mm3844 17.04.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Już ten sam piach jest po 260 zł za wywrotke , ale posyłam namiary na priv , cóż piach też niby zdrożał Panowie, Czy ten piach nadaje się do murowania czy trzeba go jeszcze przesiewać? Trzeba siać, albo za 2 - 3 pln więcej na tonie możesz kupić przesiewany to ja poproszę namiary na gościa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 17.04.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Jakby ktos chcial kupowac podbitke Boryszew, to na razie moze dac sobie spokoj.Najblizszy dytrybutor jest w Sochaczewie. "Agwa" ze Zgierza, ktora do tej pory byla skladem na Lodz i okolice juz nie prowadzi sprzedazy... Wykonawcy policzyli mi 30 m2 podbitki za malo i teraz szukam Boryszewa... Prawdopodobnie wezme Royala, bo ma najbardziej zblizony odcien brazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golap 17.04.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witam. Na początku pochwalę się że zakupiłam humus po okazyjnej cenie (płaciłam tylko za transport - 40 zł za 6 m3). Jeśli ktoś potrzebuje w okolice Konstantynowskiej to przekażę telefon na priv, chociaż "szefu" nie może się wyrobić i "wieźć dalej się nie opłaca"... Tymczasem poszukuję specjalisty od wentylacji. Trzeba zrobić sensowny projekt, kanały wentylacyjne, przygotować instalację pod wylewki... A może ktoś z was montował GWC albo rekupetator. Pozdrawiam Ja poproszę na ten namiar od dobrodzieja od humusu Wysłałam prośbę na priva. Gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 17.04.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Już ten sam piach jest po 260 zł za wywrotke , ale posyłam namiary na priv , cóż piach też niby zdrożał Panowie, Czy ten piach nadaje się do murowania czy trzeba go jeszcze przesiewać? Trzeba siać, albo za 2 - 3 pln więcej na tonie możesz kupić przesiewany udało Ci się dogadać z tym wywrotkowym ? Dzięki twoim informacjom znegocjowałem cenę u mojego. Opuścił mi 20 pln na samochodzie to dałem sobie spokój. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 17.04.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Czy ktoś może się orientuje ile w tej chwili kosztuje położenie tynków, najlepiej razem z materiałem? Pytam ponieważ mąż sie uparł na tynki "suche" bo to podobno taniej, nie trzeba potem kłaś gładzi..a poza tym on sam to zrobi. A ja jakoś nie mogę się przekona... Sihaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 17.04.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Jakby ktos chcial kupowac podbitke Boryszew, to na razie moze dac sobie spokoj. Najblizszy dytrybutor jest w Sochaczewie. A szukałeś w Pabianicach? Dwa czy trzy tygodnie temu ktoś tam sprzedawał Boryszew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 17.04.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Czy ktoś z Was zna tradycję związaną z "wiechą"? Oprócz tego, ze wypada przy tej okazji się napic Kto ją wiesza ? i gdzie? Co z nią pozniej? Słyszałam , ze trzeba spalic..? No takie zwykle polskie zabobony ) Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 17.04.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Już ten sam piach jest po 260 zł za wywrotke , ale posyłam namiary na priv , cóż piach też niby zdrożał Panowie, Czy ten piach nadaje się do murowania czy trzeba go jeszcze przesiewać? Trzeba siać, albo za 2 - 3 pln więcej na tonie możesz kupić przesiewany udało Ci się dogadać z tym wywrotkowym ? Dzięki twoim informacjom znegocjowałem cenę u mojego. Opuścił mi 20 pln na samochodzie to dałem sobie spokój. Pozdrawiam Tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 18.04.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Jakby ktos chcial kupowac podbitke Boryszew, to na razie moze dac sobie spokoj. Najblizszy dytrybutor jest w Sochaczewie. A szukałeś w Pabianicach? Dwa czy trzy tygodnie temu ktoś tam sprzedawał Boryszew. Prawdopodobnie zaopatrywal sie w Zgierzu. Znalazlem sladowe ilosci w Grodachu, ale oni tez mieli ze Zgierza... Przynajmniej listwy dokupilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 18.04.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Czy ktoś z Was zna tradycję związaną z "wiechą"? Oprócz tego, ze wypada przy tej okazji się napic Kto ją wiesza ? i gdzie? Co z nią pozniej? Słyszałam , ze trzeba spalic..? No takie zwykle polskie zabobony ) Ola Rozwimy może ten wątek. Na jakim etapie świętowaliście tzw. wiechę? Moi murarze kończą stan zero i już mówią o stawianiu (za przeproszeniem ) wiechy. Jak to było u was? A co do świętowania - imprezka na działce czy co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 18.04.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Na jakim etapie świętowaliście tzw. wiechę? Moi murarze kończą stan zero i już mówią o stawianiu (za przeproszeniem ) wiechy. Jak to było u was? A co do świętowania - imprezka na działce czy co??? A czy wiecha jest w umowie? Kilku ekipom postawilem jakas flaszke, ale na zasadzie: wezcie ja sobie do domu. A nie, murarzom to nawet polewalem na budowie... A oni potem wywozili moj material, sprzedawali i kupowali sobie spiryt sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 18.04.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Czy ktoś z Was zna tradycję związaną z "wiechą"? Oprócz tego, ze wypada przy tej okazji się napic Kto ją wiesza ? i gdzie? Co z nią pozniej? Słyszałam , ze trzeba spalic..? No takie zwykle polskie zabobony ) Ola Rozwimy może ten wątek. Na jakim etapie świętowaliście tzw. wiechę? Moi murarze kończą stan zero i już mówią o stawianiu (za przeproszeniem ) wiechy. Jak to było u was? A co do świętowania - imprezka na działce czy co??? Juz na ten temat było. O tutaj: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1456000&highlight=wiech%EA#1456000 Murator :: Zobacz temat - Co na wiechę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 18.04.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Coś źle robię, ale nie wiem, jak sobie poradzić, żeby otwierał się link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirkaM2 18.04.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 a propos wiechy, nasz wykonawca wręcz zakazuje kontaktu z murarzami, kiedy uważa, że sobie zasłużyli sam im stawia wódkę. Dzięki takiemu układowi doszliśmy do stropu i też nie wiem jak to jest z tą wiechą . pzdr Mirka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msci 18.04.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 No to ludziaska cieszmy się bo ta wspaniała wiadomość o EURO 2012 uświadomi nam jak tanio udało nam się zbudować nasze domy, nie mówiąc o łatwości dostępu do materiałów budowlanych. Sam jestem ciekaw jak to za 2 latka z cementem będzie , do zobaczenia na stadionach - szkoda że nie w Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 18.04.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 No to ludziaska cieszmy się bo ta wspaniała wiadomość o EURO 2012 uświadomi nam jak tanio udało nam się zbudować nasze domy, nie mówiąc o łatwości dostępu do materiałów budowlanych. Sam jestem ciekaw jak to za 2 latka z cementem będzie , do zobaczenia na stadionach - szkoda że nie w Łodzi Może to i dobrze że nie w Łodzi, bo może to będzie jedno z nielicznych miast w którym coś będzie do zdobycia . Nadchodzą ciekawe czasy. Jak za Gierka. Niby budować można, kredyty jakieś są, a ludziska się jakoś nie budują ............... bo w kolejkach stać trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIKO 18.04.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam. Poszukuję kier-buda bezwzględnego dla wykonawcy ,przyjaznego dla inwestora Będę wdzięczny za namiary.Pozdrawiam (mam nadzieję,że tym razem trafi to na grupę łódzka a nie na forum ogólne bo sa jakieś porblemy tylko nie wiem dlaczego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 18.04.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 O ja też poproszę o takiego kierownika bo moja Pani Kierownik pojechała do Gliwic. Wraca dopiero z początkiem października a budowa ma ruszyć od lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 18.04.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam. Poszukuję kier-buda bezwzględnego dla wykonawcy ,przyjaznego dla inwestora Ja również poproszę o namiary na ww. typ kierbuda. Teren budowy - Nowosolna, początek - mam nadzieję że sierpień, tego roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 18.04.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Sli ujawnij się w którym miejscu. Może jesteśmy sąsiadami. Nasza podgrupa nowosolniańska rośnie w siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts