.02 od 10.00 - 17.00

czekam na tę relacje no i może opinię co z tym otwartym kominkiem.

pozdrowionka

Trochę się już domyśliłem na podstawie innych postów, ale 100x dzięki za pamięć! :p

Jeszcze nie wiem, kiedy pojadę do koleżanki, jak na razie nie bardzo możemy się zgrać co do terminu, ale pewnie najpóźniej w weekend (chciałbym za dnia, a ludzie jednak pracują... :-( )

Co do kominka otwartego - widziałem taki w akcji, był używany raczej sporadycznie, przed kominkiem płyta metalowa, na niej zawsze sporo dziadostwa... Poza tym w kominku otwartym nie możesz ograniczyć siły ciągu, co ma znaczenie jeśli chcesz go używać jako źródło ciepła dla domu. Ale widziałem jeden fajny patent - oprócz standardowych drzwiczek szklanych kominek ten miał stalową siateczkę, którą można było opuścić niezależnie od drzwiczek.

A przypomniał mi się jeden fajny numer, jak do tego pierwszego kominka z ciekawości wleciał biały kot (na szczęście był wygaszony...) a wyleciał czarny... a potem pół salonu było w sadzy, bo ten kotek się trochę przeląkł zmianą barw i biegał w kółko jakby wyczuł walerianę :p

Poartujcie odpowiedzią:

czy decyzja o pozwoleniu na budowe uprawomocnia się 14 dni ( dla sąsiadów na ewentualne spzreciwy), i po tych 14 dniach już jest uprawomocniona i można zaczynac budowę?

Czy jeszcze gdzies należy zgłaszac rozpoczecie budowy i jeszcze czekac ? Ile i na co?

Chyba zzielenieję z ta biurokracją :(

Ja jestem.

Dzisiaj się dowiedziałem, że pozwolenie na budowę dostanę najwcześniej za pół roku lub jak gmina zatwierdzi plan zagospodarowania przestrzennego. Co robić z tym czasem??

Gmina Nowosolna.. ??

W piatek sie do nich wybieram po warunki zabudowy / plan miejscowy..

Hmm.. wyglada na to, ze dobrze, ze sie zabieram za dopracowanie papierow rok przed rozpoczeciem budowy...

pytanie podstawowe:

czy wiesz moze gdzie przy obecnym planie zagospodarowania terenu bedzie przebiegac A1 ???

bo cos mi sie zdaje, ze zmiany wynikaja wlasnie z checi puszczenia tedy A1.

mam nadzieje, ze dranie jednak omina park krajobrazowy wzniesien lodzkich, ale to pewnie zalezy od tego gdzie chlopaki pokupowali dzialki, by pozniej panstwo je moglo od nich wykupic z odpowiednia przebitka...

kropi ta chatka na Wodnej z czerwonym dachem to niestety sąsiadów, nasza działka to ten ogrodzony siatka teren przed nimi i na razie fundamenty. Jeżeli w sklepie nic nie wiedzieli, to ja robiłam tek, ze pytałam ludzi, poprostu pukałam do domów i pytałam, czy ktos nie ma działki budowlnej na sprzedaż, odwiedź sołtysa- z reguły wie najwięcej, polecam też wizyte w urzędzie gminy-tez powinni cos mieć. Okolica jest oczywiście najładniejsza wiosna i latem, kiedy coś dzieje się na polach, a na rowerach mozna podjechac do lasu łagiewnickiego albo dobieszkowskiego. Własnie początkowo przez kilka miesięcy szukałam działki w dobieszkowie. Bo widok z góry na las jest tam fantastyczny! Nietstey w sprzedazy są dosyć duże działki na tzw. zabudowe rezydencjalną (sa tam specjalne wymogi co do wielkości i architektury domu) i ceny zaczynają sie od 50 zł/metr. [/b]

moby w odpowiedzi na twojego priva to będę się budował w Aleksandrowie.

A co do autostrady to nie mam innych informacji niżte zawarte od czasu do czasu w prasie.

Radzę ci jednak wejść do UG i popatrzeć na stare plany zagospodarowania terenu. Ja nie kupiłem swego czasu działki w odległości 50m od obwodnicy Łodzi i Zgierza. Sprzedający powiedział, że od 15 lat ta droga jest zaplanowana i nic nam nie grozi. W Gminie z kolei powiedzieli, że ta droga nie powstaje bo nie ma kasy.

Z tego co wiem to ta właśnie obwodnica miała gdzieć przechodzić w okolicach Wzniesień Łodzkich. Czy tak jest dalej - nie wiem.

Aniu, po rozmowie z ludżmi w urzędzie gminy śmiem twierdzić, że oni są bezsilni. Pewne rzeczy zależą od ludzi w Warszawce. Aby przyjąc nowy plan zagospodarowania trzeba odrolnić pewne tereny a na to ma decyzję wydać Minister Rolnictwa. Rajcy Aleksandrowa są w zasadzie gotowi do podjęcia uchwały w sparawie nowego planu zagosodarowania. Jeżeli taki plan zostanie przyjęty będzie można startować bez pozwolenia na budowę.

Jeżeli ktoś ma wątpliwości czy taki plan zostanie przyjęty, skałada wniosek o wydanię warunków, a na ich wydanie, zgodnie z procedurą, mają czas pomiędzy 6 a 9 miechów.

Aniszkin pomysł z prowizją 0% jest super! Mnie kupon promocyjny z Muratora wcieło i musiałbym zapłacić 2% czyli kuuuupę kasy.

Fajnie,że Wam się podoba. Wszystko jest już klepnięte i wygląda tak: Podczas Targów trzeba wziąć wniosek z hasłem "Targi budownictwa i nieruchomości" na stoisku nr 5 pawilon II i wpisać się na listę a następnie złożyć tem wniosek do 20 marca 2004r. Szczegóły ma dla Was Magda Stankiewicz 6703177 / niestety pracuje tylko do 16.00/

Też się postaram trochę o tych kredytach nauczyć

pozdrowionka i do zobaczenia