Dorota szymczak 19.04.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Dostałam wycenę z Creatona i zrobiło mi się ciepło Dachówka ceramiczna Terra Harmonica 238m2 miedziana angoba. W kosztorysie ujęte są pozycje: dachówki podstawowe, boczne. gąsiory, grzebienie, klamry,taśmy alumoniowe, pełne orynnowanie i tak dalej ( lista jest długa tyczy zapotrzebowania na dach bez drewna na wieźbę i podbitki) cena bagatela 23 tysiączki, a trochę inny odcień 30 tysiączków. Czekam na wycenę z APK na Tondach.( sławienny na grupie ) Gdzie się jeszcze pytać o dachówkę ceramiczną. Potrzebuję jeszcze namiar na kogoś kto sprzedaje w sensownej cenie styropian 12cm. Potrzebny na fundamenty. Budowa jeszcze nie ruszyła a ceny szybują do nieba i jest brak towaru. Wolę kupić teraz niż później słyszeć "nie ma", albo "teraz to kosztuje razy tyle" Pozdrawiam. Dorota. Ps. Wczoraj oblałam pierwszy egzamin na prawko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 19.04.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Dostałam wycenę z Creatona i zrobiło mi się ciepło Dachówka ceramiczna Terra Harmonica 238m2 miedziana angoba. W kosztorysie ujęte są pozycje: dachówki podstawowe, boczne. gąsiory, grzebienie, klamry,taśmy alumoniowe, pełne orynnowanie i tak dalej ( lista jest długa tyczy zapotrzebowania na dach bez drewna na wieźbę i podbitki) cena bagatela 23 tysiączki, a trochę inny odcień 30 tysiączków. Czekam na wycenę z APK na Tondach.( sławienny na grupie ) Gdzie się jeszcze pytać o dachówkę ceramiczną. Potrzebuję jeszcze namiar na kogoś kto sprzedaje w sensownej cenie styropian 12cm. Potrzebny na fundamenty. Budowa jeszcze nie ruszyła a ceny szybują do nieba i jest brak towaru. Wolę kupić teraz niż później słyszeć "nie ma", albo "teraz to kosztuje razy tyle" Pozdrawiam. Dorota. Ps. Wczoraj oblałam pierwszy egzamin na prawko. Dorotko, Wysyłam Ci namiary na priv (mam nadzieję że wyjdzie bo mam jakieś problemy z wysłaniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 19.04.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Gdzie się jeszcze pytać o dachówkę ceramiczną. Domco i Grodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 19.04.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 długi a kto ci robił te tynki? fachoffffffffcy Długi, mogę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 19.04.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 na karton na ścianach w życiu bym się nie zdecydował bo po pierwsze czy przykleję na placki czy na stelaż tp zostawiam dziurę za płytą , po drugie odbieram sobie powierzchnię, po trzecie KG delikatny jest, po czwarte wapno jest zdrowsze , po piąte CW jest duuuużo bardziej wytrzymały po szóste nie lubię gipsu bo jest elektrostatyczny i ciężko utrzymać normalną zdrową wilgotność po siódme wcale nie jest taniej Mądrze piszecie, tylko jak mam teraz przekonać faceta, który się uparł... ola Niech zrobi rachunek. Niech do kg doliczy wkrety, profile, tasmy laczeniowe, gips na łączenia, wlasny czas na robocizne i wyrownywanie usterek, stracona powierzchnie, moze folie paroizolacyjna. Aha, i zeby ten kg ladnie wygladal na calosci, trzeba na nim... polozyc gladz (inaczej widac fakture papieru lub gladkosc laczen). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 19.04.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Gdzie się jeszcze pytać o dachówkę ceramiczną. Domco i Grodach. Zamek ,Art cośtam (po prawej stronie jak się jedzie do Rzgowa),ewentualnie dzwonić do Marcina z agroskładu i pytać za ile załatwi mimo że miał subdilerkę to i tak dostałem od niego cenę dużo lepszą niż od głównego dystrybytora .Telefon podaję (509 477210) ja jestem ze wspólpracy zadowolony mimo ,że czasami zdarzają się jakieś tarcia . Jakby co to telefon od Bogdana z Iglastej może kiedyś jakąs flaszkę postawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 19.04.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 długi a kto ci robił te tynki? fachoffffffffcy Długi, mogę???? Jeśli zaznaczysz wyraźnie ,że trzeba najpierw wystrugać sobie dębową pałę i nap..... pana Wiesia tak ze dwa razy dziennie to możesz W przeciwnym wypadku reklamacji nie uznajemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 19.04.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 MONTY PYTON , mmmad, długi wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 19.04.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 na karton na ścianach w życiu bym się nie zdecydował bo po pierwsze czy przykleję na placki czy na stelaż tp zostawiam dziurę za płytą , po drugie odbieram sobie powierzchnię, po trzecie KG delikatny jest, po czwarte wapno jest zdrowsze , po piąte CW jest duuuużo bardziej wytrzymały po szóste nie lubię gipsu bo jest elektrostatyczny i ciężko utrzymać normalną zdrową wilgotność po siódme wcale nie jest taniej Mądrze piszecie, tylko jak mam teraz przekonać faceta, który się uparł... ola Niech zrobi rachunek. Niech do kg doliczy wkrety, profile, tasmy laczeniowe, gips na łączenia, wlasny czas na robocizne i wyrownywanie usterek, stracona powierzchnie, moze folie paroizolacyjna. Aha, i zeby ten kg ladnie wygladal na calosci, trzeba na nim... polozyc gladz (inaczej widac fakture papieru lub gladkosc laczen). to może tak : jak ktoś nie jest wybredny i chce to robić sam to proszę a jeśli komuś chce za to zapłacić to niech go ręka boska....... no i niech się zastanowi jak zrobi sufity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 19.04.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Eee, to może sami położymy. Tylko na klatce schodowej przy zejściu z parteru do garażu trzeba otynkować.Poradźcie co zrobić ze ścianami działowymi z bk. Dawać tynk czy od razu gładź? Bo taką opinię też słyszałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 19.04.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 MONTY PYTON , mmmad, długi wielkie dzięki Już wiem toto w zgowie nazywa się DAGART . Możesz wyłać męża bo właścicielka ma zajebiste cycki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msci 19.04.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 to szkoda, że jej nie widziałem . Dla ułatwienia powiem, że są na wysokości McDonald's ale z trasy nie widać bo zasłania taki maleńki zagajniczek. Skład jest "cofnięty" lekko w głąb. Ja na 240m dwuspadowy Creaton glazurowany dostalem na samą ceramikę 22.000 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 20.04.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Tylko pytanie: prawdziwe czy nadmuchane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 20.04.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 MONTY PYTON , mmmad, długi wielkie dzięki Już wiem toto w zgowie nazywa się DAGART . Możesz wyłać męża bo właścicielka ma zajebiste cycki DAG-ART to (prawie) to samo co HIBET. Tzn Hibet zajmuje sie betonem, a Dagart jest bardziej subtelny i kladzie na dachy Ale obie firmy sa powiazane przynajmniej rodzinnie. Atrybutow firmy nie pamietam (wlasciwie to byly tam przynajmniej 3 wlascicielki atrybutow), a ceny kiedys mieli z gatunku srednich. AFAIK Honorata byla bardzo zadowolona z ich obslugi, ale brala od nich sporo (ssytem kominowy, dach). Meza nie wysylaj, bo da sobie wcisnac najgorsza dachowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 20.04.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 długi a kto ci robił te tynki? fachoffffffffcy Długi, mogę???? Jeśli zaznaczysz wyraźnie ,że trzeba najpierw wystrugać sobie dębową pałę i nap..... pana Wiesia tak ze dwa razy dziennie to możesz W przeciwnym wypadku reklamacji nie uznajemy Nie p. Wiesia! Złoty czlowiek! Ktory pracodawca sam rozrabia zaprawe swoim tynkarzom i zaklada parapety spadkiem do srodka ? Kija trzeba na jego szwagra i jego pracownikow, nie obraza sie, bo co tydzien sa nowi. Tzn. szwagier nie jest, ale temu to kij chyba nie pomoze... P.S. Niewtajemniczonym wyjasniam, ze za tynki wewnetrzne u Długiego jest odpowiedzialny ten sam człowiek, ktory popelnil u mnie ostatnio tynki zewnetrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin_lodz 20.04.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Sli ujawnij się w którym miejscu. Może jesteśmy sąsiadami. Nasza podgrupa nowosolniańska rośnie w siłę. Też się zapisuję do podgrupy NWSL jeśli Plichtów vel Janów też zaliczymy do NWSL to ja też się zapisuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin_lodz 20.04.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Dostałam wycenę z Creatona i zrobiło mi się ciepło Dachówka ceramiczna Terra Harmonica 238m2 miedziana angoba. W kosztorysie ujęte są pozycje: dachówki podstawowe, boczne. gąsiory, grzebienie, klamry,taśmy alumoniowe, pełne orynnowanie i tak dalej ( lista jest długa tyczy zapotrzebowania na dach bez drewna na wieźbę i podbitki) cena bagatela 23 tysiączki, a trochę inny odcień 30 tysiączków. : Ale to chyba nie jest specjalnie drogo. Porównaj sobie z gorszym Koramiciem czy wogóle Braasem (oczywiście nie ceramiczna) i wyjdzie Ci co najwyżej 3-4 tysie drożej a jakośc zupełnie inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 20.04.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Sli ujawnij się w którym miejscu. Może jesteśmy sąsiadami. Nasza podgrupa nowosolniańska rośnie w siłę. Też się zapisuję do podgrupy NWSL jeśli Plichtów vel Janów też zaliczymy do NWSL to ja też się zapisuję Welcome to the club Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 20.04.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Czy ktoś z Was Szanownych Klubowiczów nie ma przypadkiem namiarów na samochód z HDS'em. Najlepiej jak największy (niekoniecznie najdroższy oczywiście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 20.04.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 A to sie narobilo... Kiedys bylem jak margines spoleczny wobec silnej grupy Aleksandrowskiej, a teraz prosze: NWSL(+ Mileszki) rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts